Tamamlayıcı sağlık sigortası Şekerden kapsam dışı bırakacak...

Cizi22

Guru
Kayıtlı Üye
3 Mart 2014
2.291
3.526
358
Merhaba hanımlar,
İçime dert olan bir konuda bilgisi olanlardan fikir almak istiyorum.
Seneler evvel zayıflamaya çalışırken özel bir hastanede süreci hızlandırmak için bir şeker ilacı verilmişti.
Özel sağlık sigortasına bir süre ara verdim ve geçen hafta bu sefer tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak için başvurdum. Daha önce ki bu ilacı kullanmam sonucu firma tahlilleri yenilememi ve endokrinolojiden rapor almamı istedi.
Bugün endokrinolojiden gittim ve insülin direncim çıktı, doktor bu durumda sağlıklı raporu veremem dedi...
Şekerden beni kapsam dışı bırakacak sigorta bu kesin ama şeker kaynaklı nelerden kapsam dışı bırakır nasıl bir mağduriyet yaşarım tamamlayıcı ya da özel sağlık sigortası bilgisi olanlardan cevap bekliyorum hanımlar.
Teşekkür ederim şimdiden...

Merhaba hanımlar,
Seneler evvel zayıflamaya çalışırken özel bir hastanede süreci hızlandırmak için bir şeker ilacı verilmişti.
Özel sağlık sigortasına bir süre ara verdim ve geçen hafta bu sefer tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırmak için başvurdum. Daha önce ki bu ilacı kullanmam sonucu firma tahlilleri yenilememi ve endokrinolojiden rapor almamı istedi.
Bugün endokrinolojiden gittim ve insülin direncim çıktı, doktor bu durumda sağlıklı raporu veremem dedi...
Şekerden beni kapsam dışı bırakacak sigorta bu kesin ama şeker kaynaklı nelerden kapsam dışı bırakır nasıl bir mağduriyet yaşarım tamamlayıcı ya da özel sağlık sigortası bilgisi olanlardan cevap bekliyorum hanımlar.
Neden ilaci kullandığınızı paylaştınız ki?

Şekerin vurmadigi organ yok...

Görme bozukluğu yaşarsınız şeker derler
Böbrek fonksiyon bozukluğu yaşarsınız şeker derler.
His kaybı yaşarsınız şeker derler..

Hemen hemen her hastalık insülin direnci ve şekerle ilişkilendirilebilir...

Neden ilaci kullandığınızı paylaştınız ki?

Şekerin vurmadigi organ yok...

Görme bozukluğu yaşarsınız şeker derler
Böbrek fonksiyon bozukluğu yaşarsınız şeker derler.
His kaybı yaşarsınız şeker derler..

Hemen hemen her hastalık insülin direnci ve şekerle ilişkilendirilebilir...
Paylaşmadım, eski tahlillerimden bulmuşlar bir şekilde, epey kızdım ben de aslına bakarsanız...
O kadar para verilip her şeyden kapsam dışı bırakılacak olmak çok saçma...
Bir de bebek istiyorum, bebeğe niyetlensem neler çıkaracaklar kim bilir...
Doğum paketi alacağım ama kesin buna da bir şey çıkarırlar diye endişeliyim...

Sigorta süreciyle ilgili bilgim yok ancak yeme düzeninizi değiştirerek insülin direncinin yok edilebileceğini bir çok kişiden duydum. Karatay diyetiyle bir iki hafta sonra tekrar tahlil yaptırsanız? Beslenmeniz şu anda nasıl bilmiyorum ama başka çözüm bulunamazsa denenebilir.

Sigorta süreciyle ilgili bilgim yok ancak yeme düzeninizi değiştirerek insülin direncinin yok edilebileceğini bir çok kişiden duydum. Karatay diyetiyle bir iki hafta sonra tekrar tahlil yaptırsanız? Beslenmeniz şu anda nasıl bilmiyorum ama başka çözüm bulunamazsa denenebilir.
Ben de 1-2 hafta biraz düzenli beslenip tekrar denemek istiyorum zaten.
Ama üzüldüm açıkçası hem insülin direncine hem de şekerle ilgili her şeyden ki tam olarak nelerden kapsam dışı bırakacaklar bilmiyorum hepsinden kapsam dışı kalacak olmaktan...

Sigorta şirketlerine doldurulan formlarda ne beyan verirseniz verin ,onlar sistemden kontrolünü yapıyorlar ve siz şeker ilacını reçeteli olarak aldığınız için sistemde görünüp kapsam dışı kalmıştır .

