• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

"TAKI MESELESİ" Hanımlaaar ben yanlış mı düşünüyorum?

Ona buna çok takılmayın huzurunuz kaçmasın yeter. Ben bütün takıları altınları bilezikleri bozdurdum biz borçla evlenmedik ama çok güzel gezdik tozduk eğlendik. Çok da ciddiye almayın hayatı yani. Yaşamaya bakın.

Aslında çok çok haklısın. Dünya malı ne kadarda ciddiye alıp kalpler kırıyoruz veya evlilikten dönüyoruz ya da boşanıyoruz falan... Düğünü ben istemedim nişanlıma üzülüp o da valla hemencik kabul etti. Ona rağmen bile 20 bin kendisinden cıkacak. Birde memur olmasa nolurdu kimbilir...

Yüklü kredi ile düğün yapmadım ama neden yapmayın diyorsunuz. Herkesin kendi bileceği iş. Mesela ben ne alırsam en kalitelisini alırım. Kredi ile evleneceksem de öyle. Marşımızın üçte birini krediye veririm.bosuna değil ki bu.en kaliteli eşyalarda oturmuş oluyorum ve dört dörtlük evim oluyor.2 senede zaten biter.altinlari bozdurmaktan daha iyi bence krediyle evlenmek.altin her zaman yatırımdır. Ev araba alınır. Ben öyle düşünüyorum

Evet canım altın elinin altında durup nakite dönen bir şey hemde değer kaybetmeden hemen hemen... Annem hep der: Bozdurulunca yerine kolay kolay konmaz kızım, borçları kapatalım ben sana alırım ahhh kayın babam ve baban da demişti zamanında hepsini aldılar be diye içlenir... Tahmin edersinki geriye dönmemiş ve altınlar yatırımda olmamış yenilmiş ićilmiş!

Madem sizden geri alicaklar . Neden düğünde takıyorlar gösteriş olsun diye mi ? Tabi ki geciminizi siz sağlayacaksınız . Beraber bir yola giriyorsunuz . Ama ben olsam sadece küçük ve büyük altınları birde paraları veririm. Bileziklerime ellettirmem. Hele ailemin aldığına .

Evet canım elaleme karşı gösteriş gibi bir şey oluyor sonuç olarak. Ailemin taktıklarını VERMEM. Anneme diyorum takı kesemi kimseye teslim etmem :D Olur mu kızım kaynananda durcak o sana geri verecek diyor. YOOOK ANNE YOOK VERMEM diyorum :D Çıkarmıcam bileziklerimi kolumdan banane diyorum. Biraz inatçıyımdır ben de bu mevzular olunca gözüm korktu güvenemiyorum elimden bu sekilde alınırsa eksik dönerse kıyameti koparırım çünkü! :/

Evet canım altın elinin altında durup nakite dönen bir şey hemde değer kaybetmeden hemen hemen... Annem hep der: Bozdurulunca yerine kolay kolay konmaz kızım, borçları kapatalım ben sana alırım ahhh kayın babam ve baban da demişti zamanında hepsini aldılar be diye içlenir... Tahmin edersinki geriye dönmemiş ve altınlar yatırımda olmamış yenilmiş ićilmiş!
Canım tavrını koy sen...mehir
Evet canım elaleme karşı gösteriş gibi bir şey oluyor sonuç olarak. Ailemin taktıklarını VERMEM. Anneme diyorum takı kesemi kimseye teslim etmem :KK70: Olur mu kızım kaynananda durcak o sana geri verecek diyor. YOOOK ANNE YOOK VERMEM diyorum :KK70: Çıkarmıcam bileziklerimi kolumdan banane diyorum. Biraz inatçıyımdır ben de bu mevzular olunca gözüm korktu güvenemiyorum elimden bu sekilde alınırsa eksik dönerse kıyameti koparırım çünkü! :/
Bencede verme kolunda kalsın ne olacak sanki.dugunun ne zaman bu arada.benimki Ocak da.nikahim oldu ama düğünüm iki ay sonra kismetse

düğünden sonra hiç birikimsiz kalman yanlış bence biraz daha bekleyin borç azalsın o zaman
ama düğünden sonra ki cıbır uyanmayın

Aslında çok çok haklısın. Dünya malı ne kadarda ciddiye alıp kalpler kırıyoruz veya evlilikten dönüyoruz ya da boşanıyoruz falan... Düğünü ben istemedim nişanlıma üzülüp o da valla hemencik kabul etti. Ona rağmen bile 20 bin kendisinden cıkacak. Birde memur olmasa nolurdu kimbilir...

