• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Doğuma Hazırlık Tanem mi Deniz mi ? İsim karmaşası ! Yardim edin !

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

Deniz mi Tanem mi ?

• Deniz

OY: 113 80,7%
  • Tanem

OY: 27 19,3%

• Ankete Katılan
    140
İsmim Deniz, ömrüm boyunca bu şekilde bir şakaya maruz kalmadım, hem kalsa ne olur sanki? İstenirse her isme bir kulp takabilir çocuklar.

İsmi tanem olunca okulda çocuklar asılırmış
Deniz olunca dalga geçerlermiş
Enteresan bir düşünce.
Bu iki ismide pek beğenmedim şahsi fikrim
Deniz güzel aslında ama hem erkek hemde kadında kullanıldığı için sevemiyorum
Ben kızımın ismini Nisa koydum ikinciye tekrar kızım olursa nida düşünüyorum
Beğendiğim kız isimleri; esila,arya,bade,eva,hanna
Hamileyken internette bakmıştım hoşuma gitmişti

Kizlar 28 haftalik hamileyim, ilk 5 ay kizima Tanem diye seslendik eşimle , ama sonradan okulda erkek cocuklari asilir mi dalga gecer mi diye dusundum, isimden soğudum..Sonra Deniz adinda karar kildik ama simdi de acaba o isme de Denize girelim mi Denize dalalim mi gibi muhabbetlere maruz kalir mi kizim diye dusunuyorum..Hem unisex isim ilerde İs yasaminda falan zorluk yasar mi diye de dusundum..Oysaki Deniz adini dusunurken gözümde canlanan şey huzur ve ucsuz bucaksizlikti...Benim adim Dilara, o yuzden kizima güzel isim koymak istiyorum..Anne senin adin böyle bana niye bu ismi
Koydun demesin...Yardim edin kizlar karar vermekte cok zorlaniyorum, esim de bu kararsizligima cok kiziyor artik...Aslinda Mina, Almira, Destina ,Lara, Alara gibi isimler hosuma gidiyordu bekarken ama esime göre naylon isimler bunlar, yabanci ada benzeyen isimleri sevmiyor..Ortak olarak Tanem ve sonradan da Denizde anlasabildik...ama simdiki durum da bu...Baska isim önerilerine de acigim..ama özellikle bu iki isim hakkindaki fikirlerinizi merak ediyorum..??
Oncelikle rabbim hayirli sekilde emanetinizi kucaginiza almayi ve benimde ne kisa zamanda hamile kalip banada nasip etsin ben Bade ve zehra isimleri cok hosuma gidiyor

Ben kendi fikrimi söyledim. Senin dediğin de doğru ama İz adıyla zorlamcagini sanmiyorum. Aksine 2 isim koyup yada uzun uzun isimler seçmek zorluyor insanı. Hem devir hızlı değişiyor ilerde kızım bana isim tercihim icin tesekkur etsin isterim. Ilerde cunku herkes Melissa Irem Aleyna vs olacak. Mesela benim ismim Merve. Bir suru Merve var. Lisede aynı sinifta abartmiyorum 5 tane Merve vardık. Ismim guzel mi Güzel. Benim dogdugum sıralar popüler bir isimmis herkesde sagolsun kızına Merve koymuş cok zorlandim ben şahsen. Allahtan soyisimler vardida karismadim. Ben Şu anki zamanı degilde bundan bir 15 yada 20 yil sonrasini dusunerek karar verdim. Tek özgün olmak her zaman iyidir. :)

Aahhah gerçekten iyi ki soyadı var ya yoksa diğer mervelerle karisirdin ailen seni nasıl bulurdu sonra. Allah korumuş :)

Ben kendi fikrimi söyledim. Senin dediğin de doğru ama İz adıyla zorlamcagini sanmiyorum. Aksine 2 isim koyup yada uzun uzun isimler seçmek zorluyor insanı. Hem devir hızlı değişiyor ilerde kızım bana isim tercihim icin tesekkur etsin isterim. Ilerde cunku herkes Melissa Irem Aleyna vs olacak. Mesela benim ismim Merve. Bir suru Merve var. Lisede aynı sinifta abartmiyorum 5 tane Merve vardık. Ismim guzel mi Güzel. Benim dogdugum sıralar popüler bir isimmis herkesde sagolsun kızına Merve koymuş cok zorlandim ben şahsen. Allahtan soyisimler vardida karismadim. Ben Şu anki zamanı degilde bundan bir 15 yada 20 yil sonrasini dusunerek karar verdim. Tek özgün olmak her zaman iyidir. :)
İz değişikmiş :)
Ben bir ara Karaca koyacaktım kızımın ismini çok beğeniyordum ama cesaret edemedim şahsen :KK51:

ben çok önceden isim koymaktan yana deilim ya birşey oluyor soğuyorsun yada insanlar soğutuyor...

