Tam mutlu olduğumu düşünüyorum,30 yaşında olduğum aklıma geliyor..

O nasıl başlık bacım depresyona sokucan beni sabah sabah.ben de otuz yaşındayım.benim de hayatım zor geçti ama böyle karalar bağlamak insanı daha da yorar mutsuz eder.annen baban hayatta.yaşlanmışlarsa ne olmuş.doya doya yaşa onlarla zamanını güzel değerlendir.ölüm her kes için var.onu düşünerek geçiremessin hayatını.daha önünde çook uzun bir hayat var.keşke annem babam hayatta olsalardı yaşlandıklarını görseydim.

Kuzum 28 yaşıma nasıl sıkıntılarla geldim Allah biliyor bir gün benim sıkıntılarım yüzümden annem siniri krizi geçirince anladım ne kadar yıpranıp ve yıprattığımı iyi olacağım dedim spora gittim , diyet yaptım 35 kilo verdim, okulumda ekstra görevler aldım , deli gibi yordum kendimi sırf kendimi düşünmeyeyim diye, yetmedi akşam kurslara yazıldım gece yatağa girince küt diye uyumaya başladım şimdi 32 yaşındayım şükür mutluyum yani en azından hayatımdan tatminkarım kendin için bir şey yapmaz adım atmazsan hayatın böyle gelir böyle gider iyi olmaya çalış, bunun için çabala enerjinin gücüne inanıyorum iyi enerji her zaman güzel şeyleri beraberinde getirir M Mutlu2890

Dünyadaki herkes için eşit bir durum ama bu.İnsanın yeryüzü imtihanı kolay değil.Bunu kabullenmek bile ayrı bir güç demek ki.Evet düşününce tuhaf ve ürkütücü ancak tamda bu gerçekle yüzyüzeyiz aslında. Kendini akışa bırakmalısın.Hayatın doğal akışına direniyorsun ama boşuna.Zaten oyunu yine o kazanacak.En azından eğlenceyi kaçırma:) Pesimist bir yapın var malesef.Biraz destek al derim,belki hormonlarda yetersizlik vardır

Benim 20’ler hayatı çözme ile geçti. Ben tam aksini düşünüyorum. 30’lar bir kadının hayatında zirve noktası. 👍🏻 Ne çok çömezsin, ne her hangi bir yaşlılık beklentin var. 40 ile beraber yaşlandığımı hissetmeye başladım ama 30-40 arasında bence muazzam seneler ❤️

Hayallerimin tıkandığı noktadayım.Kurduğum hayallerde bile otuzumda olmadım.Bir türlü kabullenemedim.Keşke bu aklımla 20 li yaşlarda olsaydım diyorum.Yaşımdan başka hiç bir şeyi takmıyorum.
Ölüme yaklaşıyormuşum gibi geliyor.Kimin ne zaman öleceği belli olmaz ama ölmekten korkuyorum,belki yeterince yaşayamamaktan.Sanki yaşamaya doyamayacakmışım gibi..Annem babam artık yaşlanıyor.Ben de o yolda ilerliyorum.Sanki yaşlanınca insan mutsuzluğa daha çok yaklaşıyormuş gibi..Ölüm son değil,ama bu dünyanın sonu...Sonrasını bilmiyorum ve bu bilinmezlik beni korkutuyor.Evlenmedim,evlenmeyi istiyorum ,sonra sorumluluklar aklıma geliyor kaçıyorum.Bunalımdayım.Ölümden korkuyorum.Ölümsüzlük de çözüm değil..Ölüm de gerekli..Onu da kabul edemiyorum..Yaşlanmasak da yaşlanacağız..
Her şeyin yolunda olduğunu düşündüğümde bu düşünce aklımı kemiriyor.Yaşıtlarımın ikinci çocukları var ve ben hala yalnızım..
Otuz yaa..Kapı gibi 30...yirmili yaşlarım berbattı,ergenliğim berbattı..Belki büyümek istemiyorum..Bilmiyorum..Bu düşünce beni terkedecek mi?Hayatım hep böyle kaygılarla mı devam edecek...
Vala canim 20 yasinda hayallerini yasarsi. 30 undan biter bu isler boyle hayat b8 imtihan olume kadar biz bu imtihanlarlar ugrasacagiz yoksa cenneti kazanmak kolay degil boyle dusunme kimsenin nezmaan olecegi belli degilki yasamana bak ama olumu ameli yonden dusunmek guzel tabi onun disinda insanin hayat enerjisini somuruyor 30 yas zirve yas bosuna dememisler yolun yarisi olgunlastigin en guzel yas kiymetini bil ve bende 30 sayilirim benimde aklima gelmiyor degil yasim 30 falan filan diye ama geciyor onumuze bakalim hicbirsey icin ge. 20 yasinda hayalini yasar 30 unda vefaat eder 30 da yasar 90 ninda veaaf eder kimse bilemezki

30 sunuz ve zaman daralıyor diyorsunuz enteresan Allah kolaylık versin cnm mutlu olmaya çalış her anın her günün tadını çıkar hayat kısa dediğin gibi

