Takintilarim beni hasta ediyor... beynimi kemiriyor,tirlatmaya az kaldi!

missplayful

Guru
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2008
2.707
264
373
Selam kizlar Missplayful her iki gunde bir konu aciyor diyeceksiniz farkindayim,fakat cok kotu durumdayim psikolojik olarak coktum. Takintilar, korkular, sacma dusunceleri benimsemeye basladim. Akil sagligimdan suphe ediyorum. Sanki deliriyorum gibi geliyor. Napicam ? Hic iyi hissetmiyorum.

Size korkularimi anlatmak paylasmak isterim, sonrasina siz karar verin. Madde madde anlatayim kafaniz karismasin...

Son zamanlarda cok evham edinmeye basladim oyle boyle degil 1 senedir gidiyor boyle simdi son zamanlar iyice artti. Yildizi dusuk korkak bir insanim.

1.Gece evde yanliz kalamiyorum, kalirsam sabaha kadar uyuyamiyorum, onceden SIKSIK karabasan geliyordu son zamanlarda yok, Karabasan uyku felci olarak geciyormus ama aklim cikiyor cok korkuyorum. illa biri olmali evde yoksa sabah gun isigini gorene kadar uyuyamiyorum.Tamamen karanlik ortamda uyuyamiyorum illaki azicik isik olmali yoksa cildiracak gibiyim.

2.Tasindigimiz yeni ev cok agaclik, heryer yesillik balkonda oturdugumda, apartmanin onune Sincap, tavsan, rakun gibi hayvanlar geliyor o neysede bu hayvanlar gelebiliyorsa YILAN da geliyor olabilir. Her an tetikteyim Yilan dan cok korkarim. Disari ciktim mi korkudan hep etrafima bakiyorum her an yilan cikacak biryerlerden gibi geliyor!!!!

3.Erkek arkadasimin annesinin cok guzel bir evi var,fakat bir sorun var... Evin tam yaninda koskoca mezarlik var. Ben her gittigimde korkuyorum ,MEZARLIK yahu... Bunu erkek arkadasima soyledim cok alindi, surekli annemle ilgili bahane buluyorsun dedi.Ne yapayim icim kavruluyor oraya gidince aglayasim geliyor, eglenemiyorum tek aklima gelen iste orasi senin son duragin boyle olacaksin gibi dusunceler oluyor. Bunalima giriyorum o eve gidince oysaki ne guzel evleri var , mezarlik haric!

4.Bu hepten sacma guleceksiniz ama bunu kimseyle paylasmadim erkek arkadasim deli oldugumu dusunuyor, psikolojim bozuldu, dedim ya yildizi dusuk insanim korkak insanim. Su internette tv de heryerde 2012 dunyanin sonu vesveseleri cikti. Simdi Kasim ayi gelene kadar rahat edemem. Sanki gercek olcakmis hepimizin sonu gelcekmis gibi geliyor. Plan program yaapmiyorum dunyadan zevk alamiyorum. Erkek arkadasimla herhangi bir konudan konussak bile yarin sag cikip cikamaycagim belli degil belki seney cikmayiz diyorum. Biliyorum ancak ALLAH bilir ne zaman biter bu dunya ama kafamdan atamadim cok etkilendim. heleki internette ve etrafta dunyanin sonu geliyomus gibi felaket hazirligi yapan insanlari gorunce hepten cildiracagim geliyor. Supermarketten yiyecek alip stoklayani mi ararsin, kiliselerde giden vaizleri mi.... Surekli internetten hayatta kalmak icin kitler alani mi... Zaten korkagim tuz biber oluyor.

5.Eskiden bu bende yoktu son iki yildir doktora gittim mi bir aglamk bir aglamk geliyor sormayin .Hani doktorlar hastaya bakar , bakarken bir sessizlige burunur soylemezler sonucu illaki beklerler bir 10 dakika.... Hemen aklima eyvah kotu bisi cikti adam soyleyemiyor, soylemeye hazirlaniyor cekiniyor olecegim galiba diye dusunup basliyorum aglamaya... Sonra doktor benim problemli oldugumu dusunuyor. Be adam neyse bakarken soylesene sen oyle sustukca benim aklima kanserden olumcul hastaliga hersey geliyor. Hmen soruyorum kotu biis mi diye....Her doktor ziyaretim facia... tirtir titriyorum.

