• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tanatoforik displazi nedeniyle bebeğimi kaybettim.

Burada yazılanları en baştan okudum. Ben de hikayemi anlatmak istiyorum. 18 hastayken doktorum bebekte femur kısalığı kolunda kırılma bacaklarında eğrilik ellerin de sıkıntı ayakları içe dönük göğüs kafesi darlığı saydılar da saydılar. Onlar bunları söylerken hep ağlıyordum.cok üzgündüm ilk bebeğimdi cinsiyeti kızdı. Bebeğimi istemeye istemeye normal doğum yaparak kaybettim. Bebeğim genetiğe gönderildi gelmediğinde bir şey çıkmadı. Ben şunu merak ediyorum. Benim gibi durum yaşayan anneler bebeğin genetiğe gönderildi mi ve sonucu ne cıktı. Eğer genetiksel hastalığı olsaydı bebeğinin gerektiğinde çıkar mid

Çok geçmiş olsun çok üzüldüm hikayene
Ancak ben beklemen rahmini ve kendini dinlendirmen taraftarıyım
Zaten hemen iliskiyede giremezsin

Konu çok eski ama belki hala burada olanlar vardır. Ben geçen ay 16 haftalık bebeğimi bu hastalık yüzünden kaybettim. Hiç iyi değilim. Biran önce hamile kalmak istiyorum yoksa kendimi toparlayamıycam. Gen testi yapıldı bişey çıkmadı. Başka testlerde önerdiler ama özel olduğu için parası için yapıyolar diye düşünüyorum. Bir daha bebeği olan sağlıklı veya aynı hastalığı yaşayan var mı ne durumdasınız hanımlar lütfen bana bir şeyler söyleyin

Perinatoloji uzmanına gittik ayrıntılı muayene sonucunda bulguların tümü tanatoforik displaziyi işaret ediyordu fl kısalığı,eğriliği,fl'nin telefon ahizesi şeklinde olması,el parmaklarının küçüklü büyüklü oluşu,göğüs ve baş haftasına uyumlu,söylediğin gibi bizimkiler çabuk belli oldu normalde 27-28.haftalarda belli oluyormuş normalde eşim araştırmış dünyada bu rahatsızlığı geçiripte 4 yaşına kadar yaşayan sadece bir çocuk varmış,imtihanımız çok zor canım rabbimin bu kararı bana bırakmamasını çok istedim ama bu kararı vermek zorunda kaldık çok düşündük 8 yaşında bir kızım var çok istemişti kardeşini olmadı,eşimin kararıda sonlandırmak yönündeydi kucağına alırsan seni hepten kaybederiz,bir çocuğumuz var ona kardeş acısını yaşatmaya hakkımız yok dedi ve sonra kaybettiğim yavrum için ona acı çektirmeye hakkımız var mı dedi bir sürü yorumlar ve ben bu kararı istemesemde verdim rabbim ve yavrum affetsin çok zor bi karar kimseler yaşamasın...sonuçlarımız belli olunca yazarım. bi arkadaş daha var bu sitede benimkiyle aynı rahatsızlık doğum yaptığı gün kaybetmiş bebeğini.
Ayni şeyleri yaşıyorum 13 haftada başlamış benim yavrumun durumu yarın aminiyosentez verecem kolları kısa ve eğri ayakları kısa ve eğri göğüs kafesi dar başı 18 hafta ile uyumlu kol ve bacak 14 hafta ile uyumlu 4 haftalık gerilik var akciğerleri çalışmaz dedi doktor devlette artık nasıl bir yol izlenecek aminiyosentezden sonra bilmiyorum

Ayni şeyleri yaşıyorum 13 haftada başlamış benim yavrumun durumu yarın aminiyosentez verecem kolları kısa ve eğri ayakları kısa ve eğri göğüs kafesi dar başı 18 hafta ile uyumlu kol ve bacak 14 hafta ile uyumlu 4 haftalık gerilik var akciğerleri çalışmaz dedi doktor devlette artık nasıl bir yol izlenecek aminiyosentezden sonra bilmiyorum
Kurula giriyorsunuz kuruldada aynı karar çıkınca sizinde onayınızla önce hap vererek düşük yani aslında doğum diyim doğum yapıyorsunuz sonrada kürtaja alıyorlar. Benim sürecim böyle işlemişti en azından. Allah sabırlar versin

Back