Tamamen değişen koca, nasıl davranacağını bilemeyen ben

Mune çok haklısın ama işin iç yüzü maalesef bu.
Toplumu, aileyi tehdit eden sinsi bir yapılanma bu.
Rica ediyorum o yapılanmalara girmeyelim, he illa ki konu sahibesini ikaz edecekseniz özelden yazın anlatın, bu konu açık kalsın istiyorum çünkü kadın dertli, derdini anlatsın, çözüm bulunmasa da rahatlasın isterken topikte olmaması gereken yorumları görmek olmuyor.

Rica ediyorum o yapılanmalara girmeyelim, he illa ki konu sahibesini ikaz edecekseniz özelden yazın anlatın, bu konu açık kalsın istiyorum çünkü kadın dertli, derdini anlatsın, çözüm bulunmasa da rahatlasın isterken topikte olmaması gereken yorumları görmek olmuyor.
Mune burada din yada siyaset konuşulmuyor ki. Bahsedilen bi terör örgütü ve bu konuda hepimiz hem fikiriz. Polemiğe girilecek bi konu değil yani. Kinsenin savunacağını zannetmiyorum. Tartışma çıkmaz.
Buna rağmen yasaksa bilemem.

amin maalouf mani kitabını okudunuz mu
o na benzettim bir an hikayenizi
biraz uzaklaşın birbirizden

Doğru diyorsun ama gerçekten yorumların hepsini okudum. Hepimizin din istismarı hakkında hemfikiriz. Tezat bir düşünce yok aramızda. Yorumlarda örnek verilen örgüt maalesef ki ülkemize çok zarar vermiş bir yapılanma. Halada gizli kapaklı vermeye devam ediyor. Evet kurallarda örgüt vs kullanmamız lazım ama Mune bence bu tam bir ibret alınması gereken konu gerçekten. İstisna durumu varsa şayet çok iyi olur. Yani bu tür yapılanmaların aile temelini nasıl sarstığını görebiliyoruz. Belki bu konu sahibi gibi olan çok kadın var ama paylaşamıyor. Belki bu bir adım olur.

Rabbim dinimize ve devletimize zeval vermeye çalışanları kahreylesin ne diyelim.

33 SAYFAYI HİÇ ÜŞENMEDEN OKUDUM...
Konu Sahibine şuan gram üzülmüyorum.. Konunun ilk mesajını ve sayfaları okurken empati yapıp Allahım ne kadar yazık kadına diye başlamıştım aslında... YAHU 2 ÖĞRETMEN. Biz çocuklarımızı günün en büyük en verimli kısmında bu öğretmenlere teslim etmiyor muyuz ? Konu sahibinin öğrenci velisi olma ihtimalimi düşünmek istemiyorum. Ne verim katabilirsin o çocuklara, kocanın ÖĞRETMENLİĞİNE değinmiyorum bile.

Tarikattır örgüttür çok anlamam forumda da yasakmış anladığım kadarıyla bu konulara değinmek zaten ama benim kafamda oluşan şema şu

X adam Eltiyle ilişkisi var
( Belki abinin ölümünde payları dahi vardır. )
Eşinin büyük yeğeni ile münasebeti var.
15 yaşındaki yeğenide annesi ile ilişkisi olduğunu bilmemesinin rahatlığıyla X kişisi münasebet halinde.
İki kazık kadar adam iki kızı istismar ediyor. Kızlar başlarında baba yok ana desen ne olduğu belli değil ergenler
akıllar bir karış havada yazık..

konu sahibi hanım arkadaş da aslında bal gibi herşeyin farkında ama biz kadınlar ağzımıza edeni baş tacı etmemizle ünlüyüz ya geleneği bozmuyor.
Sen bu adamdan daha ne hayır bekliyorsun be kadın ? Düzelecekmiş. Düzelse de hiçbirşey olmamış gibi mi devam edecek ? İMKANSIZ BE BU İMKANSIZ.
Forum konularında her zaman kimseyi yargılamamaya özen gösteririm ancak bu arkadaşın rahatlığı başıma ağrı soktu resmen.
Çocuklarını seven bir anneysen tayinini iste al çocuklarını git büyüt başka bir şehirde arkana bile bakma derim. Babasız büyüyeceklermiş. Binlerce çocuk annesiz babasız büyüyor böyle bir baba ile olmaktansa ( ki bence çocuklarında tehlike altında ) babasız büyüsünler.

Neymiş yeğeni seni seviyorum diye mesaj atıyormuş. Sinirim katlanıyor ya.