Şeker tüm vücudu etkileyen bir hastalık ama direk olarak karaciğer ve pankreas ile ilgili spesifik tahlilleri kapsam dışı bırakabilirler .

Paylaşmadım, eski tahlillerimden bulmuşlar bir şekilde, epey kızdım ben de aslına bakarsanız...
O kadar para verilip her şeyden kapsam dışı bırakılacak olmak çok saçma...
Bir de bebek istiyorum, bebeğe niyetlensem neler çıkaracaklar kim bilir...
Doğum paketi alacağım ama kesin buna da bir şey çıkarırlar diye endişeliyim...
kaç yıl önceki tahliller bunalr

Sigorta şirketlerine doldurulan formlarda ne beyan verirseniz verin ,onlar sistemden kontrolünü yapıyorlar ve siz şeker ilacını reçeteli olarak aldığınız için sistemde görünüp kapsam dışı kalmıştır .

Şeker tüm vücudu etkileyen bir hastalık ama direk olarak karaciğer ve pankreas ile ilgili spesifik tahlilleri kapsam dışı bırakabilirler .
Sadece tahlilleri kapsam dışı bırakacaklarsa bunu kabul edebilirim ama korkum başıma gelecek en ufak bi operasyonda bile bunu önüme çıkaracak olmaları...
Zaten bayılıyorlar her şeyde sorumluluğu üstlerinden atmaya...

Açıkçası yaptırmasam mı diye düşünmeye başladım.

Bence de bu durumda yaptırmayın. Doğum için demişsiniz zaten doğum için belli bir süre beklemeniz gerekecek şartlarını biliyorsunuzdur
Hastanelern sigortaları ya da hamileyken yapılam doğum sigortalarını araştırabilirsiniz

Şu anda şekerinizin olup olmadığı tespit edilir. Eskiden kullandınız diye sizi şeker hastası statüsünde görmeleri saçma geldi.
kullandığınız şeker ilacı rapor çıkarsa yazılabilen ilaçlardan mıydı?

Şu anda şekerinizin olup olmadığı tespit edilir. Eskiden kullandınız diye sizi şeker hastası statüsünde görmeleri saçma geldi.
kullandığınız şeker ilacı rapor çıkarsa yazılabilen ilaçlardan mıydı?
Aslında ispat edebilmek için yeniden tahlil yaptırdım ama insülin direncim çıktı, bu durumda da endokrinoloji uzmanı rapor vermek istemedi sağlıklı diye

Merhaba hanımlar,
Böbrek yetnezliği, gözde retinopati, periferik nöropati, her türlü gebelik komplikasyonu bile zorlarsan diyabet ile ilişkilidir. Bence 3-5 ay şekerden uzak dur, tamamen. Spor yap. Kiloluysan da insülin direncin vardır, sonrasında tekrar rapor için başvur.

Aslında ispat edebilmek için yeniden tahlil yaptırdım ama insülin direncim çıktı, bu durumda da endokrinoloji uzmanı rapor vermek istemedi sağlıklı diye
Hatta bu arada ... devam edebilirsin ancak gebelik şüphen varsa olmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hamilelikte seker yuklemesi yaptiranlarda da bu mesele cikiyor. Sonucta zararli oldugu bilinen bir gercek. Sigorta sirketleri de kendini riske atmak istemiyor hakli olarak

Merhaba hanımlar,
Şekere dair herşeyden.

Böbrek yetnezliği, gözde retinopati, periferik nöropati, her türlü gebelik komplikasyonu bile zorlarsan diyabet ile ilişkilidir. Bence 3-5 ay şekerden uzak dur, tamamen. Spor yap. Kiloluysan da insülin direncin vardır, sonrasında tekrar rapor için başvur.
Teşekkür ederim hem bu kadar detaylı hem de bu kadar bazik cevap verdiğin için.
Ben de bi kaç ay bekleyip tekrarlamak istiyorum bu arada diyet ve sporla biraz kendimi toparlayacağım.

Bence biraz bekleyin. Birkaç ay diş sıkıp sağlıklı beslenme + spor yapın sonra bakın. Yapabilirseniz Gisele Bündchen -Tom Brady stili beslenmeyi tabsiye ederim. Olmazsa da paketli gıda yemeyin, bol yeşillik yiyin, et ızgara şeklinde yiyin o bile çok fark ediyor zaten.

lutfen bu tarz tavsiyelerde bulunmayin ki zaten yasak. dr olabilirsin ama bu sana sosyal bor platformda hastanin gecmisini hikayesini bilmeden ilac tavsiye verme hakkini vermez ki eger gercekten iyi bir dr san bunu boyle bir platformda yapamazsin. Mune Mune

Back
X