Tam da bıçak sırtındayım.

kakaokafa

battı fishing, yan going. ♐
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2014
1.234
1.727
Merhabalar.
Bilen bilir, bu yıl KPSS'ye hazırlanıyordum. Bu sabah sonuçları aldım. 78 puan, 666. sıralama. Eh, güzel bir puan ve sıralama, üstelik dersane desteği olmaksızın aldım emeğimin karşılığını. Gelgelelim, bunun bir de perde arkası var.
Öğretmenliğe isteyerek hazırlanmamıştım, zaten mezun olduğum bölüm de dil-edebiyat idi. Akademisyenlik, veya edebi çeviri işlerinden birini yapmak istiyordum. Ancak yayınevlerinde staja bile kabul edilmedim, yüksek lisans ve doktora sürecine de yurtdışında başlamak istedim. Hayatımı idame ettirebileceğim ülkelerdeki üniversitelerin çoğu İngilizce dışı dil şartı aradığı için (o zamanlar öyle sanıyordum) ondan da vazgeçtim. Tabii, burada olduğum sürece bana öğretmenliğin garanti meslek olduğunu söylediler. Onun için hazırlanmaya başladım, tabii ücretli öğretmenlik de yaptım.
Sınav sonuçlanmadan birkaç gün önce bir üniversiteye daha mail atayım dedim, şeytan dürttü sanırım. Bana kendi bünyelerinde dil kursu verebileceklerini, onu tamamladıktan sonra da yl için kaydolabileceğimi söylediler. Bu yl ve dil kursu durumunu yurtdışında yaşayan teyzeme ve onun eşine açtım. Bana her zaman destek olabileceklerini; ama mantıklı bir karar vermem gerektiğini söylediler. İşte bundan sonra olaylar karışıyor... Birkaç kişiye bu durumu açtığımda "kızım sen manyak mısın? yurtdışına gidip ne yapacaksın? garanti meslek çıkmış karşına, nasıl askıya alırsın? biz sana güveniyoruz sen yaparsın/başarırsın" gibi yorumlar almaya başladım. Yüksek beklentilere girenler, beni art arda tebrik edenler... Sonu gelmiyor bunların. İnanın 7 saattir stresten yemek yiyemiyorum. Nikâh arifesinde eski sevgilisine geri dönmek isteyen gelin/damat gibi hissediyorum kendimi. Bu konudaki fikirlerinize ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.

Kimin fikirleri onemli senin icin
Birde hayatini kendin sekkillendirebilirsin ancak
Net birsey diyemem bu arada yurtdisina mi gidicen teyzenler ne diyor atanma ihtimali falan
Hocan falan yok mu daha net fikir verir

Amannn git ya valla garanti meslek öğretmenlikmiş, bu devirde doktorlar zor geçiniyor sen burda ev alamıyorsun aldığın maaşa. Enflasyon aldı başını gitti millet ay sonunu zor getiriyor. Artık evi bırak araba bile ekstra bir lüks. Haa bu kadar mı şikayetçisin diyosun evim(10 yıl ödeyecem ) ve arabam var çok çok şükür ama eve 2 maaş girmesine rağmen ay sonunu zar zor getiriyoruz. Tabi bizim öyle yurt dışı akraba imkanı olmadığından önümüz kapalı yani çoğu kişinin kapalıdır diye düşünüyorum varsa imkanın bırak git

Kimin fikirleri onemli senin icin
Birde hayatini kendin sekkillendirebilirsin ancak
Net birsey diyemem bu arada yurtdisina mi gidicen teyzenler ne diyor atanma ihtimali falan
Hocan falan yok mu daha net fikir verir
Hocam var, ona da fikir danışacağım ayrıca.
Ben de kendimi önemserim bu durumda. Gözümü karartırım sıkıysa, ama çevremden yüksek beklentiler arttıkça strese giriyorum.

