Taciz mi fantezi mi?

Çocukların taciz iddiası doğru mudur?

• Evet, doğrudur.

OY: 119 100,0%
  • Hayır, fantezidir.

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    119
Bana göre kimi zaman değil, tamamiyle politik ve görüşleri değiştirmek adına oynanan bir oyun. Sosyal sorumluluk sadece bi ihtimal yan etkisi. Ama amaç kesinlikle hiç bir zaman o olmadı bence.
O kadar iyi yürekli olduklarını düşünmüyorum.

Konu bilim adamlarının tezlerini çürütmek mi yoksa çocuklarımızı cinsel istismardan korumak, Allah göstermesin böyle bir istismar olduğunda nasıl davranmamız gerektiği mi?

Bence çocuklarımızı cinsel istismardan korumak ve nasıl yaklaşmamız gerektiğini değerlendirmek Freud'un tezlerini masaya yatırmaktan daha önemli.

“Perde anılar” kavramını araştırın. Freud un en eski düşüncelerinden biriydi bahsettiğiniz kavram, fazlasıyla eleştirildi. Ve perde anılar kavramını ortaya attı. Kuramı incelerken tamamını incelemeniz gerekir, en dikkat çekeni değil.

Kesinlikle Freud alanında bir öncü, yadsınmaması gereken biri. Zaten id, ego ve süperego'nun doğruluğunu günlük hayatta da gözlemleyebiliyoruz. Ben de bazı görüşlerini yanlış buluyorum tabi. Bütün davranışlarımızın güdüsünü cinsellik olarak görmesi kesinlikle kendi hayatıyla ilintili. Bir de kendi lezbiyen kızını tedavi etmeye çalışması ve bunu hastalık olarak görmesi vs şeylere de katılmıyorum ben.

Bana göre Jung'un analitik psikolojisi bilinçaltı açısından daha fazla doğruluk taşıyor, Freud'a kıyasla.

Ben de böyle düşünüyorum.
Ama yine de keskin olmamaya çalışıyorum bu konuda. Olur da gerçekten iyi niyet vardır. %1 ihtimali bile olsa zan altında bırakılsın istemem. Ama kişisel bakış açımda iyi niyetli bir adım yok.

Gecenlerde tvde pedagogdan belirli yas üstünde kaç yastı hatırlamıyorum tv de gördüklerini taklit etme, dikkat cekme yada hosnut olmadıkları kişiler icin bu tarz iftiraların cogaldıgını duymustum

Tabi ki olabilir. Cinsellik insanlığın başından beri teolojide bile başlangıç olarak kabul ediliyor. Bir çok davranış cinsellikle bağlantılı olabilir. Ama eleştirdiğim taraf şu:
"İnsanlığın her eylemi cinsel dürtülerin sonucudur" yargısının doğru kabul edilmesi. Örneğin, Freud' a göre bir anne bebeğini emzirirken haz alır. Bebek de aynı şekilde. Bunu kitabında okumuştum. Kız çocuklarında babasının penisine imrenti vardır vs vs. İlla ki bazı eylemlerin temelini cinsel dürtüler yönlendiriyor olabilir ama bu demek değildir ki %100 böyle, her şeyin altında bu var.

Çünkü ona göre kadınlar penisleri olmadığı için erkekleri kıskanıyorlar ve 2. sınıflar.

Her şeyi cinsellik ve cinsel özgürlük ekseninde değerlendirmek toplum yapısında yıkımlara sebep oluyor.
Lgbt de bu yıkımlardan biri.

Öncelikle bu ankette yaş sınırlaması olmalı.yani dört,beş yaş çocuğuyla 10+yaşındaki çocuk arasında çok büyük fark var.ve bildiğim kadarıyla Freud insana dair her davranışı hatta anne evlat arasindaki ilişkiyi bile cinsellikle ilişkilendirmiştir.galiba bu tezlerinin çocukken yaşadığı istismar ile doğrudan ilişkisi var.

Yuhh ya
Düşüncesi bile mide bulandıran birşeyi beden buraya saçma sapan bi anket konusu halini getiriyorsunuz
Yazıklar olsun!!!

