- 18 Ekim 2008
- 1.628
- 377
- 688
- 39
- Konu Sahibi PinkMermaid
İsmim Deniz, ömrüm boyunca bu şekilde bir şakaya maruz kalmadım, hem kalsa ne olur sanki? İstenirse her isme bir kulp takabilir çocuklar.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Oncelikle rabbim hayirli sekilde emanetinizi kucaginiza almayi ve benimde ne kisa zamanda hamile kalip banada nasip etsin ben Bade ve zehra isimleri cok hosuma gidiyorKizlar 28 haftalik hamileyim, ilk 5 ay kizima Tanem diye seslendik eşimle , ama sonradan okulda erkek cocuklari asilir mi dalga gecer mi diye dusundum, isimden soğudum..Sonra Deniz adinda karar kildik ama simdi de acaba o isme de Denize girelim mi Denize dalalim mi gibi muhabbetlere maruz kalir mi kizim diye dusunuyorum..Hem unisex isim ilerde İs yasaminda falan zorluk yasar mi diye de dusundum..Oysaki Deniz adini dusunurken gözümde canlanan şey huzur ve ucsuz bucaksizlikti...Benim adim Dilara, o yuzden kizima güzel isim koymak istiyorum..Anne senin adin böyle bana niye bu ismi
Koydun demesin...Yardim edin kizlar karar vermekte cok zorlaniyorum, esim de bu kararsizligima cok kiziyor artik...Aslinda Mina, Almira, Destina ,Lara, Alara gibi isimler hosuma gidiyordu bekarken ama esime göre naylon isimler bunlar, yabanci ada benzeyen isimleri sevmiyor..Ortak olarak Tanem ve sonradan da Denizde anlasabildik...ama simdiki durum da bu...Baska isim önerilerine de acigim..ama özellikle bu iki isim hakkindaki fikirlerinizi merak ediyorum..??
Ben kendi fikrimi söyledim. Senin dediğin de doğru ama İz adıyla zorlamcagini sanmiyorum. Aksine 2 isim koyup yada uzun uzun isimler seçmek zorluyor insanı. Hem devir hızlı değişiyor ilerde kızım bana isim tercihim icin tesekkur etsin isterim. Ilerde cunku herkes Melissa Irem Aleyna vs olacak. Mesela benim ismim Merve. Bir suru Merve var. Lisede aynı sinifta abartmiyorum 5 tane Merve vardık. Ismim guzel mi Güzel. Benim dogdugum sıralar popüler bir isimmis herkesde sagolsun kızına Merve koymuş cok zorlandim ben şahsen. Allahtan soyisimler vardida karismadim. Ben Şu anki zamanı degilde bundan bir 15 yada 20 yil sonrasini dusunerek karar verdim. Tek özgün olmak her zaman iyidir. :)
İz değişikmiş :)Ben kendi fikrimi söyledim. Senin dediğin de doğru ama İz adıyla zorlamcagini sanmiyorum. Aksine 2 isim koyup yada uzun uzun isimler seçmek zorluyor insanı. Hem devir hızlı değişiyor ilerde kızım bana isim tercihim icin tesekkur etsin isterim. Ilerde cunku herkes Melissa Irem Aleyna vs olacak. Mesela benim ismim Merve. Bir suru Merve var. Lisede aynı sinifta abartmiyorum 5 tane Merve vardık. Ismim guzel mi Güzel. Benim dogdugum sıralar popüler bir isimmis herkesde sagolsun kızına Merve koymuş cok zorlandim ben şahsen. Allahtan soyisimler vardida karismadim. Ben Şu anki zamanı degilde bundan bir 15 yada 20 yil sonrasini dusunerek karar verdim. Tek özgün olmak her zaman iyidir. :)
İz değişikmiş :)
Ben bir ara Karaca koyacaktım kızımın ismini çok beğeniyordum ama cesaret edemedim şahsen![]()
Çocuklara acayip acayip isimler koymayın yaa... Tanem ne, iz ne?
Tanemde İz de bir ad. Sana sacma gelebilir ama burda insanlarin fikrine acayip acayip diyemezsin. Sen cocuguna istediğin ismi koy . Herkesin fikri kendine.
Herkesin kendi zevki canımKaraca bende pek begenemedim. Ama kim ne derse desin İz koyacam nasip olursa ilerde. Ayrıca Kartal Dışında erkek için İlter ismi de hep kafamda. İlter yurdunu koruyan ve yurt sever demektir.
Aslinda benim dusuncem kiz erkek evladim olursa kıza İz oglana İlter.
İlter-İz.
Insanlar anlamlarını bilmeden isim koyuyor. Mesela bir örnek vereyim Asu ismini çoğu kisi begenir hos bulur değil mi ?
Ama Asu isminin anlami azgın bir at demektir. Asu ismindekiler kizmasin ama gercek bu :)
Bilip bilmeden is yapan cok :)
Valla kusura bakma şeker ikisi de acayip. O çocuklar bu tepkilerle ömür geçirecek bir de. Zavallıcıklar.
Herkesin kendi zevki canım
Bir insan çocuğuna isim koyarken anlamını araştırır diye düşünüyorum
Kimse kötü bir isim koymak istemez çocuğuna
Asu isminin anlamı azgın at olunca Asu ismindekiler azgın mı olur yani![]()