Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
kurusoğan ve sarımsakın sütü artırdığı bir gerçektir..bunu kuzenimde gördüm
![Nazar Boncuğu :nazar: :nazar:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk02.png)
kurusoğan ve sarımsak sütün tadını bozuyomş drum söledi.bende emziren anne olarak yeşilliklerin faydasını gördüm.ama su su su........ben günde 5 lt su içiyorum inan bana coşşştuu
kızlar dr.ibrahim saraçoğlu söyledi bugün s. sayanda tahin helvası.dut.özellikle incir ve beyaz üzüm.bide ben humanayı bıraktım onun yerine loğusa şerbeti içiyorum muhteşem kızlar ilk defa tek gögsüm 125 e vurdu biberonda oda tek gögsüm düşünün yani 50 ml zor çıkarmıştım humanayla şiddetle tavsiye ediyorum lütfen loğusa şerbetini deneyin öptüm herkesi ve 2 gündür deniyorum şerbeti nihancım hemen başla öpüyorum seni ve elvinimi ve herkesi:teytey:
lohusa şerbeti nasıl yapıyor?
Humana cayını ıcmenı tavsıye ederım.bırde canını sıkma benımde oyle cok azdı .dr bana bazı sut var yarım cay bardagı bebege yeter dedı bazı var 1 su bardagı olur ama bebege yetmez dedı.bu yuzden bebegının gelısımı ıyıyse dert etme stres yabma gelıcektır
bugün seda sayan ın programında İbrahim Saraçoğlu vardı ben de öle denk geldim
sütü az olan anneler naneden nişastalı yicekelrden uzak durmalı diyo.
dereotu süt yapıcıymış ve beyaz dut...
((nane de tüy azaltmada çok etkiliymiş ama Seda'da anlattırmadı başka gün diye takip edelim bakalım nanenin nası kullanılcağını anlatıcak))
kızlar dr.ibrahim saraçoğlu söyledi bugün s. sayanda tahin helvası.dut.özellikle incir ve beyaz üzüm.bide ben humanayı bıraktım onun yerine loğusa şerbeti içiyorum muhteşem kızlar ilk defa tek gögsüm 125 e vurdu biberonda oda tek gögsüm düşünün yani 50 ml zor çıkarmıştım humanayla şiddetle tavsiye ediyorum lütfen loğusa şerbetini deneyin öptüm herkesi ve 2 gündür deniyorum şerbeti nihancım hemen başla öpüyorum seni ve elvinimi ve herkesi:teytey:
arkadaş da yazmış
bunu görmeden yazmıştım ben kaydirigubbakcemile2
bugun ibrahim saraçoglu söyledi emziren anneler naneden ve maydonozdan uzak durmalı sütün artması içinde kuru incir üzüm özellikle dereotunu önerdi istersen dene bi
ERTUĞ'UN anneçiiii TUĞBAA
Kayıtlı Üye
AYMU40 canım aktarlarda oluyo alıyosun kırmızı güzel kokulu bi şekerleme sıcak suyla ıslatıp şeker eriyince bi güzel kaynatıp içiyorsun ben şuan havalar sıcak diye dolaba koydum soğuk içiyorum birde limon sıkıyorum nefis oluyo sütüm çok arttı inş.böyle devam eder aktarda loğusa şekeri diye satılıyo süt yapmasının sebebi 40 dan fazla baharat var içerisinde
![Nazar Boncuğu :nazar: :nazar:](/styles/default/xenforo/icons/kk/xenforo-smilies-kk02.png)
Selam ertuğ,
bende eylül annesiyim.5 Eylül'de bende kızımı kucağıma aldım sezeryan ile. Normal tarihimizden 15 gün önce geldi. İlk zamanlar tam memeyi alamıyordu ama tuvalete de iyi çıkıyodu. Eve geldikten sonra memeyi almakta çok cebelleştik, tutamıyodu. Bi saate yakın ağlamaklı emzirmeye çalışıyodum. Sonra gaz çıkarıp yatırmaya , yalancı emzik ile kandırmaya çalışıyoduk. Hafif sarılığımız başladı ve o aralar bende psikolojik olarak kendime bakamamış ve 4 saatte bi nerdeyse emzirmiştik. VE doktor direk hızlı kilo verişine taktı. Mama takviyesi verdiler. 3410 luk çocuk 2820'ye düşmüştü. Şimdi mama takviyesi ile beraber gidiyoruz ve 2-3 saati geçmemeye çalışıyoruz. Bu hafta kontrolde 3260 olmuştu ve mamayı azalt dedi. Meme kavraması da daha iyi oldu.
Yalnız iki günden beri, uyumuyo adam gibi, gözler hep açık, sütüm mü yetmiyo acaba, uyur gibi yatırırken hemen uyanıyo, yada gaz çıkarırken gözleri açıyo. Hep meme ağzında olsun istiyo. Yalancı emzik ile kandırmaya çalışıyoz. Olmadı mama veriyoz, ama yine aranıyo. Şu ara doyduklarınımı bilmiyorlar acaba? Yada tam düzene mi oturtmaya çalışıyolar? Yada gerçekten daha çok yemeye mi başladı?
Sizde de böyle olan var mı? Akşam tam uyudu derken sabah 3'e kadar oynattı beni. En sonunda pes ettim ve anneme verip mama vermesini söyledim. Başı dönüyodu artık 20 gündür uykusuzum. Ve bi çok misafir, çok gerginim gerçekten. Hiç dinlenemiyorum.
Arkadaşlar sizde de bebeği böyle olan var mı?
slm bence süt çoğalmasındaki en büyük faktör moral yüksek tutmak. Stres ve uykusuzluk azaltıyor kızlar kafanıza takmayın yok azaldı sütüm yok diye ne kadar moralinizi yüksek tutarsanız o kadar verimli sütünüz olur. öncelik stres yok dinlenmeye bakın bebek ne zaman uyursa sizde uyuyun uykuyu alın sonra ne yeseniz süt yapar. bol sıvı helva meyve tatlı neyle beslenirseniz bence olur sütt ama moral dinlenmek şartıyla.
bende öleyim bir bakıyorum sütüm azalmış başka bir günde bakıyorum bebeğime sütüm yetiyor kafama taktımmı doymuyor azaldı diye azalıyoo gün güne uymuyoo moralim ii olsun sütüm yetiyor anlayacağınız belli olmuyor bende ikilemde kalıyorum mama aldımm versemmi vermesemmmi diye
dün başladım ama az veriyorum 60 cc gece verdim bir kere mama verdim emzirecem akşamlarıda birkereye mahsus 60 cc mama verecem takfiye diye bakalım bir işe yararmı mecbur kaldım sabahlıyorum uyumuyo deneyecem bakim değişiklik olacakmı?
emzikte tutturamadım gece zor oluyor uyumuyor dün 10 da yattı akşam 2 saat sonra uyandı 12 den sabah 7 bulduk mirmirmirmir
allah herkese kolaylık versin....
Duruşunuz,duruş belirler.........
Kayıtlı Üye
iyiki bu konuyu açtınız.. benimde sütüm yetmiyor.. henüz 2, ayımızı doldurmadık.. geçen hafta muayene günümüzde tartıldık kilosu çok güzel.. fakat ne olduysa bu hafta saat başı ve neredeyse yarım saate düşürdü emmesini.. ne yapacağımı bilemiyorum.. üstelik sabah 4lere kadarda yatmıyor..takviye mama veriyorum.. birde şöyle bir durum var yanılmıyorsam sol göğsümde süt dahada az.. birtürlü dengeleyemedim durumu.. bahsettiğiniz lohusa şerbetini bende deneyeyim.. Allah hepimizin yardımcısı olsun........................
Humana çayi süper....meyva suyu da iyi geliyor...sebze ye bol bol salata ye...ben bunlari yaptim bol bol oldu sütüm..
küçük Prensim benim
Kayıtlı Üye
kızlar ben de yeni daha dün sağmaya başladım, bir sağışta sol göğsümden 30-50 ml arası, sağdan 50-80 arası geliyor, normal mi?
iyiki bu konuyu açtınız.. benimde sütüm yetmiyor.. henüz 2, ayımızı doldurmadık.. geçen hafta muayene günümüzde tartıldık kilosu çok güzel.. fakat ne olduysa bu hafta saat başı ve neredeyse yarım saate düşürdü emmesini.. ne yapacağımı bilemiyorum.. üstelik sabah 4lere kadarda yatmıyor..takviye mama veriyorum.. birde şöyle bir durum var yanılmıyorsam sol göğsümde süt dahada az.. birtürlü dengeleyemedim durumu.. bahsettiğiniz lohusa şerbetini bende deneyeyim.. Allah hepimizin yardımcısı olsun........................
canım zaten annelerin bir göğsünde süt daha çok diğerinde süt az olurmuş normalmiş yani.benimde öyle sağ göğsümde süt daha az olur solda daha çok olur anneminde öyleymiş.daha doğrusu şimdiye kadar sorduğum herkeste bu böyleymiş.
sütün azlığı büyük dert benim oğluşumda sürekli emiyor elimden geldiğince emzirmeye çalışıyorum yarım saate bir on dakikaya bir, ama arada takviye mama veriyorum. günde birkez 100ml, herkez mama verme diyor ama dikkat ettim bazen ne kadar emerse emsin ağlıyor mama aldımı rahatlıyor 3 saat uyuyor mis gibi,
sütü arttırmaya gelince meyve suyu ve irmik helvası ben denedim gerçekten işe yarıyor
nunu sütün yetmiyor mamayı verince uyuyorsa
emzirmeyi çok istemek sütün gelmesi için hormonların salınımına yardımcı oluyor. ben doğum öncesi rüyamda bile bebeğimi emzirdiğimi görüyordum.okadarki çok istiyordum emzirmeyi. sezeryanla doğumuda sütüm gelmez diye istemiyordum. ama sezeryanla doğum yaptım ve hemen sütüm geldi. emzirdikçede arttı. ama talihsizlik sütten kesmem gereken bir devre oldu. çok ağladım emziremediğim için. istemeyerek mama verdim. tüm öğünlerinde düşünün. sütümüde sıkı bandaj ile kesmeye çalıştım. sonra yeniden emzirmeye başlamak çok moral bozucuydu. çünkü sütüm artık yoktu. yılmadım ve farklı yöntemler denedim. süt artırıcısı denilen memeden mama takviyesi yapılan bir metod var. 10 cc lik enjektöre mama çekiyorum ve pembe intraket -damar yolu-nu başına takıyorum memebaşıma dayayarak bebeğim emdikçe şırınga ediyorum ağzına.böylece hem bana meme uyarısı oluyor hemde biberona alışmamış oluyor. benim geliştirdiğim bir yöntem ama farklı uygulamalarıda var.bir şekilde üvey anneler bile isterlerse evlatlık çocuklarını emzirebiliyorlarmış. hiç çocuk doğurmamış olsalar bile yani. ama çok kalpten istemek lazım.
sütüm şimdi yeniden arttı.ama akşama yetişmediği oluyor.artık stres yapmamayı öğrendim.tek öğün mama verdiğim oluyor.artık buna üzülmüyorum.
www.samsun.saglik.gov.tr/ppt/Ders17.ppt sitesinden Anne Sütünü Arttırmak ve Emzirmeyi Yeniden Başlatmak seminerini inceleyebilirsiniz.
benim tecrübem sütü pompa ile sağmakçok artırıyor.diğerleri zaten yazılmış.
hemşire bana gece emzirmemi söylemişti canım... (tabi benim kızım 2ay emsi sadece)
sık emzir sen de sıvı gıdalarla beslen....