İz değişikmiş :)
Ben bir ara Karaca koyacaktım kızımın ismini çok beğeniyordum ama cesaret edemedim şahsen :KK51:

Karaca bende pek begenemedim. Ama kim ne derse desin İz koyacam nasip olursa ilerde. Ayrıca Kartal Dışında erkek için İlter ismi de hep kafamda. İlter yurdunu koruyan ve yurt sever demektir.
Aslinda benim dusuncem kiz erkek evladim olursa kıza İz oglana İlter.
İlter-İz.
Insanlar anlamlarını bilmeden isim koyuyor. Mesela bir örnek vereyim Asu ismini çoğu kisi begenir hos bulur değil mi ?
Ama Asu isminin anlami azgın bir at demektir. Asu ismindekiler kizmasin ama gercek bu :)
Bilip bilmeden is yapan cok :)

Tanemi dusunmeyin. Baska isimlere de bakabilirsiniz. Ayrica esinizin dusuncesine ben de katiliyorum. Sonu a ile biten bazi isimler gercekten oyle.

Tanemde İz de bir ad. Sana sacma gelebilir ama burda insanlarin fikrine acayip acayip diyemezsin. Sen cocuguna istediğin ismi koy . Herkesin fikri kendine.

Valla kusura bakma şeker ikisi de acayip. O çocuklar bu tepkilerle ömür geçirecek bir de. Zavallıcıklar.

Karaca bende pek begenemedim. Ama kim ne derse desin İz koyacam nasip olursa ilerde. Ayrıca Kartal Dışında erkek için İlter ismi de hep kafamda. İlter yurdunu koruyan ve yurt sever demektir.
Aslinda benim dusuncem kiz erkek evladim olursa kıza İz oglana İlter.
İlter-İz.
Insanlar anlamlarını bilmeden isim koyuyor. Mesela bir örnek vereyim Asu ismini çoğu kisi begenir hos bulur değil mi ?
Ama Asu isminin anlami azgın bir at demektir. Asu ismindekiler kizmasin ama gercek bu :)
Bilip bilmeden is yapan cok :)
Herkesin kendi zevki canım
Bir insan çocuğuna isim koyarken anlamını araştırır diye düşünüyorum
Kimse kötü bir isim koymak istemez çocuğuna
Asu isminin anlamı azgın at olunca Asu ismindekiler azgın mı olur yani :rolleyes:

Zeynep ismine bayılıyorum. Kızım olursa bir ismi zeynep olsun çok istiyorum. Deniz vs herkeste olan isimler.
Onun dışında ışık, ışıl, ömür, ela, azra gibi isimlerde söylenmesi güzel isimlerden.

Madem deniz unisex diyorsunuz derya koyun o zaman kizlarda daha çok kullanılıyor.
Ben ece koyucam küçüklüğümden beri çok beğeniyorum bu ismi :)

Herkesin kendi zevki canım
Bir insan çocuğuna isim koyarken anlamını araştırır diye düşünüyorum
Kimse kötü bir isim koymak istemez çocuğuna
Asu isminin anlamı azgın at olunca Asu ismindekiler azgın mı olur yani :rolleyes:

Yok canım öyle degil tabiki ama insanlar estetige bakıyor. Icerige bakmıyor. Bu isler cok hassas. Gerci artik mahkemeyle isim değiştiriliyor ama ne gerek var. Baştan anlamli bir sey koymak gerek. Daha böyle neleri var. Kadın övünüyor ama neyle övünüyor haberi yok. Mesela bir ornek daha vereyim Banu ismide çoğu insana guzel gelebilir ama anlamı Yeni evli gelin demektir. Sen kızına bu ismi koyarken her Banu dediginde hoş geliyor ama ismin anlamını bildiğin zaman komik duruyor kucucuk kiza yeni evli gelin demek :)
Ben bu işin icindeyim ondan biliyorum. Çoğu kişi netten bakiyor koyuyor. isimlerin tek anlami olmuyor birden fazla anlamları da var onuda soyliyim :)

Tanem ismini hic begenmiyorum. Iki ismimden biri Deniz ve hic böyle espirilere maruz kalmadim. Cok seviyorum ismimi de. Üstelik baska bir ülkedeyim artik ve ismimi herkes kolayca anlayip telaffuz edebiliyor, bu da bir arti.

Tanem ismi basli basina sacma. Ismin olusumu tane tane olmaktan geliyor yani okudugunuzda taane seklinde iki a li okuyorsunuz. Ama isim olunca uzatmadan tanem diyorsunuz. Ismin kokunu bu sekilde a uzatmadan okuyun, tane. O zaman seslenirken taanem demelisiniz. Ama bu sekilde de yabanci insanlar bile samimiymis gibi soyleyecek ismini. Dusunsene elin herifi ona taanem diyecek. Bu ne samimiyet. Bana gore en abidik gubidik isimlerden biri. Ha bir de anlamini isim sitelerinin uydurdugu buglem belinay tugsem esila gibi isimlerde kendimce bu kategoriye giriyor. Genelde boyle isimlerin cennetten dusen son yagmur damlasinin yere sip diye dusup duvara yansimasinin cikardigi sesin yankisi gibi tuhaf anlamlari oluyor. Bir dunya guzel isim varken yapmayin etmeyin...

Anlamina internetten bakip komik duruma dusmeyin.

Back