- 20 Eylül 2011
- 227
- 1
- 68
- Konu Sahibi kelebekelf
-
canım iki gelinliğe de bayıldım ama ilkinin göğüs ve karın kısmına acayip bayıldım...
gelin çiçeği de tam benim beğendiğim ve istediğim renk
canım benimde eylül 1 de düğünüm var pronovias pergola yı diktirticem eğer sende düşünüosan pronoviasta fransız danteli kullanılıo normal hüpürden diktirme ucuza mal edip pahalıya dikiolar bu konuda çok uyarı aldım aklında bulunsun :)
kılzar ben de ya pergola ya da aglayayı diktiricem ama kime sorusu beni çıldırtıyor. Emin olamıyorum kimseden
canım ben kumaşlardan hiç anlamıyorum bunu söylediğin iyi oldu teşekkür ederim :81:
kumaşlardan yengem çok iyi anlıyor onu yanıma alayım en iyisi...peki sen nereye diktireceksin canım karar verdinmi
1. gelınlık cok guzel ve sade gelınlık dıktırmenın malıyetı ne kadar bılen var mı ?
canım ya hiç kimseye güvenemiyorum napçam bilmiyom :2:
fiyat olaraktan 2,500 den aşağıya fiyat çıkarmazlar canım haberin olsun çünkü fransız danteli kullanılıo maliyeti çok tatlım...
Merhaba,
Pergola harika bir model. Kesinlikle o olmalı. Yalnız, bir arkadasın da dediği gibi, pronovias gercek Fransız danteli kullanıyor, ikinci bir mesele de böyle eteklerde bolca tül kullanıp en son olarak danteli koyuyor üstüne . Eğer diktirmek isterseniz, aynısı gibi durması için, sizin de gerçek fransız danteli kullandırmanız lazım. Bu konuda bir başlık açtım, fr dantelinin nasıl ayırt edileceğine dair, profilinden ulaşabilirsiniz. Konu ismi Fransız danteli konusundaki karmaşa. Tüm gelinlikciler fr danteli kullanıyorum der ama aslı oyl değil, uyanık olup sizin seçmeniz lazım kumaşı.
İkinci mesele de, etekte kat kat tül kullandırmanız lazım. Sitemizde orijinal alce modelini giyinmiş bir arkadasımızın tarifine göre, eteğinde en altta 2 kat sert tül, onun üstünde birkaç kat normal tül, onun da üstünde hayal tül varmış ve toplamda eteği 9 kat tülden oluşuyormuş, bu yüzden pronovias gelinliklerde alttan astar görünmüyor dikkat ederseniz. Ama bizim gelinlikciler astar üstüne 3 kat tül atıp oldu diyorlar ama alttan saten astar belli oluyor, bu da aynı görüntüyü vermez.
Gelelim böyle bir gelinliğin maliyetine, kışın istanbulda ortalama 3000, yazın 3500 ödemeniz gerekir. Bunda birinci etken Fransız dantelidir. İkincisi ise malzemenin çok olması...
Bu parayı vermeden aynı gelinliği beklemek biraz hayal olur. Pronoviaslar boşuna pahalı değil...
Kime diktirmek konusunda ise, konuşmalara hiç kanmadan üç şeyi değerlendirmeye almanız lazım bence, birinci konu kumaş, bakayım size gerçek Fransız danteli gösterebilecek mı? İkinci mesele, kendi diktiği diğer gelinlikler nasıl, vitrindeki ve Mağazasındaki hazır dikili gelinlikler ne durumda? Ornegin sirttaki kapanma yerleri becerisi açısından bir göstergedir. Son olarak da fiyat. Belli kalite standardında blie fiyatlar 500-1000 oynuyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?