6.Manikur pedikur yaptiramaz , insanlarla esyalarimi paylasmaz oldum. Makyaj malzemesi kiyafet vs... Bir kere lisede taragimi paylasmistim kafam sirf mantar oldu saclarim dokuldu... O gunden beri boyleyim simdide surekli hastalik kaparmiyim acaba diye dusunuyorum. Hele manikur pedukir bitti artik surekli AIDS kaparim gibi geliyo. Elinde kolunda yara , ucuk vs olanlari gordummu tokalasmak istemyiorum,opusulup selamlasirken uzak durmak istiyorum sanki hastalik kaparim gibisinden.

Ben ne yapacagim bunlari kimseye anlatmadim birkacini erkek arkadasim biliyor ama yardimci olmuyor, sacma gelyior. Ama ben cok rahatsizim tirlatmaya az kaldi...
 
Son düzenleme:
canım bir psikiyatriste görünmen iyi olabilir tedavi edilebiliyor böyle takıntı hali.benim de var bazı takıntılarım gereksiz endişelerim korkularım var bazılarını engelleyebiliyorum bazıları kalıyor:)
seni iyi anlıyorum o yüzden
 


Bende hasta oldugumu dusunmeye basladim, okul , is , is gorusmesi , sinav boyle heyecan yapilacak yerlerde sakinimdir, gunluk islerimi normalce surduruyorum ama takintilardan biktim. Hep kendimi telkin ediyorum sacmaliyorsun salakca davranma koskoca kadinsin diye ama olmuyor bazen. Ne yapsam bilemedim!Utaniyorum insanlara anlatmaya hic benden beklemezler cunku.
 
offf demek istiyorum yaşadığın duruma..korku böyle bişey bir kere sardımı bedeni herşeyden korkar insan... psikolojik destekde iyi gelmiyomuş, bu durumda kendini manevi olarak hissetmen iyi gelebilir..manevi açıdan yani bilmiyorum nasıl karşılarsın ama dua etmek çok bunaldıgımda korktugumda özellikle namaz kılmak beni çok rahatlatıyo... nerdeyse aynı tür korkuları bende yaşıyorum,ben psikolojik destek almayı düşünmedim o kadar abartılacak vesveseler olmadıgını düşünüyorum..ama bu tarz şeyler hayatımı olumsuz etkilerse kurtulmak için elimden geleni yapardım... mezarlık konusunda kesinliklee haklısın bende olsam ürperir ve oraya gitmeyi istemezdim heleki evlenince gece yatıya filan gitmeniz de gerekebilir, o durum için inş.bi çözüm bulursunuz.
 

Beni anlamana cok sevindim . Cok yakin eve mesela evde arka bahceye ciktinmi tum mezarlik ayaginin altinda ALLahim geceleri pencereden baksan goruyorsun cok cok yakin ev nerdeyse icinde diycem mezarligin. Nasil korkmuyorlar hayret. Icim gidiyor benim ne yapayim, boyle lime lime oluyor icim o mezarligi gorunce... Ama benim halimden anlamiyolar ben oyle bir yerde bedava verseler oturmam.
 
Son düzenleme:
Zaman zaman olur böyle...
Ama iyi haber,yıldızı düşük diye birşey yokmuş,tv de bir astrolog uzun uzun açıklamıştı :)

Dünyanın sonu gelecek diye yiyecek mi stokluyorlarmış ? Son gelince hepimiz gideceğiz aç veya tok :)
 
takıntı değilde korku ve kaygı durumu gibi senin yaşadığın şeyler.mesela bende takıntılı bir insanımdır ama bu kadar değil..benimkiler basit takıntılar.
 
