"TAKI MESELESİ" Hanımlaaar ben yanlış mı düşünüyorum?

tipitiphipivi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2016
232
108
103
İyi akşamlar herkese...
Direkt mevzuya geçiyorum.

Düğünümde takılacak olan altınlar borçlara gidecek. (Kredi ile yapılan düğün!) Ama ben kendi ailemin ve akrabalarımın taktıkları sadece "bileziği" bozdurmak, borç için vermek istemiyorum. Ama küçük altın, büyük altın, neyse artık ve paralar + erkek tarafının taktığı bilezikler+para+altın vs. borca gidebilir diye nişanlıma dedim.

Nişanlım ailemin taktıklarını vermememi anlamlandıramıyormuş!

Bildiğiniz takısız gelin olcam desenize düğünden sonra??? Annem bunu duyunca cinlendi!

Ben de "o kadar da değil HAYIR!" dedim.
Yanlış mıyım? Düşüncelerinizi merak ediyorum hanımlar...

takısız gelin ne yahu. bizim tüm altınlar krediye gitti. bir tane bile bırakmadık hepsini sattık. sanki koluma takıp millete mi göstereceğim. gösterenlere de anlam vermem o ayrı konu. o taraf bu taraf garip yani altın satıp para yapıp ya kullanmak yada bankaya koymak içindir.

Ben zor gün olur diye bir kenara koymak istiyorum. Özellikle sağlık konusunda. Hemen elimin altında nakit para getiren bir şey olması için. Çoğu masrafı biz yapıcaz bunada göz dikilmesi sinir bozucu oldu.

Ben zor gün olur diye bir kenara koymak istiyorum. Özellikle sağlık konusunda. Hemen elimin altında nakit para getiren bir şey olması için. Çoğu masrafı biz yapıcaz bunada göz dikilmesi sinir bozucu oldu.
tabiki altınların bir bölümünü bankaya kasaya atarsın ama eşine sizin taktıklarınız veya bizim diye ayırarak konuşursan altında iyi niyet aramaz, seni suçlamaya kalkabilir. ya hiç siz biz demeseydin ya da çaktırmadan yapsaydın. şu an eşinin akrabaları yada seninkiler karışırsa sizene diyebilirsin, çünkü o para sadece sen ve eşine ait. dediğim gibi siz biz olayını kapat, eşinin gözüne farklı görünme, yapıyorsan karışık koydum gibi birşeyler diyebilirsin ya da başka bir alternatif söyler kızlar sana.

Teşekkür ederim cevabınız için

Verip vermemek sizin inisiyatifinizde bence.
Borç içinde yüzerken başkalarına hava atmak için,bilezikleri kolunda şıngırdatmayı mantıklı bulmasam da..

Ayyy nefret ederim hayatta takmam. Sadece acil ihtiyaç olur vs. durumlarda çıkarıp ortaya koyulcak bir şey olsun her şey krediye gitmesin diye. Yoksa yine eşimle benim yani bizim. Ama kendisi tamam desede arada laf çarptırıyor "tamam dedim ama yinede anlam veremiyorum neeeyse" diye. Durumuda bizzat öyle dedim. Yinede tatmin olmuyor. Kendisi rahatına düşkün huzursuz oluyormuş borç olunca...

Canım çok haklısın. Asla bozdurma altınları. Ev araba alınsa neyse.dugunu krediyle yapıyoruz demişsin. Karşı taraf hiç mi bişey yapmadı.dugun salonu gelinlik ve yapmadılar mi

Canım çok haklısın. Asla bozdurma altınları. Ev araba alınsa neyse.dugunu krediyle yapıyoruz demişsin. Karşı taraf hiç mi bişey yapmadı.dugun salonu gelinlik ve yapmadılar mi

Henüz nişanlıyız canım. 25 bin bizim bütçemiz, 20 binde erkek tarafının fakat erkek tarafında anne babasından maddi destek yok nişanlım kendisi çekicek krediyi. Yani ona kimse destek olmuyor. Benim annem babam arkamda, onun değil. Düğün olmucak canım birde kınam olcak ve nikah. Ev dizmek çok paraymış meğersem ne zormuş ya...

