Takma Tırnak Çeşitleri Nelerdir?

Huy Meselesi

🌜🌚🌛
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
61.512
62.458




Kırılgan, çabuk uzamayan ve bakımsız görünen tırnaklardan yana şikayetçiyseniz takma tırnaklar ya da diğer bir deyişle protez tırnaklar ellerinize çok kısa sürede bakımlı bir görünüm kazandırabilir. Amatör ya da profesyonel uygulamalarla dakikalar içinde uzun ve bakımlı tırnaklara sahip olabilirsiniz.

Takma tırnak çeşitleri nelerdir?

Amatör tırnaklar: Kozmetik marketlerde yaygın olarak satılan bu tırnaklar bütün bir tırnak görünümündedir. Marka ve modele göre değişmekle birlikte genellikle 10, 12, 24 ve 48’li paketler halinde satılır. El ve ayak tırnakları için her tırnak boyuna göre farklı ebatlarda tırnaklardan oluşan bu setler, istenildiği takdirde törpü ya da tırnak makası kullanılarak kısaltılabilir ve istenen uzunluğa getirilebilir.

Takma tırnakların naturel, french, tek renkli ya da desenli olmak üzere onlarca çeşidi bulunur. Oje uygulaması yapılacaksa, düz tırnakların seçilmesi gerekir. Çok koyu renkli bir oje kullanılmadığı sürece, french görünümlü ve diğer desenli tırnaklara oje uygulaması önerilmez.

Amatör kullanım için tasarlanmış takma tırnaklar genellikle tek kullanımlıktır. Tırnaklar, dayanıklılık söz konusu olduğunda birkaç kez deforme olmadan kullanılabilir. Ancak tırnağın arkasındaki yapıştırıcı katmanı, her kullanımdan sonra kalınlaştığından, birkaç uygulama sonra takma tırnak, doğal tırnağı saramaz ve yapay bir görüntünün oluşmasına neden olur.

Nasıl uygulanır?

  1. Paketi açın ve her bir takma tırnağı tırnaklarınızın üzerinde deneyerek uygun olanları ayırın.
  2. Ellerinizi bol su ile yıkayıp kurulayın. Tırnakların kolayca yapışabilmesi için ellerinizde krem, losyon vb. olmamasına dikkat edin.
  3. Tırnak boyuna göre sıraladığınız tırnakları, özel yapıştırıcısından birer damla sürerek tırnağınızın üzerine yapıştırın.
  4. Takma tırnakları seçerken, tırnağınızdan çok büyük ya da çok küçük olmamasına, tırnak yuvasına tam olarak oturmasına dikkat edin.
  5. Tırnaklarınızın ve tırnak etlerinizin zarar görmemesi için yapıştırıcıyı çok kullanmamaya dikkat edin.
  6. 10 saniye kadar elinizle hafifçe bastırıp, tırnağın sabitlenmesini sağlayın. Tüm tırnaklara aynı işlemi uygulayın.
  7. Takma tırnakların kolayca çıkmaması için çok fazla su ile temas etmemeye, sert el işlerinden kaçınmaya dikkat edin.
  8. Tırnakları çıkartmak istediğiniz zaman 15 dakika ılık sabunlu su içinde bekletip, kenarlarından hafifçe kaldırarak çıkartın.
  9. Tırnağın üzerinde kalabilecek yapıştırıcı katmanı için tırnak parlatmada kullanılan ince partiküllü tırnak törpülerini kullanın.
Profesyonel Takma Tırnaklar: Amatör kullanım için tasarlanmış tek kullanımlık tırnaklara göre daha uzun ömürlüdür ve daha estetik bir görünüme sahiptir. Güzellik salonlarında uygulanan bu tırnaklarda akrilik veya jel malzeme kullanılır. Amatör takma tırnaklardan farklı olarak tırnağın tamamına değil, sadece uç kısmına istenilen uzunlukta takma tırnak kullanılır.

Tips ismi verilen ve tırnağın ucuna yerleştirilen protezler, istenilen uzunlukta kesilir. Doğal tırnak ile protez arasında kalan kısmı aynı seviyeye yetirmek için şeffaf renkli bir doldu malzemesi kullanılır. Tırnağın uzama periyoduna göre genellikle ayda bir defa, dipten gelen kısımlar doldurularak bakım yapılır. Tek kullanımlık tırnaklara göre daha uzun süreli ve daha doğal bir kullanıma sahiptir.

kaynak:nasilkolay
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…