Canım benim hikayemde aynı.. Kullandıktan sonra bilgi verir misin ürün hakkında. İnşallah bebişlerimizin sütü artar iyice..
Canım promilk çok bi işe yaramadı bende çok da büyük ümitlerle içtim oysa, olmayınca olmuyo
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Arkadasım en iyisini yapıyorsun sakın mamadan vazgecme, meme de ver ama meme vereceğim diye çocuğu aç bırakma. Ben de aynı durumdayım, içim parçalanıyor ama napayım? Şu boş konuşanlara da çok kızıyorum, mama zehir mi yahu? O kadar çok mamayla büyümüş çocuk var hepsi gerizekalı mı bu çocukların. Her yerde emzirmeyi destekleyen kampanyalar var ben onlara da kızıyorum açıkçası, anne sütü alamayan bebek ölecekmiş gibi davranıyorlar, anneleri emzirmeye teşvik edeyim derken emziremeyen anneleri kırıyorlar.
Hangi anne bebeğini emzirmek istemez ki? Şımarıklık yapıp yok göğsüm sarkar, yok uğraşamam diyenler bi elin parmağını geçmez zaten, onlarla kıyaslanmak vicdansızlık. Napayım yani sade anne sütü vereceğim diye çocuğu aç mı bırakayım? Ben sütümün az olduğunun farkında değildim, çocuğum doyuyor sanıyordum, ama her emzirmeden sonra yavrum durmadan ağlıyordu, gaza bağlıyordum ben. Zamanla kesik kesik emmeye, memeyi reddetmeye başladı. Dayanamadım mama aldım. Çocuk sustu. O durmadan ağlayan çocuk resmen bi anda sustu. Yavrum doymuyormuş meğer. Ne yani şimdi ben süper anneyim meme vericem diye çocuğu aç bırakmaya ağlatmaya değer mi?
Dogum yapan veya yapacak olan annelere seslenıyorum.dogum yaptıktan sonra en az 4 gün anneye süt gelmez.dogurdugunuz yavrunuz 500 gr zayıflayabılir hatta.ama sütünüz gelmesede her bes dk bi emdırmenız gerekir.ılk günlerde bebege mama vermeyın eger tabi emzırmek istıyorsanız.bı annede süt yok dıye su sekılde olur sabah aksam cocugunuz tok olup ağlamasını kafaya takar bıde cevre baskısından acaba sütünmü az dıye dıye gercekden bi gün sütünüz azalır.aslında konu cok basıt ılk bi ay sert olan gögüslerınız 2. Ay süzülüp küçülecektırler.hatta içinde süt yokmus gibi hissedeceksıniz.bunlar sizi korkutmasın sakın bebek anne memesini agzına aldıgı an ona gereklı olacak sekılde süt üretıyor zaten.ılk 3 ay her bebek hep ağlar sindirim sistemi yeni yeni bu dünyaya alıştığından dolayı .korkmayın arkadaslar sizde süt yok bu cocuk feryat figan ağlıyor demekkı aç sanmayın siz elınızden geldıgınce en az her Memeyı 10 dk emdırın 3 saat onu o tok tutar yüzde yüz .o bebeklerın malesef sancıları cok olur gazları cok olur ama sunuda bılın anne sütü mama kadar da sancı yapmaz kabızlık yapmaz 1 hafta kakasını yapmasa bıle korkuya gerek yok anne sütü içen hiç bir bebek duymadımkı ben kabız bu dıye.o kaka yapamayan anne sütü içen yaramazlarda kaka yapmayı unuttuklarından dolayı yapamıyorlar:))) ıkınmalarına ayaklarını karınlarına gelicek sekılde spor yaptırırsanız onlara yardımcı olursunuz bı nevı.sakın kulak çöpü zeytın yagı vs ile yardım etmeyın öyle olan bebekler hep o sekılde yardım olmadan kaka yapamıycaktırlar
Kac saat aralıklarla emdırıyorsun cesulet
Bazı anne adaylarında stres sinir moral bozukluğu cevre konusması gıbı nedenlerdende süt azalabıliyor bu durumlar yaşandıysa sende normal(ben ılk cocugumu 5 ay emzırdım aa bu vücuddan bu memelerden bu cocuk nasıl doyuyor dıye dıye bıde üzerıne oglum cok ağlamaya başlayınca herhalde haklı herkez dedım kafama cok takdım cok üzüldüm (( tabi o zaman 20 yasındaydım daha tam herseyı bılmıyordum şuan bıldıgım için herseyı ikinci bebegıme uyguluyorum:))) kımsede umrumda degıl hala aynı konusuyorlar direk lafı yapıstırıyorum o zaman eskıden tarlada bayırda meme verıyormus analar ac susuz kalıyormuslar onların nasıl sütü vardı ben oturduğum yerde mi süt üretemıycem dıyom :)))
Bu mesajı kalbim paramparça, gözlerim dolu dolu yazıyorum inanın. Mağlubiyeti kabul ettim artık, benim sütüm az!
Doğum oncesi alışverişte süt pompası, süt torbası, göğüs pedleri aldım büyük bi hevesle, bol bol sütüm olacakti çünkü, biberonu bile annem aldi, ben gerek olmicak ki dedim hep. Normal doğumla sağlıklı 3.5 kilo bi bebek doğurdum, ilk günlerde sütüm gelmedi, olurdu, normaldi, mama verdik, hatta ilk haftanın sonunda 100 gram almıştı! Doktor sütün arttıkça mamayi azalt dedi, ben dünden razı zaten. 15. Gün gittik yine sadece 100 gram almış, doktor uyardı, hem de sert şekilde, sütün az, sağ bak, günde 6-8 defa mama ver dedi. Sagdim sadece 20cc süt çıktı, mama ile bebeğim 250 gram aldi haftada, doktor çok iyi böyle devam et dedi. Amaaaa bunu duyanlar 'sakin mama verme, zararlı' diye diye ben yine mamayi azalttim, ay sonu 600 grami zor aldi. Tahliller yaptirdik, bi sağlık sorunu mu var diye, minicik elinin morlugu gecmedi günlerce, icim yandi gördükçe.
Inatla süt verdim, mamayi az verim, güya süt artacak, et süt balik, dereotu, tahin pekmez, hurma, kompostolar kase kase,süt 3 lt en az, her fırsatta uyku, moral yüksek süt olcak ya. Arada bu çocuk zayıf, senin sütün az zaten diyen akrabaları saymazsak...
Sonuç? 1.5 aylık bebeğim 1 kg ancak aldi, karnimda besledigim bebeğimi dışarda besleyemedim! Benden sonra doğum yapanların bebekleri ayda 1.5 kilo aldı! Ve artık pes ettim! Oğlum saglikli ( cok sukur) emmeye öyle hevesli ki ama ben karşılayamadim isteğini, gunde 6 defa 120 cc mama, anne sütü yanında cerez, en dolu memeden 90 cc zor çıkıyo, o da gunde 2 defa filan! Ne çok ozeniyorum 150cc süt saganlara...
Lafım sütü az annelere, emzirin vazgeçmeyin elbet ama mamayi kabullenin! 1 kaşık anne sütü bile şifa ama mama da öcü değil. Kimseleri de duymayin, kendinizi de bebeği de yıpratmayin allah aşkına! Size bugun 'mama zararlı' diyenler yarın bebeğinizin gelişimi geri ve hasta olursa suçu yine size bulacak unutmayın! Sağlıklı günler...
Bu mesajı kalbim paramparça, gözlerim dolu dolu yazıyorum inanın. Mağlubiyeti kabul ettim artık, benim sütüm az!
Doğum oncesi alışverişte süt pompası, süt torbası, göğüs pedleri aldım büyük bi hevesle, bol bol sütüm olacakti çünkü, biberonu bile annem aldi, ben gerek olmicak ki dedim hep. Normal doğumla sağlıklı 3.5 kilo bi bebek doğurdum, ilk günlerde sütüm gelmedi, olurdu, normaldi, mama verdik, hatta ilk haftanın sonunda 100 gram almıştı! Doktor sütün arttıkça mamayi azalt dedi, ben dünden razı zaten. 15. Gün gittik yine sadece 100 gram almış, doktor uyardı, hem de sert şekilde, sütün az, sağ bak, günde 6-8 defa mama ver dedi. Sagdim sadece 20cc süt çıktı, mama ile bebeğim 250 gram aldi haftada, doktor çok iyi böyle devam et dedi. Amaaaa bunu duyanlar 'sakin mama verme, zararlı' diye diye ben yine mamayi azalttim, ay sonu 600 grami zor aldi. Tahliller yaptirdik, bi sağlık sorunu mu var diye, minicik elinin morlugu gecmedi günlerce, icim yandi gördükçe.
Inatla süt verdim, mamayi az verim, güya süt artacak, et süt balik, dereotu, tahin pekmez, hurma, kompostolar kase kase,süt 3 lt en az, her fırsatta uyku, moral yüksek süt olcak ya. Arada bu çocuk zayıf, senin sütün az zaten diyen akrabaları saymazsak...
Sonuç? 1.5 aylık bebeğim 1 kg ancak aldi, karnimda besledigim bebeğimi dışarda besleyemedim! Benden sonra doğum yapanların bebekleri ayda 1.5 kilo aldı! Ve artık pes ettim! Oğlum saglikli ( cok sukur) emmeye öyle hevesli ki ama ben karşılayamadim isteğini, gunde 6 defa 120 cc mama, anne sütü yanında cerez, en dolu memeden 90 cc zor çıkıyo, o da gunde 2 defa filan! Ne çok ozeniyorum 150cc süt saganlara...
Lafım sütü az annelere, emzirin vazgeçmeyin elbet ama mamayi kabullenin! 1 kaşık anne sütü bile şifa ama mama da öcü değil. Kimseleri de duymayin, kendinizi de bebeği de yıpratmayin allah aşkına! Size bugun 'mama zararlı' diyenler yarın bebeğinizin gelişimi geri ve hasta olursa suçu yine size bulacak unutmayın! Sağlıklı günler...
Sizle aynı durumdayım bende. Kızım 3 ayı doldurdu 5 kg anca olabildik. İlk ay mama takviyesiyle 850gr alan kızım 2. Ay sadece sütümle 300 gr aldı. Doktor mama takviyesi verdi bu arada bebeğim memeyide almak istememeye başladı sanırım sütün azlığından. Bebeğim memeyi almadıkça tok demekki almıyor diyen çevremdekilerin baskısıyla mamayıda çok çok az verdim. Sonuç 3.ay 500 gr.da kaldık. süt hemşiresi bi yakınım sağarak verdiğin sürece iyice uzaklaşır memeden 1 hafta 10 gün diren. Emmediği sürece mama verme acıkınca mecbur emecek dedi.Kafam allak bullak oldu. Memeyi emsin diye çabalarken öğünler arası 4-5 saate çıkıyo. Uyku arasında ya da çok acıkmadıkça emmiyor. Emmedikçe göğüslerim şişip akmaya başlıyor. Sağmak insanı eve bağlıyor. Sağmayınca sütüm kesiliverecekmiş gibi geliyor. Hiç bi yere gidesim gelmiyor. Bebeğim ağladıkça içim parçalanıyo. Şu beslenme işini bi rayına oturtamadım
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?