• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi sütüm beslemiyormuş:(

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

burcukoc34

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Mart 2010
2
1
86
İstanbul
merhaba arkadaşlar 1 aylık bir bebişimiz var 4040 gr doğgu sonra % 10 u verdi 3650 ye düştü bugün bebişim 1 aylık doktora gittik 4 kilo çıktı sütün besleyici değil sütü kes mama ver dedi.sütüm bol miktarda geliyor ayrıca bebşim 5 cm uzamış sizce memeyi keseyim mi?

merhaba cnm,emzirmeye devam et ama mama takviyesi de yap bence.1 hafta içinde doğum kilosuna dönmeliydi,doktorun haklı o yönden ama anne sütünü kes demesi yanlış:oklava: bebeğin emdikçe sütün çoğalacak.bir süre sonra mamaya gerek kalmayacak...

YA NE SAÇMA ŞEYY.. HıÇ ANNE SÜTÜ BESLEMEZMı.. KIZIYORUM BÖYLE DR LARA.. BELKı YETMıYORDUR AMA BESLEMEZ DıYE BıŞEY YOK ASLAAAAAA.. SAKIN ıNANMA CANIM.. ÖYLE OSLA BOYUDA UZAMAZDI.. BAK BOYU UZAMIŞ.. BENCE BAŞKA DR A GÖTÜR Canım.. bu dr mamacılarla anlaşmalı galiba..

ayyyyyyyyy kızıorum bu dr alra ben.. ne demek ya.. anne sütüs beslmezmi hiçç.. mamacılarla anlaşmalı dr kesin bu.. öyle olsa boyuda uzamazdı dimi ama.. sakın kemse canım.. ama sütütn az olabilr o zaman ek olaraka veririsin mama asla asla kesme sakın sütünü..

manyak mı bu doktor. yerinde olsam birdaha gitmem bu doktora hatta yaptığınında yanlış olduğıunu söylerim. benimde ilk başta sütüm çok yeterli değildi ama doktorum sütünü son damlasına kadar ver emzir doymazsa mama ver demişti. emzirdikçe sütüm arttı. sakın memeyi kesme olan sütünde yanar gider.

benim oğlumda bir aylıkken 4 kiloydu, sakın kesme sütünü çocuk istedikçe ver, emdikçe sütün artar, benim de ilk zamanlar sütüm az geldi, kayınvalidem mama verdi, çocuk mamayı içince beş altı saat uyanmıyordu, emmiyordu, öyle olunca da sütüm gelmiyordu, ben mamayı kestim ve sütüm de oğluma yetti, çok da güzel kilo aldı, hatta fazla bile aldı sen emzirmeye devam et, mamayı çocuk her zaman içer ama anne sütünün yerini asla tutmaz

kesinlikle başka dokrota git arkadaşım nasıl der ya memeyi kes diye mama takviyesi yapalım der ama memeyi kes demesi çok yanlış sütün yetmese hiç külo almaz ve boyuda uzamaz sık emzirmeye çalış gece özellikle uyanmasa bile en fazla emme saatlerinin arası 2 saati geçmesin

Olurmu canım öyle şey. Her annenin sütünü kendi bebeğine özel yaratmış allah. Ayrıca bebeğin 5 cm uzamış ve 450 gr almış. Zaten minimum alması gereken 500 gr. Boyuna gittiği için kiloyu az almış olabilir.
Bence sen ilk olarak doktorunu değiştir. Bizimkininde bu ay kilo alımı yavaşlamış. Doktor ne sıklıkta ve ne kadar süre emdiğini sordu 2-3 dk emip bırakıyor 2 saatte bir emziriyorum dedim. En az 10 dk memede kalması gerek sütün ilk 5 dk dan sonra gelen kısmı yağlı olurmuş ve kilo aldırırmış. Doktor sana nasıl ve ne şekilde emzirdiğini sormadan etmeden direk mama diyorsa mama firmalarından biri sponsor olmuştur ona. Sakın kesme sütü önce başka bir dr. ile görüş belki mama takviyesine bile gerek kalmayacak...

normalde bebekler doğumdan 1 hafta sonra tartıldıklarında doğum kilosundan daha zayıf cıkarlar ama ay sonunda mutlaka doğum kilonusunu gecerler seninmki gecememiş bile

ama asla memeyi kesmeee mecburen mama takviyesi yapıcaksın

bide çok sağlıklı beslenmeye dikkat et süt yapıcı şeylerden ziyade besleyici şeyler ye et balık tavuk baklagiller mutlaka tüket gaz yapar diye kaçınma

Bu doktor ne diyo ya ben anlamadım.Anne sütünü bırak demesi bence de çok saçma.Hem anne sütü beslemiyo demek yerine yeterli gelmiyo dese ya.hiç psikolojiden anlamıyorlar.Eminim hepiniz anne sütündeki hikmeti biliyorsunuzdur.Yüce mevlam öyle bir yaratmışki biz kullarını her gün et tavuk balık yiyen annede de sütün besleyiciliği aynı,bunları bulamayıp bulgur pilavı yiyip su içen annede de. tek değişen sütün miktarı.süt için en temel şey ise zaten herkesin sahip olduğu şey yani su.Bence bebişini emzirmeye devam et tatlım.
kaydirigubbakcemile3

Başka bir doktorla görüşsen belki faydası olur. Ama anne sütü gibisi olmaz ya, memeden kesme bebişini...

arkadaşlar çok teşeekkür ederim sıkıntıdan dün gece uyuyamadım ilk işim doktoru değiştirmek ve meme veremeye devam edeceğim zannedersem bu mama firması ile doktor arasında bir bağ var çünkü mamayı markasıyla veriyor .

