• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tamda yarım saat önce aldatıldığımı öğrendim. Dağıldım.

Bir can da der ki;
aldatılan kadının affetmek için her daim bir sebebi vardır,
bu konuda da eşin hastalıgı.
Bipolar, psikoz ya da şizofren, tam tanı konulamadı henüz...

hayır ben aldatma dışında herşeye takıldım zatenç...adam aldatmasa da ayrılmak için o kadar çok sebep var ki...
geçenlerde kk da şizofreni ile ilgili bir topiğe takıldım ve çok etkilendim..bir k,taptan alıntılar da vardı. yaşanmış bir hikaye anlatılıyodu kitapta..
konudaki durum şizefren,ye çok benziyo..ve ne yzaık ki eğer öyleyse,ilerleyen bu hastalıkla çocuklarrın yaşaması çok büyük sıkıntı...

konu sahibi bunları okuyacaksan,kocam doktora gitmiyo falan gibi bahaneler bulma da bir yolunu bul,ya kocanı doktora götür,hastalığı neymiş öğren tedavisini araştır, ya da göner gitsin de çpocukların bir nefes alsın...

hayır ben aldatma dışında herşeye takıldım zatenç...adam aldatmasa da ayrılmak için o kadar çok sebep var ki...
geçenlerde kk da şizofreni ile ilgili bir topiğe takıldım ve çok etkilendim..bir k,taptan alıntılar da vardı. yaşanmış bir hikaye anlatılıyodu kitapta..
konudaki durum şizefren,ye çok benziyo..ve ne yzaık ki eğer öyleyse,ilerleyen bu hastalıkla çocuklarrın yaşaması çok büyük sıkıntı...

konu sahibi bunları okuyacaksan,kocam doktora gitmiyo falan gibi bahaneler bulma da bir yolunu bul,ya kocanı doktora götür,hastalığı neymiş öğren tedavisini araştır, ya da göner gitsin de çpocukların bir nefes alsın...

Babam aşağı yukarı 30 yıldır bipolar hastası, düzenli kullandığı ilaçlar var. Hastalık özellikle mevsim geçişlerinde nüksediyor, içine kapanma ya da dışarı açılma halleri var. Ya cok cenesi düşüyor ya da hic konuşmuyor ama asla olmayan seyleri varmış gibi anlatmıyor.

Konusahibinin bahsettiği şey şizofreni, bipolar asla değil. Üstelik bu teşhisi bir doktor koyuyor cok ilginç.

Aldatmış veya aldatmamış, ben o kısmı da geçtim,
diyelim ki adam hasta tedavi oldu düzeldi.

Yapacagı şey şu olacak.
İstediği gibi gününü gün edecek, yakalandıgında da eşine hastalıgım nüksetti bahanesinin altına sıgınacak..

Böyle erkeklerden her şey beklenir...

Son düzenleme:

Bir can da der ki;
aldatılan kadının affetmek için her daim bir sebebi vardır,
bu konuda da eşin hastalıgı.
Bipolar, psikoz ya da şizofren, tam tanı konulamadı henüz...

Affetmek için sebepler biter aldatmak için bitmezzzzzz.....ayy aşık atar gibi olduk böyle:1:

öhö öhö :)
birincisi hiç bi psikiyatr kesin olmamak üzere teşhis koyup tedaviye başlamaz :)
2.si bipolar bozukluk yok edilebilen bir hastalık değildir.
ilaçlarla kontrol altına alınabilir.
genetik olma ihtimali en yüksek hastalıktır.
ve kişi kendiyle uğraşır.
ya çok iyidir, çok mutlu (manik dönem) herşeyi yapacak gücü bulur kendinde ya da en diptedir.
geçilşler çok keskin olur (tedavi olmazsa)
dediğim gibi iyileşme ihtimali olmayan ama kontrol altına alınabilen bir hastalık :)
nerden mi biliyom bana konan teşhistir kendileri :)
intihar girişimimden sonra psikiyatrımın sölediği budur :)
o yüzden eşle ilgili söylenen şeyler baana inandırıcı gelmiyor kimse kusura bakmasın.
hastalığı olabilir ama bu nedir bilemem.

konunuz gerçekten çok karışmış bence konu başlığı altında toparlarsanız herkes daha net bişeyler anlayabilir.

eşinizin namaz niyaz ettiğini söylüyorsunuz Allah'tan gerçekten korkan kişi zina yapmaz hakka girmez ki bu konuda peygamber efendimizin bir çok hadisi var bunları eşinize hatırlatın

(Hanımının haklarını ifa etmeyenin; namazları, oruçları kabul olmaz.) [Mürşid-ün-nisa]

