Bebek Beslenmesi Sütünü sağıp biberonla veren anneler buraya!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
aa bende 15 dk bir meme 15 dk bir meme veriyordum 10 dkya indi şimdi azcık emiyor diye üzülüyordum demek doyuyor?
Gunde kac kez bez degisiyorsun ve kaka yapiyor eğer 5-6 kez bezini dolduruyorsa doyuyordur korkma

Gunde kac kez bez degisiyorsun ve kaka yapiyor eğer 5-6 kez bezini dolduruyorsa doyuyordur korkma
Hep çiş dolu. Günde 6-7 kez değiştiriyorum. 1 hafta öncesine kadar günde 3-4 kez kaka yapıyordu. Artık gün aşırı yapmaya başladı. ancak bir huzursuzluğu ağlaması sızlaması yok doyuyordur inşallah

O zaman doyuyordur merak etme, doymasa aranır zaten, sürekli ağzı ile meme bulmaya çalışır.
Doktor kontrolünde kilo alımı ile içini rahat tutabilirsin.
Kaç aylık senin bebeğin? Kaç kg doğdu? Şu an kaç kg?

Doktor beğeniyor. Bebeğim tam 3.5 aylık, 3026 gr doğdu en son 15 gün önce 6050 grdı. Valla sizin gibi tecrübeli annelerden öğrenceğimiz çok şey var

Merhaba arkadaşlar, bunu benim gibi bebegini kendi sütüyle doyuramayanlara yazıyorum. gögüs ucum olmadgndan dolayı silikon gögüs ucuyla emzirdim ilk 1 gün daha snra lansinoh elektrkli gögüs pompasyla sagp verdim arada emzirmeye çalıştım. ama biberona alşnca, gögsümdn doymamaya başladı obur bir bebek ayrıca 2 3 günde bir mama verdim. bunalıma girdim her saat elimde pompa ben 60 cc sagyrm bebek 100 içiyo ben 80 sagyrm bebek 120 içiyo yemedgm içmdgm şey kalmadı hç yetişemedi sütüm psikolojim tamamen gitti. sonra araştırma yapıp. hastane tipi gögüs pompası kiralım ameda'nın almakta isterdim fakat 4 bin 5 bin civarıydı. sonuca gelirsek 4 gün oldu kiralayalı hem çok kısa sürede sagıyor hemde sütümü arttırdı. dolapta 3 4 ögünlük sütüm war düşünün. o kadar mutluyumki stres kalmadı benim gbi anneler varsa hemen kiralayın inanın çok rahatlicaksnz çok vakit ayırmyrm hemen sagdgı için üşenmiyorum daha önce iki gögsümden 60cc çkarken şmdi 2 katı çıkıyo. bebegm uyanıck yeterli süt yok diye korkmuyorum. 40 günlügüz bu arada bebegm 2 saatte bir 200 cc ye yakın içiyo düşünün artık çok şükür yetiriyorum:)

Merhabalar benim de bebegim 3 aylik, 5 gun yogun bakimda kaldi, o surede damardan beslendi daha sonra biberonla mama verildi, uzuntuden stresten pek sutum olmadi, sonra da bebegim beni emmedi biberona alistigi icin, o yuzden hep mama ve sut vberbaer besledim cunku sagdigimda en fazla 100 cc cikti simdi ise 3 saate bir sagdigimda 10 cc cikiyor sutumu artyirmak icin yapmadigim kalmadi, artik umudum yok zaten mem ucum kapanmak uzere, sizce napmaliyim sag gogsumden hic sut cikmiyor nerdeyse, yani artik keseyim mi memeden sasridim ne yapacagimi 100 cc mama aliyor 3 saatte bir, yani 5-10 cc sutumu de vereyim mi, yani artmiyor da sut sagmaya da bebisten dolayi bazen vaktim olmuyor , cok yiprandim bu sut yetmeme muhabbetinden psikolojim bozuldu yetersiz bir anneyim diye, annem diyir sen hic emmedin, 3 ay yine iyi diye ama bilemiyorum

Mer
merhaba benim kizim 15 gunluk tam alisamadi memeye arada emiyor genelde sagip veriyorum aradan uc yil gecmis belki donersiniz bana ne kadar surdu sagarak emzirmeniz belki umut olur bana

Mer
aradan uzun zaman gecmis nasil gecti surec nasildi emdi mi sonradan sagarak azaldi mi sutunuz

Mer

merhaba benim kizim 15 gunluk tam alisamadi memeye arada emiyor genelde sagip veriyorum aradan uc yil gecmis belki donersiniz bana ne kadar surdu sagarak emzirmeniz belki umut olur bana
4 yıl gecmis olmali sanki :) 10 ay sagarak verdim.Ama kizim gibi olup emmeye dönen cok bebek oldu.Ten tene temasi mutlaka deneyin.Icimde uhde olarak kalmisti doya doya emzirebilmek.Oglumla 10 aydir şükrederek emziriyorum.Insallah sizin de hemen emmeye baslar.Allah kolaylik versin.
Bu arada kizim erken dogmustu emme dürtüsü yoktu diyebilirim,oglum dogar dogmaz emdi vaktinde dogmustu.Her zaman umutlu olun,cunku emme icgudusel ve ihtiyac.

