- 23 Ocak 2019
- 684
- 1.033
-
- Konu Sahibi Firdevs Yoreoglu
Yalnız.oki haftada 400 gr.cok normal çünkü bebeğin bir ayda 600 Gr alması beklenir ah bu doktorlar yanlış yonlendiriyolar Tomris in emzirme notlarını oku bütün sorularının cvbini bulacaksınLütfen konum taşınmasın, bebek beslenmesine yazdım hiç dönüt alamadımArkadaşlar 1 aylık bebeğim var. Mastit vs gibi pek çok sorunla uğraştım hala aralıklı olarak uğraşıyorum meme ucum Bi türlü iyileşmedi. Bunlar emzirme mi etkiledi mi bilmiyorum fakat hippin stilteesini kullanıyorum, Bi süre galactago kullandım, her gün incir üzüm hoşafı içiyorum, her gün bir bağa yakın dereotu yiyorum, 4 litre den aşşağı su içmiyorum, tahin pekmez yiyorum, hep et tavuk ya da balık yemeye çalışıyorum, yeşil yapraklı sebzeler de dahil, rezene anason çayı içiyorum, yetmedi bir de brewers yeast b12 sipariş ettim, sütümün şelaleler gibi akması gerekir dimi? Bebeğim emerken Bi kısmında uyuyor Bi kısmında da ne emerse işte, acaba uyuyup fazla emmediği için mi kilo alımı az oldu? 2 hafta önce doktora gittiğimizde doktor kilo alımı az yarı aç gibi mamayı 4 öğün ver dedi 4 öğün verdik 1 ayda 2 haftası 4 öğün mama olmak üzere 1 kg aldı. (2haftalık anne sütü emdiği dönemde ise 400 gr aldı) Fakat şimdi emiyo emerken biraz çekip bağırıyo bakıyorum süt damlıyo ucundan ama ona mı yetmiyo? Ya da biberon mu istiyor? Kafam çok karışık moralim bozuluyor, hiç mama vermeyip emzirmeyi denedim ağlıyo dayanamıyorum aç diye kıyamıyorum. İlk doğum yaptığım zaman mastit olmuştum göğüsleri mi sağıp duruyordum bazen Bi göğüste 60 cc falan çıkıyordu şimdi mama verdiğim öğünlerde göğsümü sağdığımda 40cc, 50 cc anca çıkıyor toplamda 2 göğüs 80 90 cc. Emzirdikten sonra sağdığımda ise 3 seferdir Bi 30cc,bi 20cc,bi 10 cc geldi. Şimdi sizce benim sütüm az mı? Napmam lazım? Biraz da geriliyorum stres oluyorum sütüm yok mu diye, bir de mardinde yaşıyoruz bebeğe burda kendim bakmak zorundayım ailem uzakta biraz kolik Bi bebek eşim göreve gittiğinde yalnız naparım diye de stres oluyorum sütümü etkiler mi bu durum? Fakat stres yapmamayı nasıl başarıcam bilmiyorum sütüm artsın şelale gibi olsun fışkırsın istiyorum lütfen yardım edin
Onu yicem bunu icicem diye kendinizo paralamayin. Böyle süt yapan seyler gerçek olsaydı ineklere verirlerdi daha cok süt alirlardi demisti doktorumuz :) asıl mesele emzirip olumlu dusunmek. Benim buyuk oğlum iri bebekti ayda 600 gr aldi. Ikincisi normal bi bebekti 1000 gr aldı. Vucut ihtuyqci kadarini alır. Kaldi ki ilk bebegim hem kalkinca hem yatarken emerdi. Digeri sadece uyaninca emer 2 saat sonra o emdigiyle uyurdu. Doktorlarin mama aşkı size bulaşmasın. Anne sütünden vazgecmeyiiiiin.3325 doğmuştu, 2 hafta sonra gittiğimizde 3750 gelmişti ve doktor sütünü yetmiyor çok az almış günlük 30 40 gr civarı alması gerekir dedi. Zaten o süreçte emziriyorum ve Uyuyakaldığı için hah dedim sütğ ememediği için böyle, fakat şu iki gündür de memeyi emip emip bağırınca acaba yetmiyor mu dedim. Mamayı fazla vermeden önce de kaka çiş durumu çok iyiydi günde 10 kere bez değiştirdiğim oluyodu kalkası da ne tam sarı ne tam yeşil ikisinin arası Bi renkti sanki bol bol yapıyodu ama kızım çok ağlıyordu biz de gaz sandık hiç mama vermedik meğer açmış dokta göre. Fakat şimdi de doyduuğunu mu bilmiyorum anlamıyorum emiyor emiyor upuzun emdi mi rahat oluyor fakat kısa süre emdi mi zaten biraz da başında uyuyunca extra mama istiyor ağlıyor açlığa tahammülü yok hiç. Moralim aşırı bozuk. Yazmayı unutmuşum maltana da içiyorum 3 gündür. Bir gün hiç emzirmeyip ne kadar sütüm geliyor sağıp sağıp ona baksam mantıklı olur mu sizce? Doktor çocuk yarı aç deyince de bizde Bi durum oldu emzirdikten sonra ağlıyorsa her türlü mama yapıyoruz aç diye ne olucak bilmiyorum.
Normal beslenin dengeli ve sağlıklı. Gerisini bosverin. 3 litre de su içiyormuşsunuz. Daha ne olsun ben de 4 5 litrr iciyordum. Simdi 3 e düşürdüm. Kışın pek gitmiyor su malum. Mama biraz para isi. Gücünüz olmasa mama alamasaniz ne yapacaktiniz surekli emzirecektiniz. Ben 2 sezeryan oldum. Ikincisinde ilk gece 4.5 saat uyumaksiizin emzirdim. Memeden cektigim an agliyirdu. Sonra da bir sütümüz oldu yetti de artti. Mama sizin kafanizi karistiriyor.3325 doğmuştu, 2 hafta sonra gittiğimizde 3750 gelmişti ve doktor sütünü yetmiyor çok az almış günlük 30 40 gr civarı alması gerekir dedi. Zaten o süreçte emziriyorum ve Uyuyakaldığı için hah dedim sütğ ememediği için böyle, fakat şu iki gündür de memeyi emip emip bağırınca acaba yetmiyor mu dedim. Mamayı fazla vermeden önce de kaka çiş durumu çok iyiydi günde 10 kere bez değiştirdiğim oluyodu kalkası da ne tam sarı ne tam yeşil ikisinin arası Bi renkti sanki bol bol yapıyodu ama kızım çok ağlıyordu biz de gaz sandık hiç mama vermedik meğer açmış dokta göre. Fakat şimdi de doyduuğunu mu bilmiyorum anlamıyorum emiyor emiyor upuzun emdi mi rahat oluyor fakat kısa süre emdi mi zaten biraz da başında uyuyunca extra mama istiyor ağlıyor açlığa tahammülü yok hiç. Moralim aşırı bozuk. Yazmayı unutmuşum maltana da içiyorum 3 gündür. Bir gün hiç emzirmeyip ne kadar sütüm geliyor sağıp sağıp ona baksam mantıklı olur mu sizce? Doktor çocuk yarı aç deyince de bizde Bi durum oldu emzirdikten sonra ağlıyorsa her türlü mama yapıyoruz aç diye ne olucak bilmiyorum.
Hayir neden emzirmeyeceksin mama verdikten sonra ki surede bakabilirsin ama emzirmeyip de sutum ne kadar birikti diye bisey yok sut surekli devir daim yapan emdikce ureyen bisey ama biraz psikolojik olarak kendini rahatlat3325 doğmuştu, 2 hafta sonra gittiğimizde 3750 gelmişti ve doktor sütünü yetmiyor çok az almış günlük 30 40 gr civarı alması gerekir dedi. Zaten o süreçte emziriyorum ve Uyuyakaldığı için hah dedim sütğ ememediği için böyle, fakat şu iki gündür de memeyi emip emip bağırınca acaba yetmiyor mu dedim. Mamayı fazla vermeden önce de kaka çiş durumu çok iyiydi günde 10 kere bez değiştirdiğim oluyodu kalkası da ne tam sarı ne tam yeşil ikisinin arası Bi renkti sanki bol bol yapıyodu ama kızım çok ağlıyordu biz de gaz sandık hiç mama vermedik meğer açmış dokta göre. Fakat şimdi de doyduuğunu mu bilmiyorum anlamıyorum emiyor emiyor upuzun emdi mi rahat oluyor fakat kısa süre emdi mi zaten biraz da başında uyuyunca extra mama istiyor ağlıyor açlığa tahammülü yok hiç. Moralim aşırı bozuk. Yazmayı unutmuşum maltana da içiyorum 3 gündür. Bir gün hiç emzirmeyip ne kadar sütüm geliyor sağıp sağıp ona baksam mantıklı olur mu sizce? Doktor çocuk yarı aç deyince de bizde Bi durum oldu emzirdikten sonra ağlıyorsa her türlü mama yapıyoruz aç diye ne olucak bilmiyorum.