(Hanımını döven, Allah’a ve Resûlüne asi olur. Kıyamette onun hasmı ben olurum.) [R.Nasıhin]

Eşinizi en iyi siz tanırsınız, hastalığından şüpheleniyorsunuz belki ama belli ki eşiniz sizi sınadı.
Kimseye kolay kolay boşan demem ama bence hayatınızı tekrar gözden geçirin şuan 40 yaşındasınız bu çok büyük bir yaş değil, şimdi belki çekiyorsunuz ama 50 yaşında hiç çekemeyecek duruma gelecekseniz eğer psikolojik olarak bozuksa tedavisini sürdürmezse size daha büyük zararlar verebilir kesinlikle çok iyi düşünün derim ben.

Son düzenleme:
bu arada kocası gay olan bir arkadaş vardı askerde bir tabur askerle yatmak öyle kolay değildir bir olmazsa ikincisinde yakalanırlar pembe tezkerelerini verir babalarını arayıp terhis ederler ama bunların hepsinden önce kızgın bir jopuda bir güzel saplarlar kendilerine...

ayrıca bildiğim kadarı ile şizofreni genelde 20-21 yaşlarda kendini gösteriyor.
ve o da erken teşhis olmazsa kurtulunması imkansıza yakın bi hastalık ve erken teşhiste bile
ömür boyunca tedavi olması gerekiyor.
bide böyle antin kuntin yalanlarla uğraşmıyor.

birincisi hiç bi psikiyatr kesin olmamak üzere teşhis koyup tedaviye başlamaz :)
ya çok iyidir, çok mutlu (manik dönem) herşeyi yapacak gücü bulur kendinde ya da en diptedir.
dediğim gibi iyileşme ihtimali olmayan ama kontrol altına alınabilen bir hastalık :)
o yüzden eşle ilgili söylenen şeyler baana inandırıcı gelmiyor kimse kusura bakmasın.

kaldı ki hasta diye erkeklerin kadınları aldatmalarını asla kabul edemeyiz. dünyanın hiç bir milletinde bir kadın bunu tolere edemez.

sana tamamen katılıyorum canım bı arkadasım var şizofren ama hiç konu sahibinin eşinin söylediği şeyler gibi saçma şeyler söylediğini duymadım..tamam saçmalıyor hayal görüyor ama bu tarz bı konusmasına hıç şahıt olmadım..kız aynada baskasını goruyor mesela yada kendine zarar verıyor ben yapmadım dıyor..yada bırı yokken aa kım gelmıs falan dıyor..ben onu ılk gorduğumde uç harflılere karısmıs demıstım sonra doktora goturduler şizofren tanısı kondu.ve doktor demıs kı bu hastalık bununla omur boyu gıder ıyı olur evet zaman zaman eskısınden belkıde daha ıyı ama onu cok uzen bı olay falan olursa eskısı gıbı hasta olur demıs yanı demem o kı konu sahıbının esi şizofren deıl ama ne tür bi hastalığı var ben bılemem

kaldı ki hasta diye erkeklerin kadınları aldatmalarını asla kabul edemeyiz. dünyanın hiç bir milletinde bir kadın bunu tolere edemez.
gerçekten hastaysa yatırırsın hastaneye tedavi ettirirsin, düzelince karar verirsin herşeye.
bence yani.
sana tamamen katılıyorum canım bı arkadasım var şizofren ama hiç konu sahibinin eşinin söylediği şeyler gibi saçma şeyler söylediğini duymadım..tamam saçmalıyor hayal görüyor ama bu tarz bı konusmasına hıç şahıt olmadım..kız aynada baskasını goruyor mesela yada kendine zarar verıyor ben yapmadım dıyor..yada bırı yokken aa kım gelmıs falan dıyor..ben onu ılk gorduğumde uç harflılere karısmıs demıstım sonra doktora goturduler şizofren tanısı kondu.ve doktor demıs kı bu hastalık bununla omur boyu gıder ıyı olur evet zaman zaman eskısınden belkıde daha ıyı ama onu cok uzen bı olay falan olursa eskısı gıbı hasta olur demıs yanı demem o kı konu sahıbının esi şizofren deıl ama ne tür bi hastalığı var ben bılemem

şizofren tehlikeli bir hastalık hemde çok . bu yüzden çocuk dogurmaya korkanı bile duydum. annemde var çocuğumda da olabilir diye.
iki depresyon belirtisini, hayatından sıkılmış antropozluları hasta diye kakalamasın millet.
sözüm konu sahibine değil eşine.
bi hastalığı olabilir bu doğrudur , gidip tedavi olmalı , teşhisi konmalı.

