- Konu Sahibi delidumrul
-
bence kafanda bu kadar soru işareti varken evlenme. belliki çok dolusun. eminimde haklısındır. çünkü hiçbir kadın durduk yere yuvasını, evliliğini, ilişkisini bitirmez. ama sen içinde çok biriktirmişsin ve malesef nişanlınla bunları güzel güzel paylaşamamışsın çünkü anladığım kadarıyla hep önyargılı ve kavgacı bir tavır sergilemiş. ama sen bu içinde biriktirdiklerinle evlensende mutlu olamazsın. çünkü yarın en ufak bir olayda bunlar aklına gelecek ve daha kötü tepkiler vereceksinnnnnnnnnnnn.
ayrıca merak etmeyin bende ona anlattığım çoğu derdimi daha sonra bana sokulmuş bi laf olarak buldum karşımda.
canım bunlar sana ders olsun. sakın ailen hakkında kötü şeyleri eş adayına anlatma. eşinin ailene veya arkadaslarına hakaret etmesine izin verme. kısacası eşinin ağzına kötü laf verme. insanlar 40 yıllık eşlerini bile tanıyamıyorlar yeri geliyor. o yüzden temkinli olmanın yararı var.
Karsilikli harbe girmissiniz gibi
birbirinizin her söyledigini koz olarak
saklayip yeri gelince söylüyormusunuz...
Böyleyse eger cok zor evlilik yürütmek...
canım bunlar sana ders olsun. sakın ailen hakkında kötü şeyleri eş adayına anlatma. eşinin ailene veya arkadaslarına hakaret etmesine izin verme. kısacası eşinin ağzına kötü laf verme. insanlar 40 yıllık eşlerini bile tanıyamıyorlar yeri geliyor. o yüzden temkinli olmanın yararı var.
başlığınız "tarafsız gözlerin tavsiyelerine ihtiyacım var"
öyleyse benim merak edeceğim ne var bunda söylermisiniz.ilişkinizi siz bilirsiniz bize ancak anlatılan kadarıyla yorum yapmak düşer.kendi deyiminizle size sokulmuş bir laf olarak bulduğunuzu vs. bilemem ben.ama bukadar yardımdan destekten anlamayan birine daha fazla kendimi yormayacağım.yazdıklarımı okuyun.bir tane bile yargılayan kelimem olmamıştır tam aksine bir arkadaşın arkadaşa verebileceği türde naçizane tavsiyelerde bulundum.ama siz bu laflarımı bile böyle anlayabildiyseniz şu anki ruh halinizin nedenini de daha iyi çözebiliyorum artık.bazen karşında değil bizzat kendinde aramalısın problemi ve kanaatimcede bu konu aynen böyle.allah selamet versin.hoşçakalın
ben burda saygısızlık yapan değil saygısız davranılan tarafım. nişanlı bi kızın kilosuyla bu kadar alakasız ve yeni tanıştığım insanlar istedikleri gibi alay edebiliyolar ama buna bu kadar kırıldığım için ben suçlu oluyorum.burda bi tuhaflık yok mu sizce? neden kimse onlara git özür dile bile demezken bana özrü bile dilenmemiş bi konuyu hemen kapatmam için bu kadar baskı yapılıyor
kesinlikle haklısın nişanlının seni koruması lazımdı ne demek 15 kişinin önünde kilolarınla dalga geçilmesi ne kadar ayıp...nişanlın orda tek kelime etmeden oturuyosa gerçekten şüphe ettim ondan.insan karşısında kendini savunan koruyan herkese karşı onun tarafında olan bi erkek ister.bi söz karşısında sinecekse niye böyle bi erkekle evleniceksinki?
sanki ben ona çok kötü bişey yapmışım gibi konusmussunuz ben de size onun bunu bana her zaman yaptığını söyledim sadece. yoksa düşüncelerinizle bi sorunum yok. olamaz da.
