Tahtaya Osmanlıca 'süt için' yazdı

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
EDİRNE Valisi Dursun Ali Şalin, okul sütü projesi kapsamında ilkokul öğrencilerine süt dağıtıp, tahtaya Osmanlıca ‘Sağlığınız için süt için’ yazdı.
Sitene Ekle

DHA

Vali Şahin, büyüklerin de her gün süt tüketmesi gerektiğini belirterek, öğrencilerle birlikte süt içti. Milli eğitim Bakanlığı, Tarım, Gıda ve Hayvancılık ile sağlık Bakanlığı’nın ilkokul öğrencileri için ortaklaşa düzenlendiği, ‘Okul sütü’ projesi kapsamında, öğrencilere süt dağıtımı başladı. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin de Şükrüpaşa İlkokulu’nda 1’nci sınıf öğrencileriyle bir araya gelerek süt dağıttı.

Öğrencilere süt içmenin sağlık açısından faydalarına değinen Vali Dursun Ali Şahin, çocuklara her Sabah mutlaka süt içilmesi gerektiğini söyledi. Sütü sadece çocukların değil büyüklerin de içmesinin gerektiğini anlatan Şahin, "Süt çok önemli besin, mutlaka içmemiz gerekir. Sütü okulda veriyorlar diye, sadece okulda içmeyelim bunu alışkanlık haline getirip, sabah kalktığımızda ve akşam yatarken de süt içmeliyiz. Süt sadece çocuklar için değil biz büyüklerin de her gün tüketmemiz gerekir. Bu yüzden sizden anne ve babanıza da süt içmelerini önermenizi istiyorum" diye konuştu.

OSMANLICA ‘SAĞLIĞINIZ İÇİN SÜT İÇİN’ YAZDI

Sınıftaki süt dağıtımının ardından Vali Şahin, sınıf tahtasına Osmanlıca ‘Sağlığınız için süt için’ yazdı. Bir süre öğrencilerle sohbet eden Vali Şahin, okuldan ayrılırken, ilkokul öğrencileri tahtada yazan Osmanlıca yazıyı anlamadıklarını söyledi.

Proje kapsamında 154 ilkokulda 18 bin 616 öğrenciye süt dağıtımı yapıldığı bildirildi.

ÇILGIN vali değil mi bu ?,
hani asansörü 3. kattan baslatan
çaylara şekeri azalttıran vs
osmanlıca da mı biliyor maşallah

ilkokul çocuklarına, ne güzelde çocukların kafasını karıştırmıştır, türkçeyi daha yeni yazmayı öğreniyor gariplerim

biz ilkokuldayken de süt dağıtılırdı ama o sütler şişe süt ve pastörizeydi, şimdi uht lerin ne kadar sağlıklı olduğu bayağı tartışmalı

Tabii tabii bol bol süt icsinler. süt tozlu sütler de ne sağlıklı olur ya!

Ben mi yanılıyorum yoksa bu yazı arapça mı ?
Farkını bilen var mı ?

mesajı 1. sınıflara vermiyorlar ki
inceden gönderme yapıyorlar bağlılık yeminleri bu şekilde onların

ne komik diyologlar dönmüştür kimbilir çocuklar arasında, amca sen türkçe bilmiyo musun falan diye

chess konu tekrarı olmuş. senin konun dün açılmış. ben yeni konuyu kibledim. tekrar diye. eski kural tekrar geçerli. tekrar olan konuları ya elif e yazın kapasın yada kibleyerek haber verin

chess konu tekrarı olmuş. senin konun dün açılmış. ben yeni konuyu kibledim. tekrar diye. eski kural tekrar geçerli. tekrar olan konuları ya elif e yazın kapasın yada kibleyerek haber verin

öyle mi bilmiyordum, teşekkür ederim canım

ne komik diyologlar dönmüştür kimbilir çocuklar arasında, amca sen türkçe bilmiyo musun falan diye

çocukların o masum ve şaşkın bakışları süperdir.
Birde arapça korkusu vardır eski insanlarda çünkü yalnızca Kuran da görmüşlerdir arapça.

çılgın mıymış bilmiyorum valla

Şöyle bir çılgınlığı olmuş valinin

Giresun Valiliği süresince halkın büyük tepkisini çeken “resmi kurumlarda kepekli ekmek zorunluluğu”, “restoranlarda şeker ve tuzun azaltılması/kaldırılması” gibi projelerinin yeni versiyonlarını Edirne’de de uygulamaya başlayan Vali Şahin, Edirnelileri şimdiden çileden çıkarmış gibi görünüyor :)

Şeker tüketiminden kaynaklanan hastalık riskinin azaltılmasını önlemek amacıyla kahvehane, kıraathane, çay bahçeleri, kafe, çay ocakları gibi ticari işletmelerde çay ve bazı sıcak içeceklerin yanında verilen şeker sayısı bire düşürme projesini bu kez de Edirne’ye duyuran Vali Şahin, Giresun’da gördüğü tepkilerin aynısını Edirne’de de almaya devam ediyor.

canan karatay hayranı olmasın

böyle çatlak adamlara bayılıyorum ya.norveçli de yazmış asansörü 3.kattan başlatmış :) ama Osmanlıcası sanki olmamış

Ben mi yanılıyorum yoksa bu yazı arapça mı ?
Farkını bilen var mı ?

Osmanlıca türkeçnin arap harflariyle yazılan şeklidir ancak arapça 29 harfken osmanlıcada 33 harf vardır nasıl oluyor derseniz ç j p gibi arapçada mevcut olmayan harfler için ekstra noktalar eklenmiş bu da aslında farsçanın özelliği o yüzden osmanlıca çok zengin bir dil ama malesef latin harflerine geçince 33 harflik ( bunların içinde ing q ya karşılık gelen harf bile vardı) dilimiz 29 harf kaldı ama adı devrimdi ....

iyiki geçmişiz. osmanlıca çok zor. ben öğrenirken zorlanmıştım. üniversiteede. çocuklar çok daha zorlanacaktı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…