Amannn git ya valla garanti meslek öğretmenlikmiş, bu devirde doktorlar zor geçiniyor sen burda ev alamıyorsun aldığın maaşa. Enflasyon aldı başını gitti millet ay sonunu zor getiriyor. Artık evi bırak araba bile ekstra bir lüks. Haa bu kadar mı şikayetçisin diyosun evim(10 yıl ödeyecem ) ve arabam var çok çok şükür ama eve 2 maaş girmesine rağmen ay sonunu zar zor getiriyoruz. Tabi bizim öyle yurt dışı akraba imkanı olmadığından önümüz kapalı yani çoğu kişinin kapalıdır diye düşünüyorum varsa imkanın bırak git
İşte bu enflasyon durumu benim de aklıma geliyor. Öğretmen maaşlarını bile verilen çabaya göre yeterli bulmuyorum ona bakarsanız. Ama şunu demek istemiyorum "tatilimizi de uzatsınlar, hiç iş vermesinler" falan. Emin olun 7000 versinler, eğer o mesleği yapmaktan memnun değilsem bu durum benim sağlığımı komple etkiler. Gerçi daha ağır işler yapan insanların öğretmenlerle aynı haklara sahip olmalarını isterdim...
Babamla yüz yüze konuşmadık bu durumu. Dün gece kardeşime "ablan şimdiki hayatından memnun değil, eğer gerçekten yurtdışına gitmek istiyorsa bunun için bir plan oluşturması ve 5 yıl boyunca o plana sadık kalması gerekiyor" demiş.

Gidin 20 yillik ogretmenim düzenin carkinda dönup duruyoruz.Farkli firsatlar cikar karsıniza burda malesef çikmiyor

Gidin 20 yillik ogretmenim düzenin carkinda dönup duruyoruz.Farkli firsatlar cikar karsıniza burda malesef çikmiyor
Siz öğretmenliği isteyerek mi seçtiniz? Ve neler umdunuz da bulamadınız? Biraz değişik bir üslupta sordum, çünkü söz konusu mesleğin erbabı sayılırsınız. Bu yüzden cevaplarınıza ihtiyacım var.

Tabi ki yurtdışı. Bu ülkede garanti meslek mi kaldı Allah aşkına. Yurtdışında kalacak yeriniz ve paranız varsa durmayın. Herkesin fikrini de sormayın. Köstek olmak isteyenler olabilir

Tabiki yurtdışı. Öğretmenlik garanti meslek olabilir ama alım gücüne bakın siz.?Maaşınızla ev almaya kalksanız
1-peşinat için kaç yıl çalışmanız gerekir?
2- ev kredisi için kaç yıl çalışmanız gerekir?
Bunları hesap edin. Gideceğiniz ülke güzel bir ülke ise tadından yenmez.

nız. Ama şunu demek istemiyorum "tatilimizi de uzatsınlar, hiç iş vermesinler" falan. Emin olun 7000 versinler, eğer o mesleği yapmaktan memnun değilsem bu durum benim sağlığımı komple etkiler. Gerçi daha ağır işler yapan insanların öğretmenlerle aynı haklara sahip olmalarını isterdim...
Babamla yüz yüze konuşmadık bu durumu. Dün gece kardeşime "ablan şimdiki hayatından memnun değil, eğer gerçekten yurtdışına gitmek istiyorsa bunun için bir plan oluşturması ve 5 yıl boyunca o plana sadık kalması gerekiyor" demiş.
Hemşireyim ben eşimde sağlık sektöründe size bahsettiğim 2 asgari ücret değil daha fazlası ve biz eşimle ev geçindirmekte zorlanıyoruz. Yeni evli olmamıza rağmen düğünden kalan borcumuz yok ve öyle dışarı gezmemiz vs de yok buna rağmen bana zor geldi. Bu ülkede bu şartlarda yaşanır mı diye düşünüyor insan. Tek maaş asla aslaaaa yetmiyor çocuğum olsa 4 ay doğum izni dışında ücretsiz izine çıkamam mesela çünkü tek maaşla çok zor. Öğretmensiniz çevremde öğretmenlerle aynı alıyorum hadi 1000 tl fazla olsun ama kadir kıymet bilinmedikten sonra ne ki ? Ülkemizde saygı mı var sizce maddiyatı geçtim. Öğretmenlere saygı var mı, biz dayaktan ölümlerden dönerek sürekli bağırma hakaret işiterek çalışıyoruz. Kendi ülkemiz kendi bayrağımız altında mülteci konumuna düştük hatta daha fazlası. Sokakta polis çevirmelerinin artmasından ülke ekonomisi hakkında yorum yapabiliyorum mesela çeirme ceza çoksa devletimizn paraya ihtiyacı var. Bunları düşünüyorum ve şaşırtıcı kısmı daha 24 yaşındayım bence bunları tecrübe etmek için baya erken yaş. Varsa imkanınız gidin siz mesleğinizi sevseniz bile bu meslekten evde geçinemedikten, iş yerinde saygı görmedikten sonra ne anlamı var