bencede bazen karşında değil bizzat kendinde aramalısın problemi ve kanaatimcede bu konu aynen böyle.allah selamet versin.hoşçakalın
üniv. de ders anlata anlata yorulmamayı mı öğrendim neaklinialirimsmile
tabi.ben nişanlınızın avukatıyımya ondandır.mış gibi konuşmam ben kötü bişey yapılmışsa kırmadan söylerim zaten.ben ya ne fena nişanlınız var deseydim kendinizi haklı görüp rahatmı edecektiniz siniriniz geçecekmiydi.okuduğunuz herşeyi kendinize saldırı gibi görüp savunmaya geçecek kadar haksız görmeyin lütfen kendinizi.niye insanlar sizi kötü bişey yaptığınızı düşünsünlerki.düşünceleriyle sorunu olmadığınız insanlara laf sayma hissiyatı içindeyseniz eğer ben düşünceleriyle sorun yaşadığınız insanlarla olan diyaloğunuzu düşünemiyorum bile.birde özgün olun lütfen.eminim kendi cümlelerinizi yaratacak kadar kelime hazneniz vardır.eminim vardır:umursamaz:
tabiki var.ama gerek yok.
madem burda bu kadar insan varken ve daha kim olduğunuzu bile bilmeden bunu yaptığımı ve sadece size yaptığımı düşünen tek insan sizsiniz hem de hiç gerek yok.
1 senedir nişanlıyım, 2.5 senedir birlikteyiz.başlardaki adamdan artık eser yok. beni üzecek miymiş ağlatacak mıymış artık umrunda değil. ailesiyle bir sorunum oldu çok uzun olduğu için anlatmayacağım ama annesiyle tartıştım kadın bana saçma sapan şeyler söyledi ve onun istediği gibi davranmazsam bu iş olmaz diye beni ayrılıkla tehdit etti. nişanlım bu kavgada başta annesinin gazına geldi ama sonra benim haklı olduğumu annesinin cahil bi kadın olduğunu onu takmamam gerektiğini söyledi.ama ben bu konuya çok takıldım çünkü bu kadının değişmeyeceğini ve hayatım boyunca beni bu saçmalıklarla sıkıntıya sokup aramızı bozacağını düşünüyorum.dün yine olaylar aklıma geldi ve ağladım akşam buluştuğumuzda da hala moralim bozuktu bende ona konuyu açıp olanları unutamadığımı ve atlatamadığımı bana destek olmasını istediğimi, annesinin bana haksızlık yaptığını düşündüğünü bana söylemesine ihtiyacım olduğunu söyledim.bu konuyu konuşup yanımda olduğunu söylemesine ihtiyacım vardı. ama o bana kızdı durup dururken konuyu açtığımı aslında bi derdim olmadığını sırf kavga çıksın diye bunları söylediğimi söyledi.hatta sen durup durup anneme şöyle yaptı böyle yaptı diyemezsin dedi bana.ben de bana bu konuyla ilgili söylediklerini, bana verdiğin sözleri, bi daha kimsenin beni üzmesine izin vermeyeceğini söylediğini ne çabuk unuttun dedim.ya bırak bunları dedi bana bende dayanamadım masadan kalktım.arkamdan geldi ama istemedim.
ben her gün ağlıyorum ya.yanımda olup, ağzını açıp annesini sen nişanlımla böyle konuşamazsın, ona emir veremezsin hele hele ayrılıkla hiç tehdit edemezsin o kararı ben veririm demesini istiyorum ama yapmıyor.onlar bana her istediklerini söyleyebiliyorlar ama benim söylenenlerden şikayet etmeye bile hakkım yok.bu nasıl bi saçmalık.bu nasıl bi yuva kurma.böyle mi olcak hayatımız.karşıma alıp hepsini anlatmaya çalışıyorum ama ben konuşuyorum sadece cevap bile vermiyor bana.
Bu lafı bana oğlum bir kız için dese verdigim emege acırım.
Bunu anasına diyen adamdan sana koca olmaz.
Yapması gereken sizi muhattap etmemek. Sizi görüştürmemek.
Anne her zaman daha önemlidir bir erkek için ölsen de bunu değiştiremezsin sakın değişmesini de isteme.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?