Cici bebe değil petibörde yese susadıgı icin bol su icicek arkasından sütü arttıran sudur ben ikisinide denedim bi fark yok:) birde evet bebek kadar boşaltamaz göğüsü pompa , ama bebekte tam boşaltamadığı için mastit oldu bende o yüzden doktorum emzirdikten sonra da sağ boşalt göğüsünü demişti. Bir de süt demişsin de süt gaz yapar bebişiyle sıkıntı yaşamasınlar:) sütü kaynattıktan sonra içine zencefil atıp içerse problem olmayacagini duydum ama ben riske atamadim icmedim. Bebişin ne kadarlik oldugu da önemli o yüzdenCanım bebeğim 9 aylık zaman zaman benımde azalmalar olur sütümde. Cici bebe ye bol bol. Evet bildiğimiz cici bebe bisküvilerden ama bi paketi bi günde gel git at ağzına üç dört tane arkasından bol su iç. Ben kuru inciri kaynatmıştım. Onunsuyunu içmiştim. Ve hurma. Ramazan hurması diye bildiğimiz medine hurması. Onu da elinin altında bulundur ha bire at ağzına bi iki tane arkasından süt iç. Hem sana hem bebeğine faydalı.
Bi de tomrisin emzirme notları var internette yazarsan çıkar. Baya faydalı.
Ben oğlum 4 aylıkken işe başladım o zamandan beri sağıyorum. Azalma artma değil söz konusu olan ama hiçbir pompa bebeğinin emmesinden daha çok süt çıkarmaz. Bol bol emzir. He emmediğinde sağ tabi ki. Memelerin aklı yok. Sadece memeler boşaldıkça beyin süt üretimi için sinyal veriyor. Arz talep meselesi yani üretim için tüketim şart.
Sana huzurlu bebeğine bol sütlü günler canım :)
Canım kesinlikle pompayla artıyor. Benim bebeğim kalp hastası olarak Doğdu hemen ameliyat oldu ve 1 ay yoğun bakımda yattı ve ben sezaryan olmuştum bunlara rağmen 2saatte bir gece gündüz saat kurarak süt sağdım bebegıme şifa olsun diye sütüm okadar cok arttıki buzluga sıgmıyordu her gün hastaneye 8 9 poşet götürüyordum.Kızlar sütüm az geliyor pompayla sağsam çoğalır mı acaba bu konuda bilgisi olan???
Canım eğer yapabılırsen mamayı kaşıkla ver çünkü iyice bırakyorlar emmeyi.Merhaba bayanlar , bebeğim 4230 kg doğdu . Cuma iki aylık olacak. Göğüslerim küçük süt akımı yavaşlayınca bebeğim emmiyor. Doğduğunda kilo kaybı olduğu için Dr hemen mamaya başlattı. Biberondan kolay geldiği için tembelleşti sanırım. İki çekiyor gelmeyince memeden süt bırakıyor ağlıyor. Sütüm az diye cok üzülüyorum . Doymuyor sanırım ve mecbur mama veriyorum o Zaman Mutlu oluyor ve uykuya da dalıyor . Bu tip sorun olan var mı ? Ne yaptınız ? Kızım şuan 6 kg olmustur. Bu kilodaki Bebek ne kadar süt tüketir ?
Canım eğer yapabılırsen mamayı kaşıkla ver çünkü iyice bırakyorlar emmeyi.
Seni emdikten sonra kalan sütü pompayla sağ kesin. Bebek yeterınce emmiyor bu seferde beyin bu kadar yeter daha fazla süt üretme uyarısında bulunuyor. Işe başlayıncada sağmaya devam et işyerinde. Bide incir suyu benım sütümü arttırmıştıKaşıkla veriyorum şuan. Anne sütü+60ml mama. Şuan cok vermediğim için bir şekilde kaşıkla besliyorum da ileride Nasıl olacak bilmiyorummayısta işe geri döneceğim iyice memeden uzak kalacak zaten sütüm az iyice kesilecek diye endişeleniyorum
Canim benim tavsiyelerim ;
Dereotu
Incir
Hurma
Bol bol su (her emzirme sonrasi 2 bardak )
Tavuklu pilav....
Ben duzenli bunlari tuketiyorum 2.500 kg ile hastaneden ciktik su anda 27 gunluguz 4.500 lere yakin kilomuz ...
Sadece anne sutu
Neden olmasin canim...Maşallah kuzuya.. Keşke benim yavrucum da öyle olsa. 4230 doğduk 1. Ay mama ile 5080 oldu. Ctsi 2. Ay kontrolümüz var 6 kg civari çıkacak. Evde tartıyla yaklaşık kilosunu takip ediyorm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?