Kekler - Pastalar Tahinli Altın Kek- Betella Sponsorluğunda

missERE

5 2 0 2 5
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2012
2.746
5.182
Merhabalar kekseverler :)

Daha once karsilastiginiz kekleri, komsudan aldiginiz tarifleri unutun, zira size altin gibi bir kek getirdim, hem de altin'in zirve yaptigi şu gunlerde :)

Hayati diyetler arasinda gecen, her diyet doneminde tatli krizlerine care bulamayan ben ve benim gibi tatli canavarlari icin geliyor siradaki tarif, malzemelerden anlasilacagi uzere un yok, yag yok, seker yok :)

Gelelim malzemelerimize

2 adet yumurta
1 cay bardagi keciboynuzu pekmezi veya özü
1 cay bardagi tahin
3/4 su bardagi sut(brn light sutle yaptim hatta :) )
2 su bardagi tam bugday unu
1 yemek kasigi kabarma tozu
Uzeri icin frambuaz (veya tercihe gore ceviz de kullanabilirsiniz)

Firinimizi acip 180dereceye getirdikten sonra 2 yumurta ve 1 cay bardagi keciboynuzu pekmezini köpük köpük olana kadar cirpiyoruz

Sonrasinda 1 cay bardagi tahinimizi ve 3/4 su bardagi sutumuzu ekleyip iyice cirpiyoruz

En son 2 su bardagi tam bugday unu ile 1 yemek kasigi kabartma tozunu ekleyip homojen bir karisim elde edene kadar cirpiyoruz (eger ceviz kullanmak isterseniz bu asamada kekinizin hamuruna ceviz parcalarini atip guzelce karistirmalisiniz, ki bence cevizli daha guzel oluyor keske onu yapsaydim :) )

Frambogazlari kek kalibinin isterseniz altina isterseniz uzerine gelecek sekilde dizdikten sonra kekinizin hamuruni yavasca kaliba bosaltiyorsunuz.. (Kullanacaginiz kek kalibina yagli kagit serdikten sonra hamuru dokmeniz tavsiye olunuyor, ben plastik kalipta yaptigim icin yagli kagit kullanmadim)

Daha onceden isittigimiz firinda 40 dakika kadar pisirmek uzere kekimizle firini basbasa birakiyoruz :)

40 dk sonra sonuc

Not: kekin catlamamasi icin bir sonraki denemede 5-10derece daha dusuk isida pisirmem gerekiyormus, firindan firina farklilik gosterebilirmis :)

Vee servisss

Tabi ki etrafindaki cikolata sos tamamen sunum amacli, ayrica keki guzelce dinlendirdikten sonra servis etmek daha cok goze hitap ettiriyor :)

kekimiz gayet fit ve doyurucu, ben kahvenin yaninda yahut sutle tavsiye ediyorum :) adinin neden altin kek oldugu ise belli, pismeden once aldigi o mukemmel gold rengi ve piserken evi saran tahin kokusu :)

Simdiden afiyet olsun :)

Saygilarimla

Edit: 1gun bekleyen kekimiz tadina tat katiyor, geceden yapip ertesi gun tuketirseniz aklinizdan cikmayacak bir lezzet olur :)

Kekteki cift cizgiyi gorenler

En fit duygularimla :)
Ve edit imkani veren Nevreste ye opucuklerimle :)

Son düzenleme:
teşekkürler arkadaşlar

Sunum için biraz daha özenebilirdin:)
Kaldıysa çek yeniden:)

kaldı aslında, eğer ekleme yapabiliyorsam akşam çekerim hemen :)
oğlum paçama yapıştığı için sunuma özenemedim bu akşam ekleyebilirsem çok mutlu olurum :)
çünkü tarifim gerçekten çok lezzetli, arkadaşların denemesini isterim bunun içinde görüntünün önemini biliyorum :)

Evet yeniden çekip yapıp ekleyebilirsin canım
Bence çok lezzetlidir:)Şeker yok pekmez ve tahin var eminim çok güzeldir:)

Ellerinize sağlık:) Yarışmada başarılar dilerim

Pastamin son halini editledim, daha once yorum yapan arkadaslarin tekrar haberi olsun diye paylasiyorum :)
Anlayisiniz icin tesekkur ederim :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…