Suudi Arabistan Paylasim Alani(Tanisma)

slm eylül 77, sen ve çocukların sağlık sigortası yokmu? o zaman sıkıntılı bir durumdur. Eşim devlette çalışıyor. geçici görevle gelme durumumuz var 1,5 yıl ile 4,5 yıl arası kalma durumu olacak. (çok geçici değil mi) Eşimin sigortasını devlet karşılayacak ama ben ve oğlumun ki sorun olacak.
Türk okulunun ana sınıfına giden tanıdığın var mı? öğretmen den memnunlar mı? Belki ilk yıl için türk okulunu tercih ederiz.
Birde güvenlik sorunu varmı. hani bazen gazetelere yansıyor ya compounda terörist saldırı falan diye o konudan da tedirginim. kafamçokkarıştı

slm utkuka,benım ve cocukların saglık sıgortası yok dedıgım gıbı.ben senelerdır burdayım bu konuda bır sıkıntı cekmedım tabıı olsada ıyı olurdu.turk okuluna gıden tanıdıgım var onlar memnunlar ana sınıfından burdakılerın hepsı herseyden memnun zaten bır sorunlu benım herhalde:))burada guvenlık konusunda endıselenmene gerek yok.ıns bulursam evıde haber verırım.mobılyalı bır vılla bulunsada bu fıyatlar sanırım ıkı katına cıkar.sızmı calıstıgınız yermı karsılayacak kırayı grs:teytey:

:roflol:

sanirim burada yasayan cogu kadinin sorunu ayni,SIKINtidan atistirmak.yapacak birsey bulamayinca buzdolabi ile yakin iliskiler kuruyoruz galibacokacimcoook. gordugum kadariyla burada turk kadinlari diger yabanci uyruklu kadinlara nazaran daha pasifler,amerikalilar var mesela surekli biryerlerde gezip kesif yapiyorlar,cesitli aktivitelere katiliyorlar,kendilerine yasam alani,hobi yaratiyorlar.
esim kosturmaktan cop adama dondu,beni ozendirmek icin yapiyor olabilir ama nafile,ben hala beklemedeyim.kendimi hazir hissettigimde basliycam:dance: bu gidisle hicbir zaman da neyse...:1rolleyes:eek:nce birinci 5 yillik kalkinma plani hazirlamam lazim,yani diyet programi oluyor bu:roflol:

slm senabrnwı atıstırmak degıl haraketsızlıkten sanırım bırde bol uyku yatak cekıyo ınsanı burda havasındanmıdır nedır.ben pasıfdegılım ama buraları kesfedecek ozgur ruhlu bır arkadasım yok malesef gel beraber kesf edlım arabıstanı senabrnwı:))malesf canım burda kocaların odupatlıyo hanımlara bısey olur dıye.

Merhabalar arkadaşlar,

Ben de 4 yıl kadar arabistanda yaşadım ve bu yılın başında Umman'a taşındık.Arabistanda Riyad'daydık.Söylediklerinize katılıyorum.Arabistanda kesinlikle kilo alınıyor hemde hızlı bi şekilde.Şu anda ben bu kilolarımı vermekle meşgülüm :)) Tr'de evimiz İstanbuldaydı ve her gittiğimde kafadan 1 kilo verirdim.Arabistanda hem çok atıştırıyo insan hem hareket yok hem uyku çok dolayısıyla kilolar kaçınılmaz oluyo :)

Ben senabrnwi arkadaşıma katılıyorum.Biz Türkler o yapıda değiliz çok fazla.Eğer çevreniz ve arkadaşınız varsa ev gezmeleri,evlerde mangal partileri yapılıyor ama genel anlamda pasifiz.Mesela benim kaldığım compoundta başka compoundtlara gezi düzenlenirdi cafe morningler olurdu.Yabancıların katılımı hep daha fazla olurdu ve enerjik olurlardı.Ve genel anlamda daha aktifler.Ben çoğu zaman kendimde o enerjiyi bulamazdım gitsem bile.Arabistanda önemli bi noktada şu,eğer oturduğunuz yerde arkadaşlarınız varsa,ortak bi şeyler yapabilme şansınız ve isteğiniz fazla oluyo.aksi takdirde taksi kullan yada eşini bekleki o seni götürsün üşeniliyo yada her zaman olmuyo.

Merhaba arkadaşlar,

Sanırım nisanın 1inden itibaren ordayım. Mura Bustan diye biryer varmış Cidde de, büyük ihtimalle orda yaşayacağım, bilgisi olan var mı acaba nasıl biryer? Evler semt filan nasıl?

Arabistana ilk gittiğinizde nasıl bir kıyafetle indiniz uçaktan çok merak içindeyim, ona göre hazırlık yapmam lazım, önümüzdeki hafta 3-4 günlüğüne ev için geleceğiz çünkü, yanıtlarsanız çok sevinirim, hepinizi öpüyorum, görüşmek dileğiyle...-tatlicadiarzu-

Merhaba arkadaşlar,

Sanırım nisanın 1inden itibaren ordayım. Mura Bustan diye biryer varmış Cidde de, büyük ihtimalle orda yaşayacağım, bilgisi olan var mı acaba nasıl biryer? Evler semt filan nasıl?

Arabistana ilk gittiğinizde nasıl bir kıyafetle indiniz uçaktan çok merak içindeyim, ona göre hazırlık yapmam lazım, önümüzdeki hafta 3-4 günlüğüne ev için geleceğiz çünkü, yanıtlarsanız çok sevinirim, hepinizi öpüyorum, görüşmek dileğiyle...-tatlicadiarzu-

oncelikle hosgeldin pesipembe.ben riyadda yasiyorum ama belki az da olsa sana yardimim dokunabilir.yasayacagin yer hakkinda bir bilgim yok.ancak ciddede yasayan arkadaslar sana cewap yazarlar.arabistana indiginde oncelikle basin ortulu ve kiyafetin abeye dedikleri siyah manto tarzi bisey.ama ince daha hos kibar bisey bu.ancak tr de olmadigi icin uzun siyah pardesu tarzinda biseyler giymen iyi olur.siyah da basortun olmali.yani giyimin belli olmayacak sekilde giyinmen gerekecek.cidde guzel bi yer.uzun kalacakmisiniz ve ne icin geliceksiniz.:teytey:

Merhaba arkadaşlar,

slm pesıpembe,dedıgın yerı bılmıyorum semt ısmımı bu campound ısmımı?buraya gelırken ınce sıyah pardesu gıyebılırsın cunku burda abaye gıymek zorunlu ılk defa geldıgın ıcın basınıda ort bence cunkı kapıdakı polıslerın sagı solu bellı olmaz sorun cıkarabılırler normalde basın acık gezebılıyorsun burda.gorusmek dılegıyle canım...a.s.

Slm arkadaşlar

Mura Bustan Compound benim dediğim yer. İkinize de teşekkür ederim. Normalde siyah pantolon siyah ceketle filan gelsek olmuyor mu yani?

oncelikle hosgeldin pesipembe.ben riyadda yasiyorum ama belki az da olsa sana yardimim dokunabilir.yasayacagin yer hakkinda bir bilgim yok.ancak ciddede yasayan arkadaslar sana cewap yazarlar.arabistana indiginde oncelikle basin ortulu ve kiyafetin abeye dedikleri siyah manto tarzi bisey.ama ince daha hos kibar bisey bu.ancak tr de olmadigi icin uzun siyah pardesu tarzinda biseyler giymen iyi olur.siyah da basortun olmali.yani giyimin belli olmayacak sekilde giyinmen gerekecek.cidde guzel bi yer.uzun kalacakmisiniz ve ne icin geliceksiniz.:teytey:

Canım verdiğin cevap için teşekkür ederim. 3 seneliğine Cidde'ye eşimin işi dolayısıyla geliyoruz. Almanya'da yaşıyoruz normalde. Compound dedikleri yerlerden birinde yaşıycaz kısmet olursa. Sanırım bu compounds larda herşey var küçük avrupa diyorlarmış kısaca. Bakalım.

slm utkuka,benım ve cocukların saglık sıgortası yok dedıgım gıbı.ben senelerdır burdayım bu konuda bır sıkıntı cekmedım tabıı olsada ıyı olurdu.turk okuluna gıden tanıdıgım var onlar memnunlar ana sınıfından burdakılerın hepsı herseyden memnun zaten bır sorunlu benım herhalde:))burada guvenlık konusunda endıselenmene gerek yok.ıns bulursam evıde haber verırım.mobılyalı bır vılla bulunsada bu fıyatlar sanırım ıkı katına cıkar.sızmı calıstıgınız yermı karsılayacak kırayı grs:teytey:

Eylül tşk. ederim cevabın için. bizim kira işi biraz karışık geldiğimiz ilk dönemlerde işyeri karşılayacak daha sonra biz. bende 2004-2006 arası amerika da kaldığımda senin gibiydim. hiçbir şeyden memnun olmuyordum. sonra Türkiye ye bir geldim, geldiğime pişman oldum. keşke imkanım olsa da tekrar amerika ya gidebilsem diye düşünüyorum. yani Türkiye ye gelirsen eminim Cidde yi özlersin. O yüzden alabildiğin kadar keyif almaya bak. anladığım kadarıyla zaten geliceksin. Emin ol buralarda çok kaçırdığın bir şey yok.

Slm arkadaşlar

Mura Bustan Compound benim dediğim yer. İkinize de teşekkür ederim. Normalde siyah pantolon siyah ceketle filan gelsek olmuyor mu yani?

Merhaba Pesipembe, eğer olursa seninle aynı dönemlerde Cidde ye yerleşeceğiz. bizim de 1,5 yıl ile 4,5 yıl arası kalma durumumuz var. bende evleri araştırıyordum. Sizin tuttuğunuz ev mobilyalı mı değil mi? ben mob. arıyorum. Birde çok özel değilse yıllık kirasını yazabilirmisin.

merhaba cevahırx yenı bır kanun cıkardılar burda canım bız ıkameyı bır ay oldu yenıledık saglık sıgortası yapıyorlar artık mecburı ıstedıgın hastaneye gıdebılıyorsun.dıgerı zaten var bılıyorsun.annen nekadar kalmıstı burda cevahırx nekadar odedınız annen ıcın yazabılırsen sevınırım.

Peki bu sigortayı Suud hükümetimi ödüyor Benim hiç bilgim yok babama bi sorayım bunu
Canım annem hala gidip geliyor 18 yıldır böyle bu İkameli oluşu bi 15 yıl flndır herhalde
Artık onun hesabı nasıl yapılıyorsa 30 küsür (bin) kadar bi ödeme yapıldı

Slm Utkuka

Mura Bustan da ne kadar kiralar henüz bilmiyorum öğrenir öğrenmez yazarım. Bu dediğim yerde hertürlü imkan varmış, çocuk için kadın için, 24 saat koruma filan, her türlü sosyal faaliyet kısacası küçük avrupa diyorlar. Bahçe içinde küçük villalar yada site, apartman şeklinde olanlar varmış, alışveriş imkanı ve aklına gelecek hertürlü şey işte... Haftasonları geziler, çocuklar için okul filan. Mobilyalı sanırım bu evler. İşallah görüşürüz orda, haberleşelim madem aynı dönem gidiyoruz. Ben bişeyler öğrenince yazarım sana.

Adresi vereyim incele istersen; http://www.mura-bustan.com/

ikinci seçenek elit compound, o da güzel. Adresi; ::Elite Compounds::

pesipembe tekrar mrb,

Arabic home diye bir site daha var galiba baktın mı? Senden haberler bekliyorum evlerle ilgili. Benim de 4,5 yaşında oğlum var. okul hususunda da birbirimize destek oluruz inşallah. Cidde ye gittiğinde (ev bakmak için) okullara da bakacak mısın?

pesipembe tekrar mrb,

Arabic home diye bir site daha var galiba baktın mı? Senden haberler bekliyorum evlerle ilgili. Benim de 4,5 yaşında oğlum var. okul hususunda da birbirimize destek oluruz inşallah. Cidde ye gittiğinde (ev bakmak için) okullara da bakacak mısın?

Tesadüfe bak benim oğlum da 4,5 yaşında. Tabii okul araştırcaz çok önemli, bu dediğim yerlerde ki okullar çok kaliteliymiş, eşimin çalıştığı şirket araştırmasını yapıp bize bildiriyor. Bakalım 2 hafta içinde oraya gidicez o zamandan önce duyduklarımı öğrendiklerimi paylaşırım seve seve.

Sen kapalı mısın normalde? Compoundlarda böyle bir zorunluluk yok çünkü. delikafadulden

Peki bu sigortayı Suud hükümetimi ödüyor Benim hiç bilgim yok babama bi sorayım bunu
Canım annem hala gidip geliyor 18 yıldır böyle bu İkameli oluşu bi 15 yıl flndır herhalde
Artık onun hesabı nasıl yapılıyorsa 30 küsür (bin) kadar bi ödeme yapıldı

slm cevahırx,bu sıgortayı bızden kesıyorlar canım 1200sr alıyorlar saglık sıgortasıymıs.mecburı:teytey:

Slm arkadaşlar

uzerını tamammaen kapatacak bırsey gıymen gerekır.sorun cıkarabılırler musluman oldugun ıcın mecbur.grs:teytey:

pesipembe benim oğlan ekim 2004 lü. senin ki hangi ay doğdu? nasıl bir çocuk içine kapanık mı, haylaz mı? benimki yurtdışında doğdu 2 yaşına kadar yalnızdık o yüzden dil gelişimi yavaş oldu. çok uyumlu ve çok sakin. Kendim çalışmıyorum ama dili gelişsin, sosyalleşsin diye kreşe gönderiyorum. o yüzden belki ilk yıl türk okulunun ana sınıfına yollarım.inşallah geldiğimizde arkadaş olurlarda yalnız kalmazlar(en çok bu konuyu düşünüyorum)

kapalı değilim ama Cidde ye gidersem saçlarımı kapatmak ta sorun olmaz.

pesipembe benim oğlan ekim 2004 lü. senin ki hangi ay doğdu? nasıl bir çocuk içine kapanık mı, haylaz mı? benimki yurtdışında doğdu 2 yaşına kadar yalnızdık o yüzden dil gelişimi yavaş oldu. çok uyumlu ve çok sakin. Kendim çalışmıyorum ama dili gelişsin, sosyalleşsin diye kreşe gönderiyorum. o yüzden belki ilk yıl türk okulunun ana sınıfına yollarım.inşallah geldiğimizde arkadaş olurlarda yalnız kalmazlar(en çok bu konuyu düşünüyorum)

kapalı değilim ama Cidde ye gidersem saçlarımı kapatmak ta sorun olmaz.

Utkuka

Benim oğlum da haziran 2004 doğumlu ve almanyada doğdu. Ben de senin gibi yalnız olduğum için doğal olarak senin oğlanın yaşadığı sıkıntıların aynısını bizde yaşadık. Anaokuluna gönderdik birkaç ay gittikten sonra çocuk istemedi, sanırım okulda yabancı olduğu için sıkıştırmışlar. Birdaha yollamadık o okula, benim de en büyük kaygım oğlumun yalnızlığı. Mura Bustan da anaokulu varmış ve çocuklara düzenli spor da yaptırılıyormuş. Seninle tanışmayı çok isterim. Bu arada oğlumun adı kutay, ben de özlem. Sana mail adresimi de yollarım istersen irtibatta oluruz. Sen Türkiye'den geleceksin sanırım, ben almanyadan hadi bakalım kısmette varsa tanışmak ne güzel olur.

pesipembe, bende çok isterim görüşmeyi. senin özel mesaj bölümüne mail adresimi yazdım.

Pesipembe ve ben yeni bir ülkeye gidiceğiz diye heyecanla yazışıyoruz ama Arkadaşlar (eylül77, kapacino, senabrowni) sizin vereceğiniz bilgilere bizim çok ihtiyacımız var. ihmal etmeyin bizi.

pesipembe, bende çok isterim görüşmeyi. senin özel mesaj bölümüne mail adresimi yazdım.

Pesipembe ve ben yeni bir ülkeye gidiceğiz diye heyecanla yazışıyoruz ama Arkadaşlar (eylül77, kapacino, senabrowni) sizin vereceğiniz bilgilere bizim çok ihtiyacımız var. ihmal etmeyin bizi.

slm utkuka pesıpembenın verdıgı adreslerden bıllgı alabıldınmı.kesın olarak bellı oldumu gelecegınız.grs:teytey:

X