sütü yetersiz olup da mamaya başlayanlar :(

sebepsiz fxixrtxixna

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2008
129
0
arkadaşlar mrb.doğum yapalı 1 ay oldu bebeğim 2 hafta boyunca hep ağladı.komşumuz emekli ebe.beni emzirirken gördüğünde sütümün az olduğunu söyledi.bunun üzerine milupa aptamil aldım.bebeğim onu yiyince rahatladı.huysuzluğu yok oldu.dün doktora gittim.bebeğim sadece 300 gr almış.az aldığını söyledi ve mamayı uygun buldu.milupanın şekerli olduğu için anne sütünü bırakma ihtimali olduğunu söyledi ve bebelac 1 önerdi.şu an sütüme takviye olarak bebelac veriyorum.çok üzgünüm:çok üzgünüm:bebeğime süt verememek çok üzüyor beni.benimle aynı durumda olan var mı?senağlama

benim bebeğim 1,5 aylık oldu. doğduğundan beri mama veriyorum anne sütü ile beraber
sütüm benimde yetmiyor mama sayesinde kilo alabildi ve bu duruma çok üzülüyorum gönlüm isterdiki en azından 6 ay sadece anne sütü vereyim ama olmadı. mama maddi açıdanda üzüyor beni ama yapacak bişey yok

benim bebeğim 1,5 aylık oldu. doğduğundan beri mama veriyorum anne sütü ile beraber
sütüm benimde yetmiyor mama sayesinde kilo alabildi ve bu duruma çok üzülüyorum gönlüm isterdiki en azından 6 ay sadece anne sütü vereyim ama olmadı. mama maddi açıdanda üzüyor beni ama yapacak bişey yok

aslıhan hangi mamayı kullanıyorsun?mamadan memnun musun?

Canım süt veremediğin için üzülmek yerine bebeğinin karnı doyduğu için sevinmelisin. Ne güzel ki artık kilo da alacak huzurlu da olacak. Önce sağlık de. Bak hiç olmazsa anne sütü de içiyor bebeğin. Onu bile hiç içemeyenler var. Üzülme ki sütüne daha çok zarar verme.

Benım bebısım bugun 40 gunluk oldu. bende dogdugundan berı mama takvıyelı beslıyorum benımde sutum az. ama ben sadece gecelerı verıyorum mamayı gunduz genelde yetıyor sutum. aptamıl kullanıyorum cok memnunum ama maddı acıdan pahalı bır mama ılerde degıstırmeyı dusunuyorum.

canım ben de mama takviyeli besliyorum. doğumdan sonra bebeğime 17 gün kadar sadece anne sütü verdim ancak beslenemedi sütüm hem besleyici değil hem de az.doktor mama takviyesi önerdi.doktorumuzun önerisi ile pre aptamil kullanıyorum ben de ve gayet memnunum. bu arada unutma ki doktorların bu tarz mama ve bezlerle ilgili anlaşmaları falan oluyor.benim doğum yaptığım hastane bebelac çıydı ama diğer doktorum da aptamilci. aslında her iki mamanın da içeriği aynı.pahalı olmasının değişik sebepleri var kutusu patneti vs. o yüzden içini rahat tut bebeğin beslensin ve kilo alsın yeter.

kızlar bende pre aptamil kullanıyordum çokda memnunum ama iki bebk olunca 2 gün gitmiyor bir kutu o yüzden değiştirmeye karar verdik beblac almayı düşünüyorduk ama girdiği marketde hero baby lactum bulmuş onu almış eşim.. aptamilden sonra hangi mamayı önerirsiniz acaba..

bende ilk günden beri mama veriyorum julinin dediği gibi bebeğim beslenebildiği için yinede mutluyum keşke sütüm yetseydi ama ne yapalım en azından artık mamalar anne sütüne çok yakın,
bize hastanede bebelac verin demişlerdi gece mama bitince nöbetçi eczanede aptamil bulabildik bir iki kutudan sonra bebelaca başladık içerik neredeyse aynı, şimdilik memnunum

senağlamabenimde sütüm az ve son 10 gündür günde 3 kez mama veriyorum. bazen gece ihtiyaç duyuyoruz bazen sabah. sütüme bağlı. 6 ay sadece benimle yetinmesini çok isterdim ama en azından benide emiyo.hiç emmemesinden iyi diyip avunuyorum..
ben SMA GOLD kullanıyorum. büyük oğlumdada bunu kullanmıştım. çok memnunum. fiyatı zorluyo 21 ytl. Allahtan tek mama ile beslenmiyor.

Güzel bir konuya değinmişsin canım
Ben de sanırım 3. günden itibaren mama takviyesi yaptım.
Genelde günde 2 kere mama veriyorum.Hep aynı saatlere denk geliyor çünkü kızım gündüz çok uyanık kalıyor.Biraz uyusa yeni süt gelse belki sorun yaşamam ama sabah 5 te bi kalkıyo akşama kadar çok nadir uyuyor.

Ben bebelac1 kullandım ilk seferde.Çünkü hastanede bi çanta vermişlerdi içinde bebelac numunesi de vardı.Gece aniden biz sütün yetmediğini anlayınca onu veridik.Gayet iyi içti.
Kaşıkla verdim.

Sonra ona devam ettik.Ama ben hep aptamil daha iyi diye düşündüğümden aptamil aldım.Fakat bebeğim bunu yedikçe kustu.Pek yaramadı bize yada diğerine mi alıştı artık bilmiyorum.
Bende tekrar beblac aldım.devam ediyorum.

