tamam doğum yaklaştı ya sonra ?

Hangisi sizce

• doğum kontrol hapları

OY: 5 12,5%
  • spiral

OY: 15 37,5%
  • kondom erkek( prezervatif )

OY: 17 42,5%
  • 3 aylık iğneler

OY: 2 5,0%
  • kondom kadın

OY: 0 0,0%
  • 6 aylık iğneler

OY: 1 2,5%

• Ankete Katılan
    40

Revolucion

Artık Güneş Doğmuyor :(
Kayıtlı Üye
6 Mart 2007
2.549
115
kızlar kimimizin bebekler geldi kimimizin yakınladı. 9 ayı devirdik hepberaber ama asıl sorun şimdi aylardır uzak kalan herifler yakında yaklaşmaya başlıcaklar ama hemen gebe kalmak doğru deil hepimizin bildiği gibi peki hangi korunma yötemini kullanmayı düşünüyorsunuz ne zaman başlamak gerekiyo hemen doğum sonrasımı yoksa faaliyetler başladığındamı :)
CADIARZU

hemşire ve doktor arkadaşlarımızda var sitede eğer bilmediğimiz başka yöntemlerde varsa ekleyin lütfen.

canımm biz önce eşimin korunmasıyla idare edeceğiz 3 aydan sonra da ben kendim spral taktırmayı düşünüyorumm öle korunacağımmm

antikacım bugün öğlende kocişle bizde bu konuyu konuştuk, malum olmuş sanazemuszemus
eşim korunacak istemeyerekte olsa:kedi:

benim kafam çok karışık bu konuda belki fikir verende olur diyerekte açtım bu topiği.eşim haplara kesinlikle karşı.senin hormonlar dengezisleşeceğine ben korunurum diyo. spiral daha önce iki kez denedik bünyem kabul etmiyo atıyo.ama tamamen eşime yüklenmek istemiyorum kafam çok karışık.

ayy ben bu konu hakknda hiç bişey bilmiyorum yaaaa.....

sormayın arkadaşlar ben ıkı defa sıpral taktırdım olmadı çok kanamam oldu onun dişinda kullandığım butun yöntemlerde başarısız oldu doktorumda söyluyo sen yuzde bırın içindesın haple bıle hamile kaldı çok duzenlı kullandım halde zaten o yuzden kuzular 3 oldu bıde aldırdım napacam benım en buyuk sorunum bu işte.

ben de düşünmedim bunu ama sanırım bir müddet eşim korunur sonra ben hapla devam ederim

kuzularım işte aynı dert bende de var.bende 3 aylık iğnelerle kaldım daha önce üstelik arka arkaya 4 ay içinde 2 düşük.spiraldede aynı sorun takılıyo bir hafta içinde bi kanama bi kana bünye dışarı atıyo.bide yıllar önce ilk düşüğümü yaptığımda gittiğim doktor senin çocuğun olmaz sorun var demişti. eşimede 24 yaşında kabakulak geçirdiğinde bu yaşta yüksek ateş sperlerin kalitesini düşürüyor olmaz demişlerdi. bu 4. maşallah bide olur deselerdi nolucaktık bilmiyom.heralde biri doğmadan öbürü gelcekti.

ben önceden hapla korunuyordum ve çokta memnundum... ama emzirirken kullanamıyoruz diye biliyorum o yüzden eşim korunur herhalde...

bizdede eşim korunacak bebiş emmeyi ne zaman bırakırsa o zaman doğumkontrol haplarına geçeceğiz.spiraldende korkuyorum eltim spiriale hamile kaldı.

of ya kabus gene başlıyo..
haplar bana yaramadı dengem alt üst oldu zaten doktor bıraktırdı sonuç alya dua..
kondom namı değer prezervatif asla kapımdan giremez çocukta yaşadığım bi travma var bununla ilgili..
spiral,annem son kardeşime spiralleri varken hamile kaldı..
iğne düşünüyordum onuda burda çürütttünüz..
geri çekme zaten yöntem olsa alya dua olmazdı tekrar ediorum hehe
napcez hakkatten bilmiorum kafamçokkarıştı

of ya kabus gene başlıyo..
haplar bana yaramadı dengem alt üst oldu zaten doktor bıraktırdı sonuç alya dua..
kondom namı değer prezervatif asla kapımdan giremez çocukta yaşadığım bi travma var bununla ilgili..
spiral,annem son kardeşime spiralleri varken hamile kaldı..
iğne düşünüyordum onuda burda çürütttünüz..
geri çekme zaten yöntem olsa alya dua olmazdı tekrar ediorum hehe
napcez hakkatten bilmiorum kafamçokkarıştı

hehe en iyisi kocişle yakınlaşmamak kalıyo geriye kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 e bi süre sonra biz de dayanamayız artık lülülülülülü

kıslar benim arkadasın 4 ay önce dogum yapmıstışimdi 1 aylık hamile :sinifsinif:

ben evlendiğimden beridir hiç korunmadım çünkü biz eşimle cocuk istedik hemen rabbim 6 ay sonra verdi ama verdi cok şükür...ve bu korunma hakkında hiç birşey bilmiyorum ve böle duyunca da cok korkuyorum napacam bilmem...

ben hapla korundum 3 yıl ama bundan sonra eşim korunsun istiyorum uzun yıllar hapla korunup hormonlarımı alt üst etmek istemiyorum
bugun hastanede bi kadına spiral taktılar bayıltarak ameliyat gibi kadın ayıldığında yanımdaydı ölüyorum sandım diyo uzun süre kendine gelemedi gözüm korktu ondan

hehe en iyisi kocişle yakınlaşmamak kalıyo geriye kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3 e bi süre sonra biz de dayanamayız artık lülülülülülü

hee bi dinler ki bizimkisi sorma
ben son aylar yasak dedğim halde rahat durmuyo biz hiç engellemedik düşün 9 aylık hamileyim ona rağmen bile:kedi:

bulcukum hatırlıyorum ben annemden kanaması fln olmuştu baya
ay kadının canı hiç kıymetlide değil ben hiç gelemem öle
bide dediğim gibi son kardeşim benim annemde spiral varken oldu kaydirigubbakcemile3

evet ya benim eltiminde ikincisi spiral varken olmuş anlaşılan hiç güvenli değil

aybikem bizde de durum aynı :kedi: sadece eskisi kadar sık değil...
ama doktorda sınır koymadı bakalım bu hafta randevu da der belkim...

X