tarafsız gözlerin tavsiyelerine ihtiyacım var

dayanamıyorum o olayı anlatmaya o yüzden tam olarak anlatamicam kusura bakmayın. ama görümcemin nişanlısının annesi durup dururken tam gitmek üzereyken bana bi insana söylenebilcek en salak şeyleri söyledi.hatta 'bizim bi bilmem kim vardı senden bile şişkoydu düşün' diye de ekledi.

tabi ki eşin orda sustursa herkezi saygı çercevesi içinde belki esprıli bi dille daha güzel olurdu. ama baktın o yapamıyor sen yap kendını ezdirme demekle bunu kasdedıyoruk işte.

ben nişanlı bi insanım ya. orda bir sürü insan var benim de bi gururum var di mi! o laflar size söylenseydi siz napcaktınız acaba o anda.nişanlımın gözünün içine baktım ne olur bişey de beni bu durumdan kurtar diye ama ağzını açıp bence çok güzel bile demedi.

Gerçekten anlatmaya bile dayanamayacağınız tarzda bir şeyse hemen nişanı atın.Gururunuzu ayaklar altına almayın.

mesaj sert değil, sonuna kadar yanlış bir mesaj. eşimin annesi hatalı ise ben niye eşimi huzursuz edeyimki. bana yanlışı var diye neden acısını eşimden çıkartayım. öle saçma şey olurmu hiç. ne yani benim annem eşimle anlaşamasa eşim bana dünyayı darmı edecek?
çok konuşan insanların etrafındakiler sağır olur bir süre sonra. niye her düşündüğünü anlatır insan etrafındakilere. nişanlın artık biliyor ağzından ne çıkacağını. niye biraz sessiz kalıp yanlızca izlemiyorsun. bırak o görsün kimden ne tavır, ne ses çıkıyor. evlerinde nişanlına seni konuşuyorlarsa bırak konuşsunlar. sen senin yanına geldiğinde konuşmaki onlar hakkında nişanlında desin bu kız bişey demiyor ama ailemde sorun diye. sana geliyo sende dert bitmiyo, eve gidiyo annesi başlıyo. sonrada diyorsunki bana kızıyor hep. oturupta sana evdede bunlar oldu onlarada kızdım demiyecekya.

insan yanında en huzur bulduğu insanla evlilik ister. sen şimdiden çok konuşup huzursuz edersen sonunuzu düşünemiyorum.

terbiyesizlik yapmışlar... ama onlarda pek yakın değillermiş daha görumcen de nişanlıymıs. ne bileyım belki görumcenın huzuru kaçmasın dıye de tepki vermemiş olabılırler . tabi sen şimdi diyeceksın benım huzurum bozuldu ii mi oldu diye. çok haklısın. tepkilerini bellı etmeleri gerekıyordu.
ama bence yıne de cok fazla uzatmamalısın. bu sorunları büyütmekten başka işe yaramaz.

ben oraya keyfimden gitmedim.görümcemin gönlü olsun kimse üzülmesin diye gittim.benimle dalga geçip eğlence konusu yapsınlar diye gitmedim ben oraya. oraya hatrı için gittiğimi bilen insanlar susunca hatta gülünce ben şok oldum zaten basiretim bağlandı ağlamamak zor tuttum kendimi hiç bişey diyemedim.

canım sen çok yıpratıcı bir dönemece giriyorsun dikkat et.

tamam kızdın gıcık oldun sinirlendin ama bu seni çok yıpratır.
şu k.k da iddia ediyorumki benim kadar katısıı yoktur eş ve ailesi konusunda asla taviz vermem.fakaaaaattt iş birbirine sinir olmaya dönerse kaybeden sen olursun yıpranan sen olursun.hakkını koruyacaksın ezdirmeyeceksin herkes haddini bilecek tabiki ama senin şu ruh halin sana olmayacak laflar ettirir sinirini bozar olmayacak insanlarla (k.validen görümcen) muhatap olur sonrada burda bazı hanımlar gibi sürekli onları nasıl altedebilirim nasıl laf sayabilirim diye dertlenir durursun.kendini ezdirmeme laflarının altında kalmamayla olmaz kendini ezdirmeme muhatap olmamayla olur.ben okuyorum şurda benim nişanlılıkta yaşadıklarımın 5 te 1 ini insanlar yaşasa hergün sinir stres mahvolurlardı.ama ben takmadım sessizliğimle ezdim onları şimdi aramız iyiyse benim tutumumdan kaynaklandı.asla çençen muhabbete girme.saygını koru arada evlerine git eşin için yap bunu.ama asla ve asla tartışma kafanda büyütme ve rahat ol.bak ozaman sorunlar büyümez sende rahat edersin

Böyle yüz göz olunca, toparlanması zor oluyor ilişkilerin,
ki sizinki nişanlılık evresi daha..
Çok zor bir gelecek kurmak bu durumda bana göre..
Karşılıklı fedakarlıklar ve geçmişi hatırlamamalar gerekiyor..

