Tanatoforik displazi nedeniyle bebeğimi kaybettim.

doğumdan sonra 3 kez adet oldum canım ve buay denedik temmuz 20 de belli olucak hayırlısıyla inşallah ben daha dr falan gidecektim ama eşim boşver dedi normalde eşim çok pimpiriklidir ama oda plansız olsun istedi.ama dr 3 adetten sonra yapabilirisn demişti diğer uzman dr 6 ay dedi ama normal doğum yaptırmalarındaki amaç ozaten okadar sıkıntı çektik oacımızın içinde herşeyi canlı canlı yaşadık oyüzden erken düşünmek lazım yoksa sezeryan olrduk sezeryanlı olanlara 6 ay bir sene diyor drlar sende bekleme arkadaşım sen ilk tecrüben olduğu için daha acı ama hep öyle olucak diye bişey yok güven bana alacağız yavrularımızı kucağımıza

naptın canm test yaptın mı var mı bebiş?

Yok canım regl oldum umudum 14 ağustos'taki adet gününe kaldı hayırlısıyla hemen olur diye düşünmüştüm dedikleri gibi hemen olmuyormuş sağlıkla inşallah sen başladınmı çalışmalara

yok canım ben doğumdan sonra 2 kez adet oldum zaten..biraz daha beklemeyi düşünüyorum yani 4. adetimden sonra falan inş tabi Rabbim kısmet ederse..geçen sefer ilk ay hamile kalmıştım bakalım şimdi ne zaman olacak..daha ilk denemen canm dur bakalım hayırla sağlıkla gelsinler yeter ki..

ben ilk kızımdada kaybettiğim bebeğimdede ilk aylarımda hamile kalmıştım oyüzden endişe yaptım doğumdan sonra rahimin içini bir aletle temizlediler oyüzden daha geç kalabilirmiş hamile kalmam düzenli adet görmekte sevindirici doğumdan sonra 6 ay 1 sene adet olmayanlar var benim 4.adetim oldu bu inşallah 5. olmaz hem çok istiyorum hem çok korkuyorum.

korkuyoruz ama yine de istiyoruz, ben inanıyorum inş bu sefer herşey çok güzel olacak..Rabbim yüzümüzü güldürecek şu mübarek günler hürmetine, zaten rahim kendini toparlamadan hamile kalınmıyormuş canım ben kürtajın bi etkisi olacağını sanmıyorum doğumdan sonra hiç gittin mi dra rahim ne durumda diye, folik asite de başla mutlaka ya da bi dra danış tahlillerini yaptır hamilelik öncesi..

yok gitmedim canım hamile kalırsam gideyim dedim muayene 150 tl başka drlarada güvenmiyorum bende bu hamileliğimden önce smear testi yaptırmıştım yumurtalıklarında sağlıklı hemen kalabilirisn demişti dr dediği gibide hemen kaldım ancak ben bu defa bu kadar titizlenmek istemedi kızımda kazara kalmıştım antibiyotik içmiştim hastaydım hamile olduğumu bilmiyordum hiç bir sıkıntıda olmadı allahtan sadece folik asit içeceğim ama eşimede banada test yapmaya gerek olmadığı bu hastalığı genetik olduğu söyledi tüm drlar.

mrb bende bebeği mi bu sorunla kaybettm.altıncı ayda sonlandırıldı gebeliğim.size bu sonuları söylerken kesin olarak bunları mı söylerler. Bizde fgfr 3testi yaptırdık daha çıkmadı bekleme sürecindeyiz.sizlerede fgfr3 testi yapıldımı.

merhabalar bende 18 haftalık hamileyim benim bebeğimede hipoplastik sol kalp sendromu teşhisi kondu aldırmayı düşünüyorum mecburen içim acıya acıya.saçma sapan insanlarla dolu etrafım yanındayız diyorlar içten değil biliyorum yaşamayan bilmez yine olur gençsiniz kendini niye üzüyosun vs saçmalıkları.ailelerimiz bile ağır geliyor artık.eşimdede bendede tahammül kalmadı.bir dr ikinci hamileliğindede risk yüksek dedi.yıkıldım ne yapacam bilmiyorum size böyle birşey söylendi mi?sizede çok geçmiş olsun inanın yaşamayan anlayamıyor

Böyle gebeliği sonlandrlan ve riskli gebelikte genel de ikincisi de riskli diyorlar...

Merhaba önceden. De konuşmuştuk. Benım benegıme akondtoplazı demişlerdi ama gen tahlilinde tanatoforik displazi cikti bebeğim on beş saat Yaşadı ve vefat etti. Ilk gebeliğimdi bir yıl oldu ıkıncı çocuklarda tekrarlama riskini araştırdınız mı bana da bilgi verir misiniz kafam çok Karışık napacagımı bılmıuorum

mrb bende bebeğimi tanatoforik dizplazden kaybettim.bir sürü kromozom ve gen testimiz yapıldı çok şükür onlar ıyı çıktı .sonuclr sekiz ay sonra çıktı .genetik doktoru tekrar hamile kalabılrsn dedi .ve şu an altı buçuk aylık hamileyim .bundada ikili test ve aminosentez yapıldı.