Kozlar bugün avukatla görüştüm anlattım, bunlar dava açmak için somut şeyler değil dedi. Açsak bile düşer dedi. Ya eşim razı olacakmış boşanmaya ya da şahit lazımmış:KK43: bana başkalarının yanında hep iyi davrandı bugüne dek. Laf sokacağında yengesi ve çocukların yanında yaptı bunu onlar da şahit olmaz malum:KK43:
Çocukları alıp gitmeye kalkarsam ve polis gelirse de anlaşamama halinde mahkeme kararına kadar yetiştirme yurdunda kalırmış çocuklar.elim kolum bağlandı ne yapacağım ben Mune Mune

Mune burada din yada siyaset konuşulmuyor ki. Bahsedilen bi terör örgütü ve bu konuda hepimiz hem fikiriz. Polemiğe girilecek bi konu değil yani. Kinsenin savunacağını zannetmiyorum. Tartışma çıkmaz.
Buna rağmen yasaksa bilemem.

Doğru diyorsun ama gerçekten yorumların hepsini okudum. Hepimizin din istismarı hakkında hemfikiriz. Tezat bir düşünce yok aramızda. Yorumlarda örnek verilen örgüt maalesef ki ülkemize çok zarar vermiş bir yapılanma. Halada gizli kapaklı vermeye devam ediyor. Evet kurallarda örgüt vs kullanmamız lazım ama Mune bence bu tam bir ibret alınması gereken konu gerçekten. İstisna durumu varsa şayet çok iyi olur. Yani bu tür yapılanmaların aile temelini nasıl sarstığını görebiliyoruz. Belki bu konu sahibi gibi olan çok kadın var ama paylaşamıyor. Belki bu bir adım olur.

Rabbim dinimize ve devletimize zeval vermeye çalışanları kahreylesin ne diyelim.

Ben okudum bazı yorumları, devlete sızılması vs ele alınıyor, kavga çıksın çıkmasın bir kural varsa uyulmalıdır.

Kaldı ki bu konunun öyle birşeyle hiç alakası yok, kusura bakmayın ama konuyu gözlerde büyütülen bu adamlara getiren sizlersiniz, olay çok basit, bir eş var adamın kendi iradesi yok, size konuyla alakasız görünen ama aslında çok da alakalı bir örnek vereyim, eşiyle arasında sorunlar olan ve kendini çıkmazda hisseden bir kadını ben bu sorunu çözerim ama dediklerimi yapacaksın diyen biri rahatça kadını maddi manevi sömürür, çünkü kadının zayıf noktası eşine olan sevgisidir, şimdi bu kadına sorunu çözeceğini iddia eden kişi eli kolu uzun biri midir? Hayır, zayıf noktasını yakaladığım birini ben bile kandırırım, kandırına değil kandırılana odaklı bir konu bu, gece yazdıklarımı tekrar edeyim sorun konu sahibesinin eşinde.

Kozlar bugün avukatla görüştüm anlattım, bunlar dava açmak için somut şeyler değil dedi. Açsak bile düşer dedi. Ya eşim razı olacakmış boşanmaya ya da şahit lazımmış:KK43: bana başkalarının yanında hep iyi davrandı bugüne dek. Laf sokacağında yengesi ve çocukların yanında yaptı bunu onlar da şahit olmaz malum:KK43:
Çocukları alıp gitmeye kalkarsam ve polis gelirse de anlaşamama halinde mahkeme kararına kadar yetiştirme yurdunda kalırmış çocuklar.elim kolum bağlandı ne yapacağım ben Mune Mune
Eşiniz zaten sizden ayrılmak istememiş miydi? git kapı orda diyen adam neden boşanma konusunda sıkıntı çıkarsın? Yaştan dolayı zaten mahkeme size verir çocukları.

Ben okudum bazı yorumları, devlete sızılması vs ele alınıyor, kavga çıksın çıkmasın bir kural varsa uyulmalıdır.

