Tam mutlu olduğumu düşünüyorum,30 yaşında olduğum aklıma geliyor..

eger kendinize yatirim yaparsaniz yaslanmaktan korkmazsiniz,

hem kisisel gelisiminize hem de vucut gelisiminize yatirim yapin, sonra da gecen yaslara gulun gecin.

ben anlamiyorum 30 olan oldum bittim diyor, diger yanda bakiyorsun 60 lik 70lik kisiler maraton kosuyor, o kamp senin bu kamp benim geziyor.

Olay yasta degil, umarim kisa surede anlarsiniz,

ama tabi ki siz kendinize yatirim yapmazsaniz dunyada 1 yil gecerken sizin vucudunuz 2-3 yil fazladan yaslanacak, hem ruhunuzu hem vucudunuzu beslemelisiniz.

Bu ne biliyor musunuz? Sark kafasi. Erken evleneyim cocuklarim ikisi birden buyusun 30uma gelmeden evim arabam olsun amcamin oglunu kiskandirayim. Nefes almadan calisayim bi yer dunya gormiyim. Nenem zamani. 40 da kocakari gibi dolasayim olsun iki cocugum var evim var arabam var. 37 yasimdayim 25 yasindaki iki cocuklu kadin benim 1 cocugum var diye (kucuk) beni kucumsuyo ama ben ondan genc duruyorum. Daha farkli yasadim onun gormedigi yerleri gordum hafta sonu bi agacin dibinde kayinvalideme hizmet etmedim.

30 yaş insanın en kendini bildiği , neyi isteyip neyi istemediğini gördüğü, hissettiği yaştır. Bence en güzel yaş. 20’li yaşlarda asıl şaşkın oluyorsun, bir günün bir gününe uymuyor. Evlenmek için de geç kalmış değilsin, hele bu devirde millet ancak 30’dan sonra evleniyor, üniversite, iş bulma, askerlik derken...ve çoğu insan da 30’unda asıl olgunluğa erişiyor. Eskinin 30 yaşı ile günümüz 30 yaşı insan profili bile hem kadın hem de erkekte çok farklı.. Ayrıca bu sayıları insanlar uydurdu, kime göre 30’sun, belki hissettiğin yaş 18’dir..👍🏻😉

Eminim bir tane bile samimi arkadaşınız yoktur, bu kafada biri insanın hayat enerjisini öldürür çünkü.
Yok eğer varsa ona sıkı sıkı sarılın lütfen, peygamber gibi biri olmalı.
Gerekirse yemeyin içmeyin ama paranızı psikologa ayırın, aklınız başınıza geldiğinde bugünlerinize çok yanarsınız.
Çok fazla çevrem var hepsi iyi insanlar.İçimi bilenleri ayrı grupta tutuyorum.Buraya derdimi açmam herkese derdimi açtığımı göstermez.Kimse dert küpü değil,olmayı da haketmiyor.Bunun bilincinde bir insanım çok şükür..

30 yaş insanın en kendini bildiği , neyi isteyip neyi istemediğini gördüğü, hissettiği yaştır. Bence en güzel yaş. 20’li yaşlarda asıl şaşkın oluyorsun, bir günün bir gününe uymuyor. Evlenmek için de geç kalmış değilsin, hele bu devirde millet ancak 30’dan sonra evleniyor, üniversite, iş bulma, askerlik derken...ve çoğu insan da 30’unda asıl olgunluğa erişiyor. Eskinin 30 yaşı ile günümüz 30 yaşı insan profili bile hem kadın hem de erkekte çok farklı.. Ayrıca bu sayıları insanlar uydurdu, kime göre 30’sun, belki hissettiğin yaş 18’dir..👍🏻😉
Annemin otuz yaşındaki haliyle kıyaslıyorum kendimi hep..Annem ununu elemiş eleğini asmıştı..😔Tabiki biz öyle olmak durumunda değiliz..Fakat ailede öğrendiklerimize hayatımız şekilleniyor..

Bu ne biliyor musunuz? Sark kafasi. Erken evleneyim cocuklarim ikisi birden buyusun 30uma gelmeden evim arabam olsun amcamin oglunu kiskandirayim. Nefes almadan calisayim bi yer dunya gormiyim. Nenem zamani. 40 da kocakari gibi dolasayim olsun iki cocugum var evim var arabam var. 37 yasimdayim 25 yasindaki iki cocuklu kadin benim 1 cocugum var diye (kucuk) beni kucumsuyo ama ben ondan genc duruyorum. Daha farkli yasadim onun gormedigi yerleri gordum hafta sonu bi agacin dibinde kayinvalideme hizmet etmedim.
Çok haklısınız,tebrik ederim..

Keşke bu aklımla 20 li yaşlarda olsaydım diyorum.Yaşımdan başka hiç bir şeyi takmıyorum.