18 yaşındayken ben de senin gibiydim. Sonra üniversitede ufkumu açtım.
Fantezi İngilizceden gelen bir sözcük ve İngilizcede bizimki gibi kulağa keskin gelen bir anlamı yok
Ben zaten biliyorum bu kelimenin anlamını. Fantezi deyince hoş durmuyor. Onun yerine hayal gücü demek çok mu zor? Hoş bir kelime değil , birden fazla anlamı var. Neden yanlış anlaşılmaya sebebiyet verilsin ki?

Ben zaten biliyorum bu kelimenin anlamını. Fantezi deyince hoş durmuyor. Onun yerine hayal gücü demek çok mu zor? Hoş bir kelime değil , birden fazla anlamı var. Neden yanlış anlaşılmaya sebebiyet verilsin ki?
Demek ki yeterince iyi bilmiyorsun tatlım. Hayal gücü karşılamıyor bu kavramı, fantezi karşılıyor. Konuyla ilgili yeterince bilgiye vakıfsan yanlış anlamazsın zaten.

Bir çocuk cinsel açıdan mağdur edildiğini iddia ederse ne yapmalıyız?

Not: Freud' un doğrusunu anlatmak için bu anket.

Genel olarak tüm çocukların taciz iddiası doğrudur ya da hepsininki hayal ürünüdür diyemeyiz ki.

Ayrıca fantazi yerine uydurma ya da hayal ürünü ifadesi kullansanız daha iyi olurmuş bu konuda.

Çocuğun iddiası yüzde yüz doğru olacak diye bir şey yok. Suçluluğu kanıtlanana ladar herkes masumdur karinesi var ama şuan hukuk sistemimizde ister çocuk olsun ister büyük cinsel suçlarda tek başına mağdurun ifadesi yeterli delil kabul ediliyor. Bu ne kadar doğru tartışılır.

Yetişkinler kadar olmasa da çocuklar da yalan söyleyebilir. Ya da yanlış aktarabilir. Yanılabilir. Jagten diye bir film vardı bununla ilgili, izlemeyenlere öneririm.

Çocuk ayrıca bir yetişkin tarafından birine iftira atmak için kullanıladabilir. Her şey olabilir. Bu konuda genelleme yapılamaz yani.

Bana kalırsa tek delil çocuğun ifadesi ise ifadenin doğruluğu uzman ve birden fazla görevli ile (psikolog, pedagog vs) teyitlenmeli.

Buna karşın çocuk olayı kesin doğru anlatıyorsa artık tacizden şüphe duyulmamalı. Sevme maksatlı yapılan eylem çocuğu rahatsız etmez çünkü. Huzursuz olmuş ve ters gittiğini hissetmişse bir şeylerin çocuk; o halde hareketler sevme maksatlı yapılmamıştır.

Son olarak; kendimden örnek vereyim; 10 yaşında iken bir esnafın tacizine uğradım. Yaptığı hareketler sevme hareketleri gibi görünse de beni huzursuz etmişti ve ters giden bir şeyler hissi yaşamıştım. Oradan hemen uzaklaşıp durumu aileme anlatmıştım. Sonra şikayetçi olduk falan da filan...

Şimdi düşünüyorum da ne güZel ailem varmış. Yaşadığım şeyi hiç çekinmeden olur olmaz gidip anlatabilmişim.

Bi çocuk kafasından böyle bişey asla kurmaz çünkü cinsellik nedir bilmez bile
Ama eğer bi çocuk taciz edilmişse her zamankinden sessiz kalır odasına kapanır. Yaşı çok küçükse ona yapılanin taciz olduğunu bilmez ama kötü bişey yaşadığını anlar çünkü canı yanmıştir :-(
9 10 yaşlarında bi çocuk taciz ne demek bilir.mesela bi ara okumuştum kk da 12 yaşında bi çocuk başka bi çocuğun cinsel organına mi ne dokunmuştu.yanlis hatirliyosam affola..ama buna benzer bişey olduğu kesindi.bu yaştaki bi çocuğu boyle igrenc bisey yapmaya itecek olan olay ya tvlerdir ya da buyuk ihtimal o da boyle igrenc bi durum yasamistir hıncını başka bi çocuktan alıyordur.
yavrularim benim kuzucuklar Allah sizi pis ellerden korusun inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…