Önceleri manik depresif bozukluk veya manik depresyon adıyla bilinen bipolar bozukluk, riskli davranışlar nedeniyle ilişkilere ve kariyere zarar veren, tedavi edilmediği zaman intihara bile yol açan ciddi ruhsal bir hastalıktır. Bipolar bozukluk, maniden depresyona kadar uzanan ruh halindeki aşırı değişiklikler olarak tanımlanır. Bu ruh hali oynamaları arasında, bipolar bozukluğu olan kişi normal ruh hali de deneyimleyebilir. “Manik” terimi aşırı hareketli, enerjik, konuşkan, umursamaz, güçlü, öforik bir dönemi tanımlar. Bu dönemde alışveriş çılgınlığı veya impulsif riskli seks isteği oluşabilir. Sonra, birdenbire bu yükseklerde uçan ruh hali karanlık bir ruh haline dönüşebilir, örneğin; sinirlilik, kafa karışıklığı, öfke, kapana kısılma hissi ortaya çıkar. Bu bir öncekine tamamen zıt olan ruh hali depresyon olarak tanımlanır ve üzüntü, ağlama, değersizlik hissi, enerji kaybı, haz kaybı, uyku problemleri ortaya çıkabilir. Bu yükselmeler ve alçalmalar her insanda değişiklik gösterdiğinden, bipolar bozukluk teşhis edilmesi zor olan bir rahatsızlıktır.

Bazı insanlarda mani veya depresyon haftalarca, aylarca hatta yıllarca sürebilir, diğerlerinde ise sık ve dramatik ruh hali değişiklikleri olarak görülür. Bipolar bozuklukta her zaman dramatik ruh hali değişiklikleri görülmez, esasen çoğu insan bunlarla rahatça başa çıkar.

Manik dönemler çok yaratıcı olabilir, bu yüzden işlerin harika gittiğini bile düşünürler. Mani artarak kötüleştikçe, tehlike ortaya çıkar. Değişiklik çok dramatik olabilir ve felaketle sonuçlanabilir. Kişi umursamaz davranışlarda bulunabilir, aşırı para harcayabilir, rastgele cinsi münasebette bulunabildiğinden cinsel açıdan riskler oluşabilir. Depresif dönemler de aynı derecede tehlike taşıyabilir ve kişi sürekli intiharı düşünebilir.

Diğer ruh hali bozuklukları gibi, bipolar bozukluğa neden olan şey bilinmemektedir. Bilinen ise, bipolar bozukluğun genetik bir unsuru olduğu ve aynı aile içinde görülebildiğidir

Şizofreni; kişinin düşüncesini, hareketlerini, duygularını ifade şeklini, gerçeği algılamasını çarpıtan ve kişinin diğerleriyle ilişkilerini bozan ciddi bir beyinsel rahatsızlıktır. Şizofreni hastaları çoğunlukla toplumda, işte, okulda ve ilişkilerde problem yaşarlar. Şizofreni hayat boyu süren bir hastalıktır, doğru tedaviyle kontrol altına alınabilir. Yaygın inanışın aksine şizofreni bölünmüş kişilik değildir. Şizofreni kişinin neyin gerçek neyin hayali olduğunu anlayamadığı bir zihinsel hastalık, bir psikozdur. Zaman zaman psikotik rahatsızlığı olanlar gerçekle ilişkilerini kaybederler. Dünya kafa karıştırıcı düşünceler, görüntüler ve sesler karmaşası gibi görünebilir. Şizofrenlerin davranışları çok garip hatta şok edici olabilir. Hastalar gerçekle ilişkilerini kaybettiklerinde oluşan ani kişilik ve davranış değişikliklerine psikotik epizod adı verilir. Şizofreninin şiddeti kişiden kişiye değişir. Bazıları hayatlarında tek epizod yaşarken, diğerleri birkaç tane epizod yaşar, bu epizodlar arasındaysa nispeten normal bir yaşam sürerler. Şizofreni belirtileri nüksetme (relaps) ve duraksama (remisyon) olarak bilinen döngüler esnasında kötüleşebilir ve azalabilir.

Hebefrenik Şizofreni:

Hebefrenik şizofreni hastalarının zihni karışık ve tutarsızdırlar, konuşmaları karma karışıktır. Dışarıdan bakıldığında davranışları duygusuz veya yüzeysel veya uygunsuz, hatta şapşalca ve çocuksu görülebilir. Çoğunlukla duş almak veya yemek hazırlamak gibi normal günlük işlerini yapma becerilerini bozan düzensiz davranışları vardır.

