TAHAMMÜLSÜZLÜK SABIRSIZLIK

Deniz derya

BEN HAYAL KURMADIM. DUA ETTİM !!!
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2016
170
170
33
Arkadaslar ben çok sabırlı olmaya çalışıyorum . Fakat bir misafir gelse bir çocuk ortada dönse hiç tahammül yok . Sabirsizlaniyorum . Hiç sabr yok. Bu konuyla ilgili msjlarinizi bekliyorum
tukenmislik-tablo1.jpg

Merhaba denizderya, etiklemis oldugun resimi pek anlamadim. Sabirsizlik herkeste farkli durumlarda olabilicek bir durum. Bence (ne teorik ne de bir uzman tarafindan soylenmis) sabir edemedigimizi konuyu rahat bir kafayla ele alip, sabirsizligin basladigi noktayi bulup onu kendimiz veya birinin yardimi ile cozmemiz gerekir, baska bir tabirle, barisik olmamiz lazim da diyebilir. Mesela sen diyorsun, cocuk gelse ortada donse tahammul edemiyorsun, peki senin rahatsiz eden sey ne? ortaligi toz etmesi mi, dagitmasi mi yoksa sadece daireseler donerek basinin agrimasi mi. Ha birde bunun yapan bir cocuk, eger buyuk insan olsaydi ayni sekilde tahammulsuzluk olurdmuydu?
cocugun donmesi normal birsey, onu durduramazsin, bu onun tabiatinda var.
cocugun donmesi toz yapar, oratlik dagilir. Olur, sorun degil, toplanir.
Gibi soru-cevap seklinde cozebilirsin.. yani oyle dusunuyorum.

Canım67 cvbın için çok tşk ederim. Ben sakin bir insanım. Kolay kolay da şikayet etmem eşime çevreme . hep içime arıyorum. Şuan çocuğum yok . birkaç tedaviler denedık olmadı (kısmet ) . evde hep sakın bir hayatım var . ilk çocuktan örnek verdim . gelen çocuğun oynamasında problem yok oynasın ,dagıtsada toplarım . benim tahammülsuzlugum gelen kişi lerın beni hic onemsememesi . tahammül edemiyorum buna . sesim çıkmıyor diye hiç kimse aldırış etmiyor canım. Ben de 5 görümce 5 kayın var . esimgil taraf çok kalabalık .
Çocuk konusunu geçtim . diğer herseyde eşimde de öyle şeyler oluyor ki sabredemiyorum. Annem mesela elimden geleni yapıyorum temizlik iş vs. Gidip oturuyorum bir köşeye yine söyleniyor birşey bulup o zaman ben çıldırıyorum .
Kısaca canım kimsenin birazcık iyi niyetini göremiyorum . teksin yanlızsın gel dıyo her kez . her işte ... Çok bunaldım insanlardan ve kimseye belli edemiyorum hep polyanna gibi...

Anladim. Insanlarin saygizligi demek istemem, cocuklarin velileri galiba kendi evlerinde cocuklarin oyle olmasina rahatlar, alismislar gibi ki hic cocuklarinda ses cikarmiyorlar. Seni de anliyorum, belki cocugun olunca biraz rahatlarsin cunku dedigin gibi suan "sakin" bir yasam modun'dasin, ve dogal olarak disardaki olanlar seni daha cabuk etkiliyor. Sen baya daralmisin :-)
Anneler hep oyle, karisirlar da karisirlarda, evlenirsin kendi duzenini kurarsin yine karisirlar.. napcan, sabir ;-)

Bence tükenmişlik sendromu olabilir sizde bir araştırın.
Bende de var bu ve çok sabırsız oldum eskiden daha sabırlıydım çünkü...

İlgi alanlarınıza göre hobi kesinlikle iyi geliyor aslında, çalışıyorsanız bi işiniz varsa bir hobi edinmek biraz kafa dağıtmaya yardımcı. Çalışmıyorsanız hayat zaten tükenmiş gibi..

X