tamam doğum yaklaştı ya sonra ?

Hangisi sizce

• doğum kontrol hapları

OY: 5 12,5%
  • spiral

OY: 15 37,5%
  • kondom erkek( prezervatif )

OY: 17 42,5%
  • 3 aylık iğneler

OY: 2 5,0%
  • kondom kadın

OY: 0 0,0%
  • 6 aylık iğneler

OY: 1 2,5%

• Ankete Katılan
    40
canım bu konuyu internette uzman tv de açıklıyor doktorlar 6 hafta sonra eğer annenin aksi bir mikrop kapma v.s gibi durumu yoksa ilişkiyi o zaman öneriyolarmış.yani lohusalık falan bittiği zaman şayet dikişleriniz falanda olursa orası gelin siz düşünün adamlara bu kadar izin vermeyin canım az sabırlı olsunlar.siz artık anne oldunuz.

özellikle benim gibi sezeryan olan ve olacak olan arkadaşların daha dikkatli olması lazım...sezeryandan 6 ay sonra tekrar hamile kalanlar tanıyorum,oluyor ;ama tehlikeli rahim kesiliyo sonuçta,yırtılma ihtimali var Allah korusun:1shok:..
doktorlar iki sezeryan arasının en az 2 yıl olmasını istiyo..biz de de eşim korunacak,emzirmeyi bırakana kadar(inşallah tabi,o günleri görürüz)sonrası Allah kerim:sm_confused:

bir de erkeklere yapılan aylık iğneler varmış..eşimle daha konuşmadık..ne der bilmiyom:umursamaz:

canım bu konuyu internette uzman tv de açıklıyor doktorlar 6 hafta sonra eğer annenin aksi bir mikrop kapma v.s gibi durumu yoksa ilişkiyi o zaman öneriyolarmış.yani lohusalık falan bittiği zaman şayet dikişleriniz falanda olursa orası gelin siz düşünün adamlara bu kadar izin vermeyin canım az sabırlı olsunlar.siz artık anne oldunuz.

canım zaten asıl konu doğumdan sonra hangi yöntemle korunacağımız yerimseniben

zezecim bizde de eşim koruncak emzirme dönemimde ondan sonra ben haplara devam edeceğim... benimde sezeryan olacak ve riske atamam a.s

canım zaten asıl konu doğumdan sonra hangi yöntemle korunacağımız yerimseniben

zezecim bizde de eşim koruncak emzirme dönemimde ondan sonra ben haplara devam edeceğim... benimde sezeryan olacak ve riske atamam a.s[/QUOT

evet canım riske atılcak gibi değil:umursamaz:hele bi doğsunlar da bi 40 gün daha rahatız,ondan sonra düşünürüzkaydirigubbakcemile3azıcık da onlar korunsun ne varkaydirigubbakcemile5

ben aslında hemen bağlatmak istiyorum ama eşim karşı hehehe kaza eseri kızımız oldu allahım meleğimi bebeğimi erkenden bana gelmesini istedi ama bundan sonrasını riske atamam öyle 2 bebişle uğraşmak bana yetecek zaten laelaelaelaelae öncelikle erkek kondom ve sonrasında spiral düşünüyorum ama bakalım

ben kararsizim arkasindan hemen gene hamilemi kalsam ne yapsam hehehehe

yok yok artik bitti , ama benimki korunmayi beceremez asil kararsizligim bundan hap kullansam emzirme döneminde iyi olmaz diyor kimisi , kimisi birsey olmaz diyor , spiral hic taktirmadim onuda düsünüyorum , doktorumla görüsmem lazim bu konuyu zaten dogum yapinca hastanede hemen soruyorlar hangi korunma yöntemini düsünüyorsunuz diye fikirde alabilirim

Hap emzirme döneminde önermemisti benim doktorum. Ve ben 13 ay emzirdim ondan hapi kullanamadim. Sen genede doktoruna sor.

Benim doktorun başka bir hastasıyla telefonda konuşurken doğumdan 6 ay sonra doğum kontrol ilacı önerdiğini duymuştum, yasmin diye bir ilaçtı. Şu bir kesinki st kesnlikle korumuyor:)))
Ee biz daha bu halimizle eşlerimizi kendimizden korumuyoruz:))) sonumuz hayıır olsun

slm arkadaşlar
aynı sorunları bizde yaşadık 2,5 yıl hap kullandım bıraktım 3 ay sonra kuzuma hamile kaldım ama emzirme döneminde olmuyor dedi doktorum ve benim bebeğim halen emiyor zaten.spiralide önermedi sezeryanlı doğumlarda rahim alttan açılmadığı için 1 dk lık bir işlem ama canın yanar ve 2.bebeği düşünüyorsanız 2 yıl için yazık tak çıkar yapmayalım dedi.hoş çok güvenilir bir yöntem değil zaten.iğneler içinde doktorum iyi şeyler demeyince kaldık eşimin dikkat etmesine:))
benim tırsmamdan dolayıda allah razı olsun ayda yılda bir denk düşürüp adamcağız sesini çıkarmıyor.eee babalık kolay değil tabiki:))

spiral diyorumm % 99 kesin çözüm:lepi:
6 yıl boyunca işe yaramıştı inşallah yine yarar...:eek:
ilk reglimde gidip hemen tekrar taktırıcam....:1rolleyes:

biz 3 bucuk yıl geri cekılme yöntemı yaptık.sonra bıraktık.coocuk olmadı.önce eşimde sorun cıktı.sonr abenım yumurtalarda. ama olma ıhtımalı yıned evarmıs.tabı ben mikroenjeksıyon yöntemıyle hamıle kaldım.şuan düşündükce korunma problemım olmayacak dıyorum ama doktor ve hemşirele rbır ıhtımal dogal yoldan olabılrı dıyor.sizin yerınızde de olmak ısterdım dogrusu. benım bırdaha bebeğim olup olmayacagı bile mechul hersey havada. allah ısterse verıyor.

ben çok önceleri d.kontrol hapı kullanmıştım, o bende çok doğal bir korunma yaptı, adamın eli elime değsin istemiyodum, o derece dengemi bozdu, kaydirigubbakcemile3iğneleri de aynı sebepten hiç düşünmedim. spirale gelince küpe bile takamıyorum, bünye yabancı cisim kabul etmiyor, onu da eledik. uzun süredir prezervatifle idare ediyoruz, şimdiye kadar bi kaza da olmadı şükür. ama bundan sonra yani 2. bebekten sonra ben de daha kesin bir yöntem istiyorum. bakalım artık.

X