• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Tanem mi Deniz mi ? İsim karmaşası ! Yardim edin !

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Deniz mi Tanem mi ?

• Deniz

OY: 113 80,7%
  • Tanem

OY: 27 19,3%

• Ankete Katılan
    140
Yok canım öyle degil tabiki ama insanlar estetige bakıyor. Icerige bakmıyor. Bu isler cok hassas. Gerci artik mahkemeyle isim değiştiriliyor ama ne gerek var. Baştan anlamli bir sey koymak gerek. Daha böyle neleri var. Kadın övünüyor ama neyle övünüyor haberi yok. Mesela bir ornek daha vereyim Banu ismide çoğu insana guzel gelebilir ama anlamı Yeni evli gelin demektir. Sen kızına bu ismi koyarken her Banu dediginde hoş geliyor ama ismin anlamını bildiğin zaman komik duruyor kucucuk kiza yeni evli gelin demek :)
Ben bu işin icindeyim ondan biliyorum. Çoğu kişi netten bakiyor koyuyor. isimlerin tek anlami olmuyor birden fazla anlamları da var onuda soyliyim :)
Anlamada dikkat etmek gerek ama sırf anlamı güzel diye kulağa hoş gelmeyen bir isim koymak mantıksız bence canım

Tanem ismi bana ilk duyduğumda çok anlamli gelmisti..kizim olursa adini Tanem koyabilirim demistim, esimden ve benden bir parca ,tanemiz anlaminda dusunmustum..hem babasiyla ona bitanem diye sesleniriz diye dusunmus cok romantik gelmisti..Hala begeniyorum aslinda...dalga da illa gecilir niyet kötü olduktan sonra her isme bir kulp takilabilir...Deniz adi da cok güzel, enginligi,ferahligi ve huzuru cagristiriyor..ama iste cok ince dusununce ve ilk bebegim, ilk hamileligim insan en guzeli olsun istiyor...

Bence acele etmeyin biraz da araştırın.
Tanem ismini pek seven yok anladığım kadarıyla bende dahil olmak üzre.
Deniz de unisex bir isim olduğundan ötürü hoşlanmıyorum.

Kesinlikle deniz daha güzel. Cok guzel isimler var neden deniz yada tanem lara, mira bunlarda gayet güzel bence

Kesinlikle deniz daha güzel. Cok guzel isimler var neden deniz yada tanem lara, mira bunlarda gayet güzel bence
Lara ve Mira isimleri de begendiklerimdendi ama esim bu tarz isimleri yabanci isim gibi goruyor,istemiyor..Senin begendigin ve benim begendigim ismi koyalim , iki adi olsun diyorum iki isme de karsi..ikimizin de iki adi var cunku ve iki ismin zorluklari da oluyor ona da hak veriyorum.. Dilara'nin kizi Lara ya da Alara kulaga hos geliyor ama iste..

İz de hem fonetik hem anlamca çok güzel bir isim zaten. 100 kişiye sorsak 100ü iz yerine asu ya da banu tercih ederdi sanirim. Ne anlamı varmış bu iz'in yaa bilmediğimiz bir anlamı var mi, milletin ismimin anlamına takmissiniz kafayı.

Bana diyorsun galiba :)
Ben kendi adima konuştum. Isim dedigin anlamlı olmasi gerek diyorum. Erkek ve kiz çocuğum olursa İlter-İz koymayi dusunuyorum.
İlter yurdunu seven sahiplenen demek. İz de geçtiği ve dokundugu yerde adı üstünde iz birakmak demek. Bana gore cok anlam yukluler sana gore olmayabilir zaten cesaret edip pek koyacak olan sanmiyorum herkesin kendi fikri .

1.Güzel, iyi ahlaklı,2. cesur,yiğit ,yurekli 3.zeki,bilgili kadın... Arapça kelime evet..kızım olursa koymak isterim Sâre ısminide beğeniyorum

Bir tek zumra kelimesinden mi cikti onca anlam? Arapca anlami onlar degil yalniz. Internetten baktiniz sanirim.

tanem ile deniz arasinda tanem derim deniz daha klise tanem daha farkli ama farkli isimler dusunebilirsiniz eski turk isimlerinden ilginc guzel seyler cikiyor onlara bakin bence benim.kizim olursa adi belli sahra:KK45:

Ayy canım yaa ne alakası var cesaretle iz gayet anlamsız saçma sapan bir isim olarak geldi bana. Kuzenimin çocuğu vardı kardeşi olacak kardeşinin adının kelebek olmasını istiyordu onu hatırlattı. Kendin isim uydurmussun sonra kalkıp herkes koyamaz cesaret ister falan ahahah. Bir de milletin isminin anlamına laf ediyorsun. Bu kadar bilgiçlik taslamasan banane der gecerdim ama kendince bi isim uydurup, ay insanlar şöyle cahiller böyle bilmiyorlar muhabbeti yapma. Herkes beğendiği ismi koyar, canı isterse direkt azgin at koyar Allah Allah yaa.

Back