Tanı Konulamayan Hastalığım

Meredith Grey

Su’nun Annesi 🤰🏼
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2015
5.233
6.047
Merhabalar herkese,

Hiç böyle bir konu açacağım aklıma gelmezdi.
Cumartesi günü yüzümün ve dilimin sağ tarafında değişik reaksiyonlarla uyandım. Bir gün öncesinde, bütün gün arkadaşımın köpeğine baktığım için alerjik bir durum olduğu düşünüldü; buna yönelik bir tedavi başlatıldı. Pazartesi günü kontrole gelmem söylendi.

Pazartesi günü kontrole gittiğimde doktorumun tepkisinden olayların iyi gitmediğini anladım. Suratımdaki reaksiyon ilerlemişti ve korkutucu görünüyordu. Alerji olmadığım anlaşıldı. Devlet hastanesine sevk edildim, kollarım kan vermekten delik deşik oldu. Her türlü test yapıldı. Hiç bir şey çıkmadı.12 tane doktor gördü şimdiye kadar, fotoğraflarımı çekip ilk defa böyle bir vaka görüyoruz diyorlar. Arkadaşımın doktor olan yengesi bildiri yayınlamaktan söz ediyor. Haliyle kendimi çok kötü hissediyorum. Dileyen olursa özelden raporlarımı ve durumumu paylaşabilirim.

Beni üzen bir diğer duruma gelirsem, muhtemelen çoğunuz Anna sağlığın söz konusuyken bunu kafaya takacak kadar aptal mısın diyeceksiniz, haklısınız ama insan böyle bir durumda destek istiyor.
Daha önce birçok defa bahsettiğim 20 yaşındaki çocukla tekrardan görüşüyoruz. Cumartesi günkü halimi görmüştü, çok bir şey yok gibiydi ve alerji dediklerini biliyordu. Pazartesi günü 'Uyanınca beni aramasını, doktorların teşhis koyamadığını ve kendimi berbat hissettiğimi' yazdım.
Ne oldu falan diye sormuş, neden aramadığını sorduğumda, zor spor antreman duş yemek falan yazmış. Zor değil de sen istemiyorsun dedim, öyle diyorsan öyledir demiş.
Durumun vahametini anlayınca nasılsın, napıyorsun, kafana takma dinlen, geçecek, ne diyorlar gibi gibi şeyler yazıp duruyor her gün. Tabii bu arada spor salonundan kaslı hikayelerini de oraya buraya koymayı ihmal etmiyor.

Çok kötü bir şekilde ayrıldığım eski sevgilim bile dün aldı beni, doktora götürdü. Oradan sonra kahve içmeye götürdü, güzel bir yerde yürüyüşe çıkardı, iğnemi yaptırmaya götürdü, evime kadar bıraktı.
Öylesine birkaç gün görüştüğüm adam bile her aramasını istediğimde aradı.

Bilmiyorum belki de korkuyor bana bir şey olmasından diye kendi kendimi avutuyorum. Neyse bu çocuktan bir cacık olmaz sanırım. Bir an önce iyileşip totosuna tekmeyi vurmalıyım.
Teşekkür ederim derdimi okuduğunuz için, yazacağınız kıymetli yorumlar için.

GÜNCELLEME: Merhabalar herkese tekrardan. Yaklaşık 1 yıl sonra yaşadığım şeyin ne olduğunu öğrendim. Bu süreçte yanımda olduğunuz için sizlerle paylaşmak istedim. Epilepsi rahatsızlığım varmış. Epilepsinin farklı türleri oluyormuş, benimki sarsıntılı nöbet şeklinde değilmiş. Yüzümde morartılar, dilimde yarıkla uyandığım sabahın gecesinde; eski sevgilimle kavga etmiştik. Muhtemelen o stresin tetiklemesiyle epilepsi krizi geçirmişim.
Yakın bir süre önce yanımda birileri varken kriz geçirip, bilinç kaybı yaşadım. Böylelikle ne olduğu ortaya çıkmış oldu.
Tekrardan geçen yıl destek olduğunuz için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
İlişkilerin dolayısı ile mikrop kapmış olma ihtimalin geldi aklıma ama doktorlar zaten öyle olsa teshis koyabilirlerdi diye düşünüyorum, geçmiş olsun.
İkinci konun ise sana denecek her şey vakti zamanında denmişti ama hala ''bebe'' dediginiz kişiden beklediğiniz şeyler aşırı derecede saçma duruyor.

İlişkilerin dolayısı ile mikrop kapmış olma ihtimalin geldi aklıma ama doktorlar zaten öyle olsa teshis koyabilirlerdi diye düşünüyorum, geçmiş olsun.
İkinci konun ise sana denecek her şey vakti zamanında denmişti ama hala ''bebe'' dediginiz kişiden beklediğiniz şeyler aşırı derecede saçma duruyor.
Benim de aklıma cinsel ilişkiyle bulaşan hastalıklar geldi
Geçmiş olsun

.
Her türlü test yapıldı. Öpücük hastalığından, HIV'e, Frengiye kadar bakıldı.
Anti toxoplazma IgG (Kemiluminesans veya benzeri) testimde sorun çıktı ama denildiğine göre bunu önceden geçirmişim ve Türkiye'de çoğu insanda varmış. IgM olanı normalmiş, önemli olan buymuş.