Sıze test yapıldı mı. Bizim doktor mutasyon bu çocukta paylaşmıştır sızın üreme hucrelerınden mı kaynaklanıyor bilmeyiz bence sız tekrar deneyin eğer ıkımcısı de böyle olursa o zaman başka yöntemlere başvururuz dedı ama benım ıcın rahat degıl rısk almam gerekıyo gıbı hıssedıyorum. Ikı aya gen analızı çıktı bızdede ama bebek Ölmeden önce ondan ALINAN kan ıle onun DNAsına baktılar. Esıme ve bana tahlıl yapmadılar. Sızın varmı sımdı bı sorununuz sıze nasıl tahşıller yaptılar

valla bizim kaybettgmz kordonsentez yapılmiştı kan üremedği için o sonucsz kaldı.sonra esimle benm kromozomlara ve sonra bu hastalığa yol açan gene bakıldı fgfr3 genine çok şükür temiz çıktı.genetik danışmadaki de.hamile kalmama izin verdi.ve kaldım hamileliğin ilk aylarindan itibaren bebeğim bir birbuçk hafta geriden geliyor denndi yine ayni hastalıktan şüphelndlr ikili ve üçlü testte cıkmyor bu hastalık biliyorsundur.4.syımda aminosentez yapıldı çok şükür oda temiz çıktı.şimdi düzenli doktor kontrolüne gidiyorum.artk Allahtan hayırlısı bakalım...seni çok iyi anlıyorum bende çok korkuyorum ama yapacak bişey yok bir senede anca toparlandm ben aklımi kacıracm sanmstm .pskıyatra bile gttm.Allah yardmcmz olsn.ilk bebegin miydi...bide bebekten alıınn kanda ne çıktı

Canım bizim genetik doktoru fgfr3 kromozom bozukluğu yanı akondtoplazı veya tanatoforık dısplazı domınant gendır zaten bu hastalık Sizde yok çünkü olsa sızde hasta olurdunuz sızler saglıklısınıZ sızın kromozomlarda bozukluk yoktur ıkı ıhtımal var birincisi bu toplumsal mutasyon bu bebekte patlak vermiştir diğer çocuklarımızda olmaz diğer faktör de üreme hücrelerindeki bozukşuktan kaynaklanır onu da bılemeyız dedi. Ikıncı çocukta böyle olursa o zaman pgd tüp bebek düşünürüz dedi siz normal yoldan bebek sahibi olun dedi

evet bizim genetikcide aynını söyledi ama bizim fggr3batı yınede.yumurtalıkta yada spermde de olabilir dedi.o testte daha Türkiye de yaplmıyrmus.bizede aynısını dedi.son çare tüp bebek dedi.ama normal yolla ikinciye hamile kaldım elimde bende birincisinde çok acı cektık ki sevinemdk bile her doktora giderken korkarak gidiyoruz.hep acaba acaba..ama bunu taşıyarak görüyrsn.bu hamileliğimde de bir buçuk hafta gerdendi bebeğim daha bir sürü şey söyledıler.prf . Gidiyorum perinattoloğa bunda da beş aya kadar karmançorman geçti anlcn. Bebeğimde fggr3bakıldı çok şükür temiz çıktı. Doktorlar bebeğin minyon olcak dediler.bgünde kntrle gittn çok şükür aralık kapanmiş.Allahma binlerce kez şükürlr olsn..sennde ikinci bebğinde cıkmz inşallah korma sadece dua et bişey olmaz Allahın izniyle.. Bizim gibi anneler anca sağlıklı sıhatli bebişini kucağına alınca rahatlar.

Bu arada Pamukkale üniversitesinde o gen bizde de temiz çıktı ama doktor bız genın bır kısmına batırdık daha Ayrıntılı yapılması Lazım o da bızde yok dedi şifa Üniversite'si ne gönderdik kan örneğini öyle çıktı hastalığı. Bu da pgd tüp bebek denemek istersek önemli oluyo çünkü hastalığı bölmeden bu yöntemlere yapamıyorlar mod
Canım bana özelden numaranı gönderir misin bi konuşsak seninle çünkü ben başka böyle Şeyler yasayan bılmıuorum ve çok korkuyorum birşeyleri eksik yapmaktan

Selam benimde bebeğim aynı hastalıktan ötürü vefat etti. Ikinci bebeği düşünüyoruz siz neler yaptınız doktorlarınız neler dedi yardımcı olur musunuz

cnm benm Tl maalesef yok eşimin Tl giriyrm nete zaten.eşim evde oldkca gryrm.burdn grselm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…