Sütüm az

HuzuRRR

Bşlngç:73.0 Gncl:69.8
Kayıtlı Üye
19 Ekim 2015
6.464
25.737
548
31
9
Kızlar sütüm az geliyor pompayla sağsam çoğalır mı acaba bu konuda bilgisi olan???

canım bol bol su iç ve incir kaynatıp onun suyunu iç.inşallah çoğalır.bebeğin de hayırlı olsun Allah bağışlasın

Bi bardağın yarısına şeker yarısına su koy karıştır iç faydası olur umarım , bende pompayla sağıyorum çoğaldı sütüm ama onunla alakası var mı bilmiyorum göğüsü boşalttıkça çoğalıyo sanırım

Pompada arttırıyor bende. Bol bol su iç sağ. Memelerinde bir zekası varmış, ne kadar talep olursa o kadar süt üretiyorlarmış.

Sütüm az diye düşünme canım,mesela göğsünün dolu dolu olmaması sütün yok anlamına gelmiyormuş.Sütün yetip yetmediği bebeğin kilo artımına göre değerlendirilmeliymiş.Bebek emdikçe gelirmiş süt.Ağlamıyorsa kaka sayısı ve rengi iyi ise doyuyor demekmiş.

Canım bebeğim 9 aylık zaman zaman benımde azalmalar olur sütümde. Cici bebe ye bol bol. Evet bildiğimiz cici bebe bisküvilerden ama bi paketi bi günde gel git at ağzına üç dört tane arkasından bol su iç. Ben kuru inciri kaynatmıştım. Onunsuyunu içmiştim. Ve hurma. Ramazan hurması diye bildiğimiz medine hurması. Onu da elinin altında bulundur ha bire at ağzına bi iki tane arkasından süt iç. Hem sana hem bebeğine faydalı.
Bi de tomrisin emzirme notları var internette yazarsan çıkar. Baya faydalı.
Ben oğlum 4 aylıkken işe başladım o zamandan beri sağıyorum. Azalma artma değil söz konusu olan ama hiçbir pompa bebeğinin emmesinden daha çok süt çıkarmaz. Bol bol emzir. He emmediğinde sağ tabi ki. Memelerin aklı yok. Sadece memeler boşaldıkça beyin süt üretimi için sinyal veriyor. Arz talep meselesi yani üretim için tüketim şart.
Sana huzurlu bebeğine bol sütlü günler canım :)

Benim sütümü arttıran dereotu ve boza oldu. İkisi gerçekten çok işe yarıyor. Havalar da ısınmamışken hergün koca bi bardak boza iç. Bide bebeğinle ten tene temas et. Bi odayı iyice ısıt bebeğini ince ve az giydir kendin de öyle ve o şekilde emzir.

Cici bebe değil petibörde yese susadıgı icin bol su icicek arkasından sütü arttıran sudur ben ikisinide denedim bi fark yok:) birde evet bebek kadar boşaltamaz göğüsü pompa , ama bebekte tam boşaltamadığı için mastit oldu bende o yüzden doktorum emzirdikten sonra da sağ boşalt göğüsünü demişti. Bir de süt demişsin de süt gaz yapar bebişiyle sıkıntı yaşamasınlar:) sütü kaynattıktan sonra içine zencefil atıp içerse problem olmayacagini duydum ama ben riske atamadim icmedim. Bebişin ne kadarlik oldugu da önemli o yüzden

Merhaba bayanlar , bebeğim 4230 kg doğdu . Cuma iki aylık olacak. Göğüslerim küçük süt akımı yavaşlayınca bebeğim emmiyor. Doğduğunda kilo kaybı olduğu için Dr hemen mamaya başlattı. Biberondan kolay geldiği için tembelleşti sanırım. İki çekiyor gelmeyince memeden süt bırakıyor ağlıyor. Sütüm az diye cok üzülüyorum . Doymuyor sanırım ve mecbur mama veriyorum o Zaman Mutlu oluyor ve uykuya da dalıyor . Bu tip sorun olan var mı ? Ne yaptınız ? Kızım şuan 6 kg olmustur. Bu kilodaki Bebek ne kadar süt tüketir ?

Kızlar sütüm az geliyor pompayla sağsam çoğalır mı acaba bu konuda bilgisi olan???
Canım kesinlikle pompayla artıyor. Benim bebeğim kalp hastası olarak Doğdu hemen ameliyat oldu ve 1 ay yoğun bakımda yattı ve ben sezaryan olmuştum bunlara rağmen 2saatte bir gece gündüz saat kurarak süt sağdım bebegıme şifa olsun diye sütüm okadar cok arttıki buzluga sıgmıyordu her gün hastaneye 8 9 poşet götürüyordum.

