Sütü böyle olan var mı??

sssilaaa3

Guru
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2013
190
139
34
Merhaba 🌸 Kızım 20 günlük , sütüm var hatta fışkırıyor ama ne kadar emse de asla doyurmuyor ☹️ İlk başta kilo kaybetti sonra mama takviyesine başladık yine mamadan önce emziriyorum ama asla doymuyor mama verene kadar bağırıyor. Kalitesini arttırmak için ne yapabilirim?

Fışkırdığı için de tam içemiyor olabilir belki. Memenizi tamamen boşaltıyor mu ?

Merhaba 🌸 Kızım 20 günlük , sütüm var hatta fışkırıyor ama ne kadar emse de asla doyurmuyor ☹️ İlk başta kilo kaybetti sonra mama takviyesine başladık yine mamadan önce emziriyorum ama asla doymuyor mama verene kadar bağırıyor. Kalitesini arttırmak için ne yapabilirim?
Bebek gazı varsa da emmek ister sütünüz çoksa mama vermenize gerek yok ki önce sütü sağın sonra emzirin bebeği yata sırt üstü yatarak emzirin

Doymadığını nereden anladınız? Ağlamasından sürekli istemesinden değildir umarım. Çünkü daha küçücük sürekli istemesi normal. Daha 20 günlük ilk 1 hafta başta tabi kilo kaybeder çünkü ödemi atıyor, sonra alır. Bunları size hastanede söylemeleri gerekiyordu.
Çişi kakası bolsa özellikle çişi. Çocuk doyuyor. Boşa mama vermeyin derim. Sürekli istemesinin sebebi sizden ayrılmak istememesi. 3-4 aya kadar da bu devam eder.

Fışkırıyor demişsiniz bence ilk emdiği süt fışkırır şekilde gelince yani tazikli su gibi düşünün hızına yetişmediği için kızıyor olabilir. Memeyi biraz sağıp sütün gelişini rahatlatıp emzirmeyi deneyin birde. Belki rahat emer

Emerken süt fışkırdığı için rahatsız olup ağlıyordur . Mama vermeyin bence sütünüz varsa . Biberonla hele hiç vermeyin meme reddi yaşayabilirsiniz. Sütünüzün kalitesinde problem yoktur akış hızını düzeltmeye çalışın.

Ben yanlış anlattım sanırım fışkırıyor derken var mı yok mu diye baktığımda el gücüyle sıkınca fışkırıyor 🥹 Normalde damla damla 🌸 Daha yağlı besleyici olmasını nasıl sağlarım acaba ☹️

Emzirme danismanina danışın. Her annenin sütü besleyicidir. En besleyici ve yağlı süt en sondaki süttür. Bol bol uzun uzun emerse yağlı süte ulasir. Bu yüzden akşam saatlerinde meme yumuşar sanki dahaz az sütünüz olduğunu düşündürür fakat daha yağlı ve doyurucu süt geliyordur ozaman. Öyle birşey ki gece sütü uyku hormonu veriyor ve en besleyici ve büyümesini sağlayan sütu salgiliyor. Biberon ile vermeyin mamayı kaşık biberon veya eds yöntemini araştırın. Bebeğinizin sık emmesine izin verin. Gece gündüz 2 saati gecirmeyin.Ayrıca sutunuzun az olduğunu düşünüyorsanız emzirme sonrası sagim yapinki sütünüzu arttırmak için. Bol bol su için günde 3-4 litre en az.

Merhaba sütün fışkırması istenilen bir durum değil sütün çokluğunu da kanıtlamaz sadece memelerin süt üretimi yaptığını fakat bebeğin tam boşaltamadigini gösterir zaten ilk etapta aşırı üretim çok normaldir. Fiskirarak gelmemesi için el pompası veya eliniz ile önden fışkıran kısmı sağın ardından bebeğe meme verin

X