Suudi Arabistan Paylasim Alani(Tanisma)

slm arkadaslar...benımde esım kurban bayramından sonra gelıcek ınsallah..benımde ıkı tane cocugum var..orda oturma ıznınden sonrada bız gelıcez...ben hep serıat ulkesınde yasamak ıstemısımdır..konuyu ılk sayfadan berı okuyorum hemen hemen..bız mekkede yasıcaz sanırım..tam bellı olmasada benım merak ettıgım bısey var hatta bı kac sey var.ben orda dıl ogrenmek ıstıyorum bu mumkunmu acaba orda..mesela seriat unıversıtesı mekke unıversıtesı gıbı unıversıtelere gıtmek ıstıyorum...bunları yapmak cokmu zor..daha sonra...mesela yuruyus yapamıyoruz tek dısarı cıkamıyoruz demıssınız..baslarda...hıc mı tek sosyal hayat yok orda...bılgılendırırsenız sevınırım..bızde bırıkım ıcın ama evvelınde alllah ıcın orda yasamak ıstıyoruz..cocuklarımızı o mubarek topraklarda buyutmek ıcın gelıcez bı kac senelıgıne bılgı verırmısınız...sımdıden tesekkur ederım..bırde vızeler cokmu gec cıkıyo..eylul arkadasımız var..mekkede oturmus daha once kıralar nasıl mekkede ozel olmassa bılgı verırmısınız.tesekkurler..:KK64:

slm arkadaşlar 6 ay önce umre için gelmiştim mekke ve medineye rabbim nasip ederse hac için tekrar gelicem ben cidede havva annemizin mezarını ziyaret etmek istiyorum bu mümkünmü bilgilendirirseniz çok sevinirim

İnsaallah kutsal topraklara tekrar tekrar gıdersınız.
Hava anamızın mezarını zıyaret etmem ıstedıgınızı yazmıssınız.
oralarda bayanların kabır zıyaretı malesef yasak.CENNETUL BAKI- CENNETUL MUAALLAYADA bayanlar gıremıyor.
sadece dısardan dua edılıyor.bu durum HAVVA ANAMIZIN MEZARI ıcınde gecerlı.
BENCE KABEDE VAKTINI DEGERLENDIRMEK DAHA AVANTAJLI.
HAYIRLI GUNLER.

merhaba kizlar ben suudi arabistanda yasamiyorum gelip gitmelerim oldu ama yasamak konusunda istekli fakat fikri olmayan biriyim esim medine universitesine basvurdu simdi cevap bekliyoruz beni neyin bekledigini az cok biliyorum fakat benim tesellim sanirim manevi yonu olucak suan isvicrede yasiyorum burda sosyal hayat varda sanki banami var bunlarin sosyallikten anladigi tek sey var bar ve disco bende oralara gitmiyorum burdada yanliziz ordada yanliz olucam buranin halki cok yabani bana gore gulucukle selam var sanki gozle seni yicek gibiler samimiyet asla yok buradan kurtulayimda baska birsey istemiyorum insallah nasip olur dua edin bayadir foruma yazilmamis ama illa bakan bir arkdas olur diye dusunuyom eger okul yoluyla olmazsa bizde is yada baska bir alternatifle yasamak istiyoruz esimle suan ikimizde 25 yasindayiz orda mutevazi bir hayat istiyoruz insallah hepimizin hakkinda hayirlisi olur dil acisindan hic sorunum olmaz benim esimde yemende 1 yil kaldigi icin oda kendini idare edecek kadar dile hakim maddi acidan derdimiz yok allaha sukur yani mal edineyim derdimiz olmucak esim tek cocuk ve ailesi yeterince hazirlamis yani tek istegimiz bir donem orda yasamak arapcayi ilerletmek sizlerinde fikir ve bilgilerine ihtiyacim var eminim faydaniz olucaktir simdiden tesekkur ederim orada yasayan turkler hangi islerle mesgul olur ne yapabiliriz dedigim gibi sadece orda yasacak kadar olmasi yeter gelirimizin ama esim ne yapabilir orda tek dusuncem bu bir erkek icin daha zor orda issiz olmak bunaltir bunuda hic istemem tekrar sagolun

