• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tam bilmiyorum ama sanirim Seboreik Dermatit

Arkadaşlar neolur biriniz yardimci olun yaaa.Ben böyle değildim yani bugune dek Rabbime cok sukur hic dermansiz bir dert'le karsilasmadim.Herkes kadar ufak tefek sağlik sorunlari yaşamiş biri olarak,kullandiğim ilaçlarda ilk seferde hep çare buldum (cok sukur).. Taaaki bu kafa deri rahatsizligima kadar.. evet Doktora gittim kafamdaki kaşıntıdan yağlanmadan ve dökülmeden bahsettim ve tam hastaliğin adini soylemeden ilac losyon ve bi karışım verdi.isimlerini yazmiyorum bike cunku hicbiri bi ise yaramadi.sadece losyon kortizondan dolayi o anlik uyuşturup kaşıntiyı azaltiyordu fakat sonrasinda deice kaşıntı ve devaminda yaralar kafamdan hic eksik olmadi ve nitekim halada olmuyor.kullanmadiğim pek bisey kalmadi..Elimin surekli kafamda olmasi gunluk yaşantimi cok kotu etkiliyor.iki cocuklu bi ev hanimi olarak surekli rahatsiz ve mutsuzum verimli bi anne olmakda zorlaşiyor bu durumda.nette araştirdiğim ve okuduğum kadariyla bu rahatsızlığin adı SEBOREIK DERMATIT olsa gerek..son olarak kullananlar tarafından çok övüldüğü ve kortizon içermediği icin DERMOTTO diye bi losyon denemeye karar verdim sanirim (meyan kökü özütü ve çam ağacı yağindan oluşan bi karışım ve şuan ilk olarak az önce uyguladim.Bunun yanındada VICHY anti dandruff yesil seri şampuani çok övmüşler kesin çözüm filan diyende olmuş bununlada yıkamayı düsünüyorum.Nolurdeneyimlerimizi paylaşalımda şu illetten kurtulayım.çok beter bisi bu yaaa

Caanim öncelikle gecmis olsun. Bende de su an seboreik dermatit var. Cok dökülme ve kasinti sikayetiyle gittim doktora. 2 tane losyon 1 tane sampuan verdi. Ilaclari 1 haftadir duzenli kullaniyorum. Tutam tutam gelen saclarim gunde 50 teli gecmiyor artik. Ilk haftadan bu kadar beklemiyordum. Umarim sende derdine derman bulursun

ahh ayni sorun bende de var. aslinda cok eskiden beri var. doktorlarin verdigi hicbisi bana da iyi gelmedi. eskiden ara donemlerde olurdu gecerdi. bir yildir falan cok fena. sac uzatamiyorum. sacimi hep kisa tutuyorum yikamasi kolay olsun diye.

vicy i denedim. kaşıntıyi geciriyor elin kafanda olmuyor ama yaglanma aynen devam etti bende. nasil olsa ise yaramadi dedim baska sampuan kullandim yaralar kasintılar aynen geri geldi. tekrar vichy kullanmaya basladim. ama nerdeyse hergun yikaniyorum. 2. gun e kalirsam kendimi cok kotu hissediyorum kafamdaki yagdan falan

ahh ayni sorun bende de var. aslinda cok eskiden beri var. doktorlarin verdigi hicbisi bana da iyi gelmedi. eskiden ara donemlerde olurdu gecerdi. bir yildir falan cok fena. sac uzatamiyorum. sacimi hep kisa tutuyorum yikamasi kolay olsun diye.

vicy i denedim. kaşıntıyi geciriyor elin kafanda olmuyor ama yaglanma aynen devam etti bende. nasil olsa ise yaramadi dedim baska sampuan kullandim yaralar kasintılar aynen geri geldi. tekrar vichy kullanmaya basladim. ama nerdeyse hergun yikaniyorum. 2. gun e kalirsam kendimi cok kotu hissediyorum kafamdaki yagdan falan
Yağalnmaya razıyım artık,hergün yıkarız olur biter ama bu kaşıntı adamı öldürüyor,kaşındıkca yara oluyor pul pul dökülüyorve diğer bölgelere de dağılıyor.madem vichy kaşıntıyı kesti onu kullanmaya devam et derim.ben nedense ondan yana biraz umutluyum umarim iyi olur..buarada kısa saç gercekten rahatlatiyor, tek sorunum eşim kisa saç sevmiyor ve bu yaraları bahane ettiğimi düsünüyor:KK14: yine ikna ettim kestirmem lazım uzadılar baya..bide sigara iciyorum yıllardır sanirim oda tetikliyor yaaa:110: her kötü şeyi tetiklediği gibi bunuda tetikliyor kahretsinkiiii:işsiz:

benimde eşim tam tersi kısa seviyor o memnun. devam ediyorum şimdilik bakalım.birde çörek otlu sabuna başladım ilk kez. işe yararsa söylerim

saç köklerinde kızarıklık, kepek ve dökülme varsa ..burun kenarlarinda alında aynı şekilde kızarıklık,leke,yara,dökülme varsa malesef seboreiktir canım :( ..vichy yesil sampuan , ketoral, konazol ve head&shoulder intensive treatmen serileri yardimci olabilir ..krem olarak da coresatin sarı krem kullanabilirsin ..

Geçmiş olsun. Yediğinize içtiğinize dikkat etmeniz gerek. Ve market şampuanı kullanmayın. Arada bir kaşıntı hapı alabilirsiniz. En önemlisi gıda

Back