• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sütüm yetiyor mu yetmiyor mu derdi

wish-hope-love

kız annesi + kız babası :)
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2012
991
457
73
35
merhaba anneler
allaha sükür ben de yavrumu kucağıma aldım. ama şimdi de başka dertlerim çıktı allah beterinden saklasın. göğüs ucum olmadığı için silikon göğüs ucuyla emziriyorum saat başı emziriyorum ama yetiyor mu yetmiyor mu bilmiyorum pompayla sağdım iki memeden 20 ml süt çıktı onu verdim hemen bitirdi demek ki açtı. bir haftalık kontrolde 60 gr kilo almıştı doktor süte devam kesinlikle mama verme diyor ben de mama verip vermemekte gidip geliyorum kafama çok takıyorum napıcamı şaşırdım var mı benim gibi olan ve çözümü bulan?

Sutunu arttirmanin yolunu dene canim bence mama verme. Rezene cayi ic, bebe buskivisi ye, bulgur pilavi yap, tatli ye su ic tatli ye su ic en onemlisi bu, bol bol su ic ama bol dedigim hakikaten bol mesela bi gunde 3 litre falan yani.. Sutumuzun %75 - %80 i sudan olusuyo

ben humana kullanıyorum artmaya başladı zannedersem. sağdığım zaman arttığını gördüm bebeğim de artık daha uzun emiyor ve yutma sesini duyuyorum. inşallah zamanla daha da iyi olur.

Bende 23 gun once dogum yaptim 60 gram alması cok iyi maşallah benim bebegim ilk hafta kontrolunde 220 gram vermisti.. sade makarna tuket bende cok iyi etki yapti insallah sendede yapar..

Her saat başı emzirmek biraz fazla gibi geldi bana en az 2 saatte bir olmalı ki göğüsler süt dolsun..

Her saat başı emzirmek biraz fazla gibi geldi bana en az 2 saatte bir olmalı ki göğüsler süt dolsun..
saat bası emzirmemi doktor söyledi canım yoksa sarılık olur dedi ne kadar emerse o kadar çok süt üretilirmiş. benimki her emişte bir meme emiyor ve kendisi bırakıyor diğerinde de diğer memeyi veriyorum yetiyor galiba sorun olmadı şimdiye kadar.

Motilium falan hikaye ayrıca içtiğiniz her ilaç bebeğe geçiyor. Hıçkırığı varsa peynir gibş kusuyosa günde 6-7 kez bez değiştiyosan doyuyodur. Mamaya başlama bi göğsünü 10 dk emdikten sonra diğerine geç. Çene kasları güçlenene kadar çabucak bırakıyolar memeyi. Bol bol emzir süt yapımını artıran en önemli şey bebeğin emmesi bide yemeğine dikkat et tavuk ve et suyu süt yoğurt peynir yunurta tüket muylaka ve bol bol su iç bebeğin su ihtiyacını da senden karşılıyo çünkü bu aradaa hayırlı olsun allah analı babalı sağlkkla büyütmeyi nasip etsin

Arkadaşlar meraba.3 aylık bir kkız bebeğim var.kilosu 5.620 gram doktor yaşıtlarına gore 100 gram az dedi.sutum az mi ondan endişe duyuyorum.bomboş sanki ama sikinca süt geliyo bebeğim emerken dort beş çekişte yutkunuyo. Süt iyi gelse her emiste yutkunur değil mi.sürekli emmek istiyo. Çok huzursuzum manaya geçmek istemiyorum. Neolur ttecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi

Arkadaşlar meraba.3 aylık bir kkız bebeğim var.kilosu 5.620 gram doktor yaşıtlarına gore 100 gram az dedi.sutum az mi ondan endişe duyuyorum.bomboş sanki ama sikinca süt geliyo bebeğim emerken dort beş çekişte yutkunuyo. Süt iyi gelse her emiste yutkunur değil mi.sürekli emmek istiyo. Çok huzursuzum manaya geçmek istemiyorum. Neolur ttecrübeli arkadaşlar yardımcı olabilir mi
100 gr çok önemli bi ölçü değil daha çok küçük ağzı yorulup bırakıyo tabiki sürekli emmek isticek mama vermeyin hee çekişte yutkunmuyolar ben tuvalete bile gidemiyorum sürekli beni istiyo sürekli emiyo ama böyle böyle büyüyecekler

merhaba anneler
allaha sükür ben de yavrumu kucağıma aldım. ama şimdi de başka dertlerim çıktı allah beterinden saklasın. göğüs ucum olmadığı için silikon göğüs ucuyla emziriyorum saat başı emziriyorum ama yetiyor mu yetmiyor mu bilmiyorum pompayla sağdım iki memeden 20 ml süt çıktı onu verdim hemen bitirdi demek ki açtı. bir haftalık kontrolde 60 gr kilo almıştı doktor süte devam kesinlikle mama verme diyor ben de mama verip vermemekte gidip geliyorum kafama çok takıyorum napıcamı şaşırdım var mı benim gibi olan ve çözümü bulan?
bol bol emzirin sutunuz bebek emdikce artacaktir bolda su icin.bebisler sizin sagdiginizdan daha guclu emer ac olsa aglar bez sayisini takip edip acligini kontrol edebilirsiniz

Back