tansiyonum hep düşük. .

cikolatakizzz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2011
1.934
152
73
Tokat
Kizlar bisey merak ettim. . Ne zaman tansiyonumu olcsem hep dusuk..
Dun hastaneye gittigimde olcturdum en son 8 6..
Basin donuyor mu dedi hemsire..
Yemek te yiyorum hatta bes kilo fazlam bile var.. neden boyleyim
Farkinda bile olmuyorum bazen..
Yogun ve stresli bi isim var bu yuzden mi acaba . Bi arkadasim da yuksek olmasindan sa dusuk olmasi daha iyidir dedi
. Ama bilmiyorum sizde de var mi..

genetik canım,bazılarının tansiyonu düşük olur.Vücudun hep o düşük tansiyona alışınca da sorun olmuyor.Benim de hep düşüktür mesela.

Benim de öyle maalesef Ben 6 2 olduğu zamanları bilirim..Şuan hamileliğim var ve düşük olmasının yüksek olmasından daha iyi olduğunu söyledi Dr.m Allah Şifa versin sana da bizlere de ne diyeyim

Evet genetik, benim de hep düşük çıkıyor. Genelde ölçünce aç mısın, başın dönüyor mu filan diye sorarlar, ama şimdiye kadar çok şükür bir sorun yaşamadım. Benim zaten her bir şeyim farklıdır, doktor bir arkadaşım genel değerler %95 tüm insanlar için geçerlidir %5 farklı çıkabilir, senin bünyen çok farklı çalışıyor olabilir takma kafana demişti. Ben de aynen öyle yapıyorum

Düşükte olsa yüksekte olsa vücut alışıyor o tansiyona, benimde düşüktür doktor gençsin, zayıfsın da normal demişti.

Son düzenleme:

Benim de hep düşük, 8-5, 7-5 şeklinde seyrediyor. Bir ara aşırı baş dönmem vardı, B vitamini takviyesi verdi doktor bir de bol su iç dedi. Bunları yaptım 10-7 civarı seyrediyor artık ve baş dönmelerim durdu.

benimde hep düşüktür.hamileyken doktora sormuştum.
problem yok demişti.baş dönmesi oluyor mu?

Babamın da hep yüksek.. 18lerde falan, ben öyle olsam ölürüm belki. Normale dönünce hastalanıyor. Herhalde bazen bünye meselesi.

cnm benimde 25 yaşıma kadar hep 8/5 di... ben bildim bileli hep düşüktü. son bikaç yıldır da yüksek tansiyon hastası oluğumu öğrendim. zaten düşük tansiyon ileriki yaşlarda ki tansiyon yüksekliğinin habercisiymiş. şimdi de en kötü 14/10 tansiyonum Allah yardımcınız olsun.

Hadi yaa ciddi misin ..
Demek yuksek tansiyonun habercisi..

Benimde genelde 6-5 en düşük 6-3 tü ama doktor senin kendi normal değerin bu dedi çünkü tansiyonum 3lere düştüğünde sadece başım dönüyordu başka belirti vermiyordu rahatsız değildim yani

Eğer digital aletle ölçüyorsa yanlış çıkıyordur. Hele de bilekten ölçmeliyse yanılma payı çok yüksek.
Sen kendini iyi hissediyorsan takılma çok fazla. İstersen bir doktora git tabi ama .

Zaten bir hastalığın yoksa genç kadınların özellikle tansiyonları düşük oluyor. Ve gerçekten de bünye ona alışıyor. Herkesin bir normal tansiyon değeri vardır.
Sen de 8lere 9 lara alışıksındır. Tansiyon düşüklüğünden dolayı bir yerlerde düşüp bayılmıyor, halsiz kalmıyorsan problem değil bence.

hem bunu bir doktor olarak söylüyorum.

Hadi yaa ciddi misin ..
Demek yuksek tansiyonun habercisi..

YÜksek tansiyon habercisi olduğunu sanmıyorum kimisinin genetik olabilir.Benim tansiyonumda hep düşüktür,aynı şekilde anne ve babamın da tansiyonu hep düşükütür hiç çıktığını hatırlamam kardeşimin tansiyonuda hep düşük sanırım bizimkisi genetik.

benimkide hep dusuktur hic yukseldigini bilmem hamileliklerde dahil
doktorun dedigine gore uzun yasarmisiz tansiyonumuz dusu diye

Evet canim ben düşüp bayilmadim hic ama bazen esimle cok kotu kavga ettigimizde bi kac kere bas donmem fenalasmam oldu psikolojik sanirim... genc kadinlarin regli yüzünden mi dusuk canim
Benim de sizin gibi canim.
öyle bir şey olduğunu sanmam.Benim çok eskiden beri tansiyonum böyledir,şimdi 34 yaşındayım yine böyle....
Demekki yalniz degilim
Size hic zarari oldu mu herhangi bi sekilde
benimkide hep dusuktur hic yukseldigini bilmem hamileliklerde dahil
doktorun dedigine gore uzun yasarmisiz tansiyonumuz dusu diye

Bakalim yasayacagiz gorecegiz.. hamile olunca iyi bisey diye biliyorum bende

Senin normalin odur. Korkacak birsey yok. Sana oyle sormasinin sebebi de normalin mi, yoksa belirti var mi, yani senin normalin degil mi anlamasi icin. Ben de hemsireyim, dusuk tansiyona rastlayinca bu tur sorular soruyorum.

Belirtiler olsaydi tansiyonun dusuk diye cikarilmasi gerekirdi. Ama belirtin yoksa senin vucudun dusun tansiyonda seyrediyordur. Anormal birsey yok.

Bunun ilerde yuksek tansiyon habercisi oldugu ise dogru degil. Yani ilerde yuksek tansiyonun olsa bile bu durumla alakasi olmaz.

aaa 8 6 mıı:d onu görmek benm için çok büyük lutuf... her daım ama her daım düşük tansiyonum var eger için rahatlayacaksa kiloluyumda yani ne yemekle ne başka bişeyle alakası yok. genetik birde bne tuzsuz yemek yiyorum yani tercih meselesi oda düşürüyor sanırımD

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…