yakında bu dördünü bir arada yapacağız ama ne nasıl olacak adetler nelerdir ne giyeceğim ne ikram etmek gerekir kimlere bohça hazırlanır damada ne takılır hiç bir fikrim yok
uzaktan gelecekler nasıl misafir edilir evde misafir etmek mi daha uygun olur otel mi ayarlamak gerekir?
evin içinde sadece aile arasında olacak yani onun anne babası abileri ve eşleri ve belki dayısıyla yengesi bir de bizimkiler şeklinde.ev içinde abartı olmayacak ama basit de olmayacak şık birşeyler giymek lazım ama kafamda canlandıramıyorum.
deneyimlerinize ihtiyacım var kızlarrr....
öncelikle hayırlı olsun şimdiden ve de kolay gelsin :)
hepsi bir arada olacaksa bence sizin evde kalmaları uygun olmaz.
daha tanışmamış bile olacaklar
bence otel ayarlamak daha uygun olur ki bence onu da kendileri ayarlasınlar sonuçta resmiyette daha tanışma bile gerçekleşmemiş olacak sanki.
bohça olayı için de şu aşamada senin bir şey yapmana ihtiyaç yok
önce kızın bohçaları gelir
iade i ziyaret esnasında siz kız tarafı olarak bohça götürücekseniz
sen size yapılana göre karşılığını en güzel şekilde yaparsın zaten
onlar sadece sana yaparsa sen müstakbel nişanlına
duruma göre annesi babası kardesi anneanne /dede şeklinde ilerler
ama benim şahsi görüşüm en güzeli sadece damat ve geline yapılan bohçalar
ikram olarak ise
önce hoşgeldinizle başlar
buyur edersiniz
kahveleri ikram edersinzi ki seni isteyiversinler :)
sonra baban sana kıyamaz ama eninde sonunda verir :)
yüzükler takılır , onlar sana ne uygun görürlerse takarlar ( yüzükleri karşılıklı alırsınız nişan olacağı için )
normal şartlarda isteme de aynı gün olacağından sana bri de tek taş takmaları münasip olur , ekstrası bileziği seti artık onların gönüllerinden ne koparsadır.
siz isterseniz saat takabilirsiniz ( biz düğünde takmıştık , daha iyi bir saat almak için düğünü beklemiştim )
nişanda biz altın kravat iğnesi ve kol düğmeleri almıştık.
yüzüklerden sonra pasta kesiverirsiniz
o arada çaylar demlenir
çayın yanına kurabiye - kek - börek - bir cesit salata dısında ikram olabilir.
sehir dısından gelicekleri icinse ertesi gün güzel bir oglen yemegi sofrası hazırlayabilirsiniz.
isteme olacagı gün yemek isi biraz zor olur bence.