.
Her türlü test yapıldı. Öpücük hastalığından, HIV'e, Frengiye kadar bakıldı.
Anti toxoplazma IgG (Kemiluminesans veya benzeri) testimde sorun çıktı ama denildiğine göre bunu önceden geçirmişim ve Türkiye'de çoğu insanda varmış. IgM olanı normalmiş, önemli olan buymuş.
Dikkat et.
Suan için seni kimi arayıp aramadıgından ziyade hastalıgına odaklan.
Moral bakımından hastalıkların seyri değişebiliyor.
İlişkilerine de ara ver bir süre.

Bu beklediğimin aslında aşkla, sevgiyle falan ilgisi yok bence. Bu insanlık göstergesi. Bana fazla yakınlığımın bulunmadığı bir insan bile berbat hissediyorum, arar mısın dese ararım.

Geçmiş olsun,acil şifalar dilerim.
Öteki konuda ,daha önce de söylemistim bir cacık olmaz bu adamdan. İnsanın içinden gelecek yani,komşun hastalansa arar sorarsın nasıl oldun diye,kaldi ki hayatında önem verdiğin insanı asla yanlız bırakmazsın bu gibi durumlarda. Yanında olduğunu hissettirirsin adam aramaya üşeniyor ki görmüşte o halini.

öncelikle hastalığın için geçmiş olsun.umarım en kısa zamanda iyileşirsin.öteki konuya gelince,çocuk seni sevmiyor,bir tarafına takmıyor ama sen onu takıntı haline getirmişsin.bunu kaç kere insanların söylemesi gerekiyor anlaman için?lütfen bir psikologtan randevu al ve senin bu erkeklerle olan durumunu çözmene yardım etsin.hiç arkadaşın falan yok mu?doktora bile çok kötü ayrıldığın eski sevgiliyle gidiyorsun?kendine hiç üzülmüyor musun?seni pek sevmesemde her konunu gördüğümde ben üzülüyorum açıkcası:KK14:bir süredir yoktun artık kesin aşıp gelirsin diye düşünmüştüm ama hala aynı yerinde sayıyorsun:olamaz:

Bu beklediğimin aslında aşkla, sevgiyle falan ilgisi yok bence. Bu insanlık göstergesi. Bana fazla yakınlığımın bulunmadığı bir insan bile berbat hissediyorum, arar mısın dese ararım.
Herkes bir degil.
Sen bunu bir türlü idrak edemiyorsun.
Fuckbuddy olarak başladıgın bir ilişkiden bile beklentilerin bir zaman sonra başka bir hal alıyor.
Sana defalarca anlatılıyor ama kendini koydugun kalıpta ben merkezli olarak hareket etmekten vazgeçemiyorsun bir türlü.
Seni araması gereken insanlar sadece erkek arkadaşlarından ibaret degil.
Ailen ve sosyal çevren de var.

gecmis olsun bir otoimmun hastaligi olabilirmi buna baktilarmi? Bazi nadir hastaliklar alakasiz septomlar gösterebiliyor

Geçmiş olsun. Psikolojik bir şey çıkma ihtimali var mı diye düşündüm ama... Umarım biran önce teşhis konur, tedavi olursunuz.
Cuma günü uyumadan önce kötü bir haber almıştım aslında. Ben de psikolojik bir şey olduğunu düşünmedim değil..

öncelikle hastalığın için geçmiş olsun.umarım en kısa zamanda iyileşirsin.öteki konuya gelince,çocuk seni sevmiyor,bir tarafına takmıyor ama sen onu takıntı haline getirmişsin.bunu kaç kere insanların söylemesi gerekiyor anlaman için?lütfen bir psikologtan randevu al ve senin bu erkeklerle olan durumunu çözmene yardım etsin.hiç arkadaşın falan yok mu?doktora bile çok kötü ayrıldığın eski sevgiliyle gidiyorsun?kendine hiç üzülmüyor musun?seni pek sevmesemde her konunu gördüğümde ben üzülüyorum açıkcası:KK14:bir süredir yoktun artık kesin aşıp gelirsin diye düşünmüştüm ama hala aynı yerinde sayıyorsun:olamaz:
Ayrıldığımız sürede çok peşimden koştu. Ben de ona son bir şans vermek istedim.
Dolu arkadaşım var, eski sevgilim durumumu öğrenmiş ve insan olduğu için bana eşlik etmek istedi. Kaldı ki aynı durumda olsaydı ben de elimden geleni yapardım.

Hasta bir insana bile bu tarz bir üslupla yazdığınız için kendinize, insanlığınıza üzülün siz.

Herkes bir degil.
Sen bunu bir türlü idrak edemiyorsun.
Fuckbuddy olarak başladıgın bir ilişkiden bile beklentilerin bir zaman sonra başka bir hal alıyor.
Sana defalarca anlatılıyor ama kendini koydugun kalıpta ben merkezli olarak hareket etmekten vazgeçemiyorsun bir türlü.
Seni araması gereken insanlar sadece erkek arkadaşlarından ibaret degil.
Ailen ve sosyal çevren de var.
Ailem ve arkadaşlarım yanımda.
Sadece kıyas yapmak için bu örneği verdim.

X