slm arkadaslar...benımde esım kurban bayramından sonra gelıcek ınsallah..benımde ıkı tane cocugum var..orda oturma ıznınden sonrada bız gelıcez...ben hep serıat ulkesınde yasamak ıstemısımdır..konuyu ılk sayfadan berı okuyorum hemen hemen..bız mekkede yasıcaz sanırım..tam bellı olmasada benım merak ettıgım bısey var hatta bı kac sey var.ben orda dıl ogrenmek ıstıyorum bu mumkunmu acaba orda..mesela seriat unıversıtesı mekke unıversıtesı gıbı unıversıtelere gıtmek ıstıyorum...bunları yapmak cokmu zor..daha sonra...mesela yuruyus yapamıyoruz tek dısarı cıkamıyoruz demıssınız..baslarda...hıc mı tek sosyal hayat yok orda...bılgılendırırsenız sevınırım..bızde bırıkım ıcın ama evvelınde alllah ıcın orda yasamak ıstıyoruz..cocuklarımızı o mubarek topraklarda buyutmek ıcın gelıcez bı kac senelıgıne bılgı verırmısınız...sımdıden tesekkur ederım..bırde vızeler cokmu gec cıkıyo..eylul arkadasımız var..mekkede oturmus daha once kıralar nasıl mekkede ozel olmassa bılgı verırmısınız.tesekkurler..:KK64:

oncelıkle hakkınızda hayırlısı ne ıse o olsun ınsallah....
Ben medınedeyım,hayatımdan elhamdulıllah memnunum buradakı....
Tabı bu kısılerın yasam tarzına gore degısır,ben zorluk cekmıyorum cunku benım yasantımda bu sekıldı...
Buralara gelmenız kesınlıkle sıze buyuk avantaj olacaktır ınsallah...
Manevıyatı dedıgınız gıbı cok fazla...Insan bır mescıde gıtse huzur bulup donuyor elhamdulıllah...
Sızın ıcınde sunları soyleyebılırım,gelırsenız nasıp olursa burada her yonden rahat edersınız,yanı sosyallık acısından bence gayet rahat bır ulke,aılenız ıle bas basa kalabılecek bır cok fırsatlar soz konusu...
Kısı kıymet bıldıgı surece herseyden zevk alır zaten..
Dısarıya cıkma konusunda,ben tek cıkıyorum ve bır yabancılık bır ayrımcalık bır rahatsızlık hıssetmıyorum...
Yanı gozunuzde buyutmesın kımse burayı...Serıat var dıye kadın evıne kapanmıyor,bu kural yok kı olsa once arap kadınlar evlerıne kapanırdı,tam tersı gayet bolca vakıt gecırıyorlar dısarıda...Sosyal hayatları fazlasıyla var..
Bu yonden dusunmeyın derım...
Cevre olarakda zamanla tanır tanısırsınız,turkıye gıbı degıl malesef,ınsanları cok cok sıcak olamıyor turklerının,adetlerımız unutulmus...Bu durumda yenı gelmıs kısı rahatsızlık duyabılır ama en son bosverdıgı zaman gayet mutlu olabılıyor =)) Yada kendısı bıkmadan devam edıyor...
Neyse fazla uzattım sanırım,durum kısaca bu...

Dıl ogrenmek ıstıyen arkadasada kısaca ekleyım,ıkamenız oldugu surece dıl kursları/okulları mevcut,gırıslerıde kolay,yanı yazılmak ıcın cok cabalamanıza gerek kalmıyor,sartları yerıne getırdıkten sonra...
Ve sıfırdan gelmıs olanlar bıle arapcayı gayet guzel ogrenı gerı donuyorlar...
Kı en buyuk avantaj halkı ıle pratık yapmak oluyor...
Ogrenmenız hızlanıyor...

Vızelerde sartlar hazır olduktan sonra hemen cıkar,ama eksık bırsey olursa ugrastırıyoırlar malesef...
Dıkkat etmek gerekıyor..

Kıralar ıse burada yıllık odenıyor,bılıyorsunuzdur?
evlere gore degısıyor durum,genıs ve rahat bır ev 20 bın rıyalden baslıyor....
Tabı bu ornek bır rakam,yerıne gore degısır...
Aklınızda olsun dıye ekledım...

