Bisküvi - Kurabiye Tarifi Tarçınlı Un Kurabiyesi

you_know

Ne bu neşe ?
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2009
18.455
103
damakta hoş bir tat bırakan kurabiye

250 gr Yumuşak margarin yada tereyağı
1.5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1 kahve fincanı sıvı yağ
1/2 paket kabartma tozu
5-5.5 su bardağı un
1pk.dr oetker dekor şekeri
1 tatlı kasıgı tarçın

-Oda sıcaklığındaki yağ,pudraşekeri,vanilya,sıvı yağı ,tarcını iyice karıştırıyoruz.Azar azar un ilavesi yapıyoruz.Kabartma tozu ilavesinden sonra,kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz(hamur kumlu parça parça oluyor,ama iyice yoğurulduğunda yumuşak pürüzsüz bir yapı elde ediliyor)
2-20-30 dk. buzdolabında bekletiyoruz.Çıkardıktan sonra birkaç dakika daha yoğuruyoruz.Elimizle parçalar kopartıp yuvarlıyoruz.160derecelik fırında 25-30 dk. pişiriyoruz
3-Üzerinin kızarmasına izin vermeden fırından çıkartıyoruz3-5 dakika sonra çay süzgeciyle dekor şekerini serpiyoruz

Son düzenleme:
harika görünüyo
un kurabiyesine zaten bayilirim
tarcinda cok sevdigim bir aroma
eminim lezzetide bi okadar sahane olur
denicem insaallah
tskler canim

ellerine saglik.bende yapiyorum bu kurabiyeyeyi.cok hos oluyor

afiyet olsun tarcınlı olması cok guzel yedikten sonra bile agzınızda tadı kalıyor

kızma tatlım yaa sorun etmedim :)) nasıl ekledigini anlamak için sordum .. yanlış yapmayalım dimi :)

yok canım kızmadım bazen gıcıklık olsun diye yazanlar oluyorda senide onlardan sandım bilmiyorumkismile ama değilmişsinkaydirigubbakcemile3

ekledim canım sonradan benim hatam unutmusum yazmayı

anladım zaten canım öyle zannettigini :) yok ben öyle bi tip değilim.. aksam yapcaktım malzemeleri aldım ama yemekten sonra canım bişsey yapmak istemedi :) kısmet bu akşama :))

tarçınlı olan ortadaki mi buarada lütfen canım cevaplarsan sevinirim tarifini aldım yapıcam çünkü

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…