Bizler memur da değiliz sadece çok sağlam ailelerimiz vardı (zenginlik anlamında değil yürek anlaminda)

Düğün olmucak zaten. Kına ve nikah. Ama ev eşyası A dan Z ye evi düzmemiz 30 bin gibi bir rakam tutuyor. Kınam salonda, yemekli vs. olacak düğün olmucağı için annemin içinde kalmaması için (annem kendisi istiyor) sanki bir düğün havasında geçecek. Gelinlik giycem son 1 saatte kınalık. 10 binde ķına gecesi masrafları tutuyor işte... Velhasıl evlilik törenleri zor. :)
canım kına yemekli olacak ve gelinlik giyicem demişsin. Düğünden ne farkı olacak onu anlamadım. Çoğu insan borç varken düğüne ne gerek var falan diyebilir ama ben öyle düşünmüyorum. İstiyorsan yap düğünü. İçinde kalmasın çünkü bu günlerin bir daha geriye dönüşü yok. Eşyanı sonra da alabilirsin, zaten eşyalar hep değişir. Ama geriye dönp bu günlere bir daha gelemezsin. Ama ben düğün isemiyorum, o törenlerden hoşlanmıyorum dersen o ayrı tabi

Canım tavrını koy sen...mehir

Bencede verme kolunda kalsın ne olacak sanki.dugunun ne zaman bu arada.benimki Ocak da.nikahim oldu ama düğünüm iki ay sonra kismetse

Hayırlı olsun canım. Benimkine daha var... Aramızda konuştuk anlastık. Nişanlım para biriktirmeye karar verdi o yüzden dügün tarihi biraz uzadı.

canım kına yemekli olacak ve gelinlik giyicem demişsin. Düğünden ne farkı olacak onu anlamadım. Çoğu insan borç varken düğüne ne gerek var falan diyebilir ama ben öyle düşünmüyorum. İstiyorsan yap düğünü. İçinde kalmasın çünkü bu günlerin bir daha geriye dönüşü yok. Eşyanı sonra da alabilirsin, zaten eşyalar hep değişir. Ama geriye dönp bu günlere bir daha gelemezsin. Ama ben düğün isemiyorum, o törenlerden hoşlanmıyorum dersen o ayrı tabi

Kına gecem düğün gibi olacağı için pekte istemiyorum canım. Karşı tarafın durumlarınıda bilir iken içimden de hiç geçmiyor... Ama benim 2 ayrı şehirde de gelin-damat fotoğraf albümüm olcak dış mekan çekimi hem nişanlımın memleketinde nikahtan önce hem annemin memleketinde (baba evi burda) kınadan önce... ikisinde de gelinlikle olcam mesela bu beni çok mutlu ediyor o günlerden anılar...

Mihrim haricindekileri ortak kullanabiliriz dedik nisanlimla.
Kolumda altinlar singirdasin diye değil altin hesabinda kar payı alalim diye gelecegimizidüşündüğümuz icin ortak karar aldik..
Böyle tatli dille konusabilirsiniz. yok seninki yok benimki diye ayritedince erkekler anlamlandiramiyorlar

Mihrim haricindekileri ortak kullanabiliriz dedik nisanlimla.
Kolumda altinlar singirdasin diye değil altin hesabinda kar payı alalim diye gelecegimizidüşündüğümuz icin ortak karar aldik..
Böyle tatli dille konusabilirsiniz. yok seninki yok benimki diye ayritedince erkekler anlamlandiramiyorlar

Ben de zaten bankaya koyucam canım. Ben de takmam. Konuştuk meseleyi daha iyi bir şekilde bu sefer mantıklı dedi.

bizde ev alıcaz benden takılan altın askı olursa vercem. sadece annemlerin ve annenemin taktığı durcak gerisi eve gidicek. o bilezikleride yine zor zamanımız olursa veririm die düşündüm.sende o şekilde konuşabilirsin bence.

Krediyi taksitle aydan aya odeyebilirsiniz. Bence altinlar durmali cunku durdugu yerde size para kazandiriyor ama nakit paranin bir getirisi yok.

Back