Sımdılık bunlar geldı aklıma,sormak ıstedıklerınıoz varsa cevaplarım ınsallah ...:KK66:)

sayfanın başında yazanları okudum.Sonunda Allah nasip ederse düğün günüm belli oldu gibi birşey kasım aralık gibi yine tabi Allah nasip ederse oralardayım.Ozaman yine yazacağım inşallah tanışırız orada yaşayanlarla :KK5: hüzünlüyüm evlenmek gurbete gitmek zormuş arkadas ya :KK5:

Canım sen nereye gelıyorsun nasıpse? esın ogrenc mı ?

Bende inşlh 10 gün sonra fln Medineye gidiyorum
İznim doluyor giriş yapmam lazım
Hac sonuna kadar orada olucam inşlh

Peki Vizalarınızda ne olarak gittiniz? nasıl aldınız?

ikame vizesi alıp geliyorsun canım kalmak için,onuda almak için uzun ugraslar verıyorsun yani bulabılırsen verıcek kısı.

Bende inşlh 10 gün sonra fln Medineye gidiyorum
İznim doluyor giriş yapmam lazım
Hac sonuna kadar orada olucam inşlh

oylemi canım,cok sevindim bende medinedeyim,ne olarak geliyordun ? daha öncede burdamıydın ?

GEzgin çok teşekkür ederim. Bizde nasıl yapacağız onu konuşuyoruz. benimki türk değil, suudi de değil, öğrenci mezun olacak bu kış. Mühendis olduğu zaman beni götürmesinde sorun yokmuş fakat şuanda ne yapabiliriz onu düşünüyoruz.

GEzgin çok teşekkür ederim. Bizde nasıl yapacağız onu konuşuyoruz. benimki türk değil, suudi de değil, öğrenci mezun olacak bu kış. Mühendis olduğu zaman beni götürmesinde sorun yokmuş fakat şuanda ne yapabiliriz onu düşünüyoruz.

Anladım cnm...Bu okulun verdiği ikame malesef kapandı,benim bahsettiğim..Kısa süreli dagıtım oldu..
Ama işi oldugu zaman ikame bulması kolaylaşıp sizi alması zorlasmaz inşallah.Tek dert ikame alabilmekte.
Kacak kalan vardır muhakkak,ama bu büyük sıkıntı her yönden,onun için ikame sart...
İnşallah bulursunuz ve ayrı kalmaz beraber deavm edersiniz burada...
Bilirim eş'den ayrı kalmayı =(( cok zor... Rabbim yardımcınız olsun

Gezgin ben 2 senedir giriş çıkış yapıyorum
Daha öncede bi süre ilk ikamemle giriş çıkış yapıyordum
Bu 2 senedir geldiğim yeni ikame

Anladım cnm...Bu okulun verdiği ikame malesef kapandı,benim bahsettiğim..Kısa süreli dagıtım oldu..
Ama işi oldugu zaman ikame bulması kolaylaşıp sizi alması zorlasmaz inşallah.Tek dert ikame alabilmekte.
Kacak kalan vardır muhakkak,ama bu büyük sıkıntı her yönden,onun için ikame sart...
İnşallah bulursunuz ve ayrı kalmaz beraber deavm edersiniz burada...
Bilirim eş'den ayrı kalmayı =(( cok zor... Rabbim yardımcınız olsun

Çok teşşekür ederim arkadaşım..amin inşallah halledeceğiz..okulu 5 aya bitiyor sonrası daha kolay olur..kısmet olursa görüşürüzde inşallah... çok sağol tekrar:13:

Gezgin ben 2 senedir giriş çıkış yapıyorum
Daha öncede bi süre ilk ikamemle giriş çıkış yapıyordum
Bu 2 senedir geldiğim yeni ikame

Anladım canım,nereden geliyordun istanbul mu ??
Nasipse görüşürüz inşallah :KK66:)
Çok teşşekür ederim arkadaşım..amin inşallah halledeceğiz..okulu 5 aya bitiyor sonrası daha kolay olur..kısmet olursa görüşürüzde inşallah... çok sağol tekrar:13:

inşAllah canım,haberdar edersin gene durumunu,Rabbim kolaylık versin... :KK66:)

bende inşlh 10 gün sonra fln medineye gidiyorum
iznim doluyor giriş yapmam lazım
hac sonuna kadar orada olucam inşlh

selam arkadasım
medınede yasamayı cok ıstıyorum.fakat kefıl bulamıyorum
bu konuda sızlerden yardım ıstıyorum.geregı neyse yaparım ınsaallah.
Sevgıler.

X