Bunu herkes der. Ben de diyorum. Yirmili yaşlarda iken de onlu yaşlarıma dönsem daha fazla ders çalışsam daha iyi yerlerde olsaydım diyordum. Şimdi 34 yaşındayım yirmili yaşlarda olsam bu aklımla tabi ki farklı olurdu. Ama bu aklımı da başıma almam için şimdiki yaşım gerekliymiş demek ki. Bunları arada herkes düşünür

Napalım yaşımız ilerliyo diye oturup kara kara düşünelim mi?
Anı yaşa çok düşünme hasta olursun, ki olmuş gibisinde

bugün yaşayıp nefes alabiliyorsan değerini bil.bu söylediklerini herkes düşünüyor ama unutup gidiyor bi zaman sonra.sen hep orada takılı kalıyorsun.sorun da bu.ve ölüm bitiş değil,belki de çok güzel bir başlangıç.herşey bizim elimizde.1 sn sonra ne olacağının garantisi yok.yaşlı deyip ölümünü beklediklerimizden daha önce göçücez belki bu dünyadan kim bilir!
ben de 30 olucam nasip olursa.iyi ki bunca yıl yaşamak nasip olmuşta yaşamışız.olumlu tarafından bak herşeye lütfen ve unutma düşüncelerini değitirirsen hayatın değişir ancak.

Dün hastanede sıra beklerken elimdeki barkoda baktım. Yaş 36 kadın yazıyor. Tü Allah sizi kahretmesin daha 35 im dedim. İnsanda moral bırakmıyorlar. Neyse emar cihazına girdim. Tövbe yarabbim kabir gibi. Hey gidi Colin dedim yaşın da 35 i geçmiş artık bir sonraki gireceğin yer belli 😂😂 Bu aralar bende de 35 yaş sendromu var sanırım. Yaşımı hatırlamadığım sürece sorun yok. Sen de yaşın aklına düşünce hemen kafanı dağıtacak başka birşey yap düşünmemeye çalış 😂 Sonuçta ne kadar düşünürsen düşün, yaşın da gerçekler de değişmeyecek. O yüzden kafanı bu düşünceden olabildiğince uzak tut.

Psikolojik hastalıkların azalmaya başladığı yaş grubu. Ben 35 yaşındayım. Keşke hiç 20 li yaşları yaşamamış olsaydım diyorum. 15 ten direk 35 e gelseydim. Dertlerden acılardan kaoslardan şiştim. Artık çok huzurluyum. Kendimin farkındayım. Etrafımdaki asalaklardan kurtuldum

Anksiyete sorununuz var bu düşünceler hastalıklı tedavi olmanız gerekiyor sorun evlenmek vs değil kaygılarınız mantık dışına çıkmış artık

Psikolojik hastalıkların azalmaya başladığı yaş grubu. Ben 35 yaşındayım. Keşke hiç 20 li yaşları yaşamamış olsaydım diyorum. 15 ten direk 35 e gelseydim. Dertlerden acılardan kaoslardan şiştim. Artık çok huzurluyum. Kendimin farkındayım. Etrafımdaki asalaklardan kurtuldum
Neyse 4 senem kakmış 😂😂

30 yaş şu dönemde oldukça genç bir yaş. Ömür ortalaması uzadı, tıp gelişti, hastalıklara çare bulunuyor artık. Bence yaşta değil sizde bir problem var, bence her yaşınız sorunlu değildir, siz biraz sorun yaratıyorsunuz gibi geldi.
👏🏻

30 mu??? Vay anasını be...Aramızda bu kadar ileri yaş olanların olduğunu bilmiyordum...Ölüme yakın mısın tabi evet ama hayatı sonuna kadar yaşa bence yine de...Elden ayaktan düşmüşsündür gerçi ama yine de enerji bulabiliyırsan mesela artık bu yaşlarda cevrene bilgeliğinle yardımcı olabilirsin, ne de olsa 30 yılı devirmişsin kolay değil...Kendini artık bu işlere adayabilirsin

Annemin otuz yaşındaki haliyle kıyaslıyorum kendimi hep..Annem ununu elemiş eleğini asmıştı..😔Tabiki biz öyle olmak durumunda değiliz..Fakat ailede öğrendiklerimize hayatımız şekilleniyor..
Kendini annenle nasıl kıyaslayabilirsin canım , biz X kuşağıyız, 90’lar çocuğuyuz, bizim dönemin dinamikleri çok farklı...Sağlığın yerinde olduğu için bile mutlu olmalısın, hayat çok güzel her şeye rağmen...covid döneminde olduğumuzdan bu hale bürünmüş de olabilirsin, hep eve kapandık, sosyalliğimiz sıfır oldu, endişe ve korku içindeyiz ama unutma bu günler de geçecek...kendine güzel neşeli dizi ya da filmler bul ya da kitap oku, saatlerin nasıl geçtiğini anlamadığın, sürükleyici...kimselerin olmadığı, güvenli bölgelerde yürüyüşe çık, çimlere uzan, yüzüne vuran güneşin sıcaklığını hisset, baharın kokusunu içine çek, kuşların cıvıltısına tanık ol...🌸🌸🌸

Nick’in bile Mutlu, demekki normalde mutlu ve neşeli birisin ki böyle bir nick gelmiş aklına..☺️😜 bu geçici bir süreç...ü

Bu ülkede gerçekten herkes yaşlılıktan mı ölüyor sizce?

X