- 24 Haziran 2011
- 23.358
- 48.566
- 798
- Konu Sahibi PinkMermaid
Zümra ismi bu ara sevdiğim isimlerden .. manasida çok güzel bi bakın. .
Arapcada topluluk, grup anlamina geliyormus.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Zümra ismi bu ara sevdiğim isimlerden .. manasida çok güzel bi bakın. .
Anlamada dikkat etmek gerek ama sırf anlamı güzel diye kulağa hoş gelmeyen bir isim koymak mantıksız bence canımYok canım öyle degil tabiki ama insanlar estetige bakıyor. Icerige bakmıyor. Bu isler cok hassas. Gerci artik mahkemeyle isim değiştiriliyor ama ne gerek var. Baştan anlamli bir sey koymak gerek. Daha böyle neleri var. Kadın övünüyor ama neyle övünüyor haberi yok. Mesela bir ornek daha vereyim Banu ismide çoğu insana guzel gelebilir ama anlamı Yeni evli gelin demektir. Sen kızına bu ismi koyarken her Banu dediginde hoş geliyor ama ismin anlamını bildiğin zaman komik duruyor kucucuk kiza yeni evli gelin demek :)
Ben bu işin icindeyim ondan biliyorum. Çoğu kişi netten bakiyor koyuyor. isimlerin tek anlami olmuyor birden fazla anlamları da var onuda soyliyim :)
1.Güzel, iyi ahlaklı,2. cesur,yiğit ,yurekli 3.zeki,bilgili kadın... Arapça kelime evet..kızım olursa koymak isterim Sâre ısminide beğeniyorumArapcada topluluk, grup anlamina geliyormus.
Lara ve Mira isimleri de begendiklerimdendi ama esim bu tarz isimleri yabanci isim gibi goruyor,istemiyor..Senin begendigin ve benim begendigim ismi koyalim , iki adi olsun diyorum iki isme de karsi..ikimizin de iki adi var cunku ve iki ismin zorluklari da oluyor ona da hak veriyorum.. Dilara'nin kizi Lara ya da Alara kulaga hos geliyor ama iste..Kesinlikle deniz daha güzel. Cok guzel isimler var neden deniz yada tanem lara, mira bunlarda gayet güzel bence
İz de hem fonetik hem anlamca çok güzel bir isim zaten. 100 kişiye sorsak 100ü iz yerine asu ya da banu tercih ederdi sanirim. Ne anlamı varmış bu iz'in yaa bilmediğimiz bir anlamı var mi, milletin ismimin anlamına takmissiniz kafayı.
1.Güzel, iyi ahlaklı,2. cesur,yiğit ,yurekli 3.zeki,bilgili kadın... Arapça kelime evet..kızım olursa koymak isterim Sâre ısminide beğeniyorum
Bir tek zumra kelimesinden mi cikti onca anlam? Arapca anlami onlar degil yalniz. Internetten baktiniz sanirim.
Zümre de zümradan geliyorsa topluluk anlamına geldiği doğrudur bence.
derya nasil ya da sahra?