Bence nişanlıyken bu kdr yüz göz olmak doğru bir hareket değil. Her zmn mesafeli ve saygılı olmak en doğrusudur. Senin annen benim annem olursa ilişkinizi değil evliliğinizi de yürütemezsiniz.

şunun cevabını yıllardır bende arıyorum, bulamıyorum!
lütfen bilen bana da yazsın.

o zaman napalım yani bırakalım herkes bize istediği gibi davransın emirler yağdırsın dalga geçsin hep susalım kendimizi yiyelim onlar mutlu huzurlu yaşasın yapatıkları da yanına kalsın öyle mi.ben zaten mutsuzken karşımdakini nasıl mutlu edebilirim ki? içim ağlarken nasıl güleyim adamın suratına.bırakayım da o anlasın peki anlamazsa? işine gelmiyosa? yada nasılda takmadığımı düşündüğü için hep böyle devam ederse?

bu arada erca ya katıldığımı belirtmeyi unutmuşum.erkekler bazı şeyleri söylemiyorsa unutmayın belkide kötülüklerinden değil olayları yatıştırmak için söylemiyorlardır.

evet ay_dolunun söylediği gibi erkekler( ve hatta kadınlarda ) huzur ister. ona huzur er ki seni seçsin. ben böyle yaptım inan ve beni seçti. düğünden sonra annesi bı gece onun evınde kalması için hatttınden fazla baskı yapmıstı. ben ona sadece şunu söyledim. bu gece burda kalmak istemıyorum ama sen istersen senın hatırın için itiraz etmem kalırım. oda gıdıp kımseye sormadan bıletleri aldı ve ben bilet aldım gidiyoruz dedi. annesı kıyametı koparttı. ama eşim beni seçti.

[/COLOR]

şunun cevabını yıllardır bende arıyorum, bulamıyorum!
lütfen bilen bana da yazsın.

ben anladım galiba.gördüm ki herşeye sus sesini çıkarma diyen çok insan var etrafta e adamlarda bu kadınları görüyolar tabi ya komşusu ya arkadasının karısı vs e sonra noluyo adam dio ki benimki de sussun demekki susan varmış

arkadaslar söyler misiniz ben kendim huzurlu değilken baskasına nasıl huzur verebilirim.siz nasıl başarıyorsunuz bunu bana da anlatın.

bence hiçkımse sana emir vermiyordur. veremez heleki nişanlıyken. nişanlında demiş abiyane tabirle bıraz vahilmiş kayınvalısen aklı sıra seni uyarmak istemiş. görumcenle görüşmezsen ilerde çıkacak sorunları göstermek istemiş. sen bi adım at eğer onlar atmazsa gerisine bakarsın ama önce küçüklük vazifeni yapmalısın bence.
bu arada senın ve nişanlının yaşınız kaç sorabilir mıyım?

sorunu görüpte işine gelmeyen adamla senin işin ne? hep öğreterekmi özür bekleyeceksin. ben diyorumki bırak merak etsin fikirlerini biraz. bu kadar açık olma. nişanlın kör değilse zaten görecektir sorunlu tarafı. ama biraraya geldiğinizde tek gündem ailesi oluyorsa sana tavırlı olması normal diyorum ben. bak ben 12 yıllık evliyim. eşim en çok ben susunca endişe eder. çünkü ben herşeyi dökmem ortaya hemen. tavrımı tepkimi göstermek için hiç acele etmem. heleki her düşündüğümü asla söylemem. sanada tavsiye ederim. karşındaki insan bir sonraki cümleni tahmin etmeye başlamışsa eğer, o kavganın sonu bellidir çünkü.

ben bir tercih yapmasını istemiyorum ki.bunu istemeye kimsenin hakkı yok zaten. benim istediğim haklıya hakkını vermesi.
insan annesine haksızsın diyemez mi ya. niye diyemesin.annenizle her kavganız zaten ona haksızsın demek değil miydi.onun haksız kendinizin haklı olduğunuzu düşündüğünüz için yapmadınız mı onunla her kavganızı e şimdi haksızsın demek neden bu kadar zor ve sanki bi tercih yapılıyormuş gibi geliyor anlamıyorum.

arkadaslar söyler misiniz ben kendim huzurlu değilken baskasına nasıl huzur verebilirim.siz nasıl başarıyorsunuz bunu bana da anlatın.

söyle başarıyorum. kayınvalidem konusurken susuyorum yani eşime huzur veriyorum oda kayınvalıdemın boğucu şikayetlerinden kaçıp beni seçiyo. zaten eşim benım bu duruma ne kadar alındığımı bakışlarımdan anlıyo. sonra sular durulunca da asla bağırıp çağırmadan bu konudaki rahatsızlığımı dile getiriyorum oda bana hak veriyor. örneğin bayramda oaraya mi gidilmesi gerekiyo. eyvallah gidelim ama 5 gün değil 2 gün kalıp dönelim çünkü dayanma gücüm bukadar diyorum. oda iki gün onların gönlunu alıo sonra dönuyoruz ve benımde istediğimi yapmış oluyo. böylelıkle orta yolu bulmuş oluyo..
bu bayram olacaklar bunlar bizde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…