Canım eğer yapabılırsen mamayı kaşıkla ver çünkü iyice bırakyorlar emmeyi.

Canım eğer yapabılırsen mamayı kaşıkla ver çünkü iyice bırakyorlar emmeyi.

Kaşıkla veriyorum şuan. Anne sütü+60ml mama. Şuan cok vermediğim için bir şekilde kaşıkla besliyorum da ileride Nasıl olacak bilmiyorum mayısta işe geri döneceğim iyice memeden uzak kalacak zaten sütüm az iyice kesilecek diye endişeleniyorum

Seni emdikten sonra kalan sütü pompayla sağ kesin. Bebek yeterınce emmiyor bu seferde beyin bu kadar yeter daha fazla süt üretme uyarısında bulunuyor. Işe başlayıncada sağmaya devam et işyerinde. Bide incir suyu benım sütümü arttırmıştı

Meme bayagı boşalıyor aslında yumuşacık oluyor emince. Dün akşam sağdım o uyuyorken 60cc çıktı çıka çıka 2 aylık bebeğe bu kadar süt yetmez kesinlikle .. Mamayı azalttığım İçin kilo alımı durdu sanki

Canim benim tavsiyelerim ;
Dereotu
Incir
Hurma
Maden suyu
Bol bol su (her emzirme sonrasi 2 bardak )
Tavuklu pilav....
Ben duzenli bunlari tuketiyorum 2.500 kg ile hastaneden ciktik su anda 27 gunluguz 4.500 lere yakin kilomuz ...
Sadece anne sutu

Canim benim tavsiyelerim ;
Dereotu
Incir
Hurma
Bol bol su (her emzirme sonrasi 2 bardak )
Tavuklu pilav....
Ben duzenli bunlari tuketiyorum 2.500 kg ile hastaneden ciktik su anda 27 gunluguz 4.500 lere yakin kilomuz ...
Sadece anne sutu

Maşallah kuzuya.. Keşke benim yavrucum da öyle olsa. 4230 doğduk 1. Ay mama ile 5080 oldu. Ctsi 2. Ay kontrolümüz var 6 kg civari çıkacak. Evde tartıyla yaklaşık kilosunu takip ediyorm

Maşallah kuzuya.. Keşke benim yavrucum da öyle olsa. 4230 doğduk 1. Ay mama ile 5080 oldu. Ctsi 2. Ay kontrolümüz var 6 kg civari çıkacak. Evde tartıyla yaklaşık kilosunu takip ediyorm
Neden olmasin canim...
Moralini yuksek tut ve bebegine yetecegine inan ...
Kendini fazla yorma gun icerisinde de uyu...
Gor bak nasil artiyor sutun...
Her anne iki bebek emzirecek kapasitede sut uretebilirmis...
Birde bira mayasi tableti varmis onuda cok ovuyolar ama bakalim sonra deneyecegim...

Gün içinde bebeğim cok a uyuyor bu yüzden cok yoruluyorum tek başıma olduğum için o uyurken anca yemek içmek gibi ihtiyaclarımı karşılıyorum mahvoldum resmen cok yorgunum şimdi uyuyacağım . Eşim uyutuyo kızımı :)

Ben de sezaryen olduğum için hemen sütüm gelmedi pompa ile sağdım. Kızım da sarılık olduğu için aşırı halsizdi çekemiyordu. 2 gün fototerapi görüdüğü süreçte hep sağdım verdim. Ama uzun vadede pompa kullanmak sütü azaltıyormuş. Sütü asıl bebeğinizin emişi çoğaltacak. Kızım şuan 4 aylık ben herşeyden yedim pek gaz problemimiz olmadı.Ben özelllikle mercimek çorbası yediğim günlerde göğsüm dolu dolu olur. Ama ne yerseniz yiyin içine muhakkak kimyon katın gaz yapmayı önler. Ayrıca süt yapıcak diye tatlılara hamur işlerine gerek yok. Tatlı yedirmelerinin sebebi susamanızı sağlamak. Sütü yapan şey sudur. Ben kompostolarımı bile şekersiz yaptım. Kızım 4 aylık ve 7 kilo.. Size şunları öneririm;
Öncelikle en önemlisi su, günde en az 3 litre, uyku da su kadar önemli. 10 dak. uykuya dalmadan kestirseniz bile yettiğini göreceksiniz. Bebeğiniz ne zaman uyursa hemen uzanıp dinlenmeye çalışın. Uyumasanız bile dinlenin. Bana en çok süt yaptıran gıdalar; Soğan, bulgur, irmik, incir, kuru dut, mercimek, dereotu, hurma, yeşillikler (maydanoz hariç), meyveler oldu. Dün brokoli çorbası ve pırasa yemiştim. Hangisi bilmiyorum ama gece aşırı sütüm vardı. Bunları deneyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…