Avrupa olduk haberim mi yok?
Ceza verilmiyor kanıt yoksa kimse kusura bakmasın ama kanıt olunca bile ceza verilmiyor. İndirimlere adamlar yatmadan dışarda geziyor neyse.
Kanıtınız varsa şikayet edin, aileyle konuşun şikayet etsinler.
Karşı taraf yalancı şahit tutacak, çocuğa iftiralar atacak bu arada bilginiz olsun. Bu işler öyle yürüyor çünkü.
Davadan vazgeçilmesi için para tekli edilecek ardından dava ertelenecek 1-2 sene sonrasına.
Bu arada çocuk polislere ifade verirken ilk çocuk karakoluna gidilmez ve yanına pedagog verilmezse çocuğun vay haline, bir de polis ifade alırken çocuğa sıkıştıracak hatta küfür edecek!
Olayları bin kere tekrar etmesi istenecek ifadesinde 2 saat benim ifadem sürmüştü oradan biliyorum.
Davadan vazgeçilse bile kamu davasına dönecek ama kanıt yoksa bir şey almayacak karşı taraf (bundan çok emin değilim ama dışardan gördüğüm bu oldu)
Avukat tutamazsanız, baro çocuğa avukat verecek ve o avukatı siz yalnızca mahkeme salonunda göreceksiniz. Ne yazık ki ilgilenmiyorlar (yüzde 80 böyle)
Süreç çok yorucu olacak. Çocuğun psikolojisi bunu kaldıracak mı? Aile yanında olacak mı? Pedagog desteği sağlayacak mı? Diğer çocukların ailesi izin verecek de şahitlik yapacaklar mı?
Bunların hepsi çok önemli detaylar.
He tabi elbette şikayet edilsin, bu korku o adama yeter ama bunların da bilincinde olunsun. Süreç gerçekten kaldırması çok zor bir süreç. Çok üzülerek söylüyorum ama durum bu şekilde.
Maddiyatınız varsa tutulan avukat ile süreç çok daha kolay atlatılır. Orası da ayrı tabi, şikayetçi olan kişileri psikolojik olarak çok rahatlatır.