Kaldı ki bu konunun öyle birşeyle hiç alakası yok, kusura bakmayın ama konuyu gözlerde büyütülen bu adamlara getiren sizlersiniz, olay çok basit, bir eş var adamın kendi iradesi yok, size konuyla alakasız görünen ama aslında çok da alakalı bir örnek vereyim, eşiyle arasında sorunlar olan ve kendini çıkmazda hisseden bir kadını ben bu sorunu çözerim ama dediklerimi yapacaksın diyen biri rahatça kadını maddi manevi sömürür, çünkü kadının zayıf noktası eşine olan sevgisidir, şimdi bu kadına sorunu çözeceğini iddia eden kişi eli kolu uzun biri midir? Hayır, zayıf noktasını yakaladığım birini ben bile kandırırım, kandırına değil kandırılana odaklı bir konu bu, gece yazdıklarımı tekrar edeyim sorun konu sahibesinin eşinde.
Aslında dediğimiz aynı şey. İnsan iradesiz olunca böyle insanlar beyinlerini yıkayabiliyorlar.

Kuralları bizden iyi biliyorsunuzdur. Öyle diyorsanız öyledir:super:

Şu yeğenle mesaj olayını falan öne süremez misin? Yani o mesajlaşmaları ortaya çıkaramaz mısın?

Heralde en mantıklısı eşini takip etmek olacak bu gidişle. Adam sır küpü baksana.

Eşiniz zaten sizden ayrılmak istememiş miydi? git kapı orda diyen adam neden boşanma konusunda sıkıntı çıkarsın? Yaştan dolayı zaten mahkeme size verir çocukları.
Katılıyorum, sürekli git kapı orada diyen eşe şiddetli geçimsizlik gerekçesiyle çekişmeli boşanma davası açılabilir, şiddetli geçimsizliğin tanımı geniştir zaten.

valla ben de böyle düşünüyorum.olay adamın çapsızlığı.

Katılıyorum, sürekli git kapı orada diyen eşe şiddetli geçimsizlik gerekçesiyle çekişmeli boşanma davası açılabilir, şiddetli geçimsizliğin tanımı geniştir zaten.
Peki bişey sorcam yegenin amcaya öyle mesaj atmasi normal mi sizce?

Ne demek somut şeyler değilmiş. Şu telefona yükleyin programı diyoruz. O ses kayıtlarını kanıt gösterin , yeğeninizin mesajını o fotoğrafları ve evinize gelip az demişsin diyen arkadaşlarınızı şahit gösterin. Avukat hiç akıl vermedi mi size :KK11:

Ne demek somut şeyler değilmiş. Şu telefona yükleyin programı diyoruz. O ses kayıtlarını kanıt gösterin , yeğeninizin mesajını o fotoğrafları ve evinize gelip az demişsin diyen arkadaşlarınızı şahit gösterin. Avukat hiç akıl vermedi mi size :KK11:
Ben anlamadım bu işten bişey :KK64:

valla ben de böyle düşünüyorum.olay adamın çapsızlığı.
Aynen, konu sahibesini kırmak istemiyorum ama acı gerçekler bunlar, adam zaten birinin etkisi altında kalmaya müsait bir yapıda, eskiden abisinin düşüncelerine değer veriyormuş, abi iyi biriymiş ki onun fikirlerini uygulaması dikkat çekmiyormuş, abinin ölümüyle bu adam dizginleri ele almış, şu konunun benim gözümde kumar bağımlılığı, uyuşturucu bağımlılığından hiçbir farkı yok, diğer adam gözde fazla büyütülüyor, keramet o adamda değil, eşin kendine ait fikrinin olmamasında.

Öğrenciyken 1-2 sene onların yurdunda, evinde kaldım.
Telefonda dikkat çekmeyen sıradan şeyler konuşulurdu. Derin(!) meseleler bırakın cep telefonunu, bilgisayar, ev telefonunun olmadığı izole ortamlarda konuşulurdu. Bize karşı canım gülümken, ailelerine karşı çok kırıcı ve saygısızlardı.

Hiç toplantıları bitmezdi. Asla kimsenin yanında ne yaptıklarından bahsetmezlerdi.

