- 31 Ocak 2013
- 8.639
- 29.961
- 748
Bana göre kimi zaman değil, tamamiyle politik ve görüşleri değiştirmek adına oynanan bir oyun. Sosyal sorumluluk sadece bi ihtimal yan etkisi. Ama amaç kesinlikle hiç bir zaman o olmadı bence.Nobel yada herhangi bir popüler olan ödül, yarışma hiç biri sağlıklı değildir.
Eurovision, müzik ödülleri, golden globe, oscar, ve daha ne varsa hepsi bir amaç güder.
Kimi zaman politik, kimi zaman toplumu değiştirme, kimi zaman toplumda kabul görmeyen şeyleri kabul ettirme, kimi zaman sosyal sorumluluk...
gerçekten çığır açan, başarısı yadsınamayan kişiler yada ürünler hariç. O da 10 yılda 1 falan çıkıyor sanırım...
Kesinlikle Freud alanında bir öncü, yadsınmaması gereken biri. Zaten id, ego ve süperego'nun doğruluğunu günlük hayatta da gözlemleyebiliyoruz. Ben de bazı görüşlerini yanlış buluyorum tabi. Bütün davranışlarımızın güdüsünü cinsellik olarak görmesi kesinlikle kendi hayatıyla ilintili. Bir de kendi lezbiyen kızını tedavi etmeye çalışması ve bunu hastalık olarak görmesi vs şeylere de katılmıyorum ben.Aynen zaten Freud' a göre çocuklar büyüyene kadar sadece id ile yönlendiriliyorlar. Zamanla ego ortaya çıkıyor, id' i bastırmak için. Aslında bazı yaklaşımlarını beğeniyorum, tutarlı olanlar var. Ama karşıt eleştiriler çok haklı. Her şeyi ama her şeyi bilinçaltı ve cinsellik ile açıklamaya çalışıyor ki bu da konu sahibinin bahsettiği gibi kendi sorunlu hayatından kaynaklanıyor.
Normal bir kuram gibi bahsedilmesi bie görüş olarak anlatılması bilgi açısından iyi olabilir. Ama salt doğru olarak kabul edilmesi yanlış olan.
Bana göre kimi zaman değil, tamamiyle politik ve görüşleri değiştirmek adına oynanan bir oyun. Sosyal sorumluluk sadece bi ihtimal yan etkisi. Ama amaç kesinlikle hiç bir zaman o olmadı bence.
O kadar iyi yürekli olduklarını düşünmüyorum.
Tabi ki olabilir. Cinsellik insanlığın başından beri teolojide bile başlangıç olarak kabul ediliyor. Bir çok davranış cinsellikle bağlantılı olabilir. Ama eleştirdiğim taraf şu:Ben aslında bunu anlamlı buluyorum.Yani cinselliğin temel olmasını.Zira doğanın,genlerimizin temeli bu,DNA'nın devam etmesi.En küçük canlıdan en büyüğüne DNA sürekli ilerlemek istiyor.Yani üremek.İnsanoğlu için de bu cinsellikle oluyor.
Muhakkak ki yanlışları var veya uç örnekleri,ama genel hatlarıyla bu şekilde açıklamasının bence tek sebebi kendi çocukluğu değil.
Çünkü ona göre kadınlar penisleri olmadığı için erkekleri kıskanıyorlar ve 2. sınıflar.Tabi ki olabilir. Cinsellik insanlığın başından beri teolojide bile başlangıç olarak kabul ediliyor. Bir çok davranış cinsellikle bağlantılı olabilir. Ama eleştirdiğim taraf şu:
"İnsanlığın her eylemi cinsel dürtülerin sonucudur" yargısının doğru kabul edilmesi. Örneğin, Freud' a göre bir anne bebeğini emzirirken haz alır. Bebek de aynı şekilde. Bunu kitabında okumuştum. Kız çocuklarında babasının penisine imrenti vardır vs vs. İlla ki bazı eylemlerin temelini cinsel dürtüler yönlendiriyor olabilir ama bu demek değildir ki %100 böyle, her şeyin altında bu var.
Maalesef. Yani %100 doğru kabul etmek yerine, şöyle de bir kuram var diye anlatılabilir sadece.Çünkü ona göre kadınlar penisleri olmadığı için erkekleri kıskanıyorlar ve 2. sınıflar.
Ben zaten biliyorum bu kelimenin anlamını. Fantezi deyince hoş durmuyor. Onun yerine hayal gücü demek çok mu zor? Hoş bir kelime değil , birden fazla anlamı var. Neden yanlış anlaşılmaya sebebiyet verilsin ki?18 yaşındayken ben de senin gibiydim. Sonra üniversitede ufkumu açtım.
Fantezi İngilizceden gelen bir sözcük ve İngilizcede bizimki gibi kulağa keskin gelen bir anlamı yok
Demek ki yeterince iyi bilmiyorsun tatlım. Hayal gücü karşılamıyor bu kavramı, fantezi karşılıyor. Konuyla ilgili yeterince bilgiye vakıfsan yanlış anlamazsın zaten.Ben zaten biliyorum bu kelimenin anlamını. Fantezi deyince hoş durmuyor. Onun yerine hayal gücü demek çok mu zor? Hoş bir kelime değil , birden fazla anlamı var. Neden yanlış anlaşılmaya sebebiyet verilsin ki?
Bir çocuk cinsel açıdan mağdur edildiğini iddia ederse ne yapmalıyız?
Not: Freud' un doğrusunu anlatmak için bu anket.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?