Ailen iyi kabul etmiş.uzuldum karşı tarafın yardım etmemesine .canım sana tek tavsiyem asla ve asla altınlarını bozdurma.esin krediyi ödesin. Hem düğündeki tüm altınları bozdur.hemde kızın ailesinden 25 bin al.canim asla ve asla bak altın verme kimseye.o senin için yatırım. Araba ev alırsın

Valla sizde yuklu krediyle dugun yapmayin o zaman. Esyayida abartmayin. Elden taksite baglayin odeyebileceginiz kadar taksit olsun odeyin.

Ben kredi cekip abarti dugunler yapip esyalar alip sonrada vari yogu krediye yatirmayi anlamiyorum.

Biz esimle dugunden sonra odedik ev esyalarini. Dugune kadarda esim biriktirdi salon parasini. Zaten gelinlik felan fistikta son aya birakilmadi onceden siparis verdik bir kisim kapora ilk provada bir kismini teslimatta bir kismini felan odedik.

Altin lafini agzima almadim esimin ailesinin gonlunde ne koparsa takti.

Altinlarin hepsini bana verdi esim onlar senin hakkin dedi.

Bende sakladim esimle beraber begendigimiz eve pesinat olarak verdim.

Ben olsam mutevazi bir dugun olsun yeterki altinlara dokunmayalim diye ikna ederdim nisamlimi.

Evet canım bileziklerimi vermicem. Hatta aramız bozuk nişanlımla... Bu mevzu yüzünden. Kendisi bilir. Gelin ata binmiş ya nasip demiş (!) Bazen erkeklerin nazı niyazi hiç çekilmiyor. Nişanlımın aile durumu kötü canım. Gelirleri yok. Annem zaten biraz buruk gibi... Birkaç kere "sevmesen kızım sevgiyi bilmesem vazgeç derdim" dedi. Tek kızım ee o da düğüne özeniyordu tabii... Kader kısmet ya.. :)

Son düzenleme:

Düğün olmucak zaten. Kına ve nikah. Ama ev eşyası A dan Z ye evi düzmemiz 30 bin gibi bir rakam tutuyor. Kınam salonda, yemekli vs. olacak düğün olmucağı için annemin içinde kalmaması için (annem kendisi istiyor) sanki bir düğün havasında geçecek. Gelinlik giycem son 1 saatte kınalık. 10 binde ķına gecesi masrafları tutuyor işte... Velhasıl evlilik törenleri zor. :)

Nisanli nin Evi var mi? Kira evine mi alacaksiniz 30 binlik esya yi?

Canım şimdi kına gecesi moda oldu zaten boşver kına gecen düğün gibi olacakmış.ama annene helal olsun kıymet bil.her daim yanında olan bir annen var.evet eşya masrafları çok oluyor biliyorum.ama kiraya cikiyorsan eğer mesela salon ayrı oturma odası ayrı yapma tek oda yap.ben öyle yaptım. Yemek takımı oturma odası yatak odası aldım. Dogtas mobilyadan aldım 16 bin tuttu.beyaz eşyam da 6 bin tuttu.tum evi 25 bine dizdik çok şükür. Sende böyle yapabilirsin

Ona buna çok takılmayın huzurunuz kaçmasın yeter. Ben bütün takıları altınları bilezikleri bozdurdum biz borçla evlenmedik ama çok güzel gezdik tozduk eğlendik. Çok da ciddiye almayın hayatı yani. Yaşamaya bakın.

Madem sizden geri alicaklar . Neden düğünde takıyorlar gösteriş olsun diye mi ? Tabi ki geciminizi siz sağlayacaksınız . Beraber bir yola giriyorsunuz . Ama ben olsam sadece küçük ve büyük altınları birde paraları veririm. Bileziklerime ellettirmem. Hele ailemin aldığına .

Yüklü kredi ile düğün yapmadım ama neden yapmayın diyorsunuz. Herkesin kendi bileceği iş. Mesela ben ne alırsam en kalitelisini alırım. Kredi ile evleneceksem de öyle. Marşımızın üçte birini krediye veririm.bosuna değil ki bu.en kaliteli eşyalarda oturmuş oluyorum ve dört dörtlük evim oluyor.2 senede zaten biter.altinlari bozdurmaktan daha iyi bence krediyle evlenmek.altin her zaman yatırımdır. Ev araba alınır. Ben öyle düşünüyorum

Oturma odası en gıcık olduğum şey Yaz-kış salon Evet canım 30 bine yakın bizimde beyaz eşyada bosch seçince o biraz tuzlu oldu ama biz hep bosch kullandık kullanıyoruz çokta memnunuz. Baba evimi Allah aratmasın düzen değiştirmek zormuş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…