Merhaba arkadaslar, basimiza bir dert acildi ve bu konu hakkinda sizlerden yardim istiyorum. Herseyi bastan, birsey atlamadan anlatmaya calisacagim. Biraz uzun olduysa kusura bakmayin.
Bizim ailecek yillardir tanidigimiz bir aile var (komsu sayilir) onlarin suan 25 yaslarinda olan bir kizi benim ablamla cok iyi arkadas. Ilkokuldan beri beraberler. Bu kizin pek tekin olmadigini zaten ben ve ablam biliyoruz (evli bir adamla bi donem iliskisi oldu ama cok pisman oldu vs.) ama yinede eskiden eskiye taniyorum diye diye iyice ailenin icine girdirdi ablam bu kizi. Bu kiz sIk sIk bizim eve gelir, rahat rahat oturur konusurdu, hic utanmasi yoktur. Bizde icimize soktuk ablamin hatrina, bisey yapsa 'amaan o oyle iste' derdik.
Neyse gelelim asil konuya...Bu kiz okulunu yeni bitirdi ve calismaya basladi, isten cikartildiktan sonra herkesten borc para istemeye baslamis. En iyi arkadasi olan ablamdan 1.200 euro civarinda paralar almis, o yetmemis diger evli olan en buyuk ablamdan 1.500 euro para almis. annemden 450 euro para almis. bendende istedi ama ben para konusunda sIkIsIgiz diye ver(e)medim, veremedim diye kendi kendime uzuluyodum bide! Kafasina gore para istiyordu, mesela ablamdan aldigi 1.500 euroyu bikerede degil, 5/6 kerede istemis. Her defasinda duygu somurusu yapmis ve bunlari soylemis: param yok ama maas aldigimda vercem/ faturali hattim oldugu icin telefon parami odemem lazim/ 3 gun sonra vercem/ bi hafta sonra vercem/ acil para lazim/ ve neler neler...ve SAKIN kimseye anlatma diye oyle bi icine islemiski herkezin! ne esine anlat ne annene babana anlat heleki o iyi arkadasi olan ablama hic anlatma diye yalvardi hep! bizde ciddi ciddi anlatmadik birbirimize, sonradan anlattik ama is isten gectikten sonra...keske anlatsaydik ozaman bukadar para yedirmemis olurduk.
3 hafta once en iyi arkadasi olan ablam evlendiginde damattan para istemis (kina gecesi olan aksam)! kina gecesinde babamdan para istemis! yetmemis bizim uzaktan gelen yakin akraba olan bi kiz var, onun numarasini alip dugunden sonra arayip para istemis!
Gecenlerdede annemi ve en buyuk ablami arayip demiski: eger annem sizi ararsa sakin soylemeyin sizden para aldigimi! Annemde demiski: ben annene yalan soyleyemem. Bunun uzerine kiz demiski: ozaman nekadar aldigimi bari soyleme.. Ama annesi gelipte sormadi para aldimi sizden diye.
En iyi arkadasi olan ablamada bunu anlatmis: onlarin posta kutusuna birisi (isimsiz sekilde) bir not birakmis "kiziniz **** herkesten para topluyor!" diye, bunun uzerine ailesi ogrenince cok kizmislar, korktugu icinde annemle ablami aramis anlatmayin diye.
Annem iyice sinirlendi ve annesiyle gidip konusayim diyor ama biyandanda hala çekiniyor...onun utanmasi gerekirken hala biz utaniyoruz kendi paramizi kendimiz istemeye!
Anlayacaginiz bu kiz birtek bizim aileyi degil, Allah bilir kimlerin parasini sömürdü! Acaba psycholojik hastami diyorum cunku sigarasi vs. yoktur. Kotu birsey yapmiyorum diyomus. Internet uzerinden kumarmi oynuyor acaba diyede dusunduk. Az miktarda para bile istedigi oldu cunku, ne gelirse kar diyo galiba...