Daha önce bana yeniden çalışmaya başlayabilirsin demişti buradan bir arkadaş ve ben bunun olamayacağını, maaşım kesileceğini yazmıştım. Kendisinden özür diliyorum, yanılmışım, yeniden engelli kadrosunda olmak şartıyla çalışabilirmişim. Buna çok sevindim. Yeniden iş arayacağım ve inşallah gönlüme göre bir iş bulabilirim. Parası hiç önemli değil, hem daha rahat yaşamak hemde kafamı dağıtmak için bu benim için çok iyi olacak. Kaybolmaya yüz tutan özgüvenimi yeniden kazanacağım. Maddi yönden rahat olunca, geleceğime yön vermem daha kolay olacak. Bana dua edin arkadaşlar buna çok ihtiyacım var.
Canım benim emekli olan kişiler tekrar çalışabilir , primleri emekli sgdp (sosyal güvenlik destekleme primi) olark yatırılır.
Sen işyerleri için bulunmaz nimetsin kanun gereği 50 ve üstünde işçi calıstıran yerler %3 oranında engelli calıstırmak zorunda.
ve inan bana eğitimli engelli çok az , işverenler genelde ofis işinde çalıştırmak istiyor , derdini anlatabilen , bilgisayar kullanabilen çok az.
Ben eski şirketime 3 ayda ancak bulabildim , çoğu görüşmeye bile gelmiyor.
maaşımı alırım , kadroda gözükürüm işe gelmesem diyenlerde var vs vs vs.
maaşın kesilmez ama maaşından kesinti olur. o da aldığın maaşa göre 55-150 tl arasında.
engelli muafiyetin olduğu için gerekli evraklar doldurulunca 130 tl gibi bi vergi maaşına ekleniyo oda ordan çıkar zaten :)
evliliğine gelince , ne pahasına olursa olsun bu evliliği çok uzatmaman gerek bence. ruh sağlığın için.
karşında ki kendini değersiz hissettirmeye çalışıyorsa uzatmanın anlamı yoktur.
şartlarını ayarlayıp kendine bi yön çizmen en güzeli.
çocuklarında akıllı , kabullenirler.
bu adam inan bana bi süre sonra çocuklarada yansıtır herşeyi.
hakkında hayırlısı olsun.