Ben çoğu şeye itiraz ettiğim için kovuldum.
Aynı şeyi yaşadım. Bir yıl da ben kaldim yurtlarinda. Ogrencilere "sohbet" veren kendilerine abla diyen öğrenciler sohbete telefon kabul etmezdi. Ona rağmen paranoyak gibi sıradan öğrencilerle bile şifreli konusurlardi, bazı sorulara cevap vermezlerdi, dinleme cihazı vardır belki diye de eklerlerdi. Fethullah gulen kitaplarından bahsederken sadece pırlanta derlerdi, ne Fethullah gulenin ismini ne de kitapların ismini söylerlerdi. Haftalık örneğin 20 sayfa pırlanta okuma görevi verirlerdi, Kuran okumayı tercih edecegimi söyleyerek reddederdim sohbet ortamında, çünkü kendilerini zamanın din otoritesi olarak algılayan bu insanların asla kuran odaklı bir eğitimine denk gelmemiştim ve bunu protesto ediyordum. Varsa yoksa Risale-i Nur ve pirlanta. Risalelerin zaten dili anlaşılmaz ve pirlanta odaklı eğitim tepki çekeceği için sadece bir perde idi bana göre risaleler. Neden hiç kuran okuyun demediklerini sordum sık sık. Sürekli dilini hic anlamadığım, cevirisiz kitapları elimde sozlukle okumayi mantıksız buldugumu söyledim. İlahi kitap bile onlarca dile cevrilmisken bu insan ürünü kitaplara atfedilen hangi kutsiyetin çeviriye bile değil dilini sadeleştirmeye mani olduğunu sordum. İlk bir kaç kerede bu "ablalar" nefsimizin bize böyle seyler dusundurdugunu, nefsimize uydukca şeytanın bizi sevaptan alıkoymak için bizden istenen bu ödevleri yapmamıza engel olacağını soylediler. İtaat etmeyen insana sistematik bir baskiyla kendini günahkar hissettirerek kontrol altına almaya çalışıyorlar yani. Dönem bitiminde yurt muduru bana kibarca bir daha yurtta kalamayacağımı söyledi. Yurt müdürüyle birebir konuşmamız olmamıştı hiç. Haftalık "ablalar" toplantisinda hafta kritigi yaparken benim söylediklerim bile konu olmuş ve beni yurttan atma kararı almislardi. O kadar sistemli çalışıyorlar ki olur da birinin kulağına su kaçar diye kendilerine benzetemeyeceklerini anladıkları kisiyi tehlike olarak görüp saf dışı bırakıyorlar.

Bir çok insan bunlar okumuş iyi insan, sürekli Allah peygamber diyorlar, namaz kılıyorlar tabi ki onlar bilecek doğrusunu ben mi bileceğim diye düşündü. Bir kere denileni yapan, ikinci isteği daha kolay yerine getirir, basamak basamak teslim olur ve kendi iradesinin yerini örgüt iradesi alir. Bu zamanla olduğu için örgüt içindeki insanlara normal geliyor. Konu sahibi burada konuyu bir çırpıda anlattı ama kendisi uzun bir zamana yayılmış olarak yaşadı. Buradaki insanlar okuduklarini anlamlandırmakta zorlanmayacak doğal olarak ama konu sahibi yavaş yavaş artan dozda buna maruz kaldığı için durumun ciddiyetini tam anlamıyla kavrayamamasini ben normal karşılıyorum. Ben bizzat örgüt içinde yer alan birinden duydum, gulenin yikanmamis atleti getiriliyormus turkiyeye ve sadık örgüt üyeleri arasında parçalanıp paylasiliyormus mübarek diye. Anlatan kişi bunu saçma bularak anlatuyirdu fakat biz ne desek örgütten ayrılmayı da istemiyordu. Çünkü bu insanlar örgüt içinde makam elde ediyor, kimi az kimi çok insan üzerinde etki sahibi oluyor, örgüt dışında elde edemeyeceği bir pozisyona kavuşuyor. Bir de bu sebeple bağımlı hale geliyor örgüte. Konu sahibinin eşi de hem zayıf karakteri sebebiyle etki altında kalıyor hem de bu adamda bulduğu bir şey sebebiyle bağımlı ona. Bu sadece övgü de olabilir, cennetten tapu almak da olabilir, cinsel bir menfaat de olabilir.

Ben anlamadım bu işten bişey :KK64:

Hayır o kadar kızdım ki şiddetli geçimsizlik aklıma gelmedi, Mune hatırlattı. Tabiki sadece şiddetli geçimsizliği öne sürerek dava açılır. Sadece eşiniz mahkemede polyannacılık oynar biz birbirimizi çok seviyoruz falan derse dava ertelenir. Bakın düşer demiyorum .

Davacı davadan vazgeçer ve davalı kabul ederse ancak o zaman dava düşer . Ki sizin eş dediğiniz adam muhtemelen neticesine vara vara boşanmayı kabuk edecek sizden. Siz velayet için kanıt toplayın bu çarpık ilişkiyi öne sürerseniz işiniz kolay olur. Başka bir avukata gidin mümkünse işini bilen biri olsun :işsiz:

Valla biz daha çok dil dökermişiz gibi geliyor Asetil , sanki konu sahibi yakınımızmış gibi çırpınıyoruz farkında mısınız :KK14:

X