Hemşireyim ben eşimde sağlık sektöründe size bahsettiğim 2 asgari ücret değil daha fazlası ve biz eşimle ev geçindirmekte zorlanıyoruz. Yeni evli olmamıza rağmen düğünden kalan borcumuz yok ve öyle dışarı gezmemiz vs de yok buna rağmen bana zor geldi. Bu ülkede bu şartlarda yaşanır mı diye düşünüyor insan. Tek maaş asla aslaaaa yetmiyor çocuğum olsa 4 ay doğum izni dışında ücretsiz izine çıkamam mesela çünkü tek maaşla çok zor. Öğretmensiniz çevremde öğretmenlerle aynı alıyorum hadi 1000 tl fazla olsun ama kadir kıymet bilinmedikten sonra ne ki ? Ülkemizde saygı mı var sizce maddiyatı geçtim. Öğretmenlere saygı var mı, biz dayaktan ölümlerden dönerek sürekli bağırma hakaret işiterek çalışıyoruz. Kendi ülkemiz kendi bayrağımız altında mülteci konumuna düştük hatta daha fazlası. Sokakta polis çevirmelerinin artmasından ülke ekonomisi hakkında yorum yapabiliyorum mesela çeirme ceza çoksa devletimizn paraya ihtiyacı var. Bunları düşünüyorum ve şaşırtıcı kısmı daha 24 yaşındayım bence bunları tecrübe etmek için baya erken yaş. Varsa imkanınız gidin siz mesleğinizi sevseniz bile bu meslekten evde geçinemedikten, iş yerinde saygı görmedikten sonra ne anlamı var
Geç yazıyorum ama, sizin ve emeğinin karşılığını alamayan herkesin durumuna o kadar üzülüyorum ki... Çok doğru dediniz, 24 yaş meslekte şiddeti yaşamak için çok erken. Hiçbir mesleğe saygı duyulmuyor da. Saygıdan kasıt, önünü ilikleyip asker gibi sıraya dizilmek kesinlikle değil. Bilmediğimiz konularda bilenle kapışmayalım, onu hırpalamayalım, bu yeterli. Ama bunu uygulayan maalesef çok az insan mevcut. Kayışları biraz daha gevşetirsek saygı adına hiçbir şey kalmayacak hatta.

Geç yazıyorum ama, sizin ve emeğinin karşılığını alamayan herkesin durumuna o kadar üzülüyorum ki... Çok doğru dediniz, 24 yaş meslekte şiddeti yaşamak için çok erken. Hiçbir mesleğe saygı duyulmuyor da. Saygıdan kasıt, önünü ilikleyip asker gibi sıraya dizilmek kesinlikle değil. Bilmediğimiz konularda bilenle kapışmayalım, onu hırpalamayalım, bu yeterli. Ama bunu uygulayan maalesef çok az insan mevcut. Kayışları biraz daha gevşetirsek saygı adına hiçbir şey kalmayacak hatta.
Maalesef bunu söylemek istemezdim ama saygı adına zaten hiçbir şey kalmadı. Bizlere yöneticilerimizin mobing uygulamasına gerek kalmıyor ki insanlar bunları zaten yapıyorlar. Saygıyı geçtik sessiz kalmaları yeterli oluyor. Ben insanlara da hak veriyorum öğretmenlik konusunu bilmem ama hastaneye geliyoruz azarlıyor doktor, hemşireler bilmem ne bayaa bu konuda şikayetçiler, ama neden böyle olduklarına dair hiç fikirleri yok. 18 yaşında yaşadığımı anlatayım özel sektörde hemşireydim o zaman yoğun bakım 24-48 çalışır eve haftada 1gün giderdim. Cebimde aldığım harçlıkla hastalara meyve vs alırdım beraber yerdik, gece kahvcaltıya çıkınca hastalara verilmemesine rağmen tepsiyle çay kahvaltılık alıp inerdim. Ve işten neden çıktım akşamın 8 inde yeni yatan hasta aç olduğunu söyledi gelirken büskivi falan almıştım onları verdim sonra doymadım dedi bende başka yiyecek birşeyim yok geceyi bekle ben kahvaltıya giderken sana da çay kahvaltılık getiririm dedim. Arkamı dönmemle hakaretler başladı burda eşek muamelesi görüyorum yemek vermiyorlar aç bırakıyorlar ve daha bir dolu küfürler bunu söyleyen bayan. Hastalar bile o kadar şaşırdı ki bilinçli olanlar sen şimdiki hemşirene dua et kimse böyle davranmaz falan diye sözsel kavgaya girdiler. Ve ben o kadar yaptığımdan sonra 18 yaşında bunu kaldıramadım akşam 9 da önce istifamı yazdım sonra işten habersiz çıktığım için savunmamı ve ağlaya ağlaya eve geldim. Hak mı yani bu yaşadığım üzerinden seneler geçmiş daha unutamadım an ve an hatırlıyorum. Üzülerek söylüyorum ülkemiz yaşanabilir ülke değil, insanlarımız katlanılacak insanlar değil. Üç kuruşa ağız eğme diye bir laf var ya ben onu yaşıyorum ülkemde

