Valla arkadasim bizide lafta sozleyeceklerdi biraz sonra beni cagirdilar dugun ne zaman olsun dediler, sasirdim kaldim. Dedim ki seneye olsun neyse odadan ciktim gittiler babama dedim dugun seneye mi? Denemez mi 5 ay sonra :s cok cnm sıkildi esimin babasi baski yapmis bir an evvel olsun demis esimi seviyorum cok sukur memnunum ama boyle emri vakiler hic hos degil, emin olun ki ilerde daha ust seviyede oluyo bu emri vakiler ve sinir bozucu oluoMerhaba kızlar, erkek arkadaşımla aynı şehirde yaşıyoruz ama benim ailem başka bir şehirde arada 10 saatlik mesafe var. Bu durum hayli sıkıntı yaratacağını bildiğim için ilk gün istesinler ertesi günde nişanımızı yaparız diyordum. Ailem önce tanışmaya gelirler sonra isteme olur dedi. bende kendilerine söyledim. zaten o niyette olduklarını söylemişlerdi. Neyse lafı uzatmayayım geldiler çay yaptık içtiler sohbet ettiler filan sonradan lafa girip biz kızınızı istiyoruz dediler doğal olarak biz şaşırdık çünkü isteme olmayacak demiştik. sonuç olarak babam biraz lafı geveledi birden ağzından verdim gitti deyince bunlar apar topar takılarını taktılar bir anda oldu bitti. Çok şaşkınım işin açığı böyle olmasaydı diyorum yanlış mı düşünüyorum yüzük takacaklarsa ona göre bir hazırlık yapmak gerekmez mi? biz istemeye gelmeyecekler diye ne mendil aldık ne de başka bir şey çiçeklerini yaptırmışlar çikolatalarını söz bohçasını hazırlamış gelmişler hazırlıksız olduğumuz için ellerine mendil niyetine peçete verdik. Neden bu şekilde hareket ettiklerini bir türlü anlam veremiyorum bir buçuk yıldır tanıyorum erkek arkadaşımın ailesini annesi üzerime titreyen kadındı. bize ne istiyorsunuz diye sordular kendisi 7 bilezik yapmış babamda 3 tane daha bilezik yaparsınız deyince kadının yüzünün şekli değişti resmen babamın söylediğine katılmıyorum ama annesinin bana bozuk davranmasına kızıyorum işin açığı bunca zaman yüzümü sahte gülücükler mi saçmışlar diyorum hem bu konular tekrar tekrar konuluşulur illa 10 bilezik olacak diye bir kaide yok bunları düşünmüyorlar mı? anlamıyorum kafam çok karıştı. bu konuda bana fikir verirseniz çok sevinirim
Önceden söylenmemesi hoş değil tabi sonuçta sizde hazırlık yapmak istersiniz ama çok da kötü bişey yok yadırganıcak kadar, bence kayınvalden seni sevmese hemen isteyip takı takmaz, belkide size birşey yaptırmak istememiştir erkek arkadaşın
Moralin bozma derim :114:
Valla arkadasim bizide lafta sozleyeceklerdi biraz sonra beni cagirdilar dugun ne zaman olsun dediler, sasirdim kaldim. Dedim ki seneye olsun neyse odadan ciktim gittiler babama dedim dugun seneye mi? Denemez mi 5 ay sonra :s cok cnm sıkildi esimin babasi baski yapmis bir an evvel olsun demis esimi seviyorum cok sukur memnunum ama boyle emri vakiler hic hos degil, emin olun ki ilerde daha ust seviyede oluyo bu emri vakiler ve sinir bozucu oluo[/QUO
olayın ilginç başka bir tarafı da ben tanışmaya gelecekler diye memlekete gideceğim gün eltim beni arayıp düğün salonundan gün ayırttığını söyledi neymiş 9 eylül ile 22 eylül boşmuş o kadar sinirlendim ki daha ailemle bile tanışmadan babamın ne söyleyeceğini duymadan üstelik sözlümün dahi bundan haberi yoktu. çok sinirlendim doğmamış çocuğa don biçmek gibi bir şey sizin yaptığınız dedim. ayıp değil mi ailemle görüşmeden böyle bir işe kalkışıyorsunuz. İşimizi garantiye alalım istemişler. belki ben eylül de evlenmek istemiyorum kime sorup böyle bir şeye kalkışıyorsunuz dedim. bu da canımı sıkan ayrı bir mesele oldu nerede görülmüş kızı istemeden düğün günü almak aklım almıyor
pek yol yordam bilmiyolar galiba? istemeden önce annnei bi arayıp neyi nası yapcaz die konuşmaları gerekmez mi? ayrıca yzüklerinizi de onlar mı beğendi? sana beğenme fırsatı sunulmadı mı
söz oldu mu sanırım yani şimdi olmus heralde :44:
eger muhabbetiniz iyiyse ki uzerine titriosa onceden oledir diye dusunuyorum sorabilirsin annecim sizi uzecek bir şey mi yaptım diye?