Katatonik Şizofreni:

Bu türün en çarpıcı semptomları fizikseldir. Katatonik şizofreni hastaları genelde hareketsizdir ve çevrelerindeki dünyaya karşı reaksiyon vermezler. Genellikle çok katı ve sert olurlar ve hareket etmeye isteksizdirler. Ara sıra yüzlerini buruşturmak veya biçimsiz duruşlar yapmak gibi garip hareketler yaparlar. Veya başkasının söylediği bir kelimeyi veya cümleyi tekrar edebilirler. Yetersiz beslenme, bitkinlik ve kendilerini yaralama riskleri çok yüksektir.

Ayrışmamış Şizofreni:

Kişinin semptomları yukarıdaki üç türden birine net olarak uymadığında bu tanı konur.

Kalıntı (Rezidüel) Şizofreni:

Bu türde şizofreni semptomlarının şiddeti azalmıştır. Halüsinasyonlar, delüzyonlar veya diğer semptomlar hala vardır, fakat şizofreni tanısı konduğu zamanki kadar şiddetli değildir.

şizofreninin ebeveynden çocuğa geçme olasılığı vardır.

bu iki hastalıktan biri olsa 3 yıl tedaviye ara verilemezdi.
psikiyatrınızı değiştirin , iyi bir kliniğe yatırın ve doğru teşhisi koydurun.

umarım sizin için herşey güzel olur bundan sonra.

Yazmayım yazmayım dıyorum ama dayanamıyorum..
Birincisi aldatılmıs henuz yarım saat olmus..vee hemen gelmiş kk ya konu açmış..
Oyle bir sey ki sanki konu acma heyecanı var konu sahibinde..
Herkes neden bu kadar sakınsın deyınce de benım kocam hasta dedi..
Ustelik bahsettıgı hastalıkla kocasının davranıslarının bir alakası yok..
Eger pişkinlik,yalancılık tıp tarihinde bir hastalık oldu ise
bu senın bahsettıgın hastalık degildir emin ol konu sahibi..
Diğer arkadasın tamamen fake oldugunu düşünüyorum..
Zira kullandığı kelimeleri bir bayan ağzı gibi gormedim..
Topitop v.s.
Anlattıgı hikaye de bir o kadar saçma..
Nedense bu konu bana bir zamanlar kk ile dalga gecen iki sevgiliyi hatırlattıı..
Yakın zamandır..hatırlarsınız belki canlarım...
Biri birsey dedi..sonra biri daha geldi konunun popülaritesi arttı..
çok mu deştim nedir:1:

gerçekten hastaysa yatırırsın hastaneye tedavi ettirirsin, düzelince karar verirsin herşeye.
bence yani.

şizofren tehlikeli bir hastalık hemde çok . bu yüzden çocuk dogurmaya korkanı bile duydum. annemde var çocuğumda da olabilir diye.
iki depresyon belirtisini, hayatından sıkılmış antropozluları hasta diye kakalamasın millet.
sözüm konu sahibine değil eşine.
bi hastalığı olabilir bu doğrudur , gidip tedavi olmalı , teşhisi konmalı.

valla canım aynen sana katılıyorum tehlıkelı yanı..kız aylarca tedavı gordu en son gorduğum onu ılaçlar sankı kızı uyusturmus tamam sacma sacma konusmuyordu ama butun herseye tepkisiz gibiydi............

valla demem o kı..konu sahıbı kararını kendı vercek arkdaslar ıster affeder ıster bosar gıder ıster tedavı ettırır o onun problemı artık cnku bız ne desekte bı yerden sonra boş yani..

valla canım aynen sana katılıyorum tehlıkelı yanı..kız aylarca tedavı gordu en son gorduğum onu ılaçlar sankı kızı uyusturmus tamam sacma sacma konusmuyordu ama butun herseye tepkisiz gibiydi............

valla demem o kı..konu sahıbı kararını kendı vercek arkdaslar ıster affeder ıster bosar gıder ıster tedavı ettırır o onun problemı artık cnku bız ne desekte bı yerden sonra boş yani..

kesinlikle ne sölesek boş.
hayat koşullarını , psikolojilerini burdan anlayamayız.
ben cart diye boşada demiyorum ama mesnetsiz şeylerin arkasına saklanıp bahaneler üretmesin insanlar diyorum.
boşanmanın ne denli zor olduğunu biliyorum , ablam boşanma sürecinde.
hatta bugün minik boşancam ama az sürindirim dedi :) dedim yörü git. p.be avukata danışalım herşeyi dedim.
ben birebir içindeyken ablama bile boşan-boşanma demedim.
evlilik iki kişiliktir, sadece ihtiyacın olduğu an beni haberdar et dedim.

Back
X