Bisküvi - Kurabiye Tarifi Tarçınlı Halka Kurabiye

you_know

Ne bu neşe ?
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2009
18.455
103
1.Bal, şekerler ve margarini bir tencerede kısık ateşte karıştırarak eritin.
2.Ilıklaşan ballı karışımın üzerine un, kabartmatozu ve tarçını eleyin.
3.Hamuru iyice yoğurduktan sonra yağlı kağıt üzerinde yarım santimetre yüksekliğinde açın.
4.Ortası delik bir kalıpla şekilli olarak kesin.
5.Önceden 220 dereceye ısıtılmış fırında 5 dakika pişirin.
6.Tepsiyi çıkartıp deliklere şeker koyup tekrar fırına verin.
7.5 dakika daha piştikten sonra çıkartıp soğutun.
Notlar
•Eğer ortası delik kalıbınız yoksa 2 farklı boy bardak kullanarak delikli kurabiye yapabilirsiniz.
•Kurabiyeleri fırından çıkartınca yağlı kağıdın uçlarından tutarak tepsiden çıkartın. Yoksa tepsinin sıcaklığı ile pişmeye devam eder.
•Kurabiyeleri şekerler sertleşinceye kadar yağlı kağıttan ayırmaya kalkmayın. �?eker yumuşak olduğu için bozulur.
•Eğer kurabiyeler bir tepsiye sığmazsa ve ikinci sefer de aynı tepsiyi kullanacaksanız tepsiyi mutlaka soğutun. Mesela soğuk suya tutabilirsiniz. Bu işlemi yapmazsanız ikinci pişirdiğiniz kurabiyelerin tabanı yanar.

tarçınlı kekin kadar ortalığı sallar mı opuyorumnanaktan o keki kim yese birsürü iltifat ediyor süper başarılısın yavrummkaydirigubbakcemile5

bebem gecen gun yaptım aniden kuzenim geldi biliosun 5 dkda pişio ben lafa daldım bi baktım 10 dk fln olmus kekin üzeri simsiyah ama içi tam istedigim gibi eyvahedigeldismile hemen çikolata sos döktüm çakmadı kuzen ayyy ne guzel olmus diye diye yedi zemuszemus

Ellerine sağlık cokacimcoook
ßende ara sıra dalgınlığıma geldiğinde kekin üstünü yaktığımda çikolatalı sos yetişiyo imdadıma çok şükür ki anlaşılmıyo kaydirigubbakcemile5

süper olmuş kuzum ama ben rejimdeyim bakıp bakıp kedi gibi yalanıyorum

bende rejim yapıyorum kız 3 gunde 2 kilo verdim hemde hiç spor yapmadan aman nazar deymesin kaşıyımde

tüü tüüü maşallah kız o zaman buraya diyet şeysilerinden koy acccııımmm

zıkkımın pekini ye o zaman gıcık. ben günlerdir açlıktan kırılıyorum sen nispet yapıon

oyyy kuzum sende benim diyetimi yap valla spor bile yapmadım ama 2 kilo vermişim 3 gunde

ne diyeti yapıyosun burayı ben geyiğe çevirmeden bizim mahlleye gel kız hamama gidek:)

evet evet you_know o kekin bir harika yav,yiyenler hayran hayran bakıyor hep soruyorlar sen mi yaptın diyorlar tarifini vermiyorum ama zemuszemus banane o sefimin sırrı alsanaalsanasmile

vermiyorum zaten ama vermeyince de garip hissediyorum sen bize verdin lmaz:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…