Tabiki yurtdışı. Öğretmenlik garanti meslek olabilir ama alım gücüne bakın siz.?Maaşınızla ev almaya kalksanız
1-peşinat için kaç yıl çalışmanız ger
Ya, kimse anlamıyor işte. Sorunum maaş da değil benim. Ama bu da en az manevi yön kadar önemli.
Çevremdeki kimseye anlatamıyorum derdimi sanırım, bana sürekli "sen özel sektörde ve de ücretli öğretmen olarak çalıştığın için işinden memnun değildin. ama kadroya geçtikten sonra kafan rahatlar" diyorlar. Sanki ücretli öğretmenlikte gördüğüm öğrenci profiliyle sözleşmeye, hatta kadroya geçtikten sonra karşılaşmayacakmışım gibi... Biraz önce yurtdışında yaşayan teyzemle konuştum. Bana "devlet memuru olma ihtimalin dururken burada hayatına sıfırdan başlamak ilerde pişmanlık duymana neden olabilir" dedi. Belki de haklı, çünkü dişinle tırnağınla yabancı bir ülkede hayata tutunmaya çalışmak gerçekten kolay değil. Bu gerçekliğin farkındayım.
Ama burada devlet memuru olmak da daha iyi bir hayatı sunmayabilir. Parasını geçtim, benim yetiştireceğim insanın başka insanların hayatını tehlikeye atacağı ihtimali var, saygısızlık zaten gırla gidiyor. E öğretmenlerin temsil ettiği bakanlığın mensubu bile öğretmen maaşına göz dikmiş durumda. Çocuklarımıza ilerici eğitim anlayışıyla yaklaşmayı öğütleyen sistem, uygulamada öğretmenlere çocukları sadece "kilitliyor". Her şeyi geçtim, bu ülkede bir öğretmen geri dönüşümle reenkarnasyonu bağdaştırdığı için görevinden uzaklaştırıldı. Artık söyleyecek hiçbir şey bulamıyorum.

Ben de dil edb mezunuyum. Zamaninda senin gibi cok ugrastim. Almanca sarti araniyordu o zaman. Ydsden 98 puan almama ragmen o kadar ileri duzey Almancam olmadigi icin yl yapamadim. Su an devlette ogretmenim. Cok da şikayetci degilim ama istedigim bu degildi. Akademik olarak ilerlesem nasil olurdu bilemiyorum ama su anki durumuma şükrediyorum. Belki senin önün acik olur, cok iyi yerlere gelebilirsin. Eger illa da calismak zorunda değilsen, maddi durumun elveriyorsa yurtdisini dene tabi. Benim calismam gerekiyordu, mezun olur olmaz ozelde basladim, sonra da atandim zaten. Bizim alan icin iyi bir puan almissin. Eger tercih yaparsan cok da fena bir yer gelmez. Hayirlisi olsun hakkinda.

Ben de dil edb mezunuyum. Zamaninda senin gibi cok ugrastim. Almanca sarti araniyordu o zaman. Ydsden 98 puan almama ragmen o kadar ileri duzey Almancam olmadigi icin yl yapamadim. Su an devlette ogretmenim. Cok da şikayetci degilim ama istedigim bu degildi. Akademik olarak ilerlesem nasil olurdu bilemiyorum ama su anki durumuma şükrediyorum. Belki senin önün acik olur, cok iyi yerlere gelebilirsin. Eger illa da calismak zorunda değilsen, maddi durumun elveriyorsa yurtdisini dene tabi. Benim calismam gerekiyordu, mezun olur olmaz ozelde basladim, sonra da atandim zaten. Bizim alan icin iyi bir puan almissin. Eger tercih yaparsan cok da fena bir yer gelmez. Hayirlisi olsun hakkinda.
Anladım. Belki de tercih yapma hakkını deneyebilirim. Yurtdışına gitmeyi seçersem, maddi yönden arkamda durabilecek insanlar var. Ha, gittiğimde yarı zamanlı olarak çalışacağım, orası ayrı.
İyi puan aldım almasına, ama ilk mesajımda belirttiğim gibi, zorla hazırlandım. Başka hiçbir şey yapamayacağımı düşünerek bu sınava hazırlanmıştım. Şimdi yapabileceğimi fark ettim, dil sorunumu çözebileceğimi de, ama bu konuda manevi destek göremiyorum.

X