takı konusu ve cahil ben :)

nişan söz ayrı olucak onları da henüz belirleyemedik ama onlarda erkek altın takmazmış bence sorun yok
Nişanda da mı yüzük takmayacak arkadaşınız,altın takmaz diyerek altın yüzüğü kast etmiştir,erkeklerin çoğu gümüş yüzük Alyans takar altın erkeklere haram diye.

valla biz nişanda tekrar yüzük almıştık ama söz yüzüklerimiz inceydi

Nişanda da mı yüzük takmayacak arkadaşınız,altın takmaz diyerek altın yüzüğü kast etmiştir,erkeklerin çoğu gümüş yüzük Alyans takar altın erkeklere haram diye.

evet altın yüzük için söylemişti, bi zahmet gümüşü de taksın artık

Evlenme teklifi olmamışsa sözde tek taş, nişanda alyans takılır. Alyansı da erkek kıza kız da erkeğe olacak şekilde alınıyor.Bence evlenme teklifi varsa ve söz ayrı olacaksa sözde tek taşı aileler önünde takın (tekrar yüzük alınmasına gerek yok bence ayrı masraf olmaması açısından).Sözde erkeğe bişey takılmıyor (takı olarak) diye biliyorum.
Ben de bu bilgileri yeni öğrendim, biz istemeyle nişanı aynı anda yaptık. Yüzüklerin hepsi aynı organizasyonda takılınca çok daha az kafa karıştırıcı oluyor :)

benim bildiğim de sözde tek taş takılır nişanda da alyans bence düğünde tekrar gerek yok yüzük takmaya nikahtan sonra sağ parmağınızdaki yüzükleri sol parmağınıza takarsınız olur biter

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…