Hayallerimin tıkandığı noktadayım.Kurduğum hayallerde bile otuzumda olmadım.Bir türlü kabullenemedim.Keşke bu aklımla 20 li yaşlarda olsaydım diyorum.Yaşımdan başka hiç bir şeyi takmıyorum.
Ölüme yaklaşıyormuşum gibi geliyor.Kimin ne zaman öleceği belli olmaz ama ölmekten korkuyorum,belki yeterince yaşayamamaktan.Sanki yaşamaya doyamayacakmışım gibi..Annem babam artık yaşlanıyor.Ben de o yolda ilerliyorum.Sanki yaşlanınca insan mutsuzluğa daha çok yaklaşıyormuş gibi..Ölüm son değil,ama bu dünyanın sonu...Sonrasını bilmiyorum ve bu bilinmezlik beni korkutuyor.Evlenmedim,evlenmeyi istiyorum ,sonra sorumluluklar aklıma geliyor kaçıyorum.Bunalımdayım.Ölümden korkuyorum.Ölümsüzlük de çözüm değil..Ölüm de gerekli..Onu da kabul edemiyorum..Yaşlanmasak da yaşlanacağız..
Her şeyin yolunda olduğunu düşündüğümde bu düşünce aklımı kemiriyor.Yaşıtlarımın ikinci çocukları var ve ben hala yalnızım..
Otuz yaa..Kapı gibi 30...yirmili yaşlarım berbattı,ergenliğim berbattı..Belki büyümek istemiyorum..Bilmiyorum..Bu düşünce beni terkedecek mi?Hayatım hep böyle kaygılarla mı devam edecek...
Evlilik falan degilde bir doktorami görussen ..yahu olecegimizi bile bile hepimiz yasiyor giymiyor harcamiyor biriktiriyoruz olume takilma bugun yasiyor nefes aliyorsun ya ona bak hayati yasa 30 yas ne ki keske herkes bu yasta evlenmeden erken evlenip gençliğini yasamadina pisman olmasa insanlar .

Eski kafalı insanlar bulunduğunuz yaşı yaşı geçmiş olarak nitelendirebilir, çünkü eskiden insanlar erken evlenip erken çocuk sahibi olup erkenden ölüyorlardı. Çünkü ortalama yaşam süresi bu kadar uzun değildi, hastalıklara çare yoktu.. Ama artık öyle mi? teknolojinin geldiği duruma bakın çağ değişti o yüzden özellikle eski kafalı yaşlı insanların düşüncelerini çok kafaya takmayın. insanlar 30 yaşlarında evlenmeli bence de 27 den önce evlenmemeli kesinlikle.. ben 27 yaşında evlendim. daha önce evlenmemişim diyorum iyi ki... ne gerek var ki çevremizde örnekleri görüyoruz. erken evleenip 4 4 lük olan kimse göremedim çevremde. önce kendi hayatınızı düzene koyun evlilik filan bunlar kısmetse olacaktır elbet..

30 yasindan beri ben de ayni seyleri hissediyorum. Ustelik 2 cocugum da var. 85 yasina kadar yasariz insallah. 50 yil fena sayilmaz.Gerci 33 ruzgar gibi gecti o da gececek :KK53:

30 dediginiz nedir ki?

Soyle dusunun simdi 30 sunuz ah 20 diyorsunuz. 40 olduğunuzda ah 30 li yaslarim diyeceksiniz. 50 oldugunuzda ah 40 lı yaslarim. 60 olduğunüzda ah 50 li yaslarım.

Simdi ergenlik ve 20 li yaslar size gore cok iyi gecmemis olabilir ama elinizde 30 li yaslar var ve bunun iyi gecmesi size bağlı.

Psikolojinizi duzeltmeye calisin 30 lu yaslarinizi verimli gecirmeye bakın. 20 lere uzulerek 30lari mahfetmeyin bu sefer 40 olunca 30ları mahfettim diye uzuleceksiniz.

Gecenlerde 74 yasinda bir akrabam vefat etti annem" gencecik gitti "dedi :KK53: bu hesaba gore sen daha bebesin... şahsim 34 olarak yeni diş falan cikartirim artik

Not:30 yasin bi kotulugunu gormedim

Notun notu:evlenmek istiyorsan evlen yas bahane degil kuzum

mutluluk ve üretme gücü insanın içinde
Yaştan bağımsız
Bundan Emin’im
30 yaş hayatın sonu değil
İçinizde çalışma gücü azmi hayal gerçekleştirme Gaye’si olduktan sonra hiç bir yaş geç değil
Benim patronum 65 yasında hala daha yeni şirketler kurma Peşinde
Siz kendinizi nasıl hissediyorsanız o yaştasınız aslında
Kimlik yaşı önemli değil gönlünüz genç olsun yeter ki

Eminim bir tane bile samimi arkadaşınız yoktur, bu kafada biri insanın hayat enerjisini öldürür çünkü.
Yok eğer varsa ona sıkı sıkı sarılın lütfen, peygamber gibi biri olmalı.
Gerekirse yemeyin içmeyin ama paranızı psikologa ayırın, aklınız başınıza geldiğinde bugünlerinize çok yanarsınız.

Hayat dedigimiz nedir?
Allah zamandan bagimsizdir. Hepimiz onun katinda var olmus ve hali hazirda vefat etrmis bulunmaktayiz. Hayat, yasamimiz bize izletilirken icine girip degistirebilme ihtimalinden baska birsey degildir. Geldik yasadik ve gittik hersey bitmis bulunmakta sadece bu omru izlerken degistirme hakkimizin olmasi hayatin kendisidir. Olmek icin dogduk olum olmasa caba olmazdi.
Cok begendigim bir yazardan alintidir yazdiklarim. Inanc seklinizi bilmeden nacizane bu da burda dursun dedim.

X