• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Takı Konusu- Kızlar düşüncelerinizi paylaşır mısınız?

seddy

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ekim 2010
32
4
13
Selam kızlar,ağustos-eylülde izmir ve istanbulda olmak üzere 2 düğünümüz olacak.İzmir kendi memleketim,orda da gelinik giymek istedim daha sonra da içimde heves kalmasın diye bindallımı giyip kına merasimi yapıcaz düğünün bitmesine yakın.Asıl sorum şu,kendi masraflarım için kredi çekicem bankadan,ailemin hiçbir masrafı olmucak.Sadece kendilerine artık kıyafet ne alcaklarsa alacaklar.Damatlığımızdan tutun da eşyalarıma kadar herşey kendime ait.Annemle konuşurken laf açıldı,takılarla borç kapatçam dedim.O da kına gecesi takıları(izmirdeki düğünü kastediyor) kız evine kalır dedi :10: Ama burda bana yapacakları hiçbir masraf yok,doğal olarak ben de vermek istemiyorum çünkü borç içinde yüzcem .Ben bunla gurur duyuyorum tamam kendim yaparım ederim ama annemin takıları istemesi sizce normal mi?Canım çok sıkılıyo bu konuya:2:

Son düzenleme:
Selam kızlar,ağustos-eylülde izmir ve istanbulda olmak üzere 2 düğünümüz olacak.İzmir kendi memleketim,orda da gelinik giymek istedim daha sonra da içimde heves kalmasın diye bindallımı giyip kına merasimi yapıcaz düğünün bitmesine yakın.Asıl sorum şu,kendi masraflarım için kredi çekicem bankadan,ailemin hiçbir masrafı olmucak.Sadece kendilerine artık kıyafet ne alcaklarsa alacaklar.Damatlığımızdan tutun da eşyalarıma kadar herşey kendime ait.Annemle konuşurken laf açıldı,takılarla borç kapatçam dedim.O da kına gecesi takıları(izmirdeki düğünü kastediyor) kız evine kalır dedi :10: Ama burda bana yapacakları hiçbir masraf yok,doğal olarak ben de vermek istemiyorum çünkü borç içinde yüzcem .Ben bunla gurur duyuyorum tamam kendim yaparım ederim ama annemin takıları istemesi sizce normal mi?Canım çok sıkılıyo bu konuya:2:

Canim öncelikle hayirli olsun her seyini kendi yapan ailesinden maddi hicbir sey almayan biri olarak seni cok iyi anlıyorum, annen biraz anlayissizlik ediyor bence. Uygun bir dille durumu tekrar hatirlatip bence takılarla ilgili dusunceni şimdiden soyle sonra sorun çıkmasın

Canım hayırlı olsun, Allah tamamına erdirsin. Saygısızlık etmeyeyim ama fikrimizi sormuşsun, bence annen yanlış düşünüyor. Zaten her şeyi sen yapacaksın. Bizim tarafta takılan her şey gelinle damada aittir. İster borç kapatırsın ister araba alırsın istersen tatile gidersin. Aksine sana destek olmaları gerekir ailen olarak maddi manevi. Bence altınları almak için zamanında uydurulmuş saçma bir şeyi geleneğe dönüştürmüşler ''altınları kız evi alır diye''. Ayrıca altının takılma mantığı nedir, genç çifte ev kurdukları için maddi olarak destek olmaktır. Aksi olsaydı akrabalarınız arkadaşlarınız sana değil annenin yakasına takardı takacakları :9: Ben olsam hayatta vermem, ne anneme ne de kayınvalideme.

Son düzenleme:
annenızın takıları ıstemesı çok yanlış.çok ayıp.bırde kına gecesını nıye sız karılaşıyorsnuz kıyafetınıze kadar anlamadım.erkek tarafının alması lazım sızınde yerı ve orkestrayı ayarlamanız lazım

Tamamen aynı durumdayız.

Ben de çeyizimden tut, kına gecesi salon parasına, kına dağıtalacakalrdan, damat bohçasına varana dek her şeyi kendim alıyorum. Anneme babama tek kaşık aldırmış değilim aldırmak istemiyorum da.

Bizim de geçenlerde bir laf açılmıştı. Normalde kız annesi tüm masrafları yaptığı için çeyiz falan takılar kız ailesine kalırmış. Annem de öyle söyledi. Takılar bizim dedi. Ama burada tüm masrafları ben yaptığıma göre altınlar benim olmalı. Zira annemlere de söyledim. Tüm masrafı ben yapıyorum diye :)

Sağolun kızlar,garip hissettim bunu duyunca acaba ben kötü bi evlat mıyım diye şüpheye düştüm hani takıyı vermek istemeyince.Kınayı ben karşılamıyorum canım,kendi payıma düşenleri yapçam :13:

Tamamen aynı durumdayız.

