Tansiyon aletleri ne kadar güvenilir?

Siyah Kugu

siyah kugu
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2015
6.669
6.063
198
Ya arkadaşlar, sağlıkçı arkadaşlar belki daha bilgilidir. Evde koldan ölçen dijital tansiyon aleti var. Babamınkini ölçtüm, 17ye 10 çıktı. Telaşlandım ama baş ağrısı ve baş dönmesi yok. Bi daha da ölçtürmedi. Benimkini ölçtüm 11e 6 çıktı. Kardeşiminkini ölçtüm 18li bişey çıktı ama konuştuğu için sanırım. Geçenlerde dedeminki de 18li bişey çıktı
Dijitaller doğru mu? Manuel mi alsak..

Manuel olanlar daha sağlıklı bildiğim kadarıyla ama ben beceremem o yüzden bende de digital var, benimki Braun annemlere aldığım beurer, omron da iyi bi marka

kolunuzu duzgun tutmamadan kaynaklnairmiki
17 de bas agrisi olucak diye bisey yok her bunye ayni tepkiyi vermez
ama kardesinizin 18 çikmasi baglamadan kolunu yanlis tutmakdan olabilirt belki

kolunuzu duzgun tutmamadan kaynaklnairmiki
17 de bas agrisi olucak diye bisey yok her bunye ayni tepkiyi vermez
ama kardesinizin 18 çikmasi baglamadan kolunu yanlis tutmakdan olabilirt belki
Kardeşim 11 yaşında ve o kolunu sıkınca kolunu sürekli hareket ettirdi evet ondan kaynaklıdır belki

Onun açısı konuşması kımıldaması vs önemli hatta ortamdaki diğer sesler televizyon telefon vs de etkiliyor

Pilleri azalınca da doğru ölçmüyor

Babanızın yüksek tansiyonu varsa o zaten anlar tansiyonunun yükseldiğini

Bu arada ben 24 e 13 gördüm o aletlerde bundan 20 yıl önce babam hala sağlıklı hayatını yaşıyor

Tansiyonu gerçekten öyle yükselmişti ama onun bünye alışık olduğu için bir şey olmamıştı

Dijitaller de çeşit çeşit. Ama direkt bileğe sarılan üzerinde de cihaz olanlarda sapma çok olabiliyor.

Hastanelerde de dijitaller kullanılıyor artık ama çok daha gelişmiş onlar. Eve almak isterseniz biraz pahali sanırım.

Manueller çok daha hassas oluyor. Kullanımı çok zor değil ama ugrastırıcı. Benim tansiyon düşüklüğü yüzünden acile gittiğim gün dijital makine 3 denemede ölçüm yapamamıştı manuel ile baktılar. Daha sağlıklı oluyor sonucu.

Bence çok korkmayın ama tansiyonunu dengeleyecek bir şey içsin yine de.

Manueller dijitallere gore daha guvenilir. Dijitaller kolun en ufak pozisyon degisikliginde bile yanlis sonuc verebiliyor.

20 yaşındayım, babamın hastaneye gittiğini bilmem.
Yakın arkadaşım babasını yüksek tansiyondan kaynaklı beyin kanamasından kaybetti yaklaşık 1 ay önce. O gün bugündür aklım çıkıyor.
Belki de kolunu düzgün tutmadıgı içindir, yani inşallah yanlıştır teşekkür ederim

Yarın eczanede test yapalım olmazsa yani anlarız sanırım o zaman doğru ölçüm yapıp yapmadıgınj, teşekkür ederim

Ben babamı yüksek tansiyona bağlı aort yırtılmasından kaybettim tansiyon hastası olduğunu bile bilmiyodum kendisi de bilmiyodu...

Ben babamı yüksek tansiyona bağlı aort yırtılmasından kaybettim tansiyon hastası olduğunu bile bilmiyodum kendisi de bilmiyodu...
Benim de arkadaşımın yüksek tansiyona bağlı bir sorundan kaynaklı kaybetti. Onlar da bilmiyormuş, o günden sonra ayrı bir korku başladı bende.
Başınız sağolsun.. Mekanı cennet olsun inşallah

Benim de arkadaşımın yüksek tansiyona bağlı bir sorundan kaynaklı kaybetti. Onlar da bilmiyormuş, o günden sonra ayrı bir korku başladı bende.
Başınız sağolsun.. Mekanı cennet olsun inşallah

Bende de şok etkisi oldu annemlere kayınvalidemlere bizim eve hep tansiyon aleti aldım

Sende bi gün yanında götür sağlık ocağında manuelle ölçtür hemen sonra digitalle dene nasıl sonuç verecek bakalım

Çok üzüldüm, ani ölümler çok daha zor.
Bugun stajdan sonra gösterebilirsem göstercem. Çok teşekkür ederim

Aile tansiyon hastalarıyla dolu olduğu için bizde hem dijital hem o eski usullerden var. İkisi de hemen hemen aynı ölçüyor ölçtüğümde. Bazen dijital küçüğü daha düşük, büyüğü daha yüksek ölçebiliyor. Bunu da eski usullerde steteskoptan duyamadığımız atışları da ölçmesine bağlıyorum. Ama en fazla 1-2 farkla birbirlerine yakın çıkıyor.

Kardeşim 11 yaşında ve o kolunu sıkınca kolunu sürekli hareket ettirdi evet ondan kaynaklıdır belki

Tansiyon hastası olarak söyleyeyim, 11 yaşındaki kardeşinizin tansiyonu büyüklerinkini ölçen aletle ölçülmez. Onların tansiyon aletleri başkadır. Onun için zaten yanlış ölçmüş.
Babanıza gelirsek, her tansiyon çıkıklığı baş ağrısı yapar diye kaide yok. Yıllarca tansiyon hastasıymışım, rutin bir kontrolde çıktı haberim yoktu. Tansiyonum 17 ydi ama ben hiç bir rahatsızlık hissetmiyordum.
En iyisi bir hafta boyunca aynı saatte babanızın tansiyonunu ölçün. Değerler size bir bilgi verecektir. Eğer yüksek miktarlarda seyrediyorsa hemen bir doktora gitmelisiniz.
Geçmiş olsu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…