• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Takı adet meseleleri

rakim410

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
1 Aralık 2013
44
8
288
Öncelikle iyi akşamlar aslında dert değil ama kk hanımlarının tecrübelerine ihtiyacım var.
Kardeşim evlenmeyi düşünüyor.Biz iç anadoluluyuz gelin adayı trakyalı merak ettiği şeyler var.Trakyada genel olarak kız isteme söz nişan düğün adetleri nelerdir? Düğünde sizce ne takmalıyım ?Şimdiden hazırlık yapmak istiyorum.

Normal insanlar gibi soz nisan olur.Taki istemez o yore kardese bilezik takar herkes sizde bilezik takin yada hatira kolye kupe.

Durumumuz varsa bilezik takın kardeşinize bunun adetle alakası yok. Ama durumunuz yoksa çeyrek takın.

evet bilezik olabilir hiç bilmediğimiz bir kültür olduğu için gelenek göreneklerini bilmek istedim.

Öncelikle iyi akşamlar aslında dert değil ama kk hanımlarının tecrübelerine ihtiyacım var.
Kardeşim evlenmeyi düşünüyor.Biz iç anadoluluyuz gelin adayı trakyalı merak ettiği şeyler var.Trakyada genel olarak kız isteme söz nişan düğün adetleri nelerdir? Düğünde sizce ne takmalıyım ?Şimdiden hazırlık yapmak istiyorum.
Düğünde tek adet vardır o da altın takmak..

Aman bakmayin limoncuya gelir saydirir simdi trakyada ev araba agirliginca altin olmadan kimse kizini vermez diye :)
Gucunuzun yettigi, icinizden gelen neyse onu takin, normal trakyalilar mutevaxi ve duzgun insanlardir, taki pesine dusmezler.

Düğünde tek adet vardır o da altın takmak..

elbette altın takılır ..en basiti doğu düğününe gitmiştik zarfa ad soyad yazıp takıları öyle kabul etmişlerdi.böyle detayları merak ettim yada bizde kınada düğün gibi takı takılır onlarda var mı merak ediyorum.gelin adayıyla konuşmadan önce fikir sahibi olmak önemli.

Ben Trakyalıyım.Siz kendiniz için mi ne takılır diye soruyorsunuz yoksa genel anlamda mı?

Back