Ben de çeyizimden tut, kına gecesi salon parasına, kına dağıtalacakalrdan, damat bohçasına varana dek her şeyi kendim alıyorum. Anneme babama tek kaşık aldırmış değilim aldırmak istemiyorum da.

Bizim de geçenlerde bir laf açılmıştı. Normalde kız annesi tüm masrafları yaptığı için çeyiz falan takılar kız ailesine kalırmış. Annem de öyle söyledi. Takılar bizim dedi. Ama burada tüm masrafları ben yaptığıma göre altınlar benim olmalı. Zira annemlere de söyledim. Tüm masrafı ben yapıyorum diye :)

Ben de konuştum bugün,diyo ki tabi kendin yapçan düğününü 3binlira maaşı ben almıyorum :) Şuan ailemden,eşimden ayrı bi şehirde MEB de öğretmenim bu arada,eylülde başladım görevime daha.Ek dersim şimdilik yüksek köy okulunda olduğum için ama kira şu bu masraflarım var tabi ki.Laf anlatmak zor canım ya,parada yüzüyorum sanıyo kendi annem bile :27:

Çeyiz namına da iki çelik tencerem,bornozum,fincanım var düşünün artık :D Neyle ödüceksem onca şeyi

Ben de konuştum bugün,diyo ki tabi kendin yapçan düğününü 3binlira maaşı ben almıyorum :) Şuan ailemden,eşimden ayrı bi şehirde MEB de öğretmenim bu arada,eylülde başladım görevime daha.Ek dersim şimdilik yüksek köy okulunda olduğum için ama kira şu bu masraflarım var tabi ki.Laf anlatmak zor canım ya,parada yüzüyorum sanıyo kendi annem bile :27:

Çeyiz namına da iki çelik tencerem,bornozum,fincanım var düşünün artık :D Neyle ödüceksem onca şeyi

Ben de epey bir para kazanıyorum esasen ama kazanana kadar da canım çıkıyor. Yapılan haksızlık.
Hem onlar benim annem babam olduğuna göre bana çeyiz ve düğün yapmak durumunda. Ben yaptırmıyorsam o benim lütfumdan.

Ben de epey bir para kazanıyorum esasen ama kazanana kadar da canım çıkıyor. Yapılan haksızlık.
Hem onlar benim annem babam olduğuna göre bana çeyiz ve düğün yapmak durumunda. Ben yaptırmıyorsam o benim lütfumdan.

Sorma canım içime atıyorum ben de,üzülmüyo muyum üzülüyotum tabi ki,hele de böyle olunca :25: hayırlısıyla bi atlatsak

Sorma canım içime atıyorum ben de,üzülmüyo muyum üzülüyotum tabi ki,hele de böyle olunca :25: hayırlısıyla bi atlatsak

Evet, bir geçse de o günler. Gelip geçse de.

Hem sevdiceklerimize kavuşsak :)

Canımmm öncelikle hayırlı uğurlu olsun...

benmde kınam düğün salonunda yapılacak we takıların bi kısmı orda takılıyor.

benm herşeyimi annem babam yapıyor borçları onlar ödüyor ben sadece ufak tefek şeyleri alıyorum yani fala katkım oluyor...

böyle olmasına rağmen annemler kınada takılan takılar benm kızımındır ben onları harcamam senin kısmetin her bana we nişanlımın ailesine... onlarda kabul ettiler zaten. düğünde takılanlarda nişanlıma kalıyor onlarda oğlumuzun kısmeti diolar... ilkten bunlar konuşulduki sonradan yanlış anlaşılma olmasın diye...

demem o ki annnen senin kısmetini alıyor öyle olmaz. bunu erkek tarafı da kabul etmez eşin bile başının etini yter takıları bile annen aldı ne faydasını gördük aç der.. der de der yani huzursuz olan sen olursun canım...

annenle konuş sen beni takı için mi ewlendiriyorsun ben napıcam bu kadar borçla sen beni hiç mi düşünmüyorsun onlar benm kısmetim, madem öyletakı takılsın diye öyle durup beklemem elden al o zamn herkesten de...

annenin anlayış göstermesi lazıımm.. konuş onunla..

Back