Ben yaşadığım ilçeden 10 ytl ye alıyordum.
Ama Adana da gördüm ki paketi 6,5 ytl imiş :KK43:( Bende 5 kutu aldım.
Haftada 1 paket bitiriyoruz.

Kaşığı bıraktık şimdi kızlar.Çünkü çok huysuzlaşmıştı.Yedirmek işkence gibi olmuştu artık.
Bişberonu da ememiyordu.

Anne git kendi kendine akan bi başlık al dedim.Artık iyice delirmiştim,yeter ki yesim demiştim :)

Annemde wee nin 2 numara doğal akış silikonlu başlığından aldım.
hem yumuşak hemde bebek emebiliyor.
Biraz büyük ama küçük başlıkları sevmiyor.

Ben de 4-5 gündür mama veriyorum günde iki kere..Hatta mamaya başladıktan sonra kaka yapmaya başladı yavrum sanırım doymuyordu..bebelac 1 kullanıyorum.bütün mamaların içerikleri aynı okursanız ve ülker ddışındakilerin hepsi ithal ürünler.çok fazla para vermeye gerek yok.

Kızlar şunu söyleyeblirim size ..Ben hala anne sütüyle besliorum mama
takviyesi ilk günlerde sütüm gelmediginde yapmıstım sonra da Allah a şükür yetio ama
söylenenler ve doktorunda dedigi gibi anne sütüne en yakın mama aptamil... Bunu sadece doktordan deil cevremdekilerdende duydum...

Kaşığı bıraktık şimdi kızlar.Çünkü çok huysuzlaşmıştı.Yedirmek işkence gibi olmuştu artık.
Bişberonu da ememiyordu.

Anne git kendi kendine akan bi başlık al dedim.Artık iyice delirmiştim,yeter ki yesim demiştim :)

Annemde wee nin 2 numara doğal akış silikonlu başlığından aldım.
hem yumuşak hemde bebek emebiliyor.
Biraz büyük ama küçük başlıkları sevmiyor.

Ya darkcım yaa bende cektikce gelen baslıklardan avent in kullanıorum ama
alıstı sanırım biberona sagıp veriorum ben arada of ne etcem ben bu kızla yaw Seninki alısmadımı hic benimkimi tuhaf ne :roflol:

arkadaşlar kızımda sütüm az olunca mama takviyesi yapmıştım aptamil çok iyi ama bir de nestlenin guigoz maması var hem fiyatı uygundu hemde kızıma çok yaramıştı bir deneyin ben çok memnun kalmıştım aptamilden daha çok aramıştı ama ne olursa olsun kaşıkla vermeye çalışın çünkü kızım daha sonra beni emmeyi bırakmıştı zahmete gelemiyorlar biberondan lıkır lıkır geliyor tabi çok üzülmüştüm o zaman şimdide oğluma biberonla hiç bir şey vermiyorum hepinizin bebişlerini kokluyorum kendinize iyi bakın

kizlar sanirim bende mama alcam ya emiyo emiyo yine emmek istiyor artik ne uyku kaldi ne huzur 24 saat mememde siz nasil anladiniz doymadigini bide benim baskalarin gibio sütümün öyle fiskirdigi yok kendimi öyle suclu hissediyorumki

kizlar sanirim bende mama alcam ya emiyo emiyo yine emmek istiyor artik ne uyku kaldi ne huzur 24 saat mememde siz nasil anladiniz doymadigini bide benim baskalarin gibio sütümün öyle fiskirdigi yok kendimi öyle suclu hissediyorumki

elifcim;
kendini neden suclu hissediyorsunki, yapma lütfen.
her anne bebeğini kendi sütüyle beslemek ister ama yoksa yoktur. yapacak bişey yok bence. boşuna kendini de bebeğini de üzme.
ama mama içiin bi doktora danışıp öyle başla derim ben. belki bi tavsiyesi olur doktorun.
ama canını sıkma yanii. olmaz böyle..a.s.a.s.

canım seni emdikten sonra rahatlıyıp uykuya dalıyorsa ya da uyku hali geliyorsa doymuştur bende anlayamıyordum başta ama şunu söyleyeyim doymadığına eminsen mutlaka mama ver ben inatla vermemiştim sütümün yetmediini bilmiyordum çocuğum ne kilo alabilidi ne de sarılığı geçti seninde sütün yetmiyor bence çünkü sütü yetenlerin gerçekte sıkınca fışkırıyor birde birini emdirirken diğerinden şakır şakır akıyor bir an önce al mamayı canım

Son düzenleme:
bu arada herkes benden daha şanslı çünkü hepiniz mamayı günde iki kere üç kere veriyorum demişsiniz ben her emzirmemden sonra veriyorum hem de 90 ml. ya da 120 ml. daha aşağısında doymuyor :KK43:

malesefki bende bebeğimi mama takviyesiyle ebsliyorum günde 4 5 kere 60cc veriyorum bu duruma çok üzülüyorum butun gun sıvı tuketiyorum ama artmıyorr:KK43: dr banada sma yı önermişti kızıma yaradı bulamayınca aptamil alıyoruz.bebelacın iyi oldugunu bende duydum ama ötekilerle baya fiyat farkı var bende almadım.bebelac kullananlar bebişlerinizin aylık olarak kilo alımı nasıl

X