derdi neyse anlasılır, ya da sözlüne soleyebilirsin annen birşeye mi üzüldü uzecek birsey mi yaptım diye agzını arar o da annesinin
bole kendi kendini yeme kadına ne oldu diye bir sorun varsa bastan cozulsun nası baslarsa ole gidiyor cunku
Merhaba kızlar, erkek arkadaşımla aynı şehirde yaşıyoruz ama benim ailem başka bir şehirde arada 10 saatlik mesafe var. Bu durum hayli sıkıntı yaratacağını bildiğim için ilk gün istesinler ertesi günde nişanımızı yaparız diyordum. Ailem önce tanışmaya gelirler sonra isteme olur dedi. bende kendilerine söyledim. zaten o niyette olduklarını söylemişlerdi. Neyse lafı uzatmayayım geldiler çay yaptık içtiler sohbet ettiler filan sonradan lafa girip biz kızınızı istiyoruz dediler doğal olarak biz şaşırdık çünkü isteme olmayacak demiştik. sonuç olarak babam biraz lafı geveledi birden ağzından verdim gitti deyince bunlar apar topar takılarını taktılar bir anda oldu bitti. Çok şaşkınım işin açığı böyle olmasaydı diyorum yanlış mı düşünüyorum yüzük takacaklarsa ona göre bir hazırlık yapmak gerekmez mi? biz istemeye gelmeyecekler diye ne mendil aldık ne de başka bir şey çiçeklerini yaptırmışlar çikolatalarını söz bohçasını hazırlamış gelmişler hazırlıksız olduğumuz için ellerine mendil niyetine peçete verdik. Neden bu şekilde hareket ettiklerini bir türlü anlam veremiyorum bir buçuk yıldır tanıyorum erkek arkadaşımın ailesini annesi üzerime titreyen kadındı. bize ne istiyorsunuz diye sordular kendisi 7 bilezik yapmış babamda 3 tane daha bilezik yaparsınız deyince kadının yüzünün şekli değişti resmen babamın söylediğine katılmıyorum ama annesinin bana bozuk davranmasına kızıyorum işin açığı bunca zaman yüzümü sahte gülücükler mi saçmışlar diyorum hem bu konular tekrar tekrar konuluşulur illa 10 bilezik olacak diye bir kaide yok bunları düşünmüyorlar mı? anlamıyorum kafam çok karıştı. bu konuda bana fikir verirseniz çok sevinirim
Tam tersi benim annemden daha tecrübeli bir kadın bizde evlenen olmadı onun bir gelini var. Daha önceden yapmış olduğu takıları getirdi önceki gelinine ne yaptıysa o zaman diğer geline diye alıp koymuş bir kenara beğenmemezlik yapmadım. Ne yüzük seçtim nede çarşı pazar dolaşıp elbise filan baktık benim tuhafıma gidiyor madem kız istemeyi düşünüyorsunuz ben ailemin yanına gitmeden kıyafetti yüzüktü alınır bende ona göre hazırlığımı yaparım. Beni istediklerinde üzerimde bir tişört pantolon vardı kıyafet olarak kendileri tam tekmil giyinip gelmişler zibidi gibiydim resmen beni nasılsa tanıyorlar tanışmaya geliyorlar diye abartmadım kıyafetimi böyle olacağını bilseydim elbise tarzı bir şeyler giyerdim.
bizim de 1 gün isteme ve söz ertesi gün nişanımız oldu. nişanlımın annesi şeker hastası ağır die yol da baya var ailemi böyle olmasına ikna ettim.. herşey tatlılıkta oldu bitti. daha nişan sabahı kayınpederm bi daha düğüne ne zaman gelcez demiş babam da bozulmş bu ne böyle yangından mal kaçırır gibi die geçirmiş içinden sonradan benmle paylaştı. babam da daha nişanı yeni yaptık konşrz zamanla onu dünür demiş. ben de ne nişan alışverişi ne takı alışverişi bişey görmedm onlar ordan alıp gelmşlerdi şartlarımız da ancak buna uyuyodu gerçi. ama gel gör ki şimdi bizim istedğmz tarihte bizden sonra nişanlanan kızlarını evlendirmenin derdine düşüp bize resti çektiler... diyeceğim o ki , ne kadar anlayış gösterirse kız tarafı o kadar düşüncesiz hareket etmeye başlıyolar. inşallah bu sıkıntıları aşarsınız canım.. baştan böyle uyumsuzk-luk can sıkıcı. bizim düğünümüz olmadı hepsnden de soğudum düğün dernek nasıl olacak hiç bilmiyorum. tek bildiğim nişanlımı çok sevdğm ne olursa olsun hep onun yanında olup ondan vazgeçmeyeceğim...sen de bazı güzellikleri yaşamaya hakkın var.. bi isteme günü söz günü istedğn gibi kıyafet giyinip resim leknmeye hakkın yok mu sana yapılan bi saygısızlık var oartada yada iletişimsizlkten yanlş anlaşılmadan kaynaklanan bi durum var. en azından kayınvalidenle iyiymiş önceden aran. gidip konşrsan seni anlar. bu tarz durumlarda insan arada kalıyo. kendi ailesine yapılan ayıbı hazmedemezken herşey yine de tatlıya bağlansın die çabalamak arasında yıpanıyosun... hepmizin hakkımızda hayırlısı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?