Arkadaşlar merhabalar 26 ocakta doğum yaptım doğum esnasında ve sonrası baya kötü geçti maalesef zordu. Şu anda o kadar zaman geçmesine rağmen hala sütüm 10 ml geliyor artmıyor normal mi? Bu şekilde yaşayıpta sonradan sütü gelen oldu mu? Böyle daha ne kadar sürecek merak ediyorum hiç gelmemesi gibi az gelmesi de moral bozuyor
Hayır gelen miktar şu an normal değil. Ama bunu düşünüp stres olmayın. Bebeğinize mama başlayın lütfen, aç kalmasın. Siz de bu arada sık sık emzirin ve sağım yapın. Bol su, uyku, iyi beslenme gerekiyor. Takviye olarak da Solgar brewer yest, bestlak ve promalttan fayda gördüm.
Arkadaşlar merhabalar 26 ocakta doğum yaptım doğum esnasında ve sonrası baya kötü geçti maalesef zordu. Şu anda o kadar zaman geçmesine rağmen hala sütüm 10 ml geliyor artmıyor normal mi? Bu şekilde yaşayıpta sonradan sütü gelen oldu mu? Böyle daha ne kadar sürecek merak ediyorum hiç gelmemesi gibi az gelmesi de moral bozuyor
herkesin söylediği gibi sık sık emzirmeye calisin. emziremiyorsanız (belki süt az olduğu için bebek emmek istemiyorsa diye) çekişi güçlü bir pompa edinin. hastane tipi göğüs pompaları var kiralayabileceğiniz, onlardan edinin.
bol su ve dinlenme çok önemli. bebek her uyuduğunda uyumaya çalışın. ben bestlak, anne çayı ve doktorumun verdiği demir ilacı ve elenatal3 kullanıyorum. yesil yapraklı sebzeler tületin bol bol. sütünü 3-4.aylarda bile arttıran anneler var. yeter ki eğer emzirmek istiyorsanız vazgecmeyin.
1) Psikolojinizin iyi olması. Kafaya takmamak. Sütüm yok dedikçe geri gidiyor çünkü.
2) Bol su 2,5 lt en az.
3) Sürekli tabiri caizse 7/24 emzirme
4) Sık sık sağım yapmak
5) Kuru incir,kuru dut kaynatın için. İster beraber ister ayrı ayrı.
6) Güzel kemikli yağlı bi tavuk suyuna çorba.
Protein ağırlıklı beslenme de güzel süt yapıyor.
Ama kesinlikle en önemli madde 1.
Canım süt en fazla 3 günde gelir yoğunlaşır sen bunun için test yaptır arkadaşım böyleydi doktora basvur sütün gelip gelmiyecegini söylerler süt çok yemekle olmuyor su ile çoğalır yediklerimiz karışır su içmeye özen göster