Gebeliğe Hazırlık Tamamen ümidini kaybettiği zaman hamile kalan var mı?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

hakraz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2017
111
41
28
35
uzun zamandır cocuk olsun diye uğraşıyorum olmuyor ve tamamen ümidimi kaybetmek üzereyim kaç tane doktor değiştirdim ve hepsinin sonuç olarak söylediği tek şey var hiç birşeyin yok artık yoruldum ve cocuk istemekten bile nezaman olacak diye beklemekten de sıkıldım

Canım benim sıkma canını uzun zaman ne kadar zamandır?
Benim 9 ay sonunda tam amaan olmuyorsa olmuyor dediğim ay geldi kızım, gittim orkidleri aldım.
baktım gelmiyor ha gelir ha gelir diyerekten 6 gün geçmişti e bi test yapıyım bari dedim, çıktı
inanmadım bir daha yaptım yine çıktı.. İnşallah fazla bekletmeden Rabbim kucağını doldursun..

Cok yakin bir akrabam yillarca ugrasti tup bebek yaptirdi hicbir sorun yok kesin tutacak diye beklerken tutmadi biraz ara verip ikinci tup bebege baslayacaklari zaman kendiliginden hamile suan... Siz onu ne zaman kafadan atarsaniz ozaman oluyor.. Nasip meselesi zamani var ufakliklarin o zaman gelmeden gelmiyorlar bizi 8 yil bekletti sizin en kisa zamanda yuzunuzu guldurur insallah Rabbim..

Herhangi bir rahatsızlığınız varmı ?

Yani tamamen strese bağlı mı oluşmuyor gebelik

Herhangi bir rahatsızlığınız varmı ?
Hayır bütün herşeyi yaptırdım tüplere baktırdım histeroskopi ameliyatı oldum hiç bir şey cıkmadı bi ara hormonlarım yüksek çıkıyordu onlar da normale döndüler son 3 aydır stresten de uzaklaştım aslında ama her seferin de olmayışı artık beni geriyor artık

Benm 3 yıl oldu olmuyor isin garibi 3 tane doğurduğuma rağmen 4. Istediğimiz halde 3 yıldır korunmadigimiz ve 2 kere tedavi gördüğüm halde kalamdim

Her ay çokça heves ve umid ediyorum ama her seferinde negatif ve regl ama azda olsa umudum var çok tükendim evet ama çabalıyorum gelecek biliyorum

Bende

1 sene önce kürtaj oldum kalbi durdu ozamana beri uğraşıyorum olmuyor
Benm arkadaşım bebeği 3 aylıkken kalbi durdu kürtaj oldu 4. Ay hamile kaldı kızı olucak şimdi olmayınca çok kötü oluyor seni okadar iyi anlıyorum ki ne kadar cocugum olsada hasret hasrettir özlem özlemdir sanki ilk defa kalacakmisim gibi istekliyim

Ben mart 2017 de kürtaj oldum kalbi durdu bebeğin o günden beri uğraşıyorum nerdeyse olmuyor bisürü doktora gittim en son 3 ay önce gittim tüplerime baktırdım oda temiz çıktı 3 aydır gitmiyorum doktora olmuyor akışına bırak dediler bıraktım yine olmuyor bilmiyorum tam anlamıyla ümidimi kaybettim artık ben

Hergün başka bir arkadaşımın hamile olduğunu öğreniyorum onlar için seviniyorum kendim için ise içten içe cok üzülüyorum ama artık içime atıyorum kimseye bişey söyleyemiyorum herkes abarttığını düşünüyor ama her ay olmadıkça ben daha da cok yıprandığını hissediyorum

Bu kesinlikle abartmak değil kuzum hele benm çevrem ya ben onlardan önce hamile kalmayı dusunurken eltimin kızı korunmayı bıraktığı ilk ay hamile kaldı gorumcemin kızı hamile kaldı eltim hamile kaldı yakın arkadaşım hamile kaldı sanki bana inat herkes hamile kaldı gibi gelde sor bana içim yandı onların karınları büyüdü bebekleri oynadı cinsiyetleri belli oldu hatta 2 si doğurdu 2 si az kaldı tabikide onların adına çok sevindim ama kendim için kahroldum

Aynı durumdayız canım temmuzda tam 1 yıl olacak olmuyor doktora değiştim eşim defalarca gitti yumurtlama takibi çatlama iğnesi olmuyor. Geçen temmuzda inan korunmayı bıraktığımda hiç kafaya takmadım ne zaman okursa yine olmadı ta ki marttan beri çok huzunluyjm kimse bilmiyorum her gün ağlıyorum her hafta hamilelik haberi alıyorum seviniyorum ama kendimiz içinde üzülüyorum ne zamana kadar böyle olacak bilmiyorum. Eşim hiç olamayabilir diyor dünyanı sonu değil biz mutluyuz diyor ama birde işin elalem kısmı var.3 sene sıkı sıkı korunduk şimdi millet duysa vahy yıllardır çocukları olmuyormuş diyecekler

Keşke korumasaydınız kuzum ya

ben de çok iyi anlıyorum seni,
biz de 2. yi istiyoruz kısmet
mayıs 22de kürtaj oldum kalbi durdu dediler aldılar buna da 9 ayın sonunda kavuşmuştum..
Rabbim büyük elbet vardır bildiği zamanını bekliyordur. umuyorum fazla bekletmeden sağlıkla gelsinler
Bak çocuğun olmuyor değil, bir kaybın var ama bu olmayacak anlamına gelmiyor, burdaki bitkisel şeylere bak bence ovulasyon testini dene, sorun da yokmuş çünkü, Zamanını bekliyor Allah'ın izniyle.

Çok yakın tanıdığım birinin tam 13 sene çocuğu olmadı. Hiç bir sorunları yoktu ama olmadı. Ve kayınvalidesi de sürekli laf ediyordu. Herkese başka gelin alacağını söylüyordu. (Ki şuan etrafında pervane kızın) Ve bunu o kız hep duyardı. En sonunda bıkmıştı artık yani. Aile hayatı dağılmak üzereydi. Babası onu bi işe sokmuştu, kafasından atsın bazı şeyleri diye..
bize gelip giderdi iş çıkışı otururduk. Limon yedim bugün çok canım istedi demişti. Hamilesindir demeye bile çekiniyorduk. Sonra aradı bizi hamileymiş. Şuan 3 buçuk yaşında bir kızı var. Diyeceğim o ki Allah sana neyi ne zaman yaşatmak istiyorsa o zaman yaşıyorsun. Sabırlı ol ve senden zor durumda olanları düşün. İnsan hep kendinden bir alt kademedeki insanları düşününce kendini iyi hisseder.

Benim bir arkadaşımda 2. çocuğu istiyodu denediler olmadı bi kaç ay geçince vezgeçmiş. zaten 2. olduğu için kararsızdı. Vardır bunda bir hayır demiş. Vazgeçtiği ay hamile kalmıştı. Böyle hikayeler çok. Ama sorun şu ki nasıl kafanızdan atacaksınız? Bunun bir formülü yok.
Bazen acaba çok düşündüğüm için mi olmuyor diyorum. Bu sefer de düşündüğüm için strese giriyorum.

Ben..
3 sene tedavi ile uğraştım. Hep negatif negatif negatif.. Umutlarım vardı ama tükendiğimi de hissediyordum dışarıya belli etmesem de..
Ilk tup bebek denemesini yaptık. Transfer odasından çıktım ama hiç heyecan yok. Negatifi görmeye alışık olduğum için bu kez de negatif olur diyerek evime gittim. 10 gün sonra kan testinde hamile oldugumu öğrendim.
3 sene sonra dondurulmuş embriyolari denemeye niyet etmiştik ki ikinci için, doğal yoldan hamile kalmışım. 3 hafta önce de ikinci evladımı aldım kucağıma.

Sabir acı geliyor, yaşadığım için çok iyi anlıyorum. Ama sonunda bir kolaylık var. Rabbim öyle büyük ki.. İnşallah tüm dinleyenlere de nasip olur.
İnanıyorum ki bir gün siz de anne olacaksınız. Ama o zamana kadar kendinizi üzmek yerine mutlu olmaya, dışarıya karşı kulaklarınızi kapatmaya bakın. Siz değerlisiniz..

Yapmadığım şey kalmadı okumadığım dua içmediğim bitki olmadığım tedavi şuan tek ihtiyacım olan şey sabır sabırlı olamıyorum olabilsem hiç olmadı değil evet bir tane oldu inş ikincisi saglıklı bir şekilde gelsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…