1.Gece evde yanliz kalamiyorum, kalirsam sabaha kadar uyuyamiyorum, onceden SIKSIK karabasan geliyordu son zamanlarda yok, Karabasan uyku felci olarak geciyormus ama aklim cikiyor cok korkuyorum. illa biri olmali evde yoksa sabah gun isigini gorene kadar uyuyamiyorum.Tamamen karanlik ortamda uyuyamiyorum illaki azicik isik olmali yoksa cildiracak gibiyim.


bu bende de var malesef
 

küçükken bi tanıdıgımıza giderdik evlerimezarlık manzaralı,arada sadece bir yol var ve koskaca ankara mezarlıgına karşıdan bakıyodun... annemin dibinden ayrılmazdım tuvalete bile gidemezdim eve gitmeyi beklerdim... hepimiz birgün oraya gidicez tabi ama yinede ne bileyim ürkütücü... erkek arkadaşına bunu anlatman lazım..diğer korkuların da normal her insanda vardır bence bu tarz şeyler ama bastırabiliyrlar,sende su yüzüne çıkmış... bunu kendinde takıntı yaptıgını düşünmemeye çalış..
 

Ciddi misin? Insallah oyledi hep bana yildizin dusuk diyolardi Hocalarada gittim Karabasanla arkadas olmustuk artik geldimi git artik ne oldugunu bilyiorum diyerek uzaklastirmaya calisiyordum. Ay birde tanidiklarimin kiligina giriyordu... Off yani hic baslamayayim burasi yer degil. Karabasan iste.

Bazi insanlar 2012 de takvim son bulunca buyuk bir felaket olacagini ve dunyanin sonunun gelecegini soyleyip duruyor internette gormussunuzdu, bazi bir kisimda cok insanin olecegini belli bir kismin kurtulacagini ve bundan sonraki yasamin daha kaliteli guzel olacagini savunuyor. Yeni bir cag baslangic gibi. O yuzden delirip yiyecek stoklayan, internetten hayatta kalma paketleri alan insanlar var, evinin altina siginak yapan.... Bende evhamliyim of sorma gitsin.Birde Area 51 diye bir yer varmis guya iste sadece zenginler ve onemli insanlari oraya toplicaklarmis sanirim Arizonada biryerde... Bazi insanlar orgutlenip gidip bulup yikalim orayi diyor, gruplaniyorlar.... guya bu yaklasan son icin gelistirilen hayat devam etsin diye duzenlenmis bir yermis.... Of off dusunmek istemyiorum. kafayi yiycem.
 
Son düzenleme:
Allah rizasi icin dalga gecmeyin arkadaslar, biliyorum eminim salakca ve sacma geliyo yazdiklarim ama nolur siz bari yapmayin birileriyle paylasmam lazim,hassasim duygularimla dalga gecmeyinde uyarayim istedim onun disinda her turlu yoruma acigim . Nolur yardim edin battikca batiyorum beynim vucudumu yiyor sanki!
 
6.Manikur pedikur yaptiramaz , insanlarla esyalarimi paylasmaz oldum. Makyaj malzemesi kiyafet vs... Bir kere lisede taragimi paylasmistim kafam sirf mantar oldu saclarim dokuldu... O gunden beri boyleyim simdide surekli hastalik kaparmiyim acaba diye dusunuyorum. Hele manikur pedukir bitti artik surekli AIDS kaparim gibi geliyo. Elinde kolunda yara , ucuk vs olanlari gordummu tokalasmak istemyiorum,opusulup selamlasirken uzak durmak istiyorum sanki hastalik kaparim gibisinden.
Bu bende de var.. Aidsden cok korkarım bende.. mantar hastalıklarından.. ya otobüsde tutunmadığımı biliyorum.. ya aidsli olan biri tutunup kanını bulaştırmışsa, bende orayı tutarsam da elime bulaşırsada..
Sonra kör mü olurum topal mı olurum.. ya sağır olursam...
Masanın üstünde kalem,makas,kürdan bırakmam.. ya onu kulağıma sokarsamda kulak zarım patlarsa...
Acaba kulağıma soktummu diye 1 hafta da onu düşünürüm..
Afedersin kız oldugum halde ya birine tecavüz etmissem, ya birini öldürmüssem...
Ya hapise girersem, yolda biri arkamdan gelirken ya bana zarar verirse daha birçok şey boğuluyorum bende
 
Birde benimle dalga gecildimi cok uzuluyorum,kanser olmaktan korkuyorum, gecenlerde organik yiyecek tuketelim kanser olmayiz diye bir dusunce attim. Erkek arkadasim birak sebzeden kanser olalim fosur fosur sigara iciyorsun dedi. Oysaki ben sampuanimi, temizlik malzemelerini ve yiyecekleri kanser yapmayacak urunlerle degistirmek istiyorum, radyoaktif dalgalardan etkilenmemek icin tv nin fisini cekiyorum elektronik esyalarin, telefonu kapayip yatiyorum ve amethyst tasi bulunduruyorum evde. Bu tas dalgalari cekiyormus ama nerde gene alay konusu oldum. Sigarayida birakicam hersey bir anda olmyuor tabi.
 
Çok tuhaf...2012 filminde miydi ? Uzay gemisi gibi dev bir gemi yapıyorlardı.
Sadece önemli devlet adamları ve zenginler binebiliyordu.Demek gerçekte de böyle bir düşünce varmış.

2012 için,farklı bir boyuta geçilecek deniyor.
Algılarımız açılacakmış,beynimizin kullanmadığımız bölümlerini kullanmaya başlayacakmışız,altıncı hislerimiz güçlenecekmiş,daha çok maneviyata yönelecekmişiz,insanlık için yeni bir dönem başlayacakmış vs...
 

Al iste tuylerim urperdi dogrusu... Bana huzur yok arkadasim bu yili atlatmadan en iyisi isi gucu birakip ben son gunlerimde dua edip tovbe edeyim sag cikarsak seneye o zaman algim mi acilir nolur o zaman dusunurum orasini....
 

cnm neden saçma olsun bak bunlar normal şeyler.... emin ol burda bu konuyu okuyan herkes yaşadıgın takıntılardan en az birini mutlaka yaşamıştır... ben bazen evde arkama dönüp bakamıyorum sanki biri dönüp bana bakıyo gibi,yada evliyim eşimin bi işi olur dışarı çıkar akşam salonda 1 kanepe var onun üzerinden aşağı inmeden gelmesini beklerim garip ama orda kendimi güvende hissediyorum bitek:) yani bunlar normal şeyler gerçekten,,, kendi kendime çogu zaman yeniyorum ben tabi birinden kurtulunca diğeri başlar o ayrı... ama sen bunu tek başına yapamıyosan psikolojik destek al mutlaka..ve dediğim gibi Allah a yakın olmaya çalış... ikiside işe yarıyor...
 


bi başım ağrısa kansermi oldum, göğsüm sızlasa ağrısa falan hemen kontrol ederim..
bi ara domuz gribi vardı biri yanımda hapşursa tamam kesin o domuz gribi banada bulaştırdı diye ağlardım..
bi hastalık duysam kesin bende de var diyorum...
ama tam tersi bende ölüm korkusu pek yok, keşke ölsem istiyorum

 
ölüden değil diriden korkacaksın demişler:)
benimde aynı sorunlarım var sanırım hepimizde olan şeyler karanlık korkusu vs.
korkularınızın farkındasınız sanırım biraz da ilerlemiş psikolojik yardım almanız mumkunse gidin derim.
artık hiç bir sorunu olmayan insanlar bile psikologa gidiyor cekinilecek bir sey degil.
imkanım olsa keske ben de gitsem anlatacak cok seyim var:)
 
Maya takviminin devamı bulundu gerçi ben maya takvimine inananlardan değilim

Ama sadece 2012 de dünya son bulacak diye hayata dair planlarınızı yapmıyor iseniz siz plan yapmaya başlayın derim

Bir de bu takıntıların önüne geçemiyor iseniz psikologa gidin en azından panik atak olmadan
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…