benim oğlumda bi ara kilo almıyordu doktoruma ben dedim acaba sütüm beslemiyor mu diye olur mu öyle şey anne sütü muhakkak besleyicidir ama az geliyo olabilir dedi mama takviyesi denedik içmedi hiç çok şükür iyi şimdi asla anne sütüden kesme olur mu öyle şey mama firmasıyla anlaşması var o doktorun heralde

merhaba arkadaşlar 1 aylık bir bebişimiz var 4040 gr doğgu sonra % 10 u verdi 3650 ye düştü bugün bebişim 1 aylık doktora gittik 4 kilo çıktı sütün besleyici değil sütü kes mama ver dedi.sütüm bol miktarda geliyor ayrıca bebşim 5 cm uzamış sizce memeyi keseyim mi?

yok sakın kesme canım ya niye kesiyorsun
o dr. biraz tuhafmış
başkasına git en iyisi
sütüm bol diyorsun bi sağ bakalım kaç ml çikacak ona göre takviye gerekiyor gerekmiyormu bakarsın
birde sütün kalitesini artıracak gıdalar tüket belki sütün boldur ama çok suludur
sütünün yağlanması için bişeyler dene
bol bol emzirme çaylarından tüket ve sık sık emzir
inşallah mamaya gerek kalmaz

bencede doktor ne kadarda duyarsız davranmış, oyk öle bişey
sana tasiyem bol bol bulabiliyorsan hurma tüketmen, çünkü hurma kalitesini artırır sütün, bebek mamalrının içinde de vardır
kalitesini artıracak gıdalr tüket canım
anne sütü gibi varmı canım
hem 5 cm de uzamış maaşşalahh , yaramasa uzarmıydı
benim kızım 2700 doğdu, çıkarken 2400 dü kilosu boyudu 47 cm di 1 ay sonra 5 cm artımıştı, ki kilosuda 3100 mü neydi doktor ne kadar yaramış sütün devam dedi
yok öyle birşey kaanı takıp da üzme kendini

anne sütüne devam.. kesinlikle emzir. ama kilo artışı yetersizse belki günde bir ya da iki defa mama önerebilir doktor. bunun haricinde sütünü kes diye birşeyi hiçbir doktor söyleyemez. zaten doktorumu değiştireceğim demişsin.bence en doğru karar.üzme sen kendini. sütün etkilenmesin.

arkadaşlar çok teşeekkür ederim sıkıntıdan dün gece uyuyamadım ilk işim doktoru değiştirmek ve meme veremeye devam edeceğim zannedersem bu mama firması ile doktor arasında bir bağ var çünkü mamayı markasıyla veriyor .
doğrudur canım maalesef doktorlara artık güven olmuyor doktorunu değiştirmen en iyisi ama yinede bebeğinin kilosuna göre bakıldıgından mama takviyesi yapman kaçınılmaz olucaktır ama sakın memeden kesme ne olursa olsun ( lütfen emziremeyen anneler kızmasın bana ) insan anne oldugunu emzirdiği sürece anlıyor emzirmek gibisi yok hep düşünüyorum emziremezsem diğer insanlardan ne farkım kalır oğlum için emzirdiğim sürece bana karşı ayrı bir zaafı var ilerleyen aylarda sende yaşıcaksın emziriken memeni ellemesi zaman geçtikçe elini yüzüne doğru uzatıp gel işareti yapıp yüzünü istemesi ve yüzünü okşaması bunlar harika duygularrrr :1hug:

ya ne saçma şeyy.. Hiç anne sütü beslemezmi.. Kızıyorum böyle dr lara.. Belki yetmiyordur ama beslemez diye bişey yok aslaaaaaa.. Sakın inanma canım.. öyle osla boyuda uzamazdı.. Bak boyu uzamış.. Bence başka dr a götür canım.. Bu dr mamacılarla anlaşmalı galiba..

sütün miktarı kadar kalitesi de önemli demişti doktorumuz.yani anne sütünün miktarı besleyici ve kaliteli olduğu anlamına gelmiyormuş.ama emzirmeyi kesmek bana da çok saçma geldi.ben neler vermezdim hala emsin diye...

Allahım ne ilginç dr lar var ya
anne sütü gibisi var mı?sonuçta sütün varken mamayı önermesi ne kadar aptalca
sakın anne sütünü kesme canım,sen devam et,sonra çok pişman olursun
daha bebişin 1 aylıkmış hemen nereden anlamış yaramadığını:oklava:
bence dr nuda değiş

sütünün bol olması besleyici olup olmadığını göstermez,su oranı fazla olabilir,emdikçe daha besleyici daha yağlı bir süt gelecektir muhtemelen...ama gelmeyedebilir,çevremde çok gördüm bu tarz sütü olan anneleri,yapman gereken sadece daha kaliteli beslenmek,emzirmeye mutlaka devam etmek ve günde 2 biberon kadar mama takviyesi yapmak o kadar...benim stresten ve iştahsızlıktan dolayı sütüm azdı başlarda,annem dayadı mamayı,sen yoruluyosun,o senin bebeğinse sen de benim bebeğimsin az emsin boşver diye...ve tam biraz artmıştı sütüm,iyice azaldı ve bitti 3.aya doğru...keşke durmadan emzirseydim,annemi hiç dinlemeseydim diyorum şimdi,gerçi adım atacak halim yoktu,emzirmeyi geçtim...çok zor bir lohusalık yaşadım...

Back