Sutum 10. ayda kesildi cünkü cok yogundum ,sagma surelerini cok acmistim.Zor bir bebekti ve tek basinaydim.Ama 10 ay sagabildim ya cok sukur diyorum.Baska bir arkadasim 15 ay sagdi.Anne sutunun cok faydasi oldu.Bitttigi anda kizimin hastaliklari baslamisti;grip,orta kulak iltihabi...

Cok tesekk
ur cok tesekkur ederim döndugunuz icin ne guzel on ay vermissiniz anne sutu sonra ne oldu kesildi mi sutunuz birde bu on ay icinde nelere dikkat ettiniz ben bu sorunu cok dert ediyorum kendime ikinci cocugu simdiden vazgectim

Cok tesekk

ur cok tesekkur ederim döndugunuz icin ne guzel on ay vermissiniz anne sutu sonra ne oldu kesildi mi sutunuz birde bu on ay icinde nelere dikkat ettiniz ben bu sorunu cok dert ediyorum kendime ikinci cocugu simdiden vazgectim
Diyet ve spordan sutum cok etkileniyordu,oyle aman aman yapamamistim.Bol bol su iciyorum normalde de,tahin pekmez ben de cok süt yapardi.Bulgur pilavi ve soganli salata da :) Biliyorum cok yaptigini cunku sagdigim icin kac cc cikardi bilirdim.Siz emzirmeyi bol bol deneyin.Cunku bende sagmanin travmatik etkileri kaldi diyebilirim,cok cok zorlaniyordum ise basladigimda.Allah yardimciniz olsun

Daha cok emmeye basladi ama ozellikle cok aciktiginda ara ara biberon veriyorum bende ssimdiden travmasi var insallah bende sizin kadar verebilirim peki son bi soru rhatsiz etmeyeyim sizi bu on ay icide hic emdigi oldu mu yoksa sadece sagma mi bide mama destegi var miydi

Merhabalar, sadece sizlere bi faydam dokunur belki diye düşünerek üyelik açtım şu an. An itibariyle hala 11 aydır bebeğine sadece sağarak anne sütü veren bi anneyim ben de. Ne yaparsam yapayım bir türlü emmedi bebeğim, o kadar ki arada hala deniyorum,:) ilk zamanlarda sanıyorum ki göğüs ucum küçük olduğu için emmedi, silikon uçla kısa bi süre emiyo gibiydi, ama devamı gelmedi. İlk başta tekli pompayla başladım, sonrasında hiç bir şekilde emmeyeceği belli olduğunda ikili pompa kiraladım ve hala o şekilde devam ediyorum. O ilk günlerde ben de sizler gibi bu siteleri arşınlıyordum. Benim gibi uzun süre sağdığını yazanlara çok şaşırıyordum imkansız gibi geliyordu, ilk 6 ay verebilsem daha ne isterim diyordum. Hiç endişenmeyin, düzenli şekilde sağın. İlk günlerde mutlaka 3 saatte bir ve en az 15 dakka sağıyordum, gece gündüz. Ve bir süre sonra bırakın içirmeyi iki buzdolabı buzluğu dolusu süt stokladım. Tabi sürekli önce koyduklarımı çözdürüp yerine yeni tarihli olanları koyuyorum. Bu şekilde seyahatlere bile gidebiliyorum. Buz kalıpları ve soğutucular eşliğinde tabi:) yani demek istediğim siz yeter ki isteyin, bir yolunu buluyorsunuz. Şu sıralar artık günde 3 veya 4 kez sağıyorum o yüzden azalma sözkonusu ve hemen arttırma çabalarına giriştim, süt arttırıcı çaylar benim favorilerim ve tabi ki su. Bu konuda yardıma ihtiyacı olan herkese tecrübelerimi paylaşmaya hazırım lütfen herşeyi sorabilirsiniz, hepinize sağlıklı yaşamlar dilerim...

Selam anneler benim kızım 4 gün hastanede kalmıştı biberona alıştı 2 ay emmedi elektrıklı pompa çaylar filan neler denedimmm artsın dıye de daha sonra bi akrabanın kafası kadar gögüslerini görüp kıskanmıştım inat ettim uyurken vermeye başladım ya da önce mama sonra uykuya geçmek için memeyi emiyodu biz böyle alıştık 4 aylık olduk 1 aydır meme arada mama ile devam ediyoruz çoooookkkk şükürrr buna da sağ gögsüm iyi ama sol tersime geldiği için fazla emmedi biraz azaldı sütümüz ama gece 2 kez kalkar böyle devam ediyoruztabi ilk zamanlar gıbı çok değilll

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…