Gelinlik Modelleri tam hayalimdeki gibi

kelebekelf

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2011
227
1
68
kızlar 2012 yılı sonuna doğru düğünüm olacak kısmetse şimdiden araştırma yapıyorum iki modelide beğendim ama pronovias pergola daha ağır basıyor ikisi arasında seçim yapıp diktirmek istiyorum sizin fikirleriniz nelerdir

pronovias pergola

resimler netten alıntıdır

Eklentiler

• $DSC03927_2.jpg
    53,1 KB · Görüntüleme: 108
  • $DSC03929_2.jpg
    51,1 KB · Görüntüleme: 119
  • $DSC03942_2.jpg
    42,2 KB · Görüntüleme: 125
  • $IMG_7626_2.jpg
    52,3 KB · Görüntüleme: 82
canım iki gelinliğe de bayıldım ama ilkinin göğüs ve karın kısmına acayip bayıldım...
gelin çiçeği de tam benim beğendiğim ve istediğim renk

canım benimde eylül 1 de düğünüm var pronovias pergola yı diktirticem eğer sende düşünüosan pronoviasta fransız danteli kullanılıo normal hüpürden diktirme ucuza mal edip pahalıya dikiolar bu konuda çok uyarı aldım aklında bulunsun :)

kılzar ben de ya pergola ya da aglayayı diktiricem ama kime sorusu beni çıldırtıyor. Emin olamıyorum kimseden

1. gelınlık cok guzel ve sade gelınlık dıktırmenın malıyetı ne kadar bılen var mı ?

Merhaba,

Pergola harika bir model. Kesinlikle o olmalı. Yalnız, bir arkadasın da dediği gibi, pronovias gercek Fransız danteli kullanıyor, ikinci bir mesele de böyle eteklerde bolca tül kullanıp en son olarak danteli koyuyor üstüne . Eğer diktirmek isterseniz, aynısı gibi durması için, sizin de gerçek fransız danteli kullandırmanız lazım. Bu konuda bir başlık açtım, fr dantelinin nasıl ayırt edileceğine dair, profilinden ulaşabilirsiniz. Konu ismi Fransız danteli konusundaki karmaşa. Tüm gelinlikciler fr danteli kullanıyorum der ama aslı oyl değil, uyanık olup sizin seçmeniz lazım kumaşı.

İkinci mesele de, etekte kat kat tül kullandırmanız lazım. Sitemizde orijinal alce modelini giyinmiş bir arkadasımızın tarifine göre, eteğinde en altta 2 kat sert tül, onun üstünde birkaç kat normal tül, onun da üstünde hayal tül varmış ve toplamda eteği 9 kat tülden oluşuyormuş, bu yüzden pronovias gelinliklerde alttan astar görünmüyor dikkat ederseniz. Ama bizim gelinlikciler astar üstüne 3 kat tül atıp oldu diyorlar ama alttan saten astar belli oluyor, bu da aynı görüntüyü vermez.

Gelelim böyle bir gelinliğin maliyetine, kışın istanbulda ortalama 3000, yazın 3500 ödemeniz gerekir. Bunda birinci etken Fransız dantelidir. İkincisi ise malzemenin çok olması...

Bu parayı vermeden aynı gelinliği beklemek biraz hayal olur. Pronoviaslar boşuna pahalı değil...

Kime diktirmek konusunda ise, konuşmalara hiç kanmadan üç şeyi değerlendirmeye almanız lazım bence, birinci konu kumaş, bakayım size gerçek Fransız danteli gösterebilecek mı? İkinci mesele, kendi diktiği diğer gelinlikler nasıl, vitrindeki ve Mağazasındaki hazır dikili gelinlikler ne durumda? Ornegin sirttaki kapanma yerleri becerisi açısından bir göstergedir. Son olarak da fiyat. Belli kalite standardında blie fiyatlar 500-1000 oynuyor

canım iki gelinliğe de bayıldım ama ilkinin göğüs ve karın kısmına acayip bayıldım...
gelin çiçeği de tam benim beğendiğim ve istediğim renk

bende pergolaya bayıldım canım ama acaba biraz dahamı kabarık olsa karar veremedim. gelin çiçeği kesinlikle bu olmalı zevklerimiz aynıymış süperr:124:

canım ben kumaşlardan hiç anlamıyorum bunu söylediğin iyi oldu teşekkür ederim :81:
kumaşlardan yengem çok iyi anlıyor onu yanıma alayım en iyisi...peki sen nereye diktireceksin canım karar verdinmi

kılzar ben de ya pergola ya da aglayayı diktiricem ama kime sorusu beni çıldırtıyor. Emin olamıyorum kimseden

düğüne çok varsa araştir canım yada diktiren arkadaşların varsa onlarada danış.inşallah herşey istediğimiz gibi olur prensesler gibii:123:

canım ben kumaşlardan hiç anlamıyorum bunu söylediğin iyi oldu teşekkür ederim :81:
kumaşlardan yengem çok iyi anlıyor onu yanıma alayım en iyisi...peki sen nereye diktireceksin canım karar verdinmi

canım ya hiç kimseye güvenemiyorum napçam bilmiyom :2:

1. gelınlık cok guzel ve sade gelınlık dıktırmenın malıyetı ne kadar bılen var mı ?

ben henüz fiyat araştırması yapmadım canım ama diktiren arkadaslarımdan birisi 1500 tl ye diğeri 2000 tl ye diktirdi ikiside çok güzel olmuştu...ama bu model için ne fiyat çıkarırlar bilmiyorum

fiyat olaraktan 2,500 den aşağıya fiyat çıkarmazlar canım haberin olsun çünkü fransız danteli kullanılıo maliyeti çok tatlım...

canım ya hiç kimseye güvenemiyorum napçam bilmiyom :2:

fiyat olaraktan 2,500 den aşağıya fiyat çıkarmazlar canım haberin olsun çünkü fransız danteli kullanılıo maliyeti çok tatlım...

benim görümcem gelinlikçi canım ilk başta ona göstericem bu modeli aynısını yapabilirse ona yaptırmayı düşünüyorum hemde daha uygun olur...

verdiğin bilgiler için teşekkür ederim canım yaptırmadan önce tülün çok katlı olmasını ayrıca gerçek fransız danteli istedğimi belirticem devamlıda kontrol ederim artık. ben görümceme yaptırmayı düşündüğüm için bir aksilik yaşayacağımı düşünmüyorum. inşallah herşey düşlediğimiz gibi olur

inşallah görümcen düzgün yapar açık diyip şurasını kapatıyım demez kafasına göre

Sadece malzeme ücreti alırsa 1500e filan olur diye tahmin ediyorum. Sana şöyle bir önerim olur, maliyetten kısmak açısından. Gelinliklerde iki çeşit dantel kullanılıyor. Birincisi, eni yaklaşık 1-1,5 metre olan dantellerdir, ya metre ya kupon hesabı satılır, Fransız dantelleri kupon hesabı satılır, yani yaklaşık 3 metre, daha az alamazsın. Ama senin öyle bir ihtiyacın yok sanırım. İkinci danteller sadece duvak kenarlarına veya etek bitimlerine kullanılmak üzere üretilen, eni 10cm ile 50 cm arasında değişen danteller oluyor. Sana bu dantel türünden 40-50 cm eninde, Fransız dantel bulmanı öneririm. Böylece hem etek bitimini cevrelersiniz, hem de modelin üstünde olan dantel aplikleri yapabilirsiniz. model üstünde büyük tam bir dantel parçası kullanılmadığı, küçük küçük